Mam 7 tyzdnove babo,chce sa stale hojdat a nechce lezat na chrbte.Tak sme ju skusili dat do autosdacky a je tam velmi spokojna,velmi rada tam sedi a driemka,lenze na autosedacke je napisane,ze by tam dieta nemalo byt dlhsie ako hodinu.Chcem jej kupit lehatko polohovatelne a hojdat ju tam,ale myslim si ze aj v tom lehatku bude chciet byt len ak bude v nom sediet.Vyuzivate autosedacku aj mimo auta?a nechavate spat deti v tych lehatkach?oplati sa mi kupit lehatko?
u nas je autosedacka,len na presun autom..inak ju nevyuzivam,myslim,ze to nieje najlepsie pre chrbticu babatka...lehatko vyuzivam dost,napr na papanie,,hra sa v nom,ked jej dam hrazdicku,ale ked zaspinka,davam ju na rovnu podlozku,skor na brusko,tak si to oblubila 😉 ..takze lehatko vyuzivam dost a od narodenia 🙂 som s nim spokojna 🙂
my sme lehatko velmi vyuzili,kym bola uplne malicka,obcas v nom aj spinkala-ale uplne v lezmo polohe,v autosedacke by som ju nenechala spat,tam je moc skrcena,tak uz ked zaspi v aute,ale doma na to ucit urcite nie...a 7 tyzdnov,to mas idealny vek na ucenie spinkat pekne v postielke bez hompalania 😉 🙂 neboj,babo si rychlo zvykne 🙂
my vyuzivame sedacku len na cestovanie a inak mame vibracne hojdacie lehatko Fisher Price, kupene tu na MK. malinka v nom rada oddychuje, ale nespala v nom este ani raz
teraz su vyhodne ponuky v bazari, kuk Lehatka a kresielka 🙂
ja som mala tiež lehátko FP....nedám naň dopustiť...ale nespinkala mi v ňom ani raz 😉
autosedacka patri do auta a dieta by som v nej nenechavala viac ako je nutne. lehatko je podla mna vyborna vec. pouzivali sme ho pri krmeni ( starsia dcera vedela sediet bez opory az od 8 mesiacov, tak az odvtedy sme ju davali do stolicky na papanie), alebo aj len tak - na chvilku , ked som potrebovala napriklad umyt riady, tak v nom bola v kuchyni na stole a cumakovala na mna.
mladsia dcera mala silny reflux (do 9 mesiacov po kazdom jedle vracala), tak ta si v nom obcas aj 20 minut pospala - ale lehatko bolo nastavene do najnizsej lezatej polohy a malo poriadne vystuzenu opierku chrbta - takze to bola iba alternativa podlozeneho madraca. na hojdanie sme lehatko nepouzivali.
@mikaila ahoj, detska autosedacka nie je dobra na dlhsie lezkanie, vajicko je velmi prehnute, pri dlhsom sedeni nici chrbatik babatka. My sme si kupili hudobne hojdacie kresielko Bright star safari on a sme spokojny, je tam 6 rychlosti hojdania, system pre jemne hojdanie, 6 melodii, 5 bodove bezpecnostne pasy a este je polohovatelne pre miminka a vacsie deti co uz vedia sediet. Stalo len 89 eur, musela som obvolat vsetky online obchody, lebo bol po tomto lehatku velky dopyt pred Vianocami, zhanala som, a mam 🙂 ale ty by si uz so zohnanim nemala mat problemy lebo do vsetkych online obchodov dodavali tieto kresielka v decembri. Naozaj nebudes lutovat
spať určite nie, a aj pobyt tam počas dňa obmedziť ak nechceš aby strávila mladosť na rehabilitáciách..
odučiť od hojdania, prípadne kúpiť lehátko a sem tam ju tam dať
My sme mali FP lehatko, dalo sa napolohovat aj do rovnej polohy (pre mala babatka). Maly v nom spal velmi rad - tym ze bolo v rovinke (naklonena rovina, co pomahalo aj proti grckaniu), tak mi to schvalila aj dr. (videla to lehatko a povedala, ze je super). Nedam na lehatko dopustit, navyse som si drobca mohla takto preniest vsade kde som isla - kuchyna, hala, izby,...
Ahoj,
aj my mame lehatko FP- super vec, este ked bol minimimi, tak som mu tam poskladala deku (ten material je chladiny a aby to mal rovnejsie). Ked zaspi v hojdacom kresielku, tak sa z toho velmi lahko da spravit to lehatko a nezobudi sa pritom. Ako tu baby este pisali, da sa aj premiestnit kam potrebujes lebo je vahovo celkom lahke.
