Pravdepodobne budem musieť riešiť takúto situáciu. Viem, že chorých príbuzných treba navštevovať, ale zároveň mám aj obavy o synčeka, aby sa mi nenakazil /hlieny a pod./ Pýtam sa, či by ste šli navštíviť niekoho so zápalom pľúc do nemocnice na pľúcne aj s malým dieťaťom. Pýtam sa preto, že nejde o srdcové ochorenie, alebo ochorenie pečene, ale o chorobu, ktorá môže byť spôsobená vírusom. Nerada by som bola, aby malý niečo chytil, ale zároveň tiež nechcem, aby sa niekto z príbuzných urazil. Neviem totiž, či by to príbuzní dokázali pochopiť, prečo tam nechcem ísť s dieťaťom.
otazne je, ci ta na to plucne pustia s takym malym dietatom...ja som s rocnou dcerkou bola na navsteve v nemocnici, ale to bola chirurgia..na plucne by som to asi neriskla
No ak majú tvojho synčeka radi, tak ti sami nedovolia ho navštíviť. Tak len pacientovi zavolaj a popraj skoré uzdravenie.... 😉 😎
Pozdravujem,urcite by som s dietatom nesla... A vobec si to nemusis vycitat,staci im to slusne vysvetlit,popripade im zavolat,resp.nieco cez ostatnych poslat. Popripade chod sama,synceka mozes nechat niekomu postrazit. Pribuzni to urcite pochopia 😉
A na niektore oddelenia ani deti nepustaju,pokial si dobre pamatam. 🙂
Ahoj, urcite by som s malym dietatom nesla do nemocnice na navstevu nikoho. a bolo by mi jedno, ci to je zapal pluc alebo zlomena noha. Prcek je nachylny na vselico, co v tej "sterilnej" budove je. Nemusi chytit chorobu od pribuzneho, chyti inu pliagu, ktoru ma niekto, kto okolo teba v tej nemocnici vobec presiel alebo sa viezol v rovnakom vytahu ako ty. a nech si to vysvetli kazdy ako chce, nech sa urazi do spiku kosti.... nesla by som s malym dietatom do nemocnice. ty si matka, ty si len chranis svoje zlaticko a stasticko. a nazor ostatnych nech ta netrapi. drzim palceky.
a musíš tam ísť s dieťaťkom? Totiž, ak ho nemá kto postrážiť, chápem, ale prvoradé je zdravie a záujem dieťaťka, žiadne urazenie sa príbuzných nemá žiadnu váhu, miera rizika by sa možno dala konzultovať s ošetrujúcim lekárom, ale ak nechceš ísť, nikomu nie si povinná svoje rozhodnutie zdôvodňovať, si mamina, berieš ohľad na dieťa a hotovo. 🙂
nesla a pribuzni by sa mohli aj na hlavu postavit a bolo by mi absolutne jedno, co si myslia a ci to chapu...plucne, infekcne a celkovo prostredie nemocnice...ee, ani ja nechodim na navstevy do nemocnice....vsak sa vratia domov a mozete ich navstevovat potom...
Ani ja by som nesla s dietatkom, pribuzni nepribuzni. Ja neviem, ci by som sama isla, keby bolo riziko, ze sa sama nakazim, ked mam doma male dieta, aby sa potom aj ono nenakazilo.
mne by bolo vysostne jedno, ci by sa niekto urazil. zdravie mojho dietata mi je prednejsie.
chod....neriskuj, ze sa niekto z rodiny urazi.....to by bolo horsie ako chore dieta....
jasne, ze nie 😠
Ja som bola - ale "na zlomenej nohe" s 2-rocnou. Nam nosi nemocnicne pliagy domov rovno mm, takze to ma netrapi.Ale v tomto pripade by som sa isla asi len zo slusnosti ukazat a potom von. Za 3 minuty sa ani drobec nenakazi nicim. Nech nic a nikoho zbytocne neobchytkava. Na JIS-ky sa pusta az od 15 rokov - vacsinou.
