Bábo má 1,5 roka a ja som finančne zabezpečená. Mám nastúpiť do práce?

5. nov 2020

Ahoj baby,
Som rozhodnuta neist naspat do prace, dnes mi vsak volali nadriadeni, ze ci nastupim, v podstate vzdy vravim to iste, ze sa necitim atd. Mam babo rok a pol, plat cez 3tisic. A sedi taky skriatok na pleci, co mi vravi chod. Financne som nadstandardne zabezpecena, v klude mozem byt doma este 10rokov.
Prepacte za vylev, ani neviem aku radu cakam.

lucka_ke
5. nov 2020

homeoffice alebo skrátený úväzok sa nedá? mala by si čas aj na dieťa a chodila by si aj do práce/alebo teda pracovala z domu

sanny2993
5. nov 2020

Už sa nemaš komu vo svojom okoli chvaliť keď pre svoj vylev zakladaš tému ? Keď si zabezpečená na 10 rokov daj vypoveď a uvolni miesto mladym ambicioznym ľuďom ktori si radi zarobia tiež. Pokiaľ ta praca bavi, a male ti ma kto opatriť nastup na 1/2 úväzok. Ale zo zakona maš narok na flek aj po 3 rokoch na RD, ak ho nezrušia. Čiže zamestnavateľ ťa tlačiť nemôže. Uživaj si čas s malym. Keby mala každa tvoj plat a problémy 😂😂😂

amelia000
5. nov 2020

Peniaze niesu vsetko. Nesla by som aj keby som mala plat 6tisic.

zuba1987
5. nov 2020

Ahoj, ja som na tom podobne.
Mam dobru pracu, a podobne stare dieta. Fin. niesme zahojeny na 10r, ale ani sa nemame zle. Mala som od dec. nastupit a dohodla som sa ze nenastupim. Ja neviem, nemohla som ho strcit do jasiel. Toto obdobie mi nikto nevrati, viem ze dobra praca nerastie na strome, ale za cas so syncekom mi to nestoji.
Ja som sa dohodla ze par hodin tyzdenne budem vypomahat z domu. Ja sa odreagujem, privyrobim a maly porozhana starkych.

hederamonstera
5. nov 2020

Mas na vyber dve priority - praca alebo dieta. Kazdy ma tieto priority inak nastavene, takze vzdy dostanes subjektivnu radu.

Ak ta zaujima, co by ini na tvojom mieste spravili - tak za mna, ak by som bola tak zabezpecena, tak ostanem doma 10 rokov....kedze nemam taku pracu, po ktorej by som tuzila, tak by som dala prednost dietatu a mojim konickom.

anjelicek26
5. nov 2020

Co znamena financne zabezpecena? Vyhrala si v sportke, zdedila rodicovsku firmu, mas akcie, s ktorych ziskov zijes? Pokial si zabezpecena cez partnera, tak to je take vies ake... moze to byt v poriadku a o dvadsat rokov byt nemusi. Ja som sla do prace vzdy, ked malo dieta 1,5-2 roky, najprv len par dni/hodin v tyzdni, naplno nie. Momentalne tiez robim len do jednej, potom idem po deti do skoly a skolky. Vyhovuje mi to, mam dane, odvody zaplatene, nevypadla som s prace, zamestnavatel spokojny, rodina tiez, je to fajn kompromis. Ja nie som typ, co dokaze byt doma 3-6 a viac rokov, mna by to asi psychicky zabilo. A to nema nic s laskou k dietatu, proste potrebujem aj nieco ineho, svoju pracu milujem tiez... Skus kompromis ciastocny uvazok kombinovany s home office, ak ta potrebuju, mozno budu ochotny volit kompromisy. Hlavne pri corone je to teraz jednoduchsie si presadit.

