Svokra chce na cele popoludnie maleho, aby sme jej ho doniesli a vecer prenho prisli, problem vidim v tom ze ho chce na cele popoludnie a maly ma len 7mesiacov a s prikrmovanim sme zacali v 6mesiaci, t.z. ze mi poobedny olovrant este kojime a nepapame ovocie, lebo mi ho poobede odmieta a ak si vezme tak sa potom pyta este na kojenie, dalsi problem vidim aj v tom ze malemu idu zubky a tak je z toho aj nervozny. Svokra je vsak toho nazoru ze poobede na jednom banane vydrzi , ze ona sa s nim chce hrat a ze jej ho nechcem dat preto ze jej nedoverujeme. Prosim poradte mi ako sa mam zachovat nakolko som povedala ze im ho mozem doniest tak na dve hodky a nie na cele poobedie, kedze mame svoj zauzivany rezim a maly poobede aj spava.
Myslim, ze pokym je dojcene, nemas o com rozmyslat....co ho svokra nadojci za teba? a na jednom banane nech skusi ona vydrzat 😠
Skús a uvidíš. Buď nablízku a dohodni sa so svokrou, že ak sa malý bude pýtať na kojenie, tak nech ti zavolá. Je to veľká výhoda, ak sa chce svokra starať o bábo a čím skôr si zvykne aj na iných ľudí, tým lepšie pre teba. Časom budeš potrebovať niečo si vybaviť, prípadne stráviť popoludnie s manželom a budeš vedieť, že je o neho dobre postarané. Môj malý má necelých 6 mesiacov a svokra ho bráva na vychádzky a som jej za to veľmi vďačná (my bývame v jednom dome).
nie.
svokra si musi zvyknut, ze teraz nebude generalom ona. malicky ma rezim, dve hodky jej budu stacit. hrat sa s nim bude moct cele jeho detstvo. naco ho teraz tryznit, grrrr... nedaj sa. je to Tvoje dieta, Tvoja zodpovednost, Tvoje rozhodnutia. Ty vies, co je pre Tvoje dietatko najlepsie, nie svokra.
je ine, ked si dieta svokra vezme na prechadzku, nez, ked ho chce na pol dna.
malú som dala svokre prvý krát ked mala asi 8 mes. a nie na celé popoludnie,ale na 2 hodiny a zbalila som jej príkrmy a odstriekané mlieko.ak malý ešte nepapá poobede a ešte k tomu mu idú zuby by som nedávala.a na celé popoludnie určite nie.ked chce nech si ho vezme najprv tak na hodinu,potom na dve a tak.pre malého by to bol šok hned bez mami na tak dlho
Ja by som mojej svokre nedala ani zvieratko strazit , nie to este moje dieta ... a podla toho , co si napisala .. ta tvoja svokra asi potrebuje nejake skolenie .. ze malemu dietatu nestaci iba banan .. no mohla by sa na mna hnevat kolko chce .... to by ma urcite netrapilo.. nech si da ona jeden banan za poobedie .. jaj ved je to svokra ,co mozeme ine cakat dievcata ,len samu mudrost 🙂 😉 🙂 😉 🙂
nikdy,ani teraz, dieta ma byt dojcene na poziadanie a este je maly.
neviem co si svokra chce takymto gestom dokazovat a na co je to cele dobre. vsak moze byt s malym aj pri tebe,ci co,jej prekazas? naco bude dobre,ze s nim bude sama?? c
o sa svokry tyka,aj tej mojej,nenecham sa balamutit a som tvrda. rozhadzalo by ti to syna,ktory by netusil co sa deje a este by v tom strese chcel prsnik,ktory by nedostal. a to,ze ti hra na city,ako jej nedoverujes-a co,aj keby..
