9 mesačný syn jednoducho cez deň nespí. Prečo je to tak a čo s tým robiť?

arcticcode
26. jún 2019

Nechcel som tu zase spamovat s tym spankovym problemom, ale uz sme obidvaja z toho na nervy a neustale vznikaju nie male hadky, nervozita a pomaly ale isto sa to blizi k nestastiu.
Mame desatmesacneho kroca, ktory za boha nebude spat. Spava dva razy cez den a nocny spanok. V noci sa budi minimalne 5 krat, opakujem minimalne, niekedy sa budi kazdu pol hodinu. Potom vacsinou hned zaspi. Co je ale problem su spanky cez den, najma poobede. Proste on nijakraz nezaspi a my sa mozme aj rozkrajat. Na kolenach nie, na prse nie, v postielke nie, na brusku nie, nijak nezaspi. Jedina moznost je zobrat ho do vajca do auta, inak je to bez sance. No a vecer uz minimalne mesiac sustavne chodime autom zaspavat a potom ci dazd ci sneh ci vichor ho proste vo vajci musim do iest domov, z toho idu ruky odpadnut. No a dneska ten isty proces, uz som si dajak na to zvykol, ale po 18 minutach sa zobudil, zena dala prso, chlapec dopapal a namiesto spania zacal kopkat nozkami a otacat sa na brusko. Teraz je hore, my sme sa brutalne pohadali a ja sa chcem najradsej zabit. Nebavi ma takyto zivot. Proste fakt v 21.storoci neexistuje ziadne kapky abo co, pre take deti, By mohli normalne spat? Uz fakt na toto nemame nervy.

adrika25
26. jún 2019

O nie, žiaľ nič iné ako mlieko a cecok mu dať nemôžeš ale ver, že raz príde deň keď si povieš, že bože ja som bol debil keď som písal na modrého konika prečo moje dieťa nespí 😂😂😂čo raz zato dáš 🙈

juliettka18092010
26. jún 2019

@arcticcode odporúčam zohnať knihu Každé dieťa sa vie naučiť spať a neboj, ono to prejde raz, ale úplne chápem, že je to na nervy

marlenka222
26. jún 2019

@arcticcode a prečo by 10mesacny mal spat 2x do dňa keď mu stačí raz? Čo.mu chces dať? Kladivom po hlave? Ale kvapky pre Boha! Veď je to Vaše dieťa, ty si myslíš že každé dieťa je super, svacne mu každá mamina 10kvapiek a ok život. Môj milý, ja pri synovi nespím pomaly rok a pol! Aj 10 razí mi vstane v noci a nezabijam sa
Je to moje druhé dieťa. Prvé bolo ešte horšie. Jasne jedine čo treba, hádať sa. Čo si čakal? Prechádzku ružovou záhradou? Tebe ruky idú odpadnúť a to ho len donesieš z auta domov vo vajci. Mne ruky odpadnúť ako matke ktorá je 24 hodín sama s 2 deťmi ruky odpadnúť neodpadnu, vieš prečo? Pretože milujem môjho manžela, ktorý robí 12 hodín denne aj 400 km mimo domu len preto aby sa naše deti a ja mali dobre a pretože milujem naše deti ktoré su naše poklady. Prosím ťa ty sa zamysli nad sebou, slahni si zo dve po papuli a začni premýšľať nad životom. Jedno obdobie v živote dieťaťa a zabíjačky, hádky a neviem čo
Ty môj zlatý ty buď rád že si so ženou a dieťaťom doma. Ten môj by aj chcel byť aj na rukách nosiť no nedá sa. Sa prosím ťa uvedom! Nemáš satana ale DIETA! Sa zober, udobriť so ženou, a vymyslí niečo lepšie ako jazdenie autom. Prečo malého nezoberie s do kočíka, ženu za ruku a namiesto vozenia sa idete prejsť na vzduch? Na jej mieste by som ťa kopala do zadku, lebo problémy s dieťaťom boli, sú aj budú len ešte chlap ktorý takto trepe je na dve veci. Sa preber!