Urcite by som neisla, a ak sa nemylim, detom do 12 rokov byva vstup na oddelenia zakazany. Ja ked som mala sluzbu /robila som na chirurgii/ tak som male deti nepustala 🤐 co vsetko si z nemocnice mozes odniest ani netusis 😖 @denduska dokonca aj za 3 minuty - podla mna male deti do nemocnice nepatria, to musi chapat kazdy rozumny clovek ☹
no ked to nebudú vedieť pochopiť, tak ich problém!!!! Normálny človek by pochopil, že nechceš aby malý chytil vírus. To iba blbec sa urazí 😠
podla mna kazdý pochopi ze nechces brat zo sebou dieta do nemocnice. ja by som urcite nebrala
Určite by som s dieťaťom do nemocnice nešla! A keď sa niekto urazí? Jeho problém. Ty si matka a musíš chrániť svoje dieťa.
ja by som tiez nesla pokial nejde o vlastneho syna/dceru/manzela (pacient) za ziadnym pribuznym. Dieta v ziadnom pripade, myslim si ze kazdy to pochopi. Nenapisala si o akeho pribuzneho ide, kvoli nejakej tete alebo ujovi by som to urcite neriskovala.
co je to za otazku? V ziadnom pripade. A tu sa pribuzny ani nemoze urazit a ak je normalny, tak by to od teba ani neziadal, kedze ide o infekcne oddelenie..
TUTO OTAZKU MYSLIS VAZNE???!!!??? ked tak sama ale s dietatom urcite nie!!!
ja by som v prvom rade,nech ide o akehokolvek clena rodiny,myslela najprv na svoje dieta, a nesla by som ani ja,pretoze mozes byt nosicom choroby a moze sa to dostat aj k drobcovi. a teda to,ci by sa niekto urail,by ma v tomto pripade trapilo najmenej.
na pľúcne je zákaz návštev pre deti,takže to ani nerieš
vôbec netuším, čo vlastne riešiš.. veď sama si si odpovedala, že nechceš aby sa malý nakazil,.. a keďže je dotyčný/ná v nemocnici, tak je na to opodstatnený dôvod. a to ako sa budú na teba príbuzný dívať?? keď mali sami deti, tak to pochopia a keď nie - ich problém. Zdravie tvojho dieťaťa je predsa dôležitejšie,ako ich názor, či nie???
Ved ste si sama aj odpovedali. je to virusove ochorenie a dieta vam tam moze ochoriet. samozrejme, ze ho tam nemate co brat. naco by ste ho mali vystavovat riziku.
kazdopadne a urcite nie ........
nikdy nevies ze co vsetko este moze dieta dotiahnut domov..... :((((
radsej nerisku, skus zavolat tej osobe a vysvetlit ze zial nevies ist....
moja teta bola pri nas v nemocnici cely cas ked sa maly narodil, a o mesiac na to sla
na operaciu... a tiez sme neboli pozriet... som jej vela volala........ inak pravdupvoedat
by nas ani nepoustili pretoze maly bol prilis maly......
ale teta sa neurazila nic.....
radsej neriskovat......
A co tak natocit video pre pribuznych? Urcite by ich potesilo, pozriet si tvojho milacika ako si to masiruje po zahradke a rozkosne pri tom blaboce? To je akoby si zobrala synka do nemocnice, nie?
určite nie, ani Vás tam s dieťatkom nepustia, takže to nemusíš riešiť
Tak male dieta nema co chodit na navstevy do nemocnice. Je uplne jedno o ake oddelenie ide.
ani keby mi zaplatili 1000 € za tu navsetvu !!! ja sa vobec cudujem, ze tato otazka padla ...
Jasne ze by som neslam divim sa, ze tovobec riesis...Maximalne zober syna pred nemocnicu a ked to pocasie, poloha izby a zdravie pacienta dovoli, nech mu maly zakyva do okna 😎
male dieta do nemocnice nepatri. na ziadne oddelenie.. absolutne
určite by som nešla pri takejto chorobe, ja som bola s mojou dcérkou na návšteve na ortopédii, mala vtedy asi 5mesiacov, boli sme dvakrát v týždni, malá nič nechytila a našej babine-mojej mamine, to vtedy veľmi psychicky pomohlo, bola na operáciách. Potom bola dcérka denne za mnou na návštevách keď som bola v septembri v pôrodnici pre jej bračeka. Tiež jej nič nebolo. Ale myslím si, že dieťa do nemocnice nepatrí, kvôli nikomu inému by som tam deti nebrala.
deti do 15rokov nesmu na navstevu do nemocnice, takze to mas vyriesene - nepustia ho, ale byt to len na mne i tak by som neisla s malym dietatom do nemocnice na navstevu