My nechodíme každý deň a priznám sa, že mám niekedy výčitky svedomia. Teraz sme boli chorý, tak sme neboli skoro 2 týždne nikdy, bála som sa, že mi ho prefúka.. Cez víkend sme teraz boli aj sobotu aj nedeľu, ale potom zas nič a dnes bolo škaredo, tak som nešla. Nie je to málo? Ako veľa by malo byť dieťa na vzduchu? Malý má tri mesiace. 😖 Inak je s ním aj ťažko teraz, tretí deň je uplakaný, asi máme koliky, takže ani sa mi moc nechce, lebo keď mi niekde v meste spustí rámus, čo tam sním?
My sme boli (a aj stále sme) vonku minimálne 2x denne, za každého počasia, jediná výnimka bola, keď malá bola prechladnutá a mala zvýšenú teplotu. To sme ostali doma. Ale pokiaľ mala len soplíky a žiadnu teplotu, išlo sa von. My sme nakoniec aj museli, lebo sa naučila spávať cez deň v kočíku, tam potiahla aj 2 hodiny, čo dnu nehrozilo... Pokiaľ veľmi nefúka, nie je silný dážď, teplota pod -5 (pre malé bábo, aj keď niekde bolo -10), má byť dieťa na čerstvom vzduchu. Buduje si imunitu, otužuje sa.
@seemani Chodíme vonku každý deň. Kým som mala len jednu dcérku, tak som bola vonku v lete skoro nonstop, v zime aspoň 2x denne, nakoľko vonku mi vždy krásne spala aj 3-4 hodiny. Keď už bola vonku riadna kosa, tak som ju dávala spať na balkón. Teraz, keď už mám dcérky 2, tak chodíme doobedu aj poobede za každého počasia s výnimkou silného vetra a dažďa, alebo pokiaľ majú teploty, tak vtedy tiež ostanem s tou chorou doma, a s tou druhou ide manžel, alebo dedko s babkou.
@seemani ked je zle pocasie tak nechodime vobec von, ked je dobre tak 1x poobede, max. 2x. chodim tak na 2-3 hodinky, podla toho dokedy maly chce byt vonku, vacsinou pri kocikovani zaspi a tak utekam naspat domov odparkujem ho na dvore, otvorim okno v kuchyni aby som pocula ked sa zobudi a robim doma co potrebujem 🙂
aha takže by som mala každý deň chodiť, čo?
@seemani nemusis... ked nemas na to cas ako ja niekedy som cely den zahrabana v kuchyni, popritom krmit prebalovat uspavat babo.... ked nestihas tak nejaky den vynechas 🙂 za to sa nestriela 🙂
my sme vonku tak 3-4x do tyzdna
@seemani no tak to chodite velmi malo von, co je zle. aspon 1x denne urcite a v kazdom pocasi. ved aj to dieta potrebuje byt na vzduchu. nebojte sa, neprefuka ho. treba ho obliect, dat do fukama, deku, nanoznik a urcite mu zima nebude. idealne je ist von aj doobeda a aj poobede. ved co viete robit cele dni doma s tym dietatom? potom je samozrejme nervozne. aspon 1-2x na tie 2 hodinky urcite. detom sa vonku dobre aj spi. aj je to dobra prevencia pred chorobami.
ak byvas v dome len ho daj na terasu buvat ale na balkon ak si v baraku... nech je na cerstvom vzduchu... ved ludia ta nemusia vidiet ze vozis.. hlavne ze malinky je trosku vonku... 🙂 ved uvidis ale urcite si nerob z toho tazkuhlavu.. ja som pri malom bola vonku stale byvali sme u nasich navarene bolo a tak... teraz pri druhom si rozmyslim ci ho necham na terase a ja budem varit zehlit upratovat alebo sa prechadzat :D takze tak..
