Dalo Vám dieťa zmysel v živote?

lila1988
6. sep 2019

Včera mi muž rozpraval príhodu ako stretol kamarata, keď bol s našim 1,5 ročným dietatom vonku a že mu hovoril, že v ňom nasiel stratený zmysel života a v podstate sa už o našom dietati viackrát takto vyjadril. Pred dietatom som sa veľa venovala dobrovoľníckej praci, ktorej sa už samozrejme nemôžem venovat počas materstva(nie je na to čas, peniaze a drobca nemam kde nechat). Nechcem povedat, že som svoj zmysel zivota stratila, ktorým bolo pomahat druhym, ale necítim sa úplne naplnená, Resp. Pociťujem, že moje životne poslanie pomahania bolo vymenene za rodičovstvo, aj keď samozrejme neľutujem, že mám dieťa, len je mi luto, že už nerobim svet lepším.. Ako je to u Vás?

tasticka59
6. sep 2019

Tak ako vsak mozes sa k tomu vratit, ked bude drobec vacsi a samostatnejsi. Ako ak si daco take robila, tak ta moze hriat na srdci, ze si aspon nejako pridala ruku k dielu. Niekto nespravi ani to

limetka69
6. sep 2019

@lila1988 dalo mi zmysel zivota, nic nie je podstatnejsie ako moje dieta, je to prvy cloviecik, ktoreho potreby davam pred tie svoje, a to som bola velka egoistka hahaaha, ale to nevylucuje to, ze som na materskej a rodicovskej trpela a chcela cim skor do prace a medzi ludi, byt potrebna pre svet, 🙂

jana_vaj
6. sep 2019

Podľa mňa sa k tomu môžeš vrátiť, asi teda nie teraz keď treba byť s malým stále, že ho nemáš kam dať ale čo nevidieť príde do veku kedy ho môžeš takým veciam začať učiť, pridá sa k tebe a môžete dobrovoľničiť spolu 🙂 To bude podľa mňa pre teba ten zmysel, keď budeš môcť spojiť materstvo s týmto 🙂

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
terezka1947
6. sep 2019

@lila1988 lahsie je pomahat inym...ako pomahat vlastnym.
Moje kamosky sli do Afriky zachranovat deti,no jedna nechala vlastnu.mamu doma s rakovinou,co ju museli.cudzi ludia nosit po.lekaroch.
Byt mamou je narocne,no krasne....otvaras novemu cloviecikovi zivotne obzory,atd.
Cize nerozumiem,preco mas pocit,ze sa viac najdes pri pomoci cudzim,ako pri rodine?

22patricia22
6. sep 2019

@lila1988 moje dieťa mi dáva veľký zmysel do života! už si neviem predstaviť, že by som svojho synčeka nemala. a čo sa týka tej dobrovoľníckej činnosti, tak nikde nie je napísané, že sa k tomu nemôžeš vrátiť, keď bude malý väčší

vilma7
6. sep 2019

Ano dalo, nič krajšie som nezažila doteraz, je to neuveriteľná drina, ale dospela som k poznaniu, že život je vlastne zazrak, z takmer ničoho vznikne niečo vzácne ako dieťa, človek a som rada že som k tomuto poznaniu došla. A to som tiež predtým pomáhala aj inde, aj v Keni v škole bola atd..ale pomôcť sa dá stále niekomu, keď človek chce. Možno nie tak intenzívne ako predtým, ale aj málo sa ráta.
A ja mám aj prácu takú, že tam pomáham...a som dokonca za to aj finančne odmenená.

sono2
6. sep 2019

@lila1988 máš problémy a evidentne kopec času podľa mňa.

francuzka17
6. sep 2019

Nie. Zmysel života som mala aj predtým. Rodičovstvom nabral možno iný rozmer.

