Maminky
mam maleho synceka a uz mesiac spinka so mnou v posteli. som slobodna mamicka takze vlastne spinka na polovicka ktora by mala patrit tatinovi. ma dost miesta on a aj ja. zaspava mi na prsniku. ked ho dam do postielky tak sa preberie a place kym ho nedam do postele.
cez noc sa budi 5 krat a kojim ho po sediacky a stale uspim na posteli.
vsetci na vokol mi vravia ze je to chyba lebo neskor nebude chciet sam spavat. co mam robit?
dakujem za rada, vase skusenosti alebo len nazory
@vierka75 nas drobec sice spaval v postielke, ale on bol zase opacny, ked sme ho chceli mat pri sbe, tak sa ohanal, ze ma malo miesta a spat nechcel 😀 kazde babo je ine...ale keby chcel spat s nami a v postielke nie, nechala by som ho pri nas...este je malicky a neboj, casom sa nauci spinkat aj sam, ale na to ma este dost casu... 😉 urcite nerobis chybu a nenechaj ostatnych, aby sa ti do toho starali 😉
Rob tak aby sa vám dobre spalo. Vyspatá mamina=spokojná mamina=veľa mlieka=spokojné bábo 🙂
nie, nie je to chyba, mám tri deti a všetky somnou spali kedze boli a su dojčene, a ani jedno nemalo zatial problemy zvyknut si na vlastnu postielku, práve naopak velmi sa tešili tomu "osamostatneniu"
pokial dojčíš a vyhovuje ti to takto, nemen to
riad sa podla potrieb babatka a seba ,nie podla toho čo ti kto povie 🙂
Coby nechcel sam potom spavat, ked pride do urciteho veku sam bude chciet ist do svojej postielky, resp. postele. Teda u nas to tak aspon bolo. Ked maly chcel byt pri nas tak som ho nechala, preco by som ho davala prec. Teraz aj ked sem tam zaspi u nas v posteli, za hodinu dve sa zobudi a pyta sa do svojej postielky. Mam najradsej takych "radcov" mudrych, ale nech si kazdy hovori co chce, urob podla saba.
my tak spavame od 5 mesiacov a teraz ma uz 16 mesiačikov a spavame stale spolu a je to super , aj ona sa budi na mliecko, dam jej prsnik a spinkame dalej...spolu🙂)))))))
Ak ti to nevadí tak je súper že spinka pri tebe, neboj v 15tke to už určite robiť nebude, ja by som bola úplne šťastná keby aspoň jeden z tých našich chrustov vydržal spat pri nás aspoň noc, nech ho cítim mozem sa jemné dotknut ale oni si tak zvykli na postielky že sa len presadzujú, robia hluposti a nedokážu zaspat
@vierka75 no my až taký "veľký problém nemáme", ale tiež je to u nás podobné... malý (7,5 mes.) spinkáva medzi nami v posteli len vtedy, keď je chorý resp. je na to vážny dôvod. A taktiež kojím (ale poležiačky) a malý si často vydobýja spinkať v posteli resp. každú chvíľu jesť - budíme sa 6- 10x za noc. 4,5 mes. som dlhšie ako hodinu v kuse nespala a už ma to začína naozaj štvať... Začala som naozaj "sparťanskú" výchovu. Dám malého do postieľky, určím čas, kedy buď cez deň za ním prídem alebo v noci vstanem. Poviem mu to ako keby som sa bavila s dospelým, dám mu božtek a odídem. Aj keď sa zobudí skôr, tak k nemu nevstávam a som v tom naozaj dôsledná. Zo začiatku plakával, ale postupne sa ten čas plakania skrátil, nehovorím, že si sem tam nepoplačeme... ale už je to menej a už to nie je také hysterické plakanie ako plakával.
ak to vyhovuje tebe tak nerieš. Náš syn s nami spal do 2,5 roka a v pohode. Nijako ho to nepoznačilo. Ja som ho v kľude v driemotách nakojila a boli sme spokojný všetci. Veľa šťastia do života a nech sa ta polovička postelečo skoro zaplní priateľom.
