6 mesačný syn sa často budí

vojtasova
4. aug 2020

Maminky ahojte,chcem radu a opýtať sa môj syn.. sa strašne často v noci budi 5-6krat áno je kojeny,a prikrmovany, cez deň krásne papa.
Bez plaču,vie sa sám zahrať,klasický deň..mamky a syna.
Trápi ma že sa tak často budí, nerobí mi problém ho nakojit.
Len už by som si rada pospala..vstávam unavená..a ešte musím fungovať cez deň.
Už som skúšala dať postieľku k posteli(aby ma cítil že som blízko) .. a aj tak sa budí .. vyrastie s toho ? Naučí sa pekne spinkať? Cez deň si pospi 3x..do dňa...zaspáva sám.
Keď je zle vonku len povozim a spi. V izbe zaspí sám nakojim,položím,a zaspinka.
Ďakujem.

erikad82
4. aug 2020

@vojtasova Ahojček! No moja začala 1.8. 7 mesiac a tiež presne takto isto.... Doma mám 3 deti,ktoré úkažkovo spávali. Do pol roka sa v noci zobudili 2 krát na kojenie a potom do takého roka 1x potom už prespali celú noc -nebol problém žiadný a toto posledné dieťa no neviem,nič nepomáha a tiež už som unavená ako ... neviem čo. Snaď len dúfať,že sa raz dočkáme takej noci 🙂

zuzana_ilkova
4. aug 2020

Ahoj ja mam syna na UM vcera mal 7 mesiacov a uz tyzden spinka normalne len 2x sem tam 3x sa zobudi na jedenie alebo vodicku v noci...tiez som mala cely 6mesiac psycho lebo sa vkuse budil v noci....zmenil si aj rezim ranneho vstavania pocas 6 mesiaca uz pospinka do 6 pol7... aa co je hlavne prerezavali sa mu zubky a to si myslim ze bola pricina toho casteho budenia... ja si myslim ze z toho vyrastie a o mesiac budenzas vsetko ine len to vydrz 😉

vojtasova
autor
4. aug 2020

@erikad82 no moje prvé , a už som unavená a vyčerpaná zároveň...keď bol menší tak spinkal a zobudil sa 2-3krat. Tak neviem kde robím chybu.

vojtasova
autor
4. aug 2020

@zuzana_ilkova nooo držím už pekne dlho , keď bol menší krásne spal. Ale je pravda že sa slini a pcha všetko do úst .. aj hryzie hryzatko aj palceky možno my idú zúbky.
Len v noci mrnci snažím sa ho spolohovat otočiť .. dať dudel.. keď už nezaberá. No musím mu dať papu. Ako on spi má zavrete oči. Tak neviem... Len už ťahám sily.. snažím sa.

blushbone
4. aug 2020

@vojtasova Dcérka mi teraz robí to isté. Tiež mala nedávno pol roka. Všimla som si, že sa jej prerezávajú zuby. Myslím, že preto sa častejšie budí. Stačí jej sa prisať a spí ďalej. Bradavky mám z toho celé bolavé, ale ak jej to pomáha na ďasienka, vydržím 😊

smejko25
4. aug 2020

@vojtasova ahoj nikde nerobis chybu 🙂 proste su deti a deti...jedno prespi od narodenia celu noc druhe sa budi 10x...chapem ta uplne lebo moja tiez sa budila tak 3-4x a poslednu dobu mam pocit ze kazdu hodinu...
Ale ako niektore pisu tiez si myslim ze to ma kvoli zubom 🙂 nejako to zvladnem snad 😁😁

erikad82
4. aug 2020

@vojtasova chybu nerobíš nikde! Každé dieťa je iné 🙂 Možno tie ďalšie /ak budú/ budú "lepšie" v spaní 🙂

vojtasova
autor
4. aug 2020

@erikad82 od narodenia mi neprespal ani jednu noc mohol by 😂😂

vojtasova
autor
4. aug 2020

@smejko25 o bože , už aby tie zuby vyšli 👶😂😂😂🙏🤔

vojtasova
autor
4. aug 2020

@blushbone hm lenže môjmu malému nič nie je vidieť.🤔 A už neviem kde je problém,pekne papa kojeny je poje si riadne.. prdka si, nič ho neboli ,chorý nie je,vonku chodíme. A stále sa budime v noci.. režim máme. A furt ..🤔

