Ako uspať 17-mesačné dieťa?

ikulka07
18. nov 2010

Ahojte maminky....potrebujem radu. Kazdy vecer mame proble uspat nasu dcerku. Poobede s tym problem nie je, zaspi ihned po obede ani ju nemusim uspavat na rukach, ale vecer uz nevieme co robit. Hodinu ju uspavame na rukach a stale nic, este ani o 9-tej vecer nam nespi. Uz fakt nevieme, co robit, snazime sa ju aj poobede unavit, aby vela behala, ale ani to nezabera. Je uplne jedno, ci po obede spi hodinku, ci dve, vecer proste nevie zaspat ☹

jarunka111
18. nov 2010

my sme sa na rukách uspávali do pol roka a potom som povedala DOSŤ! potom som si zvykla s ním ľahnúť do postele a keď po hodine ☹ zaspal, tak som ho preložila do postieľky a spal pol hodinu 😖 😖 A to bolo tiež hrozné! Tak sme sa začali učiť spať v postieľke. Bolo to niekedy ťažké, ale už som sa zaťala a oplatilo sa vydržať 😉 Dala som ho do postieľky a zostala pri ňom, po chvíli odišla. No jasné, že začal plakať. Vrátila som sa a takto sa to opakovalo. Ale bola som odhodlaná a teraz už spinká aj zaspáva sám. Síce občas vymýšľa, ale to je v pohode 😉 Tak neviem ako by som ti poradila, ale prajem vytrvalosť a určite sa to zmení (k lepšiemu) 😀

fatulda
18. nov 2010

@ikulka07 ahoj, my sme mali podobny problem s nasimi babami, cca do 1 roka sme ich uspavali vselijako, na rukach, fitlopte..ale prestalo to uplne zaberat a uspat ich bol horor, trvalo to aj dve hodiny, pricom boli unavene..Tak sme zacali uspavat v postielke, par dni si poplakali (chodila som ale kazdych par minut za nimi, hladkala..atd.), ale zabralo to a dnes zaspavaju same, ak sa im zaspava tazsie, tak sedim medzi postielkami kym nezaspia, ale je to uz pohoda 🙂 . Predtym som bola zasadne proti tomu, aby mi plakali v postielkach, ale uz nebolo vychodisko, nic na ne nezaberalo, ani uspavanie na rukach, ani v posteli, zaspavanie v postielkach sa nam osvecilo, tak drzim palce, nech to tiez vyriesite k spokojnosti vas vsetkych 😉

nikush
18. nov 2010

@ikulka07 presne tak ako napisali baby predo mnou, tiez to neslo uz nijako a sla som touto cestou ako ony

jarunka111
18. nov 2010

@fatulda no presne aj my tak a ako čítam, tak to asi funguje 😉

januarova
18. nov 2010

@ikulka07, no 17 mes. uz dost chape, neda sa uspat na vasej velkej posteli, ze si snou lahnes? Ja som tak starsieho syna ucila zaspavat cca od roka. Proste sme si lahli do nasej postele, povedala som ze ideme hajat a hladkala ho. Zo zaciatku sa chcel jasit, ale na to som nereagovala, bud som ho len povalila naspat a znova potichu púovedala hajkame, alebo ked nechcel lezat, tak som sa robila ze ja spim. A ked videl ze na jasenie nie je odozva, lahol si aj on a zaspal. Za cca tyzden uz nevymyslal a pekne sme si lahli a pri skrabkani alebo hladkani zaspal.
Dceru mladsiu tu este uspavam na prsniku, lebo ju este kojim. Ked ju dostavim tak mam v plane skusit to ako pri starsom synovi.

cikyta
18. nov 2010

Tak mne dcera zaspala až teraz 🙄 Môžem sa všemožne snažiť........Má 1,5 roka.(a tiež ju uspávam na prsníku.Bez neho nezaspí snád vôbec 🙄)

rebeka113
19. nov 2010

ja mam 14 mesacne dieta a mali sme tiez problem so zaspavanim. zaspal iba na prsniku, v postielke nespal odkedy mu isli prve zubky a v spacom vaku uz vobec nie. budil sa mi stale skoro kazdu pol hodinu. odkedy mi kamoska poradila knihu o spani maly zaspava vzdy sam, uplne v pohode, v postielke a vo vaku. aj ked musim povedat ze prvy tyzden bol dost tazky. podla tejto knihy to urobili aj dalsie moje kamosky a su maximalne spokojne.