petulkahu
26. jún 2019
mikaela32
26. jún 2019

Kolko hodin vydrzi byt hore? Uz ste skusali ho nechat unavit nech sa sam pyta spat? U nas pomaha jemne trasenie alebo hupanie to ju ukludnuje

sapetka
26. jún 2019

@arcticcode podla mna to dieta je nervozne z vas a preto nespi kludne. Citi vsetko od vas.. zlost vycerpanos frustraciu.. takze zacala by som od seba na vasom mieste a potom pokracovala dalej.. a co sa tyka jazdi autom gratulujem vytvorili ste si jedno z narocnych uspavacich metod, lebo pochybujem ze dieta si samo povedalo ze tak bude zaspavat.. a co sa vasho vztahu tyka len tolko ze deti preveria pevnost vztahu neboj nic a velmi dobre.. nie ste ani prvi ani posledni co sa hadaju z napatia vycerpanosti unavy

aaalienka
26. jún 2019

@arcticcode skúste hojdavak - toto pomohlo nám aj veľa detickam v okoli - teda ich rodičom 🙂 A prvý synček sa v noci budil každých 45 minút až do roka... Pri ňom sme nemalo hojdavak.

via88
26. jún 2019

Ja chapem ze ste unaveni, ale co ste cakali. Privelmi sa lutujes, typicky chlap.
Predstav si zeny s dvomi malymi deckami a muz na kamione mesiac prec zena sama s takymi nespavcami, uspavanie, nakupy domacnost vsetko sama.
Co sa problemu tyka, no co tak davat ho denne spat len raz, a miesto doobedneho spanku sa mu pr venovat... ja nechapem rodicov co si myslia ze decko im prespi cele dni a zobudi sa 18 rocne.
Ziadne kvapky, skuste zmenit rezim. Kazdopadne, cas tak leti, ze o co nevidiet bude po tomto obdobi a uz si ani nespimenies na to co si tu pisal.

marlenka222
26. jún 2019

@via88 presne. Chápeme sa! K tomu starosť o bývanie a si v keli a ani nevieš ako ten mesiac/týždeň prešiel a dakujes Bohu že si sa stihla umyť, ostrihať nechty a vypiť tu studenú kávu a vyhodiť z chladničky tie pokazené veci čo on označil že už kyvaju na odchod, kým manžel došiel nazad domov :D

nikuskap
26. jún 2019

:D moji obaja zacali spavat az okolo 2rokov cez noc normalne. A to prvy bol na umelom mlieku a druha kojena :D takze pevne nervy. Nebojte sa po nociach co bude aj 11x hore tie ostatne budete milovat. Babo vas trosku kontroluje cibste tam. Za par rokov budete len spominat ;)

iskrickaa
26. jún 2019

@arcticcode my mame 3,5 rocneho a stale nechce spat. Prvykrat zaspal cez den ako trojmesacny! Hodinu ci kolko. Do dvoch rokov bol v noci hore 6 az 12 krat. Do dnesnej doby je velky problem ho ulozit. Spi uz celu noc, ale nechce sa dat ulozit. Vstane o piatej rano a este o 13:30 poobede sa na mna vyskiera, ze nebude spat. Nikdy v zivote nezaspal od unavy len tak. Muz ho musi zobrat na ruky, aby sa nemohol hybat a nosi ho a az tak zaspi. Velke decko je to uz pritom. Cez obed mne nespi, kym aktivne nebeha po ihrisku aspon 2 hodiny vkuse. Tiez mam chut kricat. Lebo ked nespi, je hyperaktivny, beha okolo mna, neviem ho zastavit. A o stvrtej je uz podrazdeny po celom dni bez spanku. Sme nanho sama, len cakam, kedy manzel dolezie domov z roboty a akurat v dni, ked sa s nim najviac trapim mi oznami, ze dojde o siestej. Ako aj dnes. Mam chut zamknut dom a odist prec. Radu nemam, len sa priprav na to, ze to moze trvat. My sme si hovorili, ze ved pol roka dame, do roka urcite bude spavat, do roka a pol sa to zlepsi... on keby nemusel, nesiel by spat nikdy! Ja mam nervy na spagate a volam muzovi do roboty, on nastvany, ze ma toho tiez vela, ale okolo neho nepobehuje maly trpaslik ako uragan.

lelet1609
26. jún 2019

@arcticcode čo všetko ste skúšali ? Nám dcéra tiež strašne plakala a žiaľ nespala poriadne cez deň a v noci ani nehovorím . Ale uspavali sme Ju buď na rukách alebo sme skákali na fit lopte aj hodinu kým sa upokojila a zaspala . Striedali sme sa s manželom lebo sme nevládala už ani jeden . Niekedy nepomáhalo tak som kočíkovala cez deň 3 x a bohužiaľ koľko krát aj v noci po sídlisku a vyniesla som ju hore .. ja som sa vracala domov a manzel staval do roboty.
Hádky nič nevyriešia lebo to dieťa Vás potrebuje tak či tak . Veď je to malé bábätko , ktoré okrem Vás nemá nikoho . Nikoho kto ho neupokoji lepsie ako mama alebo otec . Mat dieťa je náročné , vyčerpávajúce , koľko krát človek funguje z posledných síl no to dieťa Vás potrebuje

horalka1986
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
spageta85
26. jún 2019