oblecenie99
4. aug 2020

@vojtasova Ahoj,nerobíš nikde chybu,má také obdobie.Nas dlho dlho prespal celú noc,a asi mesiac,presne v tomto veku,sa budi tiež,chvalabohu,len raz,za to chodí spať až okolo pol desiatej..čo som si všimla,jednak mu idú zuby (má už jeden a pol zuba 😁) a je to odvtedy,ako sme prešli na Sunar dvojku,mám pocit,že ho to nezasiti rovnako ako jednotka a je proste hladný..no tvoj je hore častejsie,tak to hladom asi nebude.Ja som si všimla nepokojnejsi spánok,aj že sa mu sníva,niekedy aj zaplace zo sna,čiže sa mu asi sníva niečo zle..majú cez deň veľa podnetov,viac vnímajú,všetko ich zaujíma,skúmajú,možno aj preto ten plytký spánok..môže mu byť teplo...alebo je to proste také obdobie.Ale neboj,nič nerobíš zle 🙂

ayanamirei
4. aug 2020

@vojtasova a co uz vsetko papa ? aj klobasu a rezne v pohode ? 😉 pametam si ta z temy pred 2 mesiacmi, kde si riesila, ze ani v neukoncenom 4mesiaci uz ma tvoje dieta zavedenych x prikrmov a ty sa cudujes, preco sa cez den budi ...

ivangeline
4. aug 2020

Moja začala kvôli zubom tiež. Predtým každé dve hodiny...teraz aj častejšie! A to mám ešte jedno! 😭 Veľmi je citlivá. Buď rada, že spí cez deň. Spí vtedy tiež. Moja nespí, zaspáva ťažko s pomocou a len 2 až 3x po 45min. Bude mať 6m, má kolíky, a veľmi je citlivá.,, Teraz po očkovaní ešte aj teploty. Chlapec bol omnoho pokojnejší a zaspaval rýchlo a v noci sa budil 2 až 3x... Avšak okolo 8 az 9m prestal a potom zas..,teraz mu idú stoličky, tak sa budí tiež častejšie. 😒 Aj 5 až 6x...

lucylliana
4. aug 2020

@vojtasova skús na večeru krupicovu kašu takú riedku mu spraviť

vojtasova
autor
4. aug 2020

@lucylliana aj to papa cez deň... vanilkovú Bananovu.🙄

vojtasova
autor
4. aug 2020

@ivangeline to má mrzí , veľmi .. môjmu neviem či idú zuby.😞

vojtasova
autor
4. aug 2020

@ayanamirei v prvom rade , ano som to ja..a vôbec sa nehanbím viem prečo som mu dávala dávať prikrmy lebo bol hladný,a UM mlieko som vylúčila a davat nechcela...keďže som mala svoje...ako som začala dávať prikrmy bol pokojnejší,cez deň. Takže tak... Riešim tu spánok nie jedlo Mila pani ak ste si nevšimla 🙏

ivik111
4. aug 2020

@vojtasova nikde nerobis chybu...su to obdobia,menia sa spankove rezimy.su deticky,ktore prespia noc a potom su deticky,ktore sa budia...my mame doma tiez takeho nespavca...poskusali sme vsetko mozne,cakali ze to prejde,vyrastie,no bohuzial bude mat 3 rocky a neprespi celu noc+velmi skoro rano vstava...za par hodin neprerusovaneho spanku by som uz predala aj oblicku😂😂neporadim bohuzial,len treba vydrzat😊

trinneo
4. aug 2020

U nas to zacalo okolo 5.mesiaca a po mesiaci vysiel prvy zub... A odvtedy viem, ze ked su zle noci, isli zuby... Dovtedy dieta spalo celu noc alwbo sa zobudila 1-2x na kojenie, potom uz to islo dole vodou, ma 22mesiacov a pred 2mesiacmi som odstavila a dieta sa mi v noci budi 3-4x na vodicku... Ja sa asi uz nikdy nevyspim

ivangeline
4. aug 2020

@trinneo určite sa vyspis. Až v troch rokoch deti prejdú na taký spánok ako my dospelí, takže sa to znova bude meniť a verím, že si ty a aj ja a všetky mamky vtedy pospime. 😂

stela01
4. aug 2020

@vojtasova moja má práve 10 mesiacov a som hore A - dobrá noc len 5 x hore
B - zlá noc tj každú hodinu