pokial kojis, tak rozhodne nie... jedine, keby bolo babatko na UM. a to samozrejme este zalezi od toho aku mas svokru 😎
svorkra ma asi pravdu, ze jej nedoverujes 😉 alebo mozno si ona veri az prilis 😀
keby si musela ist na pol dna prec bez maleho, urcite by ste to zvladli, ty aj svokra aj maly - aj mlieko sa da odstriekat, aj ine mu moze dat jest nez len banan (samozrejme veku primerane). ale ak sa ti to zda priskoro a pol dna prilis dlho, nedavaj jej ho, normalne jej to vysvetli, ze mate isty rezim a na viac ako hodinku-dve by to bol problem. bud bude potom suhlasit s tou hodinkou-dvomi, alebo si musi na polden s vnukom este pockat
nedala by som vôbec také malé bábo. Maximálne ak by som potrebovala niečo vybaviť, poprípade zájsť k dr. tak na max.2hodinky, ale ináč nie! Veď nech príde k Vám a nech sa s malým hrá koľko chce a keď bude malý chcieť ísť spať, poprípade nakojiť, tak budeš k dispozícii. Alebo chod k nej a tam nech sa hrajú, ale buď tam aj Ty. To nie je o dôvere, to je o dennom režime bábätka, vieš kedy má ísť spať, kedy má jesť a kedy sa má kojiť. 🙂 Vôbec by som malému nerušila režim len kvôli svokre, lebo ona sa chce s ním hrať a starať sa o neho. Veď aj Ty by si určite nebola kľudná keby si ho tam nechala tak dlho. A keď Ti chce pomôcť, aby si mala trocha času pre seba, tak nech ide s ním na prechádzku, ... 😉
ked este kojis tak nie ani mamine by som ho nedala a to byvame asi 300 m od seba jeden banan mu urcite nebude stacit ale keby nekojim a ma UM tak v pohode aj svokre aj mamine 🙂
Ja som to riesila tak ze na kojenie som tam pribehla , nakojila malu a zase som isla domov.Byvame 5 minut od seba Moja svokra a aj svokor to s malou vedia a vkuse sa jej venuju ked su s nou, takze sem tam mi take poobedie padne vhod ze si mozem popratat ci len tak oddychnut... 🙂
NIE
nie nedala a uz vobec nie ked je este kojeny ..max.na hodinu,dve..
ahoj, no ja by som na tvojom mieste svokre malého nedala a podľa toho čo píšeš ti aj tak radím urobiť...pokiaľ s ňou malý nebýva častejšie a nie je na ňu navyknutý, nepozná jeho denný režim, tak to nie je múdre riešenie...a ešte keď je kojený, nie je o čom....a skús jej vysvetliť (viem že to nie je malina, tiež mám svokru 🙂 ) že ešte nie si pripravená od malého odísť na dlhšie, máte svoj režim, ktorý mu nechceš nabúrať a pravda je, že deti ho milujú a potrebujú. Stoj si za svojím, ty si mamina malého a ty vieš a cítiš, čo je pre neho naj. Aj svokra je mama a mala by to pochopiť...Držím prsty 😉
vysvetli jej to presne tak ako si to napisala tu do fora 😉 Moja mama aj svokra tiez najprv krutili hlavami nad nasim rezimom-obe totiz kojili mozno par tyzdnov a ja som obe deti dojcila na poziadanie-1-ve do 9.mes. a druhe do 14.mes.Myslim ze tie 2 hodky su tak akurat ,povedz ze neskor uvitas aj dlhsie opatrovanie,ale zatial nie.Vsetko je o komunikacii 😉
My sme malovali a prerabali byt , ked mal maly 5m-kojila som este a ziadne prikrmy nemal.
S nim sa to doma robit nedalo-vsade bol prievan a tak bol u nasich.
Vždy ked plakal som sadla na bicyk a sla nakojit-nastastie byvame od seba 5 min.bicyklom.
Maly to zvladol na vybornu aj moji rodicia-to s nim boli 1 krat sami-ono sa vsetko da ak sa chce. 😉
Ide o to ci svokre doverujes, ci ju planujes niekedy "využit" na postraženie-ak bude treba-to si vsetko treba zvažit.
Tiež existuju aj telefony-hadam by zavolala keby bolo treba.
Netreba byt hned zbrkly v reakciach.
Ak jej vsak nedoverujes,tak nie je o com,nedaj ho.