denda007
5. nov 2020

Ahoj. ja by som tiež nešla. Robiť budeš ešte 30 rokov a deti máš malé iba raz 🙂

autor
5. nov 2020

@anjelicek26 ja mozem byt na homeoffice uplne v pohode. Nie nevyhrala som, 10rokov som tvrdo drela, peniaze som odkladala, teraz mam dost svojich na ucte. O zvysok sa postaral manzel, o dom, plati ucty a sem tam mi plati handry, plati mi naftu, detom uplne vsetko etc. Vsetko mame pisane na nas oboch. Vie, ze nie som od neho zavisla, vie, ze mam dost na ucte, vie, ze v praci som ziadana, je rad ze som doma. To na margo toho, ak si myslis, ze ma opusti kvoli mladsej.
Mozno len taky zablesk, som rozhodnuta byt doma. Kedysi som makala non stop, materska je pre mna vykupenie.
I ked samozrejme rada by som si zopakovala niaky rozhodujuci meeting, sem tam na to myslim, ze by som sa obliekla znova do kostymu a citila sa fajn, ale to je asi tak, ze ked som sedela na tych meetingoch a vecerach tak som chcela byt inde.

danieli
5. nov 2020

Má sa kto plnohodnotne postarať o dieťatko? Bude aj pre neho čas bez teba benefitom? Bude ťa tešiť, že pracuješ a prídeš domov plná nadšenia? Môžeš mať skrátený úväzok? Ak by som mala 4 áno, šla by som, šťastná matka, šťastné dieťa a zvlášť ak to nemusíš robiť, aby ste vyžili, ale iba naplníš svoje potreby a sny

autor
5. nov 2020

@danieli mozem mat aj 30% uvazok. Nema sa o nho kto postarat. Zostanem s nim.

autor
5. nov 2020

@denda007 suhlasim

snazilka_bio_mamka
5. nov 2020

Ved si počkaj, aj to decko raz vyrastie a ostanes sama ako prst

oliali
5. nov 2020

Ved zostan doma do 3 rokov dietata... ja som bola doma 6 rokov... jedno dieta po druhom a teraz robim na skrateny uvazok 6 hod denne... tiez by som nemusela aktualne pracovat ale uz som chcela... nechcem byt zena v domacnosti len 🙂

simsalabim
5. nov 2020

30% uvazok znie super. Ja by som do toho sla, cas straveny s dobrou opatrovatelkou napriklad mu moze len prospiet 👍 , bude mat kontakt aj s niekym inym , nie len s maminou. Ale to som ja, ja som nikdy nevedela obsediet iba doma (a pravdupovediac, aj financie ma pri druhom dietati tlacili). Pracovala som ale na skrateny uvazok, raz od 18. a raz od 13. mesiacov.

autor
5. nov 2020

@snazilka_bio_mamka aky nick taky nazor

autor
5. nov 2020

@simsalabim dakujem za nazor, palec hore

snazilka_bio_mamka
5. nov 2020

autorka, nick je ironický 🙂 :*

bluka2
5. nov 2020

Ja by som zas išla, aj za 2 tis. 😉

autor
5. nov 2020

@bluka2 😉

cervenaruza123
5. nov 2020

Je to len na tebe, rob ako citis, lebo co vyhovuje jednej, nemusi druhej. V mojom okoli sa zvykne hovorit, ze deti su male len raz a treba si to uzit. Kariera a vsetko ostatne sa da dobehnut aj inokedy, ale deti zase male nebudu. Niektore co sli skor do prace lutovali. Ine lutovali, ked do prace nesli 😀 . Skratena pracovna doba alebo home office by bol celkom fajn riesenim podla mna, aj pre dieta, aj pre teba. A uvidis, ci ti to bude vyhovovat. Vzdy to vies zmenit

yvanielka
5. nov 2020

Mňa by zaujímalo kde toľko môžem zarobiť, ale úprimne nemyslím ironicky 🙂 som na materskej a hľadám práve možnosti ako si doplniť vzdelanie, či tretí stupeň alebo nejaké kurzy..