Prepáč ale musím sa nad tým pousmiať 😆😆ako to píšeš vidno že už ste zúfalí a unavený my sme zažívali niečo podobné so synom skoro do 2r (teraz si sa asi zhrozila že?,) Mám ale aj dobrú správu....raz to skončí neboj chce to čas a trpezlivosť napríklad dcéra ťa už spávala super to sa ani nedá porovnať...syna som koníka aj 15,x za noc vieš čo to bolo??? Ja som koľkokrát plakala únavou ...uspavala som na sebe ...v kočíku v byte po stojačky som uz zaspavala a kukala druhým do okien a závidela že idú spať...nieste jediný neboj nič skúste vyburcol čipky možno aspoň trochu pomôžu takisto premietala na stenu treba skúšať no ale najskôr to bude tak že budete musieť ešte po kat deti sa menia zachvilku to môže byť úplne inak držím palce

iskrickaa
26. jún 2019

@arcticcode tiez mi x mesiacov spaval na obed len v aute, teraz sa ale mozem aj potrhat, nezaspi ani tam.

emuemu
26. jún 2019

Ešte môže byť hladný, alebo mu je teplo...u nás perfektne spal po kaši z ovsených vločiek, plné bruško až do rána...a pred spaním v lete najprv na balkón vychladiť...dávať spať, až ked je unavený, tj. zíva, trie si oči...položiť, plienku ku tvári, zažať malé svetlo, zatvoriť dvere...ak po piatich minútach bude kričať, upokojiť a nanovo...

iskrickaa
26. jún 2019

@horalka1986 ja som nevedela, co ocakavat, az budem mat dieta. 2,5 roka som nespala dlhsie ako 3 hodiny v kuse. Teraz ma 3,5 roka a nechce nam zaspat. V noci uz spi. Mame toho uz tiez dost, dobry zahul na psychiku.

via88
26. jún 2019

@marlenka222 tak mna sa to nastastie netyka,
Ale viem ze aj tak zeny funguju a obdivujm ich, ale napriklad nas maly tiez nechcel a stale nechce spat, velmi tazko s nim, nespi denny spanik od roka a pol a ide aj 14 hod nonstop. Ale ide tak ze fakt nonstop, nesadne na rit, doma nuda, ja som od rana do vecera vonku, ci sneh ci 40tky ci lejak, ihrisko, bazen, vychadzky, prodem dobita jak pes, sice v noci sa uz nebudi, ale o 5 tej uz kuka na mna zhora “mamii?” 😁 a ideme fusku... ale nestazujen sa ani sa neidem zabijat ani nikdy som nesla, vyspely clovek chape ze je to dieta, a dieta to je aj najvacsia obeta. Ale aj najkrajsia ❤️ To nehovorim ze ked si na druhom konci mesta zmysli ze on pesi neide, nesiem 40 kilova 15 kilove decko pesi domovaj 2-3 km... prisamveru. Ne tu vajco s babatkom, no ha ha 😁 chlapi.

spageta85
26. jún 2019

Skúšajte kúpeľ v levanduľi prípadne si také sáčky pre deti na dobrú noc a v Tom okúpať dajte sa do kludu nebojte nič prejde to hlavne no stres

iskrickaa
26. jún 2019

@emuemu moj syn kase nikdy nechcel jest, mlieka som mala ako dojna krava tak ci tak a mame klimatizaciu a spat tiez ani za boha. Akonahle sme ho polozili na chrbat v tom veku, zobudil sa. Skoro sme si to hodili.