Ahoj,tak ja by som svoje take male dieta nedala svokre lebo jej nedoverujem a urcite by mu davala pribinacik a ine blbosti.
Aj pri prvom vnucati to robila,ale nie pri mojich detech. Ale od mojho muza prveho syna napchavala hlupostma... Lebo si mysli ze vsetko vie lepsie. Byvalka sa doma nudila tak zacala chodit do roboty a to nemusela lebo penazi ma dost.
Co uz kazdy je nejaky 🙂
to v ktorom seriali videla? ako casto sa to budete absolvovat? este si ho uzije, len aby potom chcela
akcna svokra nech dobre navari, chodte na navstevu, napapajte sa, oddychnite si, nachystaj na kocikovanie, nech ten kocik tlaci, ked chce.. a pomaly si budu na seba zvykat, po roku, ked uz ozaj vydrzi cast dna bez mlieka, pripadne bez mamy, tak sa uz budu poznat a Ty budes pokojnejsia
na par hodin medzi krmeniami a spanim ano, ale na cele poobedie takto odrazu iste nie. Ako radili aj ine holky, postupne privykanie je lepsie ako odrazu sup, bez mamy na cele poobedie s jednym bananom v brusku 😉
ja by som nedala ked dojcis max na tie 2h ale ja som nedojcila a mama ju mala kludne cele poobedie...babka ju zboznuje tak nech si ju uzije...ja som si mohla aspon upratat a oddychnut 🙂
pre mna boli a su prioritou moje deti a ich potreby. nech sa kto chce urazi, v tomto nerobim ustupky. ked babo potrebuje nakojit, nebudem ho v tom case "odkladat" aby mala svokra program. myslim, ze ked sa chce starat teraz, bude sa chciet aj neskor, ked uz bude krpec vacsi. nikomu nic neutecie. mojich tiez v takom veku isli/idu maximalne kocikovat alebo vnutri som tam aj ja (pripadne postrazia len chvilku, ked potrebujem vybavit lekara a podobne).
Ja si tiez myslim, ze treba maleho zvykat na svokru. nas maly bol so svokrou malo a teraz ma 9 mesiacov a vobec k nej nechce ist, ani na ruky, ani ked som nablizku. takze ja by som to spravila tak, ze by som jej ho dala napr. na dve hodky do kocika, nech ho zoberie von, ty si zatial odpocinies, potom ti ho da na kojenie a moze sa este u vas doma s nim hrat .. to je idealne. ked ta bude maly potrebovat, budes nablizku.
ta tvoja svokra je asi riadne detinska a sebecka....to akoze je prednejsia ona, lebo sa chce hrat s malym ako to male dieta, ktore potrebuje to mliecko? to co je? by som jej to vysvetlila raz dva....ked tak, dala by som jej ho na hodinku... ja som malu svokre este nedala samej vobec, ale to je iny pribeh, ona ani nejavi zaujem, jej staci ju vidiet raz za mesiac-byvame v tom istom meste....
podla mna je to na tebe...ak jej doverujes, tak by som jej ho dala a ked je taka dobra osobka, aj ta zavola keby bolo treba kojit a ked jej nedoverujes, tak ti moze byt jedno ci sa urazi alebo nie🙂
ja osobnesvokre by som nedala ale to preto ze jej nedoverujem...ale zase hocikomu inemu komu doverujem, isto ano, ved zodpovedny clovek ta zavola ked to treba 😎
Ak ti smiem poradit, riad sa vlastnym srdieckom a pocitmi. Ked o tom pochybujes, podvedomie viem preco ti radi, ze opytaj sa na koniku... 😉
Ja by som maleho nedala svokre ani teraz a to ma uz 15 m na cele popoludnie....a ked sa kojite, tak uz duplom....a reci o 1 banane na popoludnie nech si necha pre svoje kamosky na lavicke....ak bude maly hladny????mliecko pytat????co mu da????
najprv nech si maly na svokru zvykne , postupne hodinka- dve spolu, kocikovanie atd...pobyt vonku a potom casom sa to da...ale nie zrazu...povedie to akurat k tomu mozno, ze bude plakat,ty budes na nervy z toho a zaver????uz nikdy viac...a reci o dovere a nedovere????je tu hlupe citove vydieranie z jej strany...kazdy matka aj tak viac veri vlastnej mame ako svokre...verim, ze sa rozhodnes pre to, co je pre maleho najlepsie.... 🙂
Povedz jej presne to co si napisala ze ma zauzivany rezim a po obede spava. Mala by to pochopit, ak nie, nie je o com je to jej problem nie tvoj ty si jeho matka.