diewcatqoo
5. nov 2020

Pokial je moznost HO a moznost skrateneho uvazku, sla by som do toho. Tebe prospeje, ak si zamestnas mysel aj niecim inym a aj dietatu prospeje, ak bude obcas chvilu s niekym inym.
Navyse, ak ta praca naplna...

autor
5. nov 2020

@diewcatqoo praveze mam aj opatrovatelku, aby som mohla cvicit, ale stale ak je tu, tak na nich dozeram, sice si zabeham hodinu ale mam stale myslienky, ze by malemu bolo lepsie so mnou. No ja viem, neni to idealny scenar, ale ja moje deti proste zboznujem.

autor
5. nov 2020

@yvanielka firmy to ponukaju vacsinou iba tym, co im doveruju. Vzdelanie moc nepomoze, skor prax, spravna politika, stastie na ludi a drina.

julliska
5. nov 2020

riesim podobny "problem", no staci ze idem len sama na nakupy bez malej a uz som nesvoja 🙂 kvoli psychohygiene by som rada isla do prace, no asi by som to ja zvladala tazsie ako dcera niekde v jaslickach (bude mat 1 a pol roka o chvilu..) takze stale posuvam nastup do prace :D

nominativ
5. nov 2020

Deti sú malé len raz, bla bla bla... Prepáčte, ale podľa seba a aj podľa okolia a modreho konika - nemam zrovna pocit, že by sme si bohvie ako užívali byť s deťmi doma.

Ano, milujeme ich. Nikdy by sme nemenili. Ale poväčšine sme vyflusnuté a chceme pauzu od plienok, zubov, prikrmov, kojenia, k tomu - ak má človek viac deti - rôzne nálady starších a podobne... Stále len sťažnosti: z tohto mi hrabe, z hentoho mi prepne, potrebujem vino, vyhodim tie deti z okna (obrazne), fakt sa zbalím a pôjdem preč... Okolo mňa vidím väčšinou matky, čo by im pár hodín, kedy má deti niekto iný na krku a ony sa venujú niečomu INÉMU, len prospelo.

Takže akúkoľvek prispôsobivú prácu by som ja osobne brala. Toto nejde o to, že ide ťahať na tri zmeny do fabriky, za mňa je to možnosť psychohygieny.

P. S. matky okolo mňa, ktoré chodia do práce (myslim najma časovo a platovo výhodnej) doslova žiaria. A to mi stačí. Pôjdem aspoň o rok skôr do práce.

sono2
5. nov 2020

Si moc neprezradila kde pracuješ. Mňa by to tiež len tak zo zaujímavosti zaujímalo.

autor
5. nov 2020

@julliska aj ja 🙂 stale im hovorim, ze nie je spravny cas atd. Jasne, ze su momenty, kedy by som ich pretrhla, ale ja som velmi stastna, ze ich mam a ten svet dospelych a ich problemy mi pridu uplne surealne.

ledgerka
5. nov 2020

ty musis vediet ako sa citis, nikto ti tu neda odpoved. Moj drobec ide v 7 mesiacoch do sukromych jasli a ja na 80% do prace. Tiez sme za vodou a nemusela by som pracovat, ale pre mna osobne to nie je cesta. Tiez sme v krajine kde je materska 4 mesiace a dalej mi nikto pracu nedrzi. Ked on nu nechcem prist, musim sa vratit. Konkurencia na trhu je obrovska a viem ze pracu s rovnakym platom a podmienkami by som uz inde nedostala. Ked bude o par rokov drobec v skole, bude len dobre ak budem mat pracu v danej firme prave kvoli tym benefitom a flexibilite. Teraz ma 5 mesiacov a ja sa uz do prace tesim v zaujme zachovania zdraveho rozumu :D Nie je to pre kazdeho byt full time s dietatom doma.

autor
5. nov 2020

@sono2 a ty kde pracujes?