Ahojte. Môj syn ma 7 týždňov a nechce spinkať inak, ako na mne alebo ockovi. Prvé dni prespal aj v postieľke (mal este zltacku, tak bol viac spavy), ale posledné dni to uz nedokáže. Od kúpania do ďalšieho kŕmenia zväčša vydržal (kým my sme este vedel pozerali tv napr), a potom uz zostal v posteli s nami, lebo naspäť ist nechcel, ale posledné dni uz ani to. Skúšali sme vydržať a chodiť za ním ho pohladit, dať dudlik atd, ale vydržal byt hore aj plakať aj dve hodiny. Viem, ze potrebuje veľa spánku a čím dlhšie je hore, tym ma väčší problém zaspať. Ale on nezaspi inak, ako na nas. Ani vedla nas sa mu nepáči. Akonáhle zaspí na nas a supneme ho do postieľky, alebo vedla nas, do pár min je hore. Zažili ste niekto nieco podobne? Je nádherne mat dieta na sebe/vedla seba, ale všetci sa potrebujeme vyspať a tiez si chceme chvíľku oddýchnuť a nie mat večierku o 8 s ním 😊
to sme mali aj my pri oboch, silny relux, boesti bruska, neboj, preslo to same od 3 mes. spavali samy v postielke. Treba sa prisposbit babatku isty cas.
My mame 4tyzdnovu a nespinka na mne spi pekne v kosiku popripade so mnou v posteli. Postielka je pre neho velka a neciti sa tam v bezpeci skus mu dat niake mantineli k nozickam a rucickam napr s kojaci vankus do tvaru u od noziek( pozri fotky predcasne narodenych deti su k tzv hniezdach ) pod neho daj tvoje tricko s tvojou vonou a pusti mu biely sum skus mozno to pomoze a bude sa citit v bezpeci a ty sa osprchujes aspon.
@jonnie
Skúšame aj mojkacika, moje tričko atd. Preboha, to si asi zle pochopila. Ja som ho nenechala dve hod plakať - bolo to myslene, ze nedokázal zaspinkat. Bola som pri ňom stale, hladkala ho, spievala, dudlik dávala atd, aby zaspal, ale vobec, vydržal dve hod, potom začal uz plakať, kým som si ho nedala na seba. Ja to beriem presne tak isto, ze potrebuje mamu a ja sa ho ani nesnažím od seba dávať prec. Chceme aj aby s nami spával. Ide len o to, ze nemozem urobit vobec nic, nevydrží ani chvíľku. A viem, ze spinkať musí veľa, preto ma to trápi. Aj v nosiči zaspinka, ale v momente, ako ho odopnem a dám lazkat je hore. Aspoň denne spánky a ten po kupkani, kým si my nepôjdeme lahnut by bodol v postieľke 😔
@katka1981
To je skvela sprava 😊 A ako začali spinkať same? Len ste skúšali, kým sa to nepodarilo? Nas maličký ma aj s bruškom problémy, tak je to možno aj kvôli tomu - niekde som čítala, ze ich to bruško takto neboli. Mne to spanie v skutočnosti ani velmi nevadi, zbožňujem ho mat na sebe a počuť dýchať. Skor mi ide o ten deň, ze nemozem nic spraviť, a tiez si vecer trosku oddýchnuť a stráviť chvíľku aj s partnerom. V momente ako ho dám na chrbátik je hore. Ani vedla mna lazkat mu nestačí.
@meiwe
To mate skvele. Dakujem za radu, vyskúšam. Hudba ani sum maternice nezaberajú. Skor myslím, ze to bude tym spaním na chrbte. Ani vedla nas sa mu nepáči, len na nas. Ale aspoň ten vankúš skúsim lebo v kočíku napr natesnany vo fusaku prespinka
@zdenkatomas ahoj ja mam podobny problem,mam 8tyzdnoveho chlapceka a tiez chce stale spinkat na niekom..ja sa to snazim robit tak,ze ho normalne uspim na sebe a potom,ked uz tvrdsie spi (skusam mu zdvihnut a pustit rucku,ak sa nepomrvi,tak by uz mak tuhsie spinkat),prelozim ho.cez den sa tak viac krat zobudi,aj hned alebo po chvili,ale snazim sa byt trpezliva a zase ho uspat a ulozit do postielky..len ked som velmi utahana,nechavam ho iba na sebe..cez noc nastastie spi celkom dobre aj v postielke.ty to mas ale o to tazsie,ze nevydrzi ani chvilku sam.no inak ja si tiez myslim,ze to tie nase deticky aktualne potrebuju a dufam,ze ich to prejde🙂ale zase je pravda,ze tak cely den mozes zabit ako "postielka" pre maleho,tak aj pre to skusam ho prekladat, ked zaspinka,nech si postupne zvyka byt aspon trosku sam..drzim nam palce🙂
My sme to tak tiež mali, naozaj to nie je nič výnimočné, skor veľmi bezne 🙂
Okolo prveho mesiaca sa to zacalo, uspala som ju,dala do postielky a o päť minút plac. Takto to slo a slo, kocik 0 bodov, bala som sa s nou chodit sama von, lebo do 10 minut bola i tak hore, 10 minut mrnkala a to ja som ju nedokazala trapit dlhsie, takze som ju mohla niesť v rukach a bruchom tlacit kocik domov
Skúšala som ju davat spat na brusko - mame monitor dychu, tak to nebol taky risk, nezabralo.
