Dieťa a detská izba

fantagiro31
28. feb 2012

Dokedy ste mali dieťa v malej postielke? Kedy je riziko, že môže vyskočiť? Zvažujem nad detskou izbou, len je až na poschodí,
to by zase nebola pri mne.

lubina
28. feb 2012

Starsiu sme dali do jej izby az ked sme sa prestahovali, mala vtedy 3 roky, nebol s tym ziadny problem az som sa cudovala. Mladsia isla do svojej izbicky skor, ked mala 2 roky a 2 mesiace.Spinka tam krasne, malokedy vola, aby som prisla. Sama ku nam pride ozaj len zriedkavo. ide o to, aby dieta malo v izba pocit bezpecia, mladsia ma este stale baby telefonik a vie, ze ak zavola, tak ju pocujem a pridem, sama si ho aj zapne. A je tam dokonca rada aj sama, hovori, ze je to jej izba a chce sa hrat aj sama 🙂 . Nepises kolko ma tvoja dcera, ale raz ju do vlastnej izbicky budes musiet dat. ZIadny stres, to vystrasi aj malu. Par noci tam s nou budes spat aj ty a potom jej das telefonik. Treba len zabezpecit schody, aby nespadla, ak sa rozhodne ze pride za tebou. MUsi vediet, ze ty prides za nou v noci.

dadica
28. feb 2012

My sme malého presťahovali do detskej izby, keď mal 2 roky a 4 mesiace. 2 týždne bol ešte v postieľke a potom sme postieľku zrušili. Spáva vo veľkej posteli asi mesiac, najprv som dávala na zem perinu, ale už netreba. My máme ale spálňu hneď vedľa detskej izby. V noci mladšiu dcéru kojím asi 4 x, tak vždy idem aj jeho skontrolovať. Ja som sa tiež už bála, že vylezie nejako nebezpečne z postieľky.

dadica
28. feb 2012

Ale tiež si myslím, že keď dieťatko vie, že keď bude potrebovať, že mama alebo oco prifrčí, tak nie je problém, že je samé v izbe.

jasminet
28. feb 2012

nasa bola vo svojej izbe a v postielke odo dna co sme si ju doniesli domov z porodnice. do velkej postele isla v cca 2 rokoch, to uz som sa bala, ze vylezie z postielky, vypadne, skusala ponad zabradlie preliezat. teraz si sama k nam pride ked v noci potrebuje, dotiahne aj perinku a zalahne 😀

mimi21mimi
1. mar 2012

Naša spávala v postielke od narodenia, cca od pol roka úplne sama v izbe, niekedy aj predtým. Máme v noci zapnutú elektronickú pestúnku, takže keď sa minie voda alebo nemôže nájsť dudel, tak povie a prídem. Tmy sa nebojí.
Zatiaľ nevylieza, tak posteľ za veľkú meniť netreba. Časom to poriešime.

magda89
18. jún 2013

Ahojte baby, my sa prave chystame na prechod do velkej postielky. Mala je velka cestovatelka a stale sa vsade bucha lebo sa v noci prehadzuje a cestuje. Chceme to skusit s velkou postielkou a vo vlastnej izbicke... Doteraz sa nam dost casto budi tak dufame ze mozno to zaberie a bude aj lepsie spat. Pocula som, ze aj to kde spi ju moze rusit, mozno ju doteraz rusila nasa spalna alebo ked sme my suchotali. Citala som o tom tu http://www.prosimspinkaj.sk/3/post/2013/06/ako-.... Len si neviem predstavit ako moze dieta zaspat napriklad v cervenej izbe ako tam pisu 🙂

patkaza
3. nov 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

tak od 2-3 rokoch do vlastnej izby .. sice niektoré deti majú vlastnú izbu až od toho ako začnú chodiť do školy .. záleží na možnostiach rodičov http://akoapreco.com/ako-zariadit-detsku-izbu/