mineralwater
26. jún 2019

ahoj,
rozumiem tvojej frustracii, moje dieta vstava kazdy den 4.20 a zaspava po osmej vecer (nie neskor ho spat nedam),kedze je este drobatko,spava tri spanky medzi prvym vstavanim a vecernym zaspavanim,ale dva z toho su max 45 minutove,jeden dlhsi obedny. V noci sa nam chvalabohu dari prespat (uz sa nechce hrat a nevstava kazdu hodinu),no papania uz nepocitam. Musela som mnohe zmenit, no najhlavnejsie a to,co najviac zabralo,je moj klud pri uspavani (a fitlopta 😁). Takisto zabralo nocne spanie vedla mna,ked som mala v noci dieta prekladat do postielky ako tortu,prebudila som sa,prebudila som dieta,alebo som musela znovu uspavat. Rano som vstavala unavena a znicena a ked som videla,ze ani slnko este nevyslo,bolo mi do placu (pretoze som vedela,ze ja uz si cez den nepospim.)
Na vasom mieste by som skusala. Nic ine vam neostava. Nastavte si v hlave, ze chcete ten cas,ktory travite uspavanim najma vecer travit len s nim, ze by ste tak kludne lezali do konca zivota, jemne mu pusinkujte nozky,hladkajte chrbatik,pohmkavajte,skuste sa jemne hupat na fitlopte,niekedy menej jemne, na fitlopte ponukat prso, znova sa vratit do postele, lahnut si hladkat vlasky, znova fitlopta, nemysliet na to,co treba stihnut a ako vas to cele znervoznuje. Deti to vedia,citia, nezaspi,lebo chce byt s vami a potrebuje vas pri sebe. Hlavne klud...je to len obdobie. Raz bude mat patnast a nebude chciet aby ste s nim pred spanim travili cas a vymyslali ako ho uspat.
A naozaj, take velke babo uz moze byt cez den aktivnejsie,aj ked je fajn sa ho nachvilu cez den zbavit spankom 😁,no potrebuje sa unavit. Neviem kedy rano vstava, podla toho by som radila nastavit denne spanky. Ale doobednu aj poobednu aktivitu urcite nastavit tak,aby sa unavil a mal zaujem o spanok.
Mam doma dobru knihu S laskou o detskem spanku, su tam fajn postrehy,ale este sa mi ju nepodarilo docitat,tak odporucat ju nebudem.

horalka1986
26. jún 2019

@iskrickaa a zvladli ste to nie?

iskrickaa
26. jún 2019

@horalka1986 No este stale nie, zaspavanie je prenho najvacsi trest. Je to velmi aktivny chlapcek, cely den si pri nom nesadnem a na obed zaspi az ked odbicykluje 3 km alebo sa stvera 2 hodiny po preliezkach. Ma 3,5 roka pritom! Dobrovolne este nespal. Len cakam, ako dlho este vydrzim.

whatever1
26. jún 2019

@arcticcode Skusali ste prejst na jeden spanok cez den, alebo len dat spat trosku neskor?

mirro
26. jún 2019

@arcticcode my čo máme už veľké deti,sa len pousmejeme... poznáme a nezabudli sme. Môj chlapček nespavec ,teraz už mladý muž, stále dospáva... ani sa nenazdáš,a tiež budeš mať násť ročného. Hlavne kľud. U mňa v čase najväčšej frustrácie a únavy zabralo,keď bol najedený, prebalený a hučal ahučal a hučal-tak šup s ním do postieľky a ver či never po chvíli ušidrásajúceho revu zaspal...váš nespí,lebo sa naučil,že mu robíte program.

mirro
26. jún 2019

@arcticcode a ešte niečo, občas mu pomohlo,keď pri ňom hučal vysavač, zaspal ihneď 😂

arcticcode
autor
26. jún 2019

My by sme ho aj nechali sameho zaspat. Lenze on ide sam automaticky na brusko, automaticky lezie, automaticky prilezie k zabradliu postielky, automaticky sa postavi a ked nevladze, automaticky sa pusti, spadne do zadu a o druhe zabradlie udrie kepku. Toto je furt.

Ten jeden spanok denne jak? On vstane dajme tomu o siestej. O pol deviatej zacne suchat oci, je nervozny, tak ho dame spat. Potom je 4 hosiny hire a ide soat poobede. Takze vravite, ze ho mam donutit byt hore napr. do dvanastej? Ci chce ci nechce?

elizita
26. jún 2019

Boze, chapem. Ze je to na nervy. Ja obcas vtipkujem, ze napisem knihu s nazvom Udpavanie - nocna mora materstva 😀 pri tejto mladsej je mojim top pomocnikom nosic a psychicke nastavenie, aj ked ani to sa mi vzdy nedari. Bez srandy, a ano, aj teraz v tychto teplach.

martusik2305
26. jún 2019

Môj tak fungoval cca do 2 rokov tiež to bolo o nervy... Ja som nemala inú možnosť iba kúpiť nosic a sup na chrbát tam pospal aj hodku... A vôbec nepomohlo že som mu zrušila jeden spánok bolo to ešte horšie... A ja tak sa v noci budil aj 5-6krat... Teraz ma 2r3m a v noci sa stále budí na mlieko 2-3krat

martusik2305
26. jún 2019

@arcticcode podľa mňa to nepomôže a bude ešte nervoznejsi... Ale skúsiť môžte ja som to tiež skúsila ale nám to nezabralo správali sme 2 krát do 1,5 roka.