Davala som mojkace, zavynovacky, potom neskor espumisan L na koliky, probiotika bio gaya atd atd ..
Prd zabralo.
Ostalo mi sa s tym len zmierit, kúpila som satku na nosenie ( aj ked som bola ako tehula fest proti , ale , dieta mi je prednejsie nez image ).
Satka, to je u nas spasa, cez den som si ju ponosila, ona sa nabila laskou a vecer prespala v pohode v postielke 🙂
Ale neskor sme aj prisli na to ze vitamin D jej skodil.
Ani jamienson ani oleovit z rakuska nesedel. Tak som ho proste po 4.mesiaci nedala.
Doktorke som sa priznala az ked mala 8 mesiacov, doktorka povedala ze nie som prva co jej to hovorí, ale skontrolovala malickeh fotanellu a uz ju mala zavretu, takze povedala ze netreba ho davat ( ona mala nejake vitaminy aj v kasickach a tak čo uz jedavala ), ..
Ale toto s tým vitaminom D nemusi byt vas pripad. Ja som to odpozorovala tak ze ked som ho vysadila tak na 4-ty den bola ako aniel, takto bola dva tyzdne a ked som ho dala znovu tak len plac,,prdiky, nechcela sa kojit, nejedla tak aj 8 hodin , no bolo to ozaj tazke.
Všeobecne to s babatkom nie jr az tak ruzove, treba mat trpezlivost, my sme jedine koho babo ma a treba ho respektovat ze je proste tuľkavejsie 🙂
@zdenkatomas bude to ok...postupne. len cca do 3m si myslim-ze bude takyto. My sme tiez mali vselijake obdobia. A nepomohlo by pred tym vecernym spanim dat Espumisan? My sme tak fungovali do cca 3m. Bude to ok. A ver..ze budes rada nosit take cca 5kg babo...moje 16kg ma tiez take chvile...ze nosit. A to ina vaha
@zdenkatomas My sme to mali s malym. Strasne dlho sme s tym bojovali (skusali sme mozne aj nemozne), presne ako ty pises aspon 30 minut som chcela byt "bez neho". A to nehovorim, ze sam nezaspal a neprespal noc do 3,5roka. Cim viac sme sa snazili zmenit to tym to bolo horsie a narocnejsie. Nakoniec sme "ustupili" my. Mala som kojenecky vankus ten som si napolohovala tak aby som aspon ako tak lezala a podopieral mi ruky a maly bol na mne. Od cca 3 mesiaca stacilo, ze som bola vedla neho. Cez den super zaberal kocik tam prespal aj 5 hodin a dokonca aj ked sa odparkoval. Este sa len obliekal a babusil von, je septembrove babatko a uz spal. Doma bezomna nikde. Ale uz po 6 mesiaci dokazal dat 20-30 minutovy spanok aj sam. Velmi dlho, ale naozaj velmi hadam aj do 2 rokov najlepsie spal ked som spala pri nom. Aj cez den ked zaspal na obed a potom som od neho odisla do hodky bol hore prisla som lahla si k nemu a spal aj dalsie 2-3 hodky. Inak neboj nic dcera je uplna ina, ma zase ine vychytavky 🙂
Rychlo to prejde, len sa mu treba prisposobit, vsetko sa bude zlepsovat a najst si system. Cim menej s tym budete bojovat a sustredit sa na to tym viac si ho budete mat cas vychutnat a uzit si ho kym je malinkaty, neskutocne rychlo vyrastie. Je to casovo narocne, ale da sa to uvidis.
