Pýtam sa k aktuálnej téme koronavirusu, prosím vás viete mi povedať ako to je keď je nakazene 2 rocne dieťa a musí byť umiestnené do nemocnice? Je s ním hospitalizovany aj rodič alebo ako to je? Neviem si to predstaviť keďže pri tak malom dieťati musí niekto non stop byť. Ďakujem
@deti95060810 no tohto sa bojim že ho tam uviazu, on je hyperaktívny a hrozne naviazany na mňa. Neviem si to ani predstaviť
nerozmýšľaj takto...ešte ani koronu nemáte a ty sa už trápiš....stiekla infuzka - ručku odviazali...a možno ťa tam v prípade nechajú...
@deti95060810 no práveže je veľká pravdepodobnosť ze mame. Takže mi to nedalo nespytat sa. O uviazanu rúčku počas infuzky mi ani nejde len celkovo neviem ako sa to rieši v takýchto prípadoch keď rodicia budú tiež pozitivny a nezvládnu tam byt s nim aby sa starali.
Kde ste to chytili ore pana jana?Odkial ste? A maly to ako znasa?A oreco nemocnica??
Ak je dieťa nespolupracujuce, alebo by išlo do úplného hysaku tak ho vedia trosku stlmiť liekmi.
doteraz mohol byt s tak malym dietatom vzdy niekto z rodiny a predpokladam ze aj najblizsie dni to tak bude. neviem v pripade ze budu pretazene nemocnice, potom sa mozu zmenit pravidla :-/ ale ak nebude mat problemy s dychanim tak neni dovod aby slo do nemocnice, mozte s nim byt doma niekto akurat a treba odizolovat od ostatnych aby ste nikoho nenakazili
to je na tom tak zle, ze musi byt v nemocnici? Ved prave malicke deti to zvladaju najlepsie...
Drzim palce, nech je co najskor v poriadku a doma
Sestra tak bola (ked bola este malinka) na infekcnom, izolovana. Mamka bola s nou, rovnako musela byt izolovana - ako tam raz vosla, tak nemohla vyjst, az po 2 tyzdnoch ked ich prepustili.
Matka ma pravo byt s dietatom v nemocnici do 6r myslim. Asi si zabudla uvazovat, ked ta napadlo, ze tvoje dieta by malo coronavirus a teba by asi poslali domov - aby si nakazila xy dalsich ludi? Samozrejme ze vas spolu nechaju na infekcnom
Mne tiež povedala detská, keď sme mali podozrenie na sarlach, že keby bola nutná hospitalizácia, tak by ma k nej nepustili, musela by byť v nemocke sama, mala vtedy 4 roky
Muž bol v úzkom kontakte posledné 4 dní s iným pozitívnym, my čakáme na výsledky. Nepísala som ze to mame. Pripravujem sa na najhorši scenár, samozrejme už stresujem, nemôžem si pomôcť. Dúfam že ak by aj, tak to zvládneme bez nemocnice. Odkedy to vieme, nevytiahli sme päty z domu, ľudia naozaj nechoďte nikam kam naozaj nemusíte. Ďakujem pekne za odpovede
Dobre ze sa spravate zodpovedne a ostali ste doma. A prajem nech su vysledky negativne.
No dnes potvrdili ďalších nakazených a medzi nimi aj dve dvojročné detičky, tak neviem či to bude aj váš synček 🙁 vy ešte o tom neviete, aj keď to už je zmedializované?? 🙁 a prajem skoré uzdravenie malému 🙏
@lucyk1992 nie, to nie sme my. To co je medializovane, jedno dieťa je v domácej karantene a druhe bohužiaľ už v nemocnici
tak vám silno držím päste, aby sa to u malinkého nepotvrdilo ☝️❣
A vy ste odkiaľ?
Odkiaľ ste? Samozrejme držím prsty, nech sú testy negatívne. Aký priebeh?
Aj ja dufam ze to deticky zvládnu ako pri obyčajnej vyroze, drzim palce a dajte vedieť.
Prečo nenapíšeš, odkiaľ si ? Už viac žien sa ťa na to pýtalo....
@nefertiti5843 nesedím na koňovi celý večer, preto neodpisujem. Sme z TT, muž pracuje v BA. Ľudia ale ved nie je jedno odkiaľ sme, v našej malej krajine to tu máme čoskoro všade pri tejto disciplíne ľudí 🙄
kedy ti robili testy ? Kedy budeš vedieť výsledok ?
Drzim.palce aby bolo vsetko o.k a mate pravdu, ludia su nedisciplinovaný....ja som tiez v rakusku teraz a ked bude treba, ostanem kym sa situacia nezlepsi, tiez mam doma dve deti s manzelom, ktory teraz ani do prace nechodi, bo zavreli skoly, skolky... citim sa hrozne, lebo mama by mala byt doma s rodinou ale vziadnom pripade by som.ich nechcela ohrozit, tam sa vratim ked to uz bude mozne....drzim vsetkym slovakom palce, aby sa nas to dotklo co najmenej
@lenka2710 môj syn mal sarlach a ja som bola v nemocnici s ním bez akýchkoľvek problémov. Po 24 hodinách od úžitia prvej tablety, dieťa už nie je infekčné. Dokonca v prípade tejto choroby hospitalizácia ani nie je nutná. My sme boli hospitalizovaný z dôvodu zvýšených pečeňových testov. Ak by ich mal ok, tak do nemocnice ani nejdeme.
Ahoj prosím ťa máte aj nejaké príznaky, malinký je ok, myslíš, že to zvládnete doma, prepáč že sa pýtam ale ja sa toho bojím, tak ak by si mohla napísať ako to u vás prebieha a hlavne u malinkého. Držím palce, nech vyzdraviete. Keď som bola na infekčnom s malou cca 3 roky dozadu tak tam budeš zatvorená v takej miestnosti presklennej s ním ale mala by si byť ok, ak nebudeš schopná sa postarať tak ta možno dajú na oddelenie zvlášť. Držím palce..
Aj ste hlasili kde ste boli v posledné dni?? S kým ste prišli do kontaktu??
@erickatt kedze spolupracuju s lekarmi, tak asi poskytli vsetky potrebne udaje.
@nefertiti5843 tvoja otazka dost utocna, nemyslis?
Ste v poriadku??
Nevieme zatiaľ výsledky ale dnes by mali byť. Nemame žiadne príznaky, ja so synom som od min.piatka odkedy bol prvý prípad u nas nebola s nikým v kontakte, chodíme len na záhradu autom kde sme sami. Ja sa toho veľmi bojím, dávali sme si pozor, no muž chodil do roboty aj do obchodu. Všetci z prace u nich sú v karantene, teda mali by byť.
Držte sa. Budete v poriadku a ste úžasný, že ste zodpovedni
neboj sa , nejako si už pomôžu sestričky...mojej dcére uviazali ručičky o postieľku lebo si stále strhávala infuzky napr....