katarnka
19. nov 2010

Nasa mala do roka nezaspala inac len na rukach a ja som rok nevedela, ake je to vyspat sa v noci 🙂 chodila spavat 3x za den a to sme sa s manzelom striedali v hojdani. Necitila som si chrbticu, trpla mi jedna polovica tela, no proste hroza. Ked som ju dala do postielky, spustila taky narek az sa skoro povracala a nezostalo mi nic ine, len ju uhojdat. A to hojdanie trvalo niekedy vyse hodiny ☹ A zrazu z nicoho nic zacala sama zaspavat v postielke, otoci sa dole bruchom ale musi mat pri sebe babiku a vankusik. trva to uz asi 4 mesiace a doteraz nechapem preco zrazu taka zmena. Ale nechcem to zakriknut. Teraz ma 16 mes. a spi 1x za den, je strasne ziva a do vecera sa zmorduje.Potom ju o 20.00 dam do postielky a do 10 minut zaspinka. Skus ju aj ty dat spat len raz na obed a potom az vecer, uloz ju do postielky a neukazuj sa jej. istotne bude protestovat ale skus to vydrzat, ked uvidi, ze to nefunguje prestane.

juliakocka
19. nov 2010

....vrelo odporúčam knihu, Každé dieťa sa vie naučiť spať........je hlúposť byť otrokom svojho dieťaťa.........viem, čo hovorím, my sme mali tiež veľké problémy s uspávaním a so spaním celkovo....a už 2 mesiace máme pokoj... 😉

macka23
19. nov 2010

Ja si myslim, ze aj dieta prechadza roznymi etapami /co vidim na nasom drobcovi/.
Ked bol malinky, zaspaval vzdy pri dojceni, neskor, na rukach v hupacom kresle, pred par mesiacmi povedal, ze "mama nie, tam" a ukazal na postielku, dali sme mu maca na spanie, ale vzdy som s nim v izbe kym nezaspi /cca20min/
Niekedy vecer nechce ist do pposielky a lahneme si spolu do nasej postele a zaspinka v objati tam.
Nejako to nesilim, lebo viem, ze ked odidem z izby a on este nespi, tak sa postavi a vykrikuje, pripadne place, a viem, ze si sam nelahne a postojacky nezapi 😀 Mozno sa to da aplikovat u deticiek, ktore sa este nevedia nevedia postavit a potom od unavy zaspia 😅 Tak sme to nikdy nesilili, jedine na co som vzdy dbala je rezim, proste ho davame spinkat vzdy zhruba v tu istu hodinu..viem vsak ze kazde dietatko je ine 🙂
Drzim palce 🙂

cikyta
19. nov 2010

Za tu knihu dakujem,neprosím.Citala som ju. 😉

lenka1smejka
19. nov 2010

@ikulka07 ved ju nechaj aj dlhsie hore moja mala so mnou je na posteli,lezime teda skor ja,ona sa hraje a pozerame telku zhruba o 21:30 zaspinka

jarunka111
19. nov 2010

@lenka1smejka sestra nechávala takto svojho malého, je pravda, nedá sa rozkázať spať a on potom postupne zaspával pri telke s hračkami okolo jedenástej!!!!! 😒 no bol to horor, taký drobec pred telkou dlho do večera a čím je starší, tým horšie sa mu učili nové spacie návyky ☹ tak prajem, aby to vás obišlo 😉

lenka1smejka
19. nov 2010

@jarunka111 akoze ved pokial som hore nech je hore aj mala takze mne by to nevadilo...Ved ani ty nezaspis do 5minut presne o osmej ci deviatej

meza
20. nov 2010

ahojte ja mam 16 mesacnu dcerku a cez obed mi zaspava tak,ze ju polozim dam jej tri dudliky a idem prec z izby a hned zaspinka,vecer sme ju uspavali na rukach a potom som si povedala,ze ked vie pekne zaspinkat cez obed tak aj vecer.
asi tri vecere som tam chodila kazdych 5 minut ju pohladkat a teraz uz 2 mesiace pekne spinka sama,polozim a idem prec no a samozrejme tri dudliky 🙂))
ale to je individualne,kazde dieta je ine,syn mi od pol roka nespaval cez den a vecer do jedenstej sme ho uspavali,natriasali aby zaspinkal

vodnarky
20. nov 2010

@jarunka111 -aj u mojej sestry to tak bolo...a teraz???bude mat 5 rokov a je to vecny cirkus,ked pride 20:00 hodina a ma sa ist spat,lebo rano vstava do skolky... 😅 😅 😅

jarunka111
20. nov 2010

@lenka1smejka ja som sa ťa nechcela dotknúť 🙂 každá maminka robí tak, ako uzná za vhodné, len som uviedla podobný prípad-skúsenosť u mojej sestry, nič viac (a môj spánok nestojí za reč)

jarunka111
20. nov 2010

@vodnarky tak to verím, lebo som to zažila ako to u nich chodilo 😒 už je to lepšie, veď je jasné, že asi nikto to nemá super ideálne 😉 aj my dospeláci najradšej spíme, keď je treba vstávať 😀