@khika urcite by som jej ho nedala kym kojim...nech ho ide povozit ked je napapany ale len do dalsieho krmenia...takeho drobca nenaprogramujes na nejake jedlo...ked chce cicik tak chce cicik a bananom mu pusu nezavre!!!
nedaj si kecat do systemu,,ked bude maly pripraveny tak jej ho das 😉
V ziadnom pripade by som nedala... ked sa chce svokra vyhrat s vnucatom, nech sa paci, moze prist k nam a hrat sa snim aj cely den. Ja nechapem, na co je to dobre, ze vziat si dieta domov a hrat sa tam... Ked jej ide o to, aby bola s malym, je jedno kde s nim je, nie? Ja som nasu malu vo veku 7 mesiacov nedala ani keby co bolo! Neprichadzalo do uvahy... mala svoj rezim, poobede spinkala, bola kojena... dost argumentov.
Pozri, ja si myslim ze aj stari rodicia maju pravo povarovat a popestovat si vnuca, ved ak ho miluju rovnako ako jeho vlastni rodicia, tak je velka skoda ochudobnovat o to dietatko. Ak sa vedia o maleho postarat podla vasich pokynov, nie je o com.
Takze ak svokra si vynucuje cele poobedie a nevie ho dat spinkat u seba doma, tak ho daj len na ten cas co bude hore. Ak malicky nema problem zaspat v cestovnej postielke, doneste k nim aj tu a nech ho tam ulozia starki. Mliecko si mozes odsat a mozu mu ho podat oni - nikomu to nijak neblizi a urcite mu to nesposobi ziadnu citovu ujmu do buducnosti. Prave naopak, dietatko sa nauci, ze existuju aj ini ludia ako rodicia a bude smelsie a samostatnejsie. Nebavime sa predsa o niekolkotyzdnovom, ale o niekolkomesacnom babatku.
Uvidis, ze aj ked teraz ti to mzono nie je az tak po voli, neskor budes rada, ze syncekovi nebude robit problem byt na par hodin cez vikend u starkych a vy s manzelom mozete mat par hodin len a len pre seba - to proste potrebuje kazdy vypnut, nech mi nikto nevravi opak, netreba sa tu hrat na supermatky.
Ja ti pisem z vlastnej skusenosti - nasa malicka bola od narodenia zapajana do starostlivosti aj babiek a dedka, stale sme ju nosili do spolocnosti a nemame ziadny strach z ludi, hocijaka moja kamoska alebo ktokolvek z rodiny si ju moze zobrat na ruky a pomojkat sa, je tu uplne kludne a vyrovnane dieta. Svokrovci aj moja mama vzdy respektovali nase rady a odporucania (treba trvat na nich, lebo zase rodicia su od toho a oni si uz svoje deti odchovali), preto sme sa napokon vzdy dohodli a oni si malicku uzili a aj ona ich. Nerob extrem, ze im syna nebudes chciet davat, ak ta budu respektovat, bude to super, ak nie, tak proste jemne vysvetli, ze bud to bude tak ako chcete vy, alebo nie. Drzim palce.
no vsak si si odpovedala sama 😉 ked poobede nepapa iba sa koji to ho nechate hladne? tebe resp. svokre to nebude vadit? ze je maly hladny? nervozny zo zubkov? hlavne ze svokra bude happy ze ho ma 😠 ja niekedy nechapem zmyslanie niektorych ludi - uuupne SEBECKE ... ide jej len o svoj pocit aby ho mala, vobec nie o maleho ktory tym bude len trpiet...
kludne jej ho daj ale inokedy ked bude na to vhodna situacia 😉