Ako zistím, či má syn úzku alebo širokú nohu?

13. nov 2021

Ahojte, viem ze hlupa otazka. Ale syn ma 18m. Chodi uz asi 4m, ale ja man pocit, ze stale neviem kupit spravne topanky. BF mu nesedelo vobec. Ale ze vobec. Smatlal v tom strasne. Potom som kupila geox a mala som pocit, ze je to ok. Ale teraz mi pride, ze ci mu nie su uzke. Obuty zacal davat tak zvlastne pravu nohu. Tak som kupila Elefanten a chodi v nich trosku lepsie. Ale uz som fakt zufala. Pripadam si uplne neschopne. Ze neviem decku kupit topanky 😂😅
A to nie je moje prve dieta 😂😂😂😂🤦‍♀️

frantisska
13. nov 2021

Odporúčam Šťastne nôžky … na FB alebo IG … veľa užitočných informacii

evica17
13. nov 2021

A kupujes cez net alebo v obchode ? Ak tak chod do obchodu dakeho specializovaneho a tam ti poradia

kittykat22
13. nov 2021

prve topanky sme vyberali v specializovanych obchodoch. Potom sme uz len isli s trendom a berieme plus minut to iste 😀

vanilkavan
13. nov 2021

Najlepšie skúšať - vybrať z topánky vložku a postaviť dieťatko na ňu a tak vidíte, či mu ten tvar sedí na jeho chodidlo. A u nás konkrétne syn nemohol mať nadmerok viac ako pol centimetra inak nohy kadejako vykrúcal a zakopával, dcéra bez problémov pekne chodila aj s centimetrovým nadmerkom.
Ja odporúčam skúsiť značku DD step. Kožené, mäkké, ohybné, stredne široké a vhodné aj pre mierne vyšší nárt a navyše cenovo dostupné.

paulinka17
13. nov 2021

Aj ja odporúčam DD step

autor
13. nov 2021

Po pravde objednavam. Lebo raz sme boli kupovat v obchodoch a to bola katastrofa 🤦‍♀️
Reval. Nic si nechcel obut. Bojoval so mnou. Cele zle. Komplet mokri sme s muzom odchadzali z avionu 😂

enoula
13. nov 2021

Treba asi dobre zmerat, uz jedno ci bf alebo nie bf..
Ked kruti nozku, nieco nesedi, nie su mu velke? Alebo tvarovo nemusia sediet..
https://www.stastnenozky.sk/sposoby-merania-noh/
https://www.stastnenozky.sk/tvar-noh-vyber-obuv...

autor
13. nov 2021

Takto vyzeraju tie Geoxy co ma teraz. Nie je to velmi kvalitna foto 🤦‍♀️
Ale doteraz v nich chodil v pohode 🤷‍♀️
@enoula Ja uz fakt neviem. Bosi chodi normalne

autor
13. nov 2021
enoula
13. nov 2021

Nemeraj podla vlozky, vo vnútri moze mat realne viac/menej miesta.. mne osobne sa zda, ze budu trochu velke mu a uzsie, ale tazko povedať.. zacinajucim chodcom sa podľa mna lepsie chodi v topánkach s menším nadmerkom

barbie1981
13. nov 2021

Podľa foto vyzerajú v pohode aj šírka aj nadmerok, ja za seba odporúčam Ecco, mäkké a Ecco first boli vhodné aj na širšiu nôžku, ja robím tak že odmeram nohu a zoberiem 2 čísla ku ktorým sa približuje, a doma poskusam v ktorých chodí lepšie. Tiež objednavam v obchode robí cirkus

autor
13. nov 2021

@enoula len doteraz som si to nevsimla. Uz ma tretie geoxy 🤷‍♀️ Bosi chodi normalne

autor
13. nov 2021

Na zimu mam prichystane jedny Superfit. Chcem dokupit este jedny zimne, po pravde netusim ktorym smerom ist 🤦‍♀️

barbie1981
13. nov 2021

Nášmu superfit vôbec nesedeli, podľa mňa sú strašne úzke

enoula
13. nov 2021

Mozno skus protetiku, ale je ich veľa druhov. No najdes ich zase kadekde aj v lekarnach, tak zase s vymenou by to bolo možno jednoduchsie.. alebo aj uz spominane dd step, ale tiez je ich vela druhov

autor
13. nov 2021

@barbie1981 ved toto. Ako zistim, ze su mu uzke? 😂🤦‍♀️

autor
13. nov 2021

@enoula dakujem pozriem. Mal od nich sandalky a bolo to fajn 🙂

barbie1981
13. nov 2021

Stačí ho postaviť na vložku a vidíš či mu pretŕča noha bokom ( podľa foto má skôr širšiu nôžku )ja som tiež prešla na protetiku a Ecco a primigi, tenisky Puma a sketchers

autor
13. nov 2021

@barbie1981 tie superfit co mam nemaju vyberatelnu vlozku 🤷‍♀️

barbie1981
13. nov 2021

Zvláštne, všetky superfity čo som videla mali vyberatelnu vložku, skús silnejšie potiahnuť😁, ono závisí aký máš model

veroonr
13. nov 2021

A co takto odmerat nohu a pozriet udaj o vnutornej dlzke a sirke topanky? May help...

autor
13. nov 2021

@veroonr lenze nie vsade je to uvadzane co sa sirky tyka tento udaj je vacsinou len pri BF

autor
13. nov 2021

@barbie1981 mame Husky. A oni su cele kozusinove vnutri. Vlozka tam nie je

veroonr
13. nov 2021

Skusam len to o com mam vsetky potrebne informacie. A myslim ze v dobre sadnucich bf topankach deticky chodia najlepsie, hlavne tie male. V klasickych su ako robokopovia (pochopitelne...)

barbie1981
13. nov 2021

Tak z husky mi išla vždy vložka vybrať skús potiahnuť, a tie patrili k tým užším

autor
13. nov 2021

@barbie1981 no uspim drobca a pozriem to. Ono to vyzara ako vsetko v kope 🤷‍♀️

autor
13. nov 2021

@veroonr bohuzial mala som niekolko znaciek a typov BF a nechodilo sa mu dobre ani v jednych. Zatial najlepsie chodil v sandalkach protetika a doteraz aj v tych geoxocg

katesocka
13. nov 2021

@veroonr zial sirku topánok udavaju len pri barefoot mam taky pocit. Raz som pisala do nejakej predajne ohladom klasickych topanok ohladom sirky a nehrozi aby mi to odmerali (syn ma siroku nohu, nosi väčšinou bf, no ked som dlhsie nevedela zohnat jeho cislo, chcela som objednat klasicke a veru som ani neskusila nakoniec bez informácie o sirke)

panda21
13. nov 2021

Bf topánky ste ako vyberali? Lebo je to celkom fuška sa v tom zorientovat a vybrať správne padnuce BF topánky. Možno mu nesdli, lebo mal malý nadmerok do dĺžky alebo naopak moc veľký, alebo moc veľký nadmerok do šírky a preto captal.

autor
13. nov 2021

@panda21 podla dlzky a sirky. Ked ich mal obute, tak mu “sedeli”. Chodit v nich nevedel. Strasne zvlastne daval obe nohy. Podkynal sa, proste cele zle