@zdenkatomas, presne to teplo im na brusko pomaha. No dcerka v pohode, ona bola na UM, s nou problem nebol, ako prestali boliestky, zaspavala na flaske, ale syncek sa naucil zaspavat na prse a hned ako som dala prso prec, bol hore, takze zacala tazka odvykacka od prsa, nebudem ti pisat ake to bolo, vam sa to stat nemusi. Uzite si to spanie, je to nadherne, a uz sa to nikdy nevrati.
@zdenkatomas My sme mali toto takmer totožné s vami s naším druhým synom. Nášho to prešlo keď mal cca 2,5 mesiaca. Vyzerá to, že u nás to malo veľký súvis s boľavým bruškom, akonáhle ho prestalo trápiť bruško a koliky, upravilo sa aj spanie. Teraz zväčša zaspí pekne sám, nepotrebuje byť na mne v nosiči. Držím palce nech sa to zlepší aj u vás čím skôr😉
problem je to prelozenie na to sa zobudi a uz sa neciti v bezpeci mali sme to ci lepsie povedane mame to aj my ako 3 mesacny 3 tyzdne uz praktizujem tak,ze ked viem,ze chce spinkat tak nakojim po leziacky v posteli nasej a ked uz zaspinka a pusti tak idem von z postele ak nezaspim aj ja a babätko takto neni prelozene ostane tam kde zaspalo a ked sa aj na chvilku zobudi tak je na tom istom mieste a zaspi znova a ked nechces praktizovat toto tak sa odporuca aj hned po nakojeni dat do postielky len toto sa dari tiez len mensine mam. ja ju mam rada este chvilu pri sebe aj ked sa napila cize za mna to prve
@nina0987
Je dobre vediet, ze to nie je nic výnimočne 😊 Nie, ze ma to teší, ze aj ini maju tento problém, ale ze to nie je nic divne. Ja začínam mat podozrenie, ze to je naozaj kvôli brušku. Aj teraz som ho uspala až mu dudel vypadol a neprotestoval a po hod som ho dala do postieľky a do 2 min bol hore. Ale strašne kopcoval nožičkami. Ja ho zbožňujem aj si ho chcem tulit ale presne ako píšeš, je tažké byt postieľku 24 hod denne 😊 Snad to s kolikami pominie. Teraz sa tak Spat este dá, ale s pribúdajúcimi kg to bude ťažšie a ťažšie.
@zdenkatomas tak moja odpoved sa mnohym mamičkám nebude páčiť. Ale mali sme to iste. Prvé dieťa, spánok cez deň 10 minút max. Moja mama nechápala. Prišli sme z pôrodnice a moje dieťa nic nespalo. Po pár týždňoch sme zistili, ze na tatínkovi vydrží spať hodiny. Keď som uz bola zúfalá, dala som syna (napriek všetkým lekárskym hrozbám)spať na bruško. My sme s manželom chodili na nho pozerať každú minútu a on spal a spal. To bolo pred večerom. V noci som ho tak isto uložila na bruško. Krasne spinkal. A keď zaplakal, otočila som ho. A znova otočila. Chodila som ho polohovať 🙂 no poloha na brušku mu dokonale vyhovovala. Druhý syn uz na brušku spať nechcel. Ale ani na nás.
@ivca88
Chuda 😳😊 nas aspoň v tom kočíku spinka. Kúpila som si nosič presne kvôli tomuto tiez, ze celé dni som nemohla urobiť nic, len ležať na gauči, alebo v posteli. Čiže taka prava dovolenka 😀.
Aspoň ste zistili, co vam skodilo. Ja myslím, ze to bude tym boľavým bruškom a snad to prejde ked aj koliky pominu. Je ale prijemne vediet, ze nieco podobne prežívajú viacerí. Uz som z toho bola nešťastná. Ja chcem, aby mojkcik aj zostal, to ma asi po mne, ale aspoň trosku nech sa skludni a dovolí mi si zájsť aspoň na wc, alebo do sprchy bez neho na mojom bruchu 😊
Espumisan ani podobne kvapky nezaberajú, v nosiči je štastný a spinka, ale ked ho odopnem, do pár min zase hore
@zdenkatomas skusala si ho dat na brucho spat? mozno sa mu tak lepsie spi, ak na vas tak spi , tak aj v postielke mozno bude.. ale treba mat monitor dychu..
ale nenauc si ho velmi spat v nosici a pod.. potom sa toho uz nezbavis.. poznam take pripady, ked mamy , ak chcu aby im dieta spalo cez den, musia lezat pri nom, inak je za 10 min hore.. tym padom nic neurobia za cely den.... ani sa najest poriadne.. nie to nieco uvarit, alebo upratat.... a to uz deti maju skoro rok.. Mna by svaclo....