lenka1smejka
21. nov 2010

@jarunka111 nie ja som to nebrala ako dotknutie naozaj

andrea487
21. nov 2010

moja 18mes.slecna,asi mesia vecer zaspáva sama položím ju do postele,kedže postielku sme vyradili v 9mes. 😀 lebo kojím a ona po tomrituále kupkania,pochopí že ked ju položím,dám jejcicík,tak sa sama otočí,odídem z izby poviem jej že ja som vedla v izbicke,a zaspinká.. 🙂 som rada že je taká ale cez den,zaspávame každý den s placom,aj sa napapá,prezlecie,lahne,cicík,a tak sa jasí,až kým nedostane malú po dupke že treba spinkat,a potom plac,alebo zaspí pri cicíku,ale nezdá sa mito už dobre tak teraz praktikujem,nech si trosicku poplacká,idem z izbicky,a do 10min,zaspí. 🙂 🙂
podla mna uspávat také velké babo v kresle,na rukách,fit lopte,ved ono už chápe co mu vravís,len si musí na ten rituál,zvyknut a ver mi príde to samé 🙂 nepraktikuj zaspávanie na ruckách.
držím palce

jarunka111
21. nov 2010

@lenka1smejka to som rada 😀 😀 😀

ikulka07
autor
22. nov 2010

Ahojte maminky....tak sme zacali presne s tym ako ste tu pisali....dame jej dobru nocku a odideme z izby alebo popripade jej poviem, ze maminka si lahne vedla teba a robim sa, ze spim 🙂...to trva niekedy aj hodinu, kym takto zaspinka. zatial je placu a placu, ale musime vydrzat, lebo inac sa to uz naozaj neda. Dakujem za rady 🙂

andrea487
22. nov 2010

@ikulka07 presne tak ona sa to naucí,teda dufam lebo ja tiež takto cakám,ale pre zmenu cez den,moja zas keby že ju nedám spinkat tak ona vydrží až do vecera,ale podla mna je lepsie ked si pospí.. 😉
dnes po mojom odchode z izby,nebolo ažtolko plackou,a po 10minutach zaspala 😀 😀 takže zlepsuje sa to 😀

meza
22. nov 2010

baby drzim palecky,len to chce trosku trpezlivosti,prist pohladkat aj ked kazdu minutku,ale potom to prejde a uz budu deticky pekne same zaspavat 🙂))))))

anicka077
3. dec 2010

baby prosim poradte mi. maly ma 14 mesiacov a uspavame ho na rukach. vecer zaspava tak,ze lezim pri nom v posteli. funguje aj do jedenastej vecera. 100x mi zlezie hore dole z postele. ako ho naucit na postielku? ci som pri nom alebo nie reve mi o dusu. vraj sa nema dieta nechat dlho plakat. no on vyrevuje ako divy. dokonca sa zacal akoze dusit a davit sam. no nevydavil nic. ale pocut ten zvuk bolo hrozne. ked zaspi,tak ho prelozime do postielky.ale aj v noci ked spi v postielke a prebudi sa place ako divy a musim ho vybrat,vziat k sebe do postele pockat kym zaspi a zase prelozit. som zufala. nemam na neho tolko trpezlivosti. dost dlho nam plakal cele dni a noci kvoli kolike. preto sme ho vlastne naucili na ruky :(

anicka077
3. dec 2010

@rebeka113 ahoj prosim ta mozes aj konkretne poradit, ako uspat maleho v postielke? dakujem

macka23
3. dec 2010

@anicka077
myslim, ze rebeka mysli knizku Kazde dieta sa vie naucit spat.

anicka077
3. dec 2010

@macka23 dakujem,ale ja som chcela nejaku konkretnu radu. nie nazov knizky. dnes som maleho nedala doobedu spat. poobede spal asi dve hodiny do pol stvrtej.vecer som ho pekne okupala,nakrmila a hrala sa s nim na posteli.samozrejme stokrat zisiel dole,tak som ho vratila spat. po dvoch hodinach som to nevydrzala a vzala ho na ruky a kolisala :(

rebeka113
8. dec 2010

macka 23 je to presne tá knižka. kým som ju nečítala bola som doslova otrokom svojho syna. anicka077 keby si si prečítala tú knihu tak by si si tam prečítala aj taký prípad ako robí tvoj malý. to je nadlho tu konkrétne radiť, nám pomohla táto kniha. skús si prečítať, možno pomôže aj tebe. môžem ti ju poslať mailom. my sme to urobili presne podľa postupu v tej knižke a odvtedy máme kľud. a náš malý tiež nespal v postielke ale so mnou na posteli. teraz ho položím a už mi prespí celú noc.

macka23
8. dec 2010

@anicka077 @rebeka113
presne to som chcela povedat...to sa neda vytrhnut z kontextu...treba si ju precitat a nieco proste nejak zauzivas a je to 🙂 za to nic nedas :D ja som ju citala ked mal maly asi pol roka a dnes som ju vytiahla znova lebo maly zacal nejak posledne dni strajkovat :D za to nic nedas 🙂 vela stastia 🙂