...no tak nám sa drobec narodil v decembri a boli dosť riadne mrazy...no najskôr sme chodili tak na 30min a postupne sme pridávali....ale keď už mal tie 3 mesiace tak sme chodili aj na 2 hodky 🙂 kým búval.... cez leto sme chodili zase až podvečer keď neboli horúčavy....ale chodíme každý deň vonku....aj keď je chladno...bábo stačí poriadne obliecť a nič sa mu nestane 😉 .... teraz máme 10 mesiacov...tak chodíme aj 2x za deň...1x sa poprechádzať bez kočíka...a poobede zase zoberiem kočár a idem na takú cca 1hod - 2 hodky, podľa toho ako spinká....
ja chodim s detmi 2 x denne. I ked prsi, ci snezi. Jednoducho sa riadim heslom: "neexistuje zle pocasie, iba zle obleceny ucastnik prechadzky" 🙂 Samozrejme, ak su chore, sedime doma.
My sme chodili s obidvoma deťmi 2x do dňa kým spávali 2x cez deň. Bez ohľadu na počasie. Metelica nemetelica, búrka nebúrka. Ke'd moc lialo tak som hojdala kočík pod veľkou strechou na autobusáku alebo na železničnej stanici(sme z malej dediny). No a v podstate fakt neexistuje zlé počasie, len zle oblečený človek. Kočíkovanie sme vynechávali len počas horúčky. Teraz ke'd sú deti väčšie tak sme vonku minimálne 2x denne, čo v podstate znamená, že aj 5-7 hodín denne. Dnes trochu pršalo, tak len hodina predpoludním na odrážadle a poobede asi 1,5 hod.
2x denne, celkovo 4-5 hodin
ahoj, keď moja malá bola ešte v hlbokom kočíku, chodila som každý deň min. na 2 hodinky, počas leta aj doobeda a podvečer, boli sme viac doma ako von, len teraz začína obdobie, že už nechce moc sedieť v športovej časti, najradšej by behala, len to ešte nevie a je dosť boj ju obliecť, tak chodím, len keď je pekne a podľa toho ako spí, lebo mne už v kočíku nezaspí, to by sme museli byť niekde preč 3 hodiny, aby zaspala a úprimne samej sa prechádzať dokoliečka v psom počasí nechce. Dnes sme napríklad neboli, bolo chladno a dosť fúkalo, včera len na koniec sídliska, do obchodu a naspäť
ja som chodila s malou von 2x denne (doobeda a poobede) tak po dve hodinky keď bola v hlbokom kočíku. Teraz už začíname chodiť už aj pešo na kratšie prechádzky tak navečer aby mi zaspala, doobeda ju vozím v kočíku. Momentálne von chodíme podľa toho aké je vonku počasie, keď fúka tak len okolo baráku a domov.
ja som s deťmi chodievala každý deň, doslova za každého počasia, prospelo to aj mne, nielen im 😉 výnimkou boli samozrejme prípadné choroby, ale pravdupovediac, dlhšie ako 5 dní až týždeň - bez pobytu na čerstvom vzduchu - sme neboli... i keď prší, sneží, či fúka vietor, dieťatko sa dá v kočíku ochrániť, nehrozí, že by ho prefúklo 😉
tiež súhlasím s názorom - že neexistuje zlé počasie, len nesprávne oblečený človek 😉
kedže máme psa ktorého treba venčit tak od návratu z pôrodnice sme min 2x denne vonku za každého počasia - teda napr. ideme od 10-12hod von a potom poobede tak na 2-3 hod znovu. Nešli sme len ked bol chory - na vzduchu je najlepšie - nehovorím že sa mi chce ísť zakaždým von, najradšej by som sedela doma ale dieťa neobsedí takže aj ked prší, či už s kočíkom a pršipláštom alebo oblečenie do dažda a ide sa peši. Dieťa ma byť vonku na vzduchu, je to dobré aj pre imunitu ale aj pre socializáciu sa a učenie a maminke to pomôže - radšej si vonku pokecať s kamaratkami, poprechádzať sa na čerstvom vzduchu ako sedieť zavretá doma 🙂 zatial za 17 mesiacov sme neboli najdlhšie vonku 2 dni.
