Baby čím utierate detičkam ustocka po zjedeni prikrmu? Najprv som utierala s obyčajnou bavlnenou plienkou namočenou vo vode, ta ale púšťala chlpy tak som skúsila vlhčené obrúsky rovnakú značku akú má aj na zadok-pampers sensitive. Ale zdá sa mi ze ma z nej pupaky okolo úst.. Čím mu mam umývať ústa?
ja uz skoro 2 roky ficim na vlhcenych z DMky 🤷♀️😊
Mala svoj uterak, xkko bavlneny, vzdy som ju umyla normálne vodou a utrela do uteraciku. Ono niesu ani bavlnené plienky ako bavlnené plienky....
Utriem servitkou, aby si cestou do kupelne z toho nestihol spravit pletovu masku s potom presne tak-voda, uterak
asi nechápem... popri jedení normálne servítkou alebo papierovou vreckovkou a po dojedení dieťa umyjem vodou a utriem uterákom... či to už treba návod na osobnú hygienu?
Umyt vodou a mydlom vysusit uterakom ozaj najlepsie riesenie..z utierok jedine s nivea creme som mohla utriet usta aby sa nevyhadzala..na zadok to bolo uplne jedno ale tvar nezniesla ziadne ine
Servítka? 🤷♀️
Treba si u seba predstavit ten pocit mat okolo ust vonu a v ustach chut vlhcenych obruskov. Staci vo vode namoceny kvalitny makky uterak alebo kvalitna makka servitka, papierova vreckovka.
Keď sme doma tak určite umyť vodou normálne. A niekde vonka tak to používame babylove sensitive a nikdy sa nám nič nevyhadzovalo ani jednému synovi
Vysyp okolo ust bude skor reakcia na jedlo - alergicka - a nie reakcia na bavlnenu plienku s vodou uprimne...
@anjelicek26 ona písala ze vysyp ma z vlhcenych obrúskov, to môže byť, ved to je kadečim napustene
Ked bol syn maly a zacinal s prikrmami, nechala som ho zaspinit sa, neutierala som po kazdej skvrnke pri ustach. Ked dojedol, vzala som ho pod pazuchu, naklonila cez umyvadlo a usta mu umyla obycajnou cistou vodou. A ak nie, tak namocila uterak do vody a utrela usta. Ak potreboval utriet okamize, tak s obycajnou papierovou vreckovkou. Ak bol spinavy cely, naklonila som ho nad umyvadlo celeho alebo som ho osprchovala v sprche. Nechapem, ze niekto toto riesi.
Pokozka na tvari je citlivejsia ako v oblasti plienok, na tvar som vlhcene obrusky nikdy nepouzivala.
Teraz je syn uz starsi a utiera sa sam. Do rukava. Cakala som, ze s prichodom kratkych triciek sa situacia zlepsi, ale upgradol si to tak, ze utiera usta do tricka na pleci. Vzdy, ked pride zo skolky, vieme podla farby tricka, co bolo na obed.
Pošlem ich do kúpeľne kde sa umyjú a utru.. keď boli malí, tak proste servítkou a potom som ich umyla vodou a utrela uterákom.. 🤷
Umyvala som normalne nad umyvadlom, vzala na ruky a oplachla a utrela do uteraka.
spýtaj sa matky alebo svokry, ako zvládali takú ťažkú a komplikovanú úlohu v časoch, keď ešte nebol internet
Počas jedenia ničím. Po jedle umyjem a utriem do čistej bavlnenej plienky. Raz som mimo domu utrela vlhčenou utierkou (99.9% vody) a vyhadzala sa okolo úst.
Vlhčené utierky som nepoužíval ani na zadok, nie to na ústa.... Tečúca voda, umyt, utrieť.
Tahacia palierova servitka. Ked dojedia, voda a uterak
Namocim si papierovú kuchynskú utierku a utriem pusu. Vlhčené používaj len vonku, kde nemáš tečúcu vodu po ruke.
@diewcatqoo presne, aj môj si utiera pusu do rukáva a nepomohol ani krátky rukáv. 🤭
Počas jedla vôbec ničím, to je zbytočné a po jedle ide celý do vane, tam umyjem aj ústa 😄
lopuchom
@maty112 "Maminka mě utřela lopuchem, byla tam beruška!"
@avalsinats 👍😃
Doma voda, uterák, každý má svoj.
Vonku vlhčené utierky, alebo vo fľaši čistá voda, umyjem, utriem.
Vlhčené na tvár by som nedávala, presne kvôli tomu, že sa deti z toho vyhadzu. Ja ich používam len na zadok po veľkej a následne malého hneď umyjem pod tečúcou vodou. No a inak odpoveď na tvoju otázku... voda vám tečie, že? Najlepšie je používat tú. Keď sme vonku tak len so suchým servítkom keď nemám prístup k vode. Radšej nech sú zaškratani ako vyhadzani.
Vlhčenými utierkami by som ani zadok dieťaťu neumývala. Iba vynimocne, na cestach. Je to napustené hnusnou smradľavou chémiou, nechápem načo by som zarábala dieťaťu na problém. Takže okolo úst už vôbec by som to nepoužívala.
Inak pri niektorých otázkach sa čudujem, že naši predkovia prežili... mám pocit, že čím viac informácií a technológií máme, tým sme sprostejší.
Ja pri oboch detoch pouzivam take male uteraciky z IKEA. https://www.ikea.com/sk/sk/p/krama-uterak-biela...
Mam ich poskladane v kuchyni na mikrovlnke (10-15 ks) a ked potrebujem utriet deckam usta alebo ruky este pocas jedenia (mladsi zvykne jest niektore veci rukami a vadi mu, ked je moc zababrany), namocim pod vodou a vybavene. Alebo ich pouzivam, aj ked im kvacne na stol jedlo a hned do toho ide rukami. Tak to rychlo utieram. A po jedle ich umyvam klasika v umyvadle.
@diewcatqoo toto poznám 😀nikdy netreba pozerať na jedálny lístok, ze co mali, podľa tričká vieš 😀😀😀
Voda a uterak??