@vierka75 Ak vam to vyhovuje, tak neries svoje okolie. Moja dcerka so mnou spavala, kym som ju dojcila a potom sa bez najmensich problemov naucila spinkat v postielke (dala som ju tam kvoli bezpecnosti, leb zacinala zlezat z postele). Dolezite je spokojne babatko a nie nazory okolia 😉
ja mám pomaly dvojročného syna a spí pri mne a manželovi, nám to nevadí.... aspoň ho mám blízko ked ho chcem postískať pohladkať a opusinkovať 🙂
@vierka75 Ja mam rocnu dcerku a spava medzi mnou a manzelom a vsetci traja sme spokojni 🙂 V noci sa dost casto budila odmalicka, takze takto to bolo najpohodlnejsie, vzdy ju rychlo nakojim a ona zas zaspinka. Vobec neries...dokonca existuje vela clankov a studii o tom, ako pozitivne vplyva na babatko spanok s maminkou. 🙂
@vierka75 ahoj,ja mám 4 ročného syna,ktorý spával so mnou,až kým som nešla do pôrodnice,teraz spáva s mužom v spálni,a ja s s druhým v detskej izbe -2 postele vedla seba, od mala jeden aj druhý odmietali postielku,plakávali v noci a xkrát sa zašprajcovali nohami a hlavou nedzi palice postielok,že sme to jednoducho zrušili....aj ja počúvam rôzne názory,ale napr.večer nemá to srdce nechať staršieho plakať,že sa bojí.a mne aj detská doktorka povedala,že malý ma v noci potrebuje,ked plače a je nepokojný-odvtedy mi v noci aj lepšie spával...pokial ti to nevadí,užívaj si to....ver že toto obdobie netrvá tak dlho,príde čas,ked bude z neho velký chlapec a bude chcieť byť sám a potom by ti chýbalo to pomaznanie,tá blízkosť....ja s mužom si ju užívame....aj ked sa tešíme na ten čas,ked budeme spálňu zdielať spoločne 😉 ...ale zatial nás to neobťažuje....takže sa tým netráp a užívaj si synčeka
ahoj, nie je to chyba, ked to tak citis, tak to nemen, ked tu to nevadi. U nas nas maly - 10 mes. tiez spi s nami a zaspava na prsniku, niekedy sa oduci, som rada a uzivam si to a on zaspava spokojne a stastne.
tak to vobec neries a tes sa z toho, ze spi vedla teba.. ze ho mozes pohladkat, nakojit a ze ti krasne spinka.. nasa mala spala pri nas, ako rocnu sme ju dali do postielky vedla nas, protestovala len chvilu a ako dvojrocna spava vo svojej izbicke..
tak to najkrajsie obdobie preleti, ze si povies, ze keby tak pri tebe lezkalo take vonave babatko 🙂))) vsetko dobre
@vierka75 vobec by som sa tym netrapila pokial ti to vyhovuje. Nasa mala s nami spala do 1 roku, potom som ju zacala davat do postielky, ale to len preto lebo ked spala s nami tak pytala mlieko aj 6-7 krat za noc a z toho som bola vycerpanaaaaa 😀
naša mala spi pri nas a je to take krasne ked na nu večer pozerame ako spinka v noci ju nakojim otoči sa k manželovi a spinka .Potom sa dohadujeme kto jej chytí nožičku a bude ju držat to je to najkrajšie aj chalani spali pri nás a potom v postielke 🙂 🙂
@vierka75
ak to bude chciet riesit
http://www.ulozto.cz/xjfFpdg/kazde-dieta-sa-vie...
tak tu je na to navod
@vierka75 Len si uži to krásne stvorenie a nemaj žiadne výčitky z toho ,že spinká z tebou.
Vôbec nepočúvaj rady a riaď sa svojím pocitom. Ak malý potrebuje cítiť tvoju blízkosť a je potom spokojnejší určite ti to nemá nik vyčítať.
V tomto sa už veľa zmenilo . Som mamina troch detí s veľkým vekovým rozdielom.
Pri prvom, ktorý ma dnes 24 som sa nechala poučovať a stále som ho pchala do postieľky a každú chvíľku sa mi budil a bol to teda neustály kolotoč.
Pri druhom synovi ktorý bude mať 18 som už bola o niečo rozumnejšia a vďaka tomu , že manžel pracoval v zahraničí mal možnosť spať pri mne.
Teraz mám zlatíčko trojročné dievčatko a vzhľadom k svojmu veku sa riadim len citom. Isto ,že to je menej pohodlné a manžel neraz aj prejde do inej izby, ale viem ,že všetko je len do času.
Dnes mám voči najstaršiemu synovi aj výčitky , že bol "pokusný králik" a moc som si dávala hovoriť do vecí, ktoré som viac mohla rozhodovať podľa srdca....
Čas tak rýchlo ubehne a , keď bude mať tvoj synček desať rokov, budeš rada ak sa pre kamarátmi chytí s tebou za ruku.
Prajem veľa sebaistoty pri výchove drobčeka a nech zažívaš veľa radosti každý deň.