moj maly mal reflux a ked sme chodili von s nim,tak aby sa mi pocas spanku nezadusil grckanim,tak bol veru v autosedacne prikliknutej na kociku (mame graco de luxe travel system).je mi jasne,ze to nebolo najidealnejsie,no len tak ho nechat na rovnom lezat som sa bala 😒 .potom sme dost skoro presli na sportovy,no zo zaciatku prve mesiace bol veru vo vajicku na kociku.ma 15 mesiacov a zatial je uplne v poriadku.krasne rovno chodi,nema s motorikou ziaden problem,tak len dufam,ze aj tak ostane.doma tiez musel spavat na patraci podlozenom knihami.lehatko sa u nas moc neosvedcilo.mali sme mothercare vibracny,no ci to vibrovalo ci nie,to bolo malemu jedno.nebol tam velmi spokojny 😒 .odporucam ti nosic.my mame liliputi ergonomicky,no to pre to tvoje male babo este nie je,ale robia a mei tai a to je od narodenia myslim 😉
autosedacka je tvarovana na to, aby tam dieta mohlo spat aj par hodin. myslite ze nosenie v satkach je lepsie na chrbat?Treba pouzivat vsetky podlozky ktore patria k autosedacke pre novorodencov aby nebolo vypukle. zijem v zahranici, a tu skoro vsetky deti do 6 mes. sedia len v autosedackach pricvaknutych na kociary. Takisto deti mozu spat v autosedacke koli refluxu, len nedavat sedacku na stol aby sa dieta nepohlo a smyklo na zem.
Fyziologická poloha pre bábätko pre správny vývoj chrbtice hlavne v spánku je v ľahu s vystretým chrbátikom. Preto sa pri refluxe odporúča vyvýšená poloha, ktorú je možné vytvoriť napr. podložením hlavovej časti postieľky, príp. je vhodný akýkoľvek spôsob horizontálneho vyvýšenia celého tela . Poloha imitujúca sed, či polosed nie je pre bábätká správna, fyziologická a vývojovo prospešná, hlavne pokiaľ trvá viac ako pár hodín denne. Argument, že dieťati imituje polohu v maternici nie je pravdivá, nakoľko dieťa je v maternici obklopené plodovou vodou, čím dochádza k prakticky beztiažovému stavu a žiadnemu tlaku na chrbticu.
Ahoj..my mame presne ten istý problém, malý má dva mesiace a tiez sa najlepsie cíti v autosedačke, doteraz som ho tam nechávala spinkávat, teda zaspinkat, pohojdala som ho a ked tvrdo zaspal, dala som ho do postielky a v poriadku, inac ho tam mám aj niekedy cez den, máme aj lehátko ale v autosedačke sa cíti najlepsie. Doktorka mi to zakázala kvôli vývoju chrbátika, takze nás teraz čaká odúčanie 🙂 Tiez nechce byť v postielke v ľahu, asi sa tam nudí 🙂
oplati sa!lebo lehatko si myslim nie je velka investicii ak babo zaspi potom nastavis lehatko do vodorvnej polohy a to bude uz ok aj pre mensie babo[kvoli chrbtici]kazdopadne odporucam nejake polohovatelne lehatko popripade aj s melodiou ci s vibrovanim-pre mna to bola super pomocka
Moja si oblubila lehatko tiez grckava a bojim sa ju hned po jedeni davat do postielky.Lehatko najprv nechavam vyvysene a potom ked zaspi tak ho dam vodorovne.Ked zaspava ma na mna vyhlad a kedykolvek sa zobudi vacsinou na mna vidi a pocuje ma pripadne ju hojdam.Ked spi v postielke je nespokojna kope nozickami a place ked ju premiestnim do lehatka pozera sa na mna a zaspi hned.Neviem ako ju mam od toho odnaucit :(
hojdacie vibrujuce lehatko od FP je super vec. Nas ho zboznoval a ked bol nervozny nevedel zaspinkat tak sme zapli vybrovanie a do 2 minut spinkal. ja nan nedam dopustit. A ziadne zdravotne problemy nemame.
My sme mali tiez lehatko od Fisher Price, maly v nom nespal, ale teda vyuzili sme ho velmi casto. je to dobra vec, hralo to aj hudbu, bol tam velmi spokojny a bola to aj jedina vec, ktora pomahala prve tri mesiace, ked mal koliky. tiez ti ale odporucam kupit to cez bazar, lebo nove su strasne drahe a takisto ti posluzi uz pouzite.
Nam velmi pomohlo lehatko,lebo tiez nechcel byt v inej polohe.bolo mi to vysvetlene ,ze vmaternici bol vtakejto polohe cize preto sa mu to takto paci aj ked je uz von s bruska 😎 ale to dietatko skor ci neskor prejde,teraz mi spi normalne vplstielke a nieje ziaden problem,do 6mes,maju ceckovitu chrbticu cize podla mna to neskodi az tak ako pisu!!!A
my sme mali tento isty problem,kupili sme hojdacie lehatko elektronicke a v pololahu vzdy zaspala ked sa to kolisalo a hrala melodia..a potom sme ju len preniesli do postieky a vybavene..velmi velmi ulahcujuca vec to hojdacie kreslo. odporucam kupit na baterky,teda take co ma automaticke hojdanie,ze nemusite rucne 🙂 😉
My máme Beto hojdačku zo stránky http://www.babatkavhojdacke.sk/sk/o-hojdacke, máme to veľmi radi a používame už od narodenia!