My vonku "žijeme", chodíme domov len spávať🙂 malý doma ani nechce byť, nudí sa, a ja tiež nerada vysedávam doma... nonstop frčíme na čerstvom vzdúšiku 😉
jaj a čo sa týka teploty vonku - boli sme aj pri mínus 20 a poviem vám bolo nam teplejšie ako ked je mínus 1. Prežili sme to bez ujmy na zdravy, poriadne sme sa obliekli a malý to ako 5 mesačne babo krásne prespal
@seemani Ja tiež nechodím každý deň lebo malý mi v kočíku vydrží max.30minut a plače tam nič ho nezabaví takže idem tak 3x za týždeň ale bývame v dome takže sme každý deň na dvore aj doobeda aj poobede tak 2hodinky dokopy,niekedy viac niekedy menej napr.dnes takmer celý deň pršalo tak sme dlho neboli.Ked idem aj s priateľom von na prechádzku tak vtedy sme aj 2hodky on ma maleho v nosiči a ja mám psa ale to je tak 1x za týdeň ked má priateľ čas.Ked bol menší vo vaničke a spal tak sme chodili na 2-3hodinky na prechádzky alebo spal na dvore a ja som si robila svoje.Ja nemám výčitky,vonku je dosť a nebudem trápiť jeho aj seba tým,že musíme ísť na prechádzku s kočíkom každý deň ked tam plače
@seemani - my von musime, ale ziadne nejake extra prechadzky... rozviest deti, potom do skolky, do skoly, to je tak 1,5-2h denne bohuzial... spi najlepsie v hojdacke ci posteli, takze nejake musim nepocitujem... taketo premavanie s kocikom po okoli mna osobne vobec neberie, nie kvoli vzduchu 😀 Dam na terasu keby chce vzduch 😀
Kazdy den 2x okrem horuckoveho obdobia,do 5 mesiacov som nechodila do hmly a teploty nizsej ako -5,vtedy otvorene okno dokoran a normalne oblecenie ako na von,ciapka,fusak a hajalo sa na posteli...
ked sme boli mensi tak sme chodili v kazdom pocasi aj 2x krat denne, vonku sme nechodili jedine vtedy ked sme boli chory. a teraz sme vonku este castejsie...vonku sme pekne spinkali coz doma bolo niekedy tazko maleho uspat. mne rychlejsie zbehol cas a sem tam som stretla aj nejaku znamu 🙂 niekedy ked bol maly zly tak ked sme sli von tak akoby utal bol klud 🙂 takze som bola rada 🙂
@seemani neber to tak vazne 😉, ak nebudes chodit pravidelne von, vobec nic sa nestane. To je len u nas taka prax, ze spravna matka chodi 2x za den von 😝. Najma, ak je dieta v 2 fusakoch, dekach, nanoznikoch, tak dnu sa mu ten cerstvy vzduch ani nedostane....ja som mala dceru na SK, isla som so stadom a poctivo 2x aj viac x za den kocikovala. Potom sme sa prestahovali do zahranicia, tu som mala syna, pocasie vacsinu roka zle, dazdive, plus som nemala tolko casu na maleho, plus byvame v dome, ziadne ihriska v okoli, vela som musela soferovat a tak sme von proste nechodili. A poviem ti, ziaden rozdiel. Maly ma dokonca lepsiu imunitu, ako dcera, este nemal ani ATB. Takze to, kolko budes chodit von, zalezi len na tebe a nemusis mat ziadne vycitky, ak nerobis to, co ostatni. Zi si svoj zivot, rob si podla seba 😉. Materstvo nie je sutaz...kto viac, kto lepsie...
ja chodim aj 3x za den niekedy ked chce maly spat v kočiku,ma pol roka.A chodila som aj zo staršim tak a byva minimalne chory ma 5 rokov. Treba sa poobliekat vhodne a je to v pohode 😉
So starsim som chodila povinne pravidelne kazdy den aspon 2x, teraz s mladsim nechodim skoro vobec, neni cas, rano vozime starsieho do skolky, poobede ideme po neho a to beriem ako pobyt na vzduchu 😅 , v lete ked som mala oboch doma sme chodilistale po vonku, ale v zime sa mi teda vobec nebude chciet, hlavne ked si predstavim to obliekanie/vyzliekanie 🙄
nasa spi len vonku cez den. bud na balkone v kociku alebo na prechadzke. starsi tiez spaval vonku vzdy ked sa dalo
pokial som stihala, tak 2-krat denne bol na vzduchu - doobeda a poobede, ked bola zima, tak len raz, lebo bola zavcasu tma ... a chodila som aj v mrazoch aspn na polhodinku, max. hodinku ... ale v kociku nie, väcsinou byval v satke alebo nosici