margaretka_
6. sep 2019

S tym dobrovolnictvom to mam podobne. Trapi ma, ze pomoct by som sice vedela aj teraz, ale bolo by to trochu na ukor deti. A kedze su male, tak radsej trochu pockam este a urcite sa k tomu vratim 🙂

thoughtfulweirdo
6. sep 2019

Nie, moj zmysel zivota sa nezmenil. Len ten zivot nabral inu hlbku 🙂

francuzka17
6. sep 2019

A síce neviem, akej činnosti si sa venovala predtým, ale dá sa aj teraz. Ja napr. veľa vecí po malom venujem ľuďom čo potrebujú. A aj moje veci, oblečie, kuchynské náradie a pod. Pomôcť môžeš aj tým, nekupovať zbytočnosti, čo len chceš a nepotrebuješ. Šetriť životné prostredie. Časom uvidíš a možno sa vrátiš tam, kde si bola predtým.

titla
6. sep 2019

Lubim svoje dieta najviac na svete, je stredobodom mojho vesmiru a aj ked bolo vytuzene a vymodlene nemam pocit, ze moj zivot ako bezdetnej nemal zmysel. Momentalne vsetky moje zaluby a praca ustupili do uzadia a vobec mi to nevadi. Na to mam cely zvysok zivota ale moje babetko si mozem tulit k hrudi len teraz😊 Toto je cas kedy ma najviac potrebuje, toto obdobie sa uz nikdy nezopakuje.

mamcotka
6. sep 2019

Keby bolo v mojich silach pomáhala by som tam kde to potrebujú ( psiky v utulkoch napr) ale moje dieťa prvy syn mi dal velky zmysel života. Nikdy som neľutovala ze ho mám, bola som na neho sama, neustaly boj s financiami ale staci sa mi na neho pozrieť a svet je krajsi. Uz ma 18 rokov a stale je zmysel mojho života. Čoskoro budem mať dcérku a tiez sa na to teším hoci som si mohla uz užívať, chodit na dovolenky.. ved pojdem este. Aj s detmi môžem. Len tie financie treba riešiť..

sonnenshein
6. sep 2019

Ver mi, ze svet urobis lepsim aj malymi skutkami - ako napriklad ked podarujes oblecenie po svojom dietati, alebo sebe, pripadne mozno sem tam postrazis dieta nejakej kamaratke/susedke.... 🙂

terina25
6. sep 2019

Nie.

zuzanaam
6. sep 2019

A aká lepšia príležitosť urobiť svet lepším, ako možnosť vychovať dobrého človeka ešte môže byť? 😉

simca06022011
6. sep 2019

Ja ti rozumiem, mňa tiež (a rovnako veľa žien v blízkej aj vzdialenejšej rodine) úplne nenaplnalo sedieť doma na md, aj ked dcére som sa venovala nadstandardne v porovnaní s okolím a práca by mi chýbala, kontakt s ľuďmi ( aj keď nie takéhoto typu, moja pomoc koncila pri podpore dieťaťa v Afrike 😁, čiže da sa aj takto diaľkovo) Proste práca bola moja súčasť a chýbalo by mi to. Zmyslom života by som nenazval ani jedno. Skôr sú to všetko súčasti toho života. Patrí tam aj moja dcéra, partner, rodina a aj práca a tvori to celok. Poznam ľudí čo to nepochopí, pre ktorých práca je len práca a budú robiť hocičo a hocikedy a teda prvoradé je dieťa. Každy sme iný a nedá sa skatulkovat.

mischelin89
6. sep 2019

Ak dobre vychovavas svoje dieta, robis svet lepsim. Neskor sa predsa k praci vratis. Milujem syna aj materstvo, ale zmysel zivota mi to nedava, ani ziadny nehladam. Staci mi, ak sa viem obzriet za svojim zivotom a povedat si, ze som lepsi clovek ako pred rokom.. Uzivam si to, co je a ako to je. Ked sa veci zmenia, budem si uzivat to ine, co bude 🙂