Este je malicky, musi nabehnut na nejaky rezim, okolo 2 mes sa to bude uz zlepsovat, co je zachvilu... ale to spanie, to treba skusat vsetko mozne... aj ten spanok na bruchu a teda nenosit stale....
Skus dat plienku o licko, do zavinovacky ho zavinut, aby mal pocit tepla a take sputanosti, ako v nosici, babatka to maju radi.... drzim palce
@jonnie
Veru žiadne kvapky nezaberajú, len moje brucho. Mame aj espumisan, skúsili sme infacol aj SAB simplex a nic. Asi treba len počkať, kým sa z toho dostane.
@spuntikmathiasko
Uff, to si ma veru nepotešila 😊 Ale ked bude spinkať vedla nas, to nevadi, ja ho chcem vedla nas, len na nas je to ťažšie. A bude s pribúdajúcou váhou este ťažšie 😊 V kočíku veru aj on spinka, aj po dvojhodinovej prechádzke ho este doma v kociari pri otvorenom okne necháme a spi ďalšiu hodinku. Ale inde na chrbátik veru nechce bYt.
@katka1981
Tak snad to pomaly prejde a nenaučí sa zase na prso. Uvidíme 😊 Vam držím päste, nech sa rychlo oduči a spinka sam 😊
@neli26
Bude to asi veru aj nas prípad. Aj teraz zaspinkal a ked som ho dala na chrbátik, začal plakať a kopať nožičkami. Teraz je na mne a zas je dobre. Dobre sa číta, ze to snad s tými bolesťami odíde. Hneď sa cítim optimistickejšie 😊
@dari226
Tak to znie dobre. Tak by som to skúšala aj ja. Len teraz asi kvôli bolestiam v brušku nechce ležať na chrbáte ani za svet.
@zuzu15
Viem, ze momentálne pred tym vystríhajú, ale ak mu tak je dobre, tak je to asi fajn. Ja som ho skúsila dať na bruško, kým som ustielala postele a vydržal asi 10 min, potom bol aj tak nespokojný. Každé diéta je iné a treba to rešpektovať. Tiez ma hnevá, ze známe hneď ze si ho tak nemam naučiť a bla bla, ale tak nech poradia, ako ho naučiť spinkať na chrbátiku a samého a šťastného. Ale hneď mi je ľahšie, ze je veľa podivných deti ako ten naš 😊 Presne ako vravíš, takto na nas prespí aj 3-4 hod v noci 😊
@katrin21
Monitor mame. Chvíľu mi tak vydržal cez deň, kým som ustielala naše postele, ale dlho nevydržal. Budem skúšať cez deň, ked budem pri ňom. Ja z okolia takýto prípad nepoznám a všetci sa tvária ze si nevieme dieta uspať, ale ked čítam, ze veľa mamičiek ma podobný problém a raz to prejde, hneď mi je lepšie 😊
@katrin21
Vyskúšame, dakujem 😊
Napisem ti len uzivaj si to najviac ako sa len da. Zachvilu to odide este je malicky. Pri prvom som riesila pri druhom som uz vedela ze to trva kratko a uzivala som si plnymi duskami ze si ma tskti vyzaduje ze ja som ta najdolezitejsia pre neho. S laskou na toto krasne obdobie spominam. vsetko trva len chvilu je to len obdobie a vsetko co pride si treba vychutnat. Nikdy nevies kedy to bude posledny krat co si ta bude takto vyzadovat
Moja malá spala cez deň LEN na mne, prípadne šatka/nosič do 5,5 mesiaca. V noci sme asi po týždni zistili, že keď ju dáme na bruško, spí aj 5 hodín vkuse. Takže v noci na brušku spávala a cez deň na mne. V tých 5,5 mesiacoch sa to otočilo, cez deň v pohode v kočíku, v noci len so mnou, prípadne s manželom. Myslím, že v kočíku a celkovo na chrbte, nechcela byť kvoli skrytému refluxu. ;)
@zdenkatomas no on zaspal na nás a potom sme opatrne dali do postieľky, ale na bruško a neskor to uz fungovalo aj bez toho uspávania na nás.
ja ti poviem z vlastneho zivota...dievca zvykni si ;) bude este horsie
Skusila si plienicku ku tvari prilozit? Necuduj sa mu...9 mes.bol nonstop s tebou a zrazu ho vytesnujes? Ono to inak chape ako my. Nevydrzala by som nechat plakat babo 2h. Mozno poradia skusenejsie maminy...asi skor šatku...ja som typ...ze by som mu neodoprela-co potrebuje..ono sa to zmeni.