Ahojte, viem ze hlupa otazka. Ale syn ma 18m. Chodi uz asi 4m, ale ja man pocit, ze stale neviem kupit spravne topanky. BF mu nesedelo vobec. Ale ze vobec. Smatlal v tom strasne. Potom som kupila geox a mala som pocit, ze je to ok. Ale teraz mi pride, ze ci mu nie su uzke. Obuty zacal davat tak zvlastne pravu nohu. Tak som kupila Elefanten a chodi v nich trosku lepsie. Ale uz som fakt zufala. Pripadam si uplne neschopne. Ze neviem decku kupit topanky 😂😅
A to nie je moje prve dieta 😂😂😂😂🤦♀️
A kupujes cez net alebo v obchode ? Ak tak chod do obchodu dakeho specializovaneho a tam ti poradia
prve topanky sme vyberali v specializovanych obchodoch. Potom sme uz len isli s trendom a berieme plus minut to iste 😀
Najlepšie skúšať - vybrať z topánky vložku a postaviť dieťatko na ňu a tak vidíte, či mu ten tvar sedí na jeho chodidlo. A u nás konkrétne syn nemohol mať nadmerok viac ako pol centimetra inak nohy kadejako vykrúcal a zakopával, dcéra bez problémov pekne chodila aj s centimetrovým nadmerkom.
Ja odporúčam skúsiť značku DD step. Kožené, mäkké, ohybné, stredne široké a vhodné aj pre mierne vyšší nárt a navyše cenovo dostupné.
Aj ja odporúčam DD step
Po pravde objednavam. Lebo raz sme boli kupovat v obchodoch a to bola katastrofa 🤦♀️
Reval. Nic si nechcel obut. Bojoval so mnou. Cele zle. Komplet mokri sme s muzom odchadzali z avionu 😂
Treba asi dobre zmerat, uz jedno ci bf alebo nie bf..
Ked kruti nozku, nieco nesedi, nie su mu velke? Alebo tvarovo nemusia sediet..
https://www.stastnenozky.sk/sposoby-merania-noh/
https://www.stastnenozky.sk/tvar-noh-vyber-obuv...
Takto vyzeraju tie Geoxy co ma teraz. Nie je to velmi kvalitna foto 🤦♀️
Ale doteraz v nich chodil v pohode 🤷♀️
@enoula Ja uz fakt neviem. Bosi chodi normalne
Nemeraj podla vlozky, vo vnútri moze mat realne viac/menej miesta.. mne osobne sa zda, ze budu trochu velke mu a uzsie, ale tazko povedať.. zacinajucim chodcom sa podľa mna lepsie chodi v topánkach s menším nadmerkom
Podľa foto vyzerajú v pohode aj šírka aj nadmerok, ja za seba odporúčam Ecco, mäkké a Ecco first boli vhodné aj na širšiu nôžku, ja robím tak že odmeram nohu a zoberiem 2 čísla ku ktorým sa približuje, a doma poskusam v ktorých chodí lepšie. Tiež objednavam v obchode robí cirkus
@enoula len doteraz som si to nevsimla. Uz ma tretie geoxy 🤷♀️ Bosi chodi normalne
Na zimu mam prichystane jedny Superfit. Chcem dokupit este jedny zimne, po pravde netusim ktorym smerom ist 🤦♀️
Nášmu superfit vôbec nesedeli, podľa mňa sú strašne úzke
Mozno skus protetiku, ale je ich veľa druhov. No najdes ich zase kadekde aj v lekarnach, tak zase s vymenou by to bolo možno jednoduchsie.. alebo aj uz spominane dd step, ale tiez je ich vela druhov
@barbie1981 ved toto. Ako zistim, ze su mu uzke? 😂🤦♀️
@enoula dakujem pozriem. Mal od nich sandalky a bolo to fajn 🙂
Stačí ho postaviť na vložku a vidíš či mu pretŕča noha bokom ( podľa foto má skôr širšiu nôžku )ja som tiež prešla na protetiku a Ecco a primigi, tenisky Puma a sketchers
@barbie1981 tie superfit co mam nemaju vyberatelnu vlozku 🤷♀️
Zvláštne, všetky superfity čo som videla mali vyberatelnu vložku, skús silnejšie potiahnuť😁, ono závisí aký máš model
A co takto odmerat nohu a pozriet udaj o vnutornej dlzke a sirke topanky? May help...
@veroonr lenze nie vsade je to uvadzane co sa sirky tyka tento udaj je vacsinou len pri BF
@barbie1981 mame Husky. A oni su cele kozusinove vnutri. Vlozka tam nie je
Skusam len to o com mam vsetky potrebne informacie. A myslim ze v dobre sadnucich bf topankach deticky chodia najlepsie, hlavne tie male. V klasickych su ako robokopovia (pochopitelne...)
Tak z husky mi išla vždy vložka vybrať skús potiahnuť, a tie patrili k tým užším
@barbie1981 no uspim drobca a pozriem to. Ono to vyzara ako vsetko v kope 🤷♀️
@veroonr bohuzial mala som niekolko znaciek a typov BF a nechodilo sa mu dobre ani v jednych. Zatial najlepsie chodil v sandalkach protetika a doteraz aj v tych geoxocg
@veroonr zial sirku topánok udavaju len pri barefoot mam taky pocit. Raz som pisala do nejakej predajne ohladom klasickych topanok ohladom sirky a nehrozi aby mi to odmerali (syn ma siroku nohu, nosi väčšinou bf, no ked som dlhsie nevedela zohnat jeho cislo, chcela som objednat klasicke a veru som ani neskusila nakoniec bez informácie o sirke)
Bf topánky ste ako vyberali? Lebo je to celkom fuška sa v tom zorientovat a vybrať správne padnuce BF topánky. Možno mu nesdli, lebo mal malý nadmerok do dĺžky alebo naopak moc veľký, alebo moc veľký nadmerok do šírky a preto captal.
@panda21 podla dlzky a sirky. Ked ich mal obute, tak mu “sedeli”. Chodit v nich nevedel. Strasne zvlastne daval obe nohy. Podkynal sa, proste cele zle
Odporúčam Šťastne nôžky … na FB alebo IG … veľa užitočných informacii