Zmierila som sa stym a áno je kojená

Ble

majusska202
4. aug 2020

@vojtasova ahoj moja ma rok a 5 mesiacov a stále sa bude masakralne zle spi. Minulú noc sme bolo3od pol 12 do 5 hore. Ako ja ju už nekojim ale keď som kojila5bolo to ešte horšie. Vyrastie z toho ale kedy fakt neviem.

smejko25
4. aug 2020

@vojtasova poviem ti mojej vysli prve 2 ani neviem jak chvalabohu 😁 len som si vsimla ze kakanie ma take do zelena tak som uz nieco tusila 😁 a uz ked som si teraz precitala komentare tak doplo mi ze to budenie moze suvisiet s zubkami lebo uz som viackrat citala ze ked idu zuby budia sa deti castejsie 🙂
Neboj ako ti mnohe pisali nerobis nic zle su proste deti a deti 🙂 poviem ti jedno tajomstvo moja svagrina sa tiez vychvalovala ako jej dieta prespi celu noc a minule sa “odtajnila” (asi nechtiac) ze vnoci sa pravidelne na nu napoji (koji) 😁😁 takze ziadne ze prespi ceelu noc 😁

hradnapani
4. aug 2020

@vojtasova nikde nerobis chybu. K tomuto veku to proste patri. Vela deti od toho 6 mesiaca spava ovela horsie ako dovtedy. Vela veci sa ucia, ovela viac vnimaju svet, vsetko to musia spracovat, plus zuby. Chapem, ze sa chces vyspat, ale nechcem strasit, toto obdobie este moze potrvat. Radsej oddychuj aj cez den, ked spi on, aby si mala silu na noc. K mojim detom okolo okolo roka vstavala aj viac ako desatkrat. Keby nebolo toho odpocinku cez den, tak to nedam. Domacnost a ine proste museli pockat.

andreatytler
5. aug 2020

@vojtasova Presne tak, vytaj v klube casteho nocneho budenia ☹ My sa budime aj 8x za noc. Je to obdobie kedy sa toho vela meni v zivote babatka. Je to jednoduchsie zatat zuby a vydrzat ako sa nad tym trapit a snazit sa to zmenit.
Ani nasmu nebolo vobec nic vidiet ked mu isli zuby. Ziadne opuchnute dasna, hrboly... nic, len si zacal suchat rukami okolo nosa a o 2 tyzdne mu vyslo 6 zubov.

zuzana_ilkova
5. aug 2020

@vojtasova tak mne maly od2 mesiacov nedal spat v noci casto sa budil a chcel jest, vzdy vstaval o 4 rano, od kedy mal 6 mesiacov si to upravovat zacal a pospal do 6 no terz zubky tak zas zmena ..idu mu 6 naraz takze masaker🤯...ale ja si stale poviem ze je to len obdobie, a prejde to, RAZ (sa snad vyspim ked bude mat 10rokov)😁 cumel nema takze vsetko musim flasou riesit ci uz vodou alebo mliekom...skus vodu, mozno len smad a nie vzdy chce papat...

vojtasova
autor
5. aug 2020

Takže si myslíte že ..to prejde ? Že sa raz prestane budiť na mliečko moje. 🙏 Že možno mu idú zúbky👍 veď ti že nie je vidieť nič..len sa slini,už asi 2 mesiace .. a všetko hryzie. A dáva si do úst..

lydiasabolova
5. aug 2020

ja som tento problém akurát teraz riešila.. pomohla ryžová kašička cca polhodinku až hodinku pred spaním 🙂 ryžová preto, lebo ešte netoleroval dobre lepok.. preto nie klasická detská krupica.. ono takéto výdatnejšie jedlo môjho lepšie zasítilo, ako mliečko a začal lepšie spať 🙂 akože vstane aj teraz sa dojčiť, ale oveľa menej častejšie 🙂

vojtasova
autor
5. aug 2020

@lydiasabolova skúsim ďakujem..,🙏🙏

vojtasova
autor
5. aug 2020

Myslite túto?🙂