0hena0
6. sep 2019

@lila1988 vzdy sa da robit svet lepsim. Kazdy den sa da robit svet lepsim... Vedela by som o tom vypravat... A proste kazdy, kto prispeje hoc drobnostou. Nemyslim len materialnou

lucyluv
6. sep 2019

Nedalo mi dieťa zmysel života. Ja celkovo som ešte zmysel v živote v ničom nenašla :D len si tak žijem, snažím sa byť dobrým človekom... A to je asi celé :D

asia83
6. sep 2019

@lila1988 Mne dalo. Predtým som sa na budúcnosť netešila, respektíve som sa nemala na čo. Teraz už rozmýšľam, aké super bude cestovať s deťmi, vidieť ich životy. Na budúcnosť sa teším, hoci nie je istá. Dá Boh a budeme s mužom živí a zdraví.

anna_maria1
6. sep 2019

To mas asi len teraz taky pocit, ked nemozes robit v tom centre. Ale neboj, potom ked znovu zacnes, tak budes mat zmysel a ten zmysel ti bude davat aj tvoje dieta.

nikiki29
6. sep 2019

@lila1988 ja som otehotnela pomerne rýchlo po škole, nestihla som sa začleniť do práce, ktorú by som chcela robiť... keď prišla pracovná príležitosť už som bola tehotná 😞 veľmi to ľutujem. Nie to tehotenstvo, ale to že príležitosť prišla pre mňa nevhod. Určite sa chcem po RD dostať späť k tomu, o čom som už na škole snívala... dieťa a práca či iná náplň života sa nemusia vylučovať. Nie každá žena je rodená domasedka a žienka domáca čo bude celý život na RD... práca, ktorá človeka baví často patrí k zmyslu života 😊

babatkoo
6. sep 2019

Absolutne ano.

lauriik
6. sep 2019

Moje dieta milujem a je to pre mna ta najdolezitejsia osoba vo vesmire a napriek tomu si nemyslim, ze je mojim zmyslom zivota. Byt mamou je krasne poslanie, otvara nove dvere v zivote ale chapem ak niekto citi, ze byt mamou mu v zivote nestaci. Niekto sem prisiel aby bol super mamou, iny zase vidi zmysel zivota v pomoci druhym, niekto v zachrane planety a niekto v niecom inom 🤷🏼‍♀️

atika11
6. sep 2019

Kým som nemala deti, myslela som si,že som v práci nenahraditeľná😀,že robím zmysluplnú prácu a že nič nie je dôležitejšie ako práca.Aké naivné zmýšľanie som mala😀.Moja pozícia v práci sa dala jednoducho nahradiť...a ja som si uvedomila, že jediné miesto je nenahraditeľné a to miesto mamy pri mojich krásnych deťoch.Že už nič v živote nepríde také zmysluplné ako byť pri nich, vidieť ich vyrastať, učiť, byť im oporou, aj vychovávať a karhať keď treba.Dcérka má dva roky, čas sa kráti, zachvíľu pôjde do škôlky a mne bude smutno za najkrajším a najlepšie stráveným obdobím v živote,presne tak ako mi bolo ľúto, keď som dávala do škôlky syna.Je to najhlbší zmysel života aký existuje ❤️ a vďaka Bohu,že som môžem byť mama ❤️.

hipuska
6. sep 2019

Mne nie,kazda etapa mojho zivota mi nieco dala. Lubim svoje deti ale tak ako som matka tak som aj manzelka, dcera, sestra a kamaratka. Momentalne som stastna s tym, ako to v mojom zivote je

beatrix85
6. sep 2019

@lila1988 konečne jedna matka, ktorej nie je zmyslom života len jej dieťa/deti. Môjho synčeka ľúbim, ale ľúbim tiež manžela, svoju prácu a záľuby. Nikdy som sa nechcela vzdať všetkého kvôli dieťaťu a ani nevzdala. Zmyslom môjho života je kombinácia asi piatich základných potrieb človeka vzťahy, práca, dieťa, záujmy a sebarealizácia.

ruzasipova
6. sep 2019

Dieta je tvor, ktoreho staviame nad seba. Kym je malinke, tak este viac. Ja som sa tak dobrovolne dva krat vzdala tanca- mojho najvacsieho relaxu. Sice to neni zmysel zivota, ale naplnalo ma to A viem, ze sa k nemu vratim znova. A tak aj u teba, ked dieta podrastie sa mozes vratit k tomu, co ta robilo stastnou pred materstvom.