ja som vzdy dieta preniesla do postele ci kocika lebo v sedacke spat uf nic potom boli mrzutý s placlivý ak spali dlchsie v nej aj ked poznam osobne jednu mamku co jej dieta od perinky až do 2r. spalo staaaale v lehatku potom v sedacke ked som si pýtala vrátit moje lehátko... teraz ma druhe aj to tak spava v lehatku som zvedava ked budu vecsi aký budu mat chrbatik Aeste jedna vec urcite nekupuj lehatk ona tento ucel spanie! obanujes !! radcej sa potrap pár dni a nauc ju spat v postielke ked tak v kocíku ten si zaobstaraj cisto na ucel spania starší co sa dobre hojda v nom a maj ho len v byte ci dome nie na vonku 🙂
take male dieta sa ma pri spani polohovat koli peknej hlavicke a ak su dake refluxove stavy poloha na boku je najlepsia. v lehatku cisedacke bysom nenehavala spavat. kresielko smezacali pouzivat tak medzi 3-4 mesiacom, uspavam v satke... prva dcera nam dala zabrat hyperaktivny kojenec, silny reflux a nepoznala som satku, pr i druhej satkujem a je to uplne ine vynikajuce sice prve mesiace daju zabrat ale potom si clovevk najde rezim 🙂
Aj na lehatku je napisane ze sa tam nema nechavat dieta spat 🙂
nooo popisane je toho vsade vela...moj maly mi dlllho dlllho asi do pol roka v kuse reval, malo spal mal koliky..nic nezaberalo len zapnut vysavac (raz som uz nemala nerv a vsade bol bordel, zacala som vysavat..a bum zaspal 😀 ) alebo vozit v aute...ale museli sneho nechat v sedacke lebo akonahle sme ho vybralu bolo to spet...normalne ked nan trebalo ist na nakupy sme ho dali do sedacky a sli sme...aj 4hodiny spal......mala som ho trapit? chvalabohu za vajicka...aspon tam pospal...teraz ma 2,5a nemame ziadny problem..inde ako na posteli nezaspi...
My sme sme kupili malemu kolisku kde sa aj hojda aj lezi na rovnom na chrbatiku 🙂 😀 😀 😀
lubka to poznám 😀 náš drobec najlepšie spal, keď sa niekde vŕtalo, keď som zapla vysávač či kuchynský robot, alebo čokoľvek, čo vydávalo nejaký hlučný zvuk... každý deň to však nešlo a malý celý deň nechcel spať a keď som chcela niečo aspoň uvariť, tak som musela vymyslieť, čo s ním... keď mal 4 mesiace, kúpili sme mu hojdacie kresielko a doteraz neľutujem 😀 blahorečím tomu, kto to vymyslel... určite nejaká mamina na materskej 😝
@katuskaqz ja uvažujem, že kúpim sestre, ona vkuse niečo zavára, vypeká v kuchyni a má 4 mesačné bábo. Našťastie, je zlaté, takmer stále jej spinká, takže si to môže dovoliť...ale vkuse odbieha do spálne pozerať, či je všetko ok...a tak keby ju mala pri sebe, bolo by to fajn, preto uvažujem o tom, že jej to kresielko kúpim. A aké máš? viem, že je viac druhov aj značiek. Tak aby sa dal aj vyprať poťah a aby to malo aj nejakú tú životnosť. 🙂 Dakujem.
je to uz velmi davno ale citala som clanok preco by novorodenec nemal spat v sedacke
ma tazku hlavicku a ak ju ma priliz pritlacenu na hrudnik hrozi ze sa zadusi
este som nepocula o takom pripade ale vzdy ked som nechala malu spat ked sme od niekial prisli som ju stale kontrolovala
skor by som odporucala satku v tej deticky velmi radi a dlho spinkaju alebo tu hupacku vola sa hacka tu najdes http://www.noseniedeti.sk/p/262/zavesna-koliska...
no ani v lehátku by nemalo spinkať. uspať ho tam môžeš, ale potom hu prenes do postielky.
No a inak lepšie by bolo "naučiť" bábo, aby spinkalo v postieľke. Lepšie aj pre vás.
U tak maleho babatka nie je vhodne, aby bolo dlhsie v polosede, aj ked chapem ze sa jej to paci..
Ide ale len o zvyk.Nas tiez neznasal lezat ked bol takyto malinky, ale neskor sa to zlepsilo, lebo uz sa zabavime (ukazujem mu hracky, veci..)
Podla mna je lehatko super investicia, ak sa jej tam bude pacit, ale spinkat ju tam nedavaj, lehatko je lepsie pouzivat len na chvilu cez den.
Tvoj problem by podla mna vyriesila manduca alebo iny nosic, kde babatko moze nerusene spinkat na mame ci ocinovi, citi sa bezpecne a navyse sa to vyuzije aj vonku 😉