Ahojte kočky. Máme doma dve detičky dvoch chlapcov (3r. A 2 mesačný). S manželom by sme chceli ešte tretie dieťatko..ale keď niekomu povieme že by sme chceli ešte dalsie dieťa každý si pomaly ťuká na čelo a všetci zhrozený že koľko detí chceme. Ako keby to bolo niečo zlé. Možno keby máme dievča tak na ďalšie by sme sa už nedali... ale aj keby to bol treti chlapec bola by som šťastná...
Len ma zaráža reakcia ostatných.
Takže mamičky ktoré máte 3deti išli by ste do tohk ešte raz alebo by ste zostali len pri dvoch 🙂
Vykašli sa na všetkých okolo je to váš život dieťa je darom a keď chcete si spraviť do 3tice krásny dar do života smelo do toho.....ľudia dnes su hnusný a staraju sa do čoho im netreba.....šťastný nový rok 👍
Tak pri 3r a 2m sa asi boja, ze chcete hned dalsi den zacat plodit xixi Neber to tak vazne, to, ze si to niekto iny nevie predstavit neznamena, ze to pre vas nebude to prave. Kazdy mame doma ine podmienky, ineho partnera, ine financne moznosti. My mame 4 a mat len tri si neviem predstavit ;) Parny pocet je akosi lepsi 😂
Ja mám tri deti... Keď sa narodil druhý syn, vraveli sme si, žeby sme ešte jedno o pár rokov chceli, že možno by bolo aj dievča. Rokmi sme prechádzali mnohými problémami, na tretie dieťa nebolo ani pomyslenie. No zadarilo sa a ja som mala zmiešané pocity. Narodilo sa dievčatko a ako matka troch detí som si chvíľu pripadala zvláštne, v mojom okolí som bola skôr výnimkou a mala som pocit, že na mňa ľudia pozerajú ako na tú "divnú". Zvláštne je, že niekoľko mesiacov po mne sa zrazu akoby vrece roztrhlo s rodinami, kde očakávali tretie a ja som už nebola raritou.
K tomu celému len toľko: neber názor iných ľudí za prioritu, vy s manželom viete, koľko detí chcete a vládzete vychovať... nikto iný to za vás robiť nebude a ani neponesie tú zodpovednosť. A či by som šla do toho znovu? Ak by to bolo na mne a nie na tom "zadarilo sa", tak určite by som sa bez váhania rozhodla do toho ísť zas a znovu. Neľutujem ani deň, odkedy máme dcérku a ak by mi aj ľudia do toho mali niečo vravieť alebo by si ťukali po čele, ukázala by som im významné gesto... a myslela si svoje tiež. Nikto Tvoj život nežije a nepozná Tvoje túžby, tým pádom nemá dôvod niečo riešiť za Teba.
Toto poznaaaam. My mame tri deticky (6 a takmer 4- chlapci a 20 mes. babiku) a nemenili by sme. Sme stastni, az teraz mame pocit ze sme kompletni. (Aj ked manzel zartuje aj o stvrtom...😉). Babika je uzasna, vsetci ju miluju, aj chalani- vsetkych ich ma omotanych okolo malicka 😊. A ako ritusou kruti, na zjedenie 😘
Ja som tiez casto zazila reakcie- tretie? Anooooo? A co to bude? Dievcatko, no aspon ze tak... Akoze v tom "nestasti" aspon nejake stastie...
Ked sme sli po nakupnom centre s dvomi detmi, kocikom a ja bruchom pred sebou, sa ludia divali normalne s otvorenymi ustami. (V Blave...)
My sme sa na tom s muzom len bavili, aj ked sa mi rozum zastavoval, nastastie rodina nas plne podporila.
Takze na ostatnych kasli, ak tuzite po velkej rodine smelo do toho. Je stastie ze to s manzelom citite rovnako 🙂.
Mam 3.
Dve baby 11 a 9rokov.
Ked som ostala 3krat tehotna myslela som ze to nedam.
A predstav si do tretice je to chalan.uz ma 15mes.
A nemenila by som.je to poklad.chod do toho.nic krajsie neexistuje☺
Ja som vždy túžila po veľkej rodine, čakáme tretie dieťatko a veľmi sa tešíme, kebyže vek mám tak rozmýšľam aj nad4tym. Okolie reaguje hrozne, ale neriesim to..ale poznám viacero rodin kde sú 3-4 detičky.. my nechápeme ako môže mať niekto jedináčika a oni zase nechápu ako môže niekto chcieť viac ako dve deti..podľa mňa to od ženy záleží, či je rodinnejsie založená.. a aké má priority v živote.. kariéra, cestovanie, užívať si pohodlný život..nechcú si kaziť postavu..a zas niekomu sa nedarí mať viac..Ja mám známe ktore maju 20r. žijú usporiadané a už majú bábo.. potom mám známe čo majú 35 rokov, dieťa ešte nemajú aj ked ziju dlho vo vztahu, majú bohatší spoločenský život..