@vierka75 ahoj maju v niecom pravdu 😒 bohuzial.... aj ja mam syna ma uz rok a 5 mesiacov, od 2 mesiacov spinka na posteli medzi mnou a manzelom, tiez mi zaspava na prsniku a som rada ze spinka somnou, ajked chcem ist do skoly amaly bezomna nezaspi (vlastne bez prsnika) iba to je jedina nevyhoda toho ze spi s tebou ale chapem ta moj maly nespal do 3 mesiacov vobec v noci bol pravidelne kazdu hodinu hore 15 minutove uspavanie na rukach a este asi 10 minutove cicikanie v postielke vela som toho nenaspala takze som musela pristupit radikalnejsie a tak siel maly kumne aj navzdory svokrovi a vsetkym
@vierka75 Ahoj,sme na tom rovnako,aj ja som slobodná mamina..akurát ja mám dcérku..no a to že spí so mnou už neriešim...aj mne sa takto v noci ľahšie ku nej vstáva,aj ona po kojení ľahšie zaspí..už to neriešim,je nám takto dobre...ale tiež počuvam názory že bude rozmaznaná a pod...no pochybujem,keď nemá tatina tak potrebuje o to viac mamkinej lásky,si myslím 🙂
@vierka75 ja by som to neriesila vobec, ked chce, nech spi pri tebe, je este velmi maly, potrebuje ta ... moj syn ma 2 roky a 4 mesiace a spi s nami v posteli od narodenia stale a zatial to neplanujem menit, kedze ma stale potrebuje 🙂
myslim ze to chyba vobec nie je, je ets velmi malicky, pottrebuje ta, potrebuje pocut ze tam proste si, citit tvoje teplo.....tiez by sa mi asi nepacilo spat samej v chladnej postielke......... moj maly mi v postielke spinkal len keym bol v perinke, potom len v kociku a potom uz len na nasej velkej posteli......... aj teraz ked uz ma 18mes. sa uspava na nasej, len obcas ho prekladam do jeho postielky..... je to vymyselnik........ bo akonahle zisti ze mama sla spat, vyhriala si postel, zacen mrncat, takze ho prekladam k nam a spi s nami....... niekedy ho do jeho postielky neprekladam vobec..... je mi to luto, ked tak pekne spi v nasej........... tak si spime vsetci na jednej hromadke, ako hamburger........... 😀
podľa mňa je to nádherné 🙂 a vôbec by som neriešila, čo bude v budúcnosti, užívajte si to, čo je teraz... sladké sníčky Vám obom
@vierka75 podla mna je to jedno z tajomstiev uspesneho dojcenia 🙂 No nie som blba aby som viac razy za noc vstavala a sedela na gauci s dietatom na prsniku, lampa zazata, oci na hodinkach a potom este vazit a zapisovat (aj take rady som svojho casu dostavala). Odkedy spi syncek pri mne, tak sa poriadne vyspim, neriesim ci pije za noc raz alebo 5 krat ... neboj, on sa urcite raz odstahuje, ak nie skor tak, urcite vtedy ked bude chcet spavat vedla inej zenskej 😀
ahojky, nemam cas citat co ti pisali baby, napisem ti len vlastnu skusenost. to ze nema dietatko spat s nami v posteli sme pocuvali cele tehu ako otcenas. prisiel na svet, mal koliky, plakal, nosil sa na rukach a ked zacal cucat aj kazdu hodku tak som ho supla do postele. a maly ma 9 mesiacov a spime tam vsetci traja🙂)) spokojni!!! samozrejme, ze sme na konci posteli a krpcek ma koopec miesta, samozrejme, ze niekedy by bolo lepsie keby spal vo svojej postielke, ale uz som prestala riesit. milujem ho, tesim sa z neho ked je tam, niekedy sa na neho len tak pozeram🙂) raz odide🙂) neboj. luuubi nas nadovsetko, presli sme aj separacnou krizou a sme tu. myslim, ze mu je takto lepsie, citi sa lepsie je to taky cucacik rad sa tuli a to je dobre. bude to citlive dieta. neboj, raz bude spat vo svojej postielke.
@vierka75 my tiez tak fungujeme, mala ma 5 a pol mesiaca a spi len s nami na posteli - teda ona rozvalena na mojej casti, muz na svojej a ja v strede medzi dvoma matracmi, kojime v polospanku a sme spokojne obidve, tiez pocuvam odvsadial, ako sa nenauci na postielku, ale takych rad tu bolo a bude, pri prvom dietati som sa nimi riadila a bolo to cele zle, bola som vystresovana, nervozna, malo mlieka, neverila som si, syn uplakany, teraz pocuvam len sama seba a moje dieta je uplne pohodove🙂 ked vam to obom vyhovuje, nemas dovod to menit🙂
necitam co pisu ostatne mamicky,ale daj na vlastne pocity.moj syn ma 15m a nadranom vzdy skonci pri mne v posteli.od novorodeniatka spinkal so mnou v noci.mal zdr.problemi a moja pritomnost mu pomahala.cez den spi v postielke bez problemov ,aj vecer ale ked pridem do spalne tak hned potvorka vyciti, ze prisla mama a uz sa pyta ku mne.a vies co?vobec mi to nevadi.naopak.aj ja spim pokojnesie ked je pri mne.a syn spi krasne do rana bez budenia.nie je nic lepsie ako spokojna a stastna maminka a spokojne a stastne dietatko.kasli na ludi.ja som to uz urobila.rob to co vyhovuje vam a bez vycitiek.pride cas,ked vyrastu a budeme ich nahanat po byte aby nam dali vobec pusu. .treba si uzivat ich pritomnost kym su babetka 😀
@vierka75, ano je navyknuty na tento rezim, inak by asi nezaspal a bude tak zaspavat dlho. Pokial ti tento sposob vyhovuje, nemas ho preco menit. Keby som nemala partnera, moja dcera by spavala so mnou dokedy by chcela, ajkeby do dospelosti 😀 Keby si spavala sama, bolo by mi o to cudnejsie. Pokial ti to vyhovuje, uzi si to.