Načo každému hovoríte, že chcete ešte tretie dieťa? Ja som to nikomu nevravela, lebo som vedela, aká bude reakcia. Až ked som bola tehu, tak som to oznámila rodine a veru reakcie nič moc. Všetci sa tvária, ako keby to bola katastrofa, joj a načo prečo? Je to moja vec, koľko mám detí a je mi jedno, kto si čo hovorí. Neznášam také trapné reči, že v dnešnej dobe toľko detí, ved to ani neuživíte a podobné bludy. Ale radšej sa na ne priprav. Ja som spokojná, 3 deti sú super. Ostatní nech si robia ako vedia.
@ewell13 myslim, ze toto je vasa osobna vec. Ci budete mat 3 deti alebo aj 10....ak sa o ne budete vediet postarat nevidim problem
Skor si myslim, ze si velmi skoro zacala rozpravat o 3 dietati...predsa len mas 2m babo...ja by som ludom o planoch o pocte deti vobec nerozpravala..
Nechtiac som vymazala, tak este raz 😊 Jasne ze by som do toho sla😊 A veru aj som sla niekolkokrat😊 Mame 5 deticiek, a nazory ostatnych neriesim. Vacsinou sa vsak stretavam s pozitivnymi reakciami. Mat vela deti je super😊
My máme dve deti 11r. a 6r. syn a dcérka no už dva roky má manžel prehováral na tretie no ja som sa na to necítila ale nakoniec vo mne nastal akýsi zlom a ja som zatúžila po bábätku tak som privolila však keď sú už dve tretie zvládneme ľahko😂 no nakoniec budú štyria 😂to ešte len cumia keď in povieme že čakám dvojičky len hlavami krútia akoby som bola z inej planety😂😂
majte kolko chcete. my mame 3 a sme stastni. a mam kamosky ktore maju 4 deti, 6 deti, ale aj 9 deti a tiez su stastni. ak to chcete obaja, tak nie je co riesit. vela stastia 🙂
Keb ysom mala dnešný rozum v mladosti,tak máme dve po sebe,potom prestávka cca 8rokov a zas dve po sebe,najlepšia varianta pre deti aj rodičov...máme tri,to štvrté som už nestihla kvôli veku
no reakcie ludi samozrejme boli rozne, boli aj otazky ci chceme futbalovu jedenastku, alebo. jednoduche 'a naco,?!! ".. vsetko len take tupe reakcie ludi co do toho mozu prd vraviet..
ale ci by som do toho isla znova? samozrejme, to je prepac trocha zvlastna otazka - kvoli blbym reciam aby sa clovek rozhodoval o pocte deti? tak to teda nie je moj pripad.. som stastna, ze mam tri relativne zdrave deti, keby sa nahodou pritrafilo aj stvrte, bola by som stastna.. blbe reci budu vzdy o comkolvek, nikto iny ale tie deti zivit nebude, len ja a moj muz takze kazdy kto ma. blbe reci si ich moze strcit..
Dnesnym ludom raz nevyhovies....nechces ESTE deti, skritizuju ta, akoto ze ich este nemas.
Splodis v 20., naco tak skoro ? V 33.rokoch je pokrocily vek.
Splodis jedno, kedy bude surodenec. Splodis druhe, nedajboze rovnake pohlavie, kedy bude dalsie a ine pohlavie ? Maly vekovy rozdiel- naco tak skoro ? Velky vekovy rozdiel- preco tak neskoro ?
3 deti- rarota- planovane, ci uslo ?
4.deti- hotove sci-fi. Ako to zvladate ? Naco vam je tolko deti. Ved to aj zivit treba.
Atd, atd, atd.
Takze, ak vam penazenka vladze, zdrav.stav povoli, milujte sa a mnozte sa a nikoho do toho nic.
@ewell13 kazdu chvilu sa nam narodi 3tie... zijeme v ba a teda tu kde ja byvam je kopu 3-4detnych rodin, detto moje deti maju v skole vela velkych rodin - cize u nas su reakcie na 90%pozitivne a 3 deti neberiem ako extrem skor ako normalnh pocet...
Ak by aj reakcie boli negativne tak by mi yo nolo jedno kedze kazde nase dieta bolo zelane a planovane...
ja mam 13 a 11 chalanov a 2.5 rocnu dcerku je to super tiez to bolo tak ze este v 40 tretie? kebyze nebol vek tak este 4 by bolo lebo mala nema partacku alebo partaka. prvi dvaja sa vzdy mali s kym hrat. a ked som bola tehotna sa mech roztrhol s 3 dietatom vokoli mam nejake kamosky co maju aj po 4 pohoda
Ja som zazila reakciu:"To je vase tretie? Ti ste nestihli potrat, vsak?" Manzela to straaasne poburilo. Mna to zabavilo. Je to jej boj ze takto reagovala. Inak mnohi sa divili, ale v pohode. A je ti jedno akoby to ktokolvek bral. Su to iba vase deti. Len trosku porozmyslaj nad nacasovanim, aby aj to prostredne dostalo max tvojej pozornosti potrebujes nejaky casovy rozostup. Ja mam 8,3,1 a keby bolo tretie planovane, tak by som pockala este rok koly strednemu.Inak strarostlivost uplne v pohode akurat straasne vela pradla pribudne a hrozny chaos ked niekam potrebujeme ist. A ked ti jedno niekto vezme, mas pocit, ze je prazdny dom😂
Ahoj, presne viem ako sa cítiš. My keď sme oznamovali pred viac ako štyrmi rokmi že čakáme tretie, veeeela našich kamarátov sa chytalo za hlavu, že či nám preskočilo a rozprávali vety typu počuli ste oni čakajú tretie bábo sa zbláznili. No a teraz má v mojom okolí 90% z nich uz tretie bábo a tvária sa že aj oni to vždy tak chceli, strašne sa na tomto bavíme. Kašli na ostatných, nič im vopred neoznamuj, až keď to bude. Držím palce a rob veci tak aby vám bolo dobre, keď ostatní uvidia že si v pohode, počkaj o chvíľu budú mať všetci tri deti, tak ako v našom prípade 😘
Mam tri a som stastna. Kebyze mam menej rokov, chcela by som aj stvrte. Zaroven pri styroch si uz neviem predstavit, ci by som este zvladla aj pracovne sa realizovat.
Pre mna su moje deti splneny sen. Uz ako mala som snivala o tom, ake to bude, ked budem mat vlasne deti.
A reakcie okolia? Boli aj take, ze kedy bude stvrte. No a? Mne to nevadi. Ale prevladaju take, ze ked ideme vsetci spolu ako rodina, tak mnoho ludi nas pristavi a povie, aka pekna rodinka. Ale celkove to nie je o tom, co povedia druhi. Ja si neviem predstavit, ze by som jedneho z nich nemala. Su tak nadherne rozdielni.
Inak, mam vela kamaratov, co maju aj viac ako tri deti a ziju si v pohode. Jedine, kde som trochu za "raritu" je praca. Zvacsa mam kolegov bezdetnych alebo s jednym dietatom a to uz maju ti ludia davno po tridsiatke.
Prosim ta, maj deti kolko len chces. Dnes je len taka moda sa starat do kazdeho a mudrovat nad cudzim zivotom. Je to oblubeny sport vela ludi. Takze odopierat si dieta kvoli blbym kecom je hlupost. Tri deti su uplne normalny pocet. Len uz to nie je dnesna kvaziidealna sablona 'trojizbak na hypoteku, dve deti - dievca a chlapec, najskor chlapec, trojrocny odstup, kazdy rok dovolenka v chorvatsku, lyzovacka v taliansku a mensi rodinny pes ku tomu'.
My máme 2deti , 3a 2 roky - 11mesačný rozdiel medzi nimi. 2baby, muž chce ďalšie :D asi čaká na chlapca , ale povedal, že keby je to aj dievčatko - tak by bol ako kráľ, čo 3 princezné mal . Svokor by chcel plný dom vnúčat , asi majú pocit, že budem rodiť ako čerešňa každý rok :D :D jednoducho , keď chcete, smelo do toho. Čo koho , do toho ! Na nás tiež všetci vždy kukajú, že to sme kedy stihli 2deti , no my v roku - jedna január , jedna december :D ale je mi to jedno , čo si kto myslí.
Ja mám dve,túžim po ďalšom,ale nejde to....a síce si nežijeme luxusné,no ale ešte by sa to dalo finančné pri všetkej skromnosti,no máme iné problémy.....ak s cítite na tretie a len trošku si to viete a môžte predstaviť,neriešte inych
Ja mam tri dcerky a nelutujem. Ja vzdy hovorim, radsej mat tri deti ako jedno. Kasli na to, co si kto mysli, ked to tak citis.
Preboha, veď keď chcete 3 tak majte 3. Ak to zvládnete, kde je problém? Čo vás po ostatných. Kedy konečne ľudia prestanú riešiť, čo si o nich myslia druhí?
Kto má jedináčika toho sa tiež stále pýtajú prečo len jedno, kto má viac ako dve prečo toľko? Nech si každý rieši svoju situáciu a nie druhých. Ja mám jedináčika - ja poznám dôvody a keď to chce niekto riešiť, slušne poviem, že to nie je jeho problém a nebudem mu nič vysvetľovať a baviť sa o takýchto veciach, do ktorých ho nič. Normálny človek pochopí.
ja som si vsimla ze mnoho ludi ma 3 a viac deti..aj my sme chceli..ale uz nechceme prve bolo narocnejsie..nechceme to prezit 3 krat :D dufame ze 2.by mohlo byt spokojne za odmenu...ale pri zakone schvalnosti to urcite nevide...potom som sa zacala viac zaujimat o ekologiu a zdielam nazor Bei Johnson.nie je to ani ekologicke maloktora pouziva latkove lebo jednorazovky su pohodlne..plus do buducna ako sa to odrazi na ich zivotoch ked zem uz nebude vediet poskytnut dost kvalitnej potravy..niektore zeny zo strachu z buducnosti a zloby sveta nechcu porodit ani jedno dieta..niekto sa tymto smerom ani nezamysli
My mama sice len jedno dieta, ale tiez
by som chcela 3. Bohuzial sa nam ani len to druhe nedari.