Prosim vas povedzte mi ci je toto uz normalne. Maly ma zajtra 9 mesiacov a od malicka strasny spanok aj zaspavanie. Jedno z druhym hodina uspavania pri kojeni je u neho standart ale dnes uz to bol extrem. Nevie sam zaspinkat cize mu treba vzdy pomoct ale on uz odmieta snad vsetko. Privadza ma do zufalstva, ze neviem pomoct vlastnemu dietatu spat ked vidim ako je strasne unaveny. Dnes mi uz odmietol zaspat aj na prse a to pritom zyval, suchal ocka. Vacsinou vydrzi hore zhruna 2 az 2,5 h kym zacne byt mrzuty. Tak nachystame spinkat, pekne dam na prsko a on vzdy pekne zavre ocka, lenze potom akoby mu nieco vadilo alebo co, no do minuty oci ako puklice a on prebraty. Ale stale unaveny. Tak som si ho dala vedla seba na postel, ze ved nech si trosku polozi a mozno odpadne. Nie som naivna takze s takou hodkou som pocitala ale on bol hore a mrncal 4 a pol hodiny! 1000 krat mu hlava padla aj si cuckol z prsa aj zavrel oci asi sto krat ale zaspat ani za nic. Zaspal az pred chvilou a to si tak minutku dve poplakal pred tym ako odkvecol. Uz ste to niektora zazili ze by babatko tak dlho bojovalo kym zaspi? a to uz isiel spat evidentne unaveny... Ja neviem. Este som o tom nepocula. Vsade len citam ze prcek sa im chvilu povala, pohra a do par minut je odkvecnuty, tak co mam dieta nenergizerky?
@l222 ahoj, kolko ma dennych spankov, ak vydrzi hore zhruba 2-2,5h a potom ho uz davas spat? Moj syn po pol roku presiel na 2 denne spanky, po roku na jeden. Ale on odmalicka nebol spac, tiez som vzdy vyse hodiny uspavala a v noci sa do 2 rokov budil kazdu hodinu.
Je urcite unaveny po tych 2 hodinach? Nemoze byt mrzuty kvoli niecomu inemu?
Aj moj v poslednej dobe horsie zaspava. Rovnako nikdy nezaspal bez prsa, aj ked je hore 5hodin. Mozno je to teplom, zubkami, uci sa nove veci. Doobeda uspavam v kociku na hrbatej ceste😃 to vacsinou do 5min spi. Poobede v posteli na prse, ale to vacsinou cely cas lezim pri nom, lebo za tu max hodku co spi ani mi nepusti prso😂 vecer uspavam 1-2hod., co sa milionkrat otoci na brusko a chce tak papat🤦🏼♀️ Ked si tak nevie ulozit hlavicku, nervaci, milionkrat ho otocim naspat😂 verim, ze sa to coskoro zlepsi🙈🤷♀️😃
Kolko ma spánkov? Ked bol maly takytotak som mu jeden zrusila - natiahli sme cykly. Pomohlo. Efekt sa dostavil do par dni
@hettinka tak spinka celkom fajn. V kociku spi na obed a po obede ale treba sa hybat aby spinkal. Ja len vazne potrebujem aby spinkal aspon raz za den aj doma inak sa ani najest nestihnem, nieto este jemu prikrmy uvarit :( Minule sa mi stalo ze som zostala chora ako das s horuckami a kaslom a kedze maly mi nespinka doma tak som s nim aj tak musela po vonku chodit cele dni. Vonku krupy padali, burka, ja zimnica a maly na mna unavene pozera ze treba ist von mama ja chcem spat. Potom este aby nebolo malo aj to odo mna chytil a to uz mal problem aj v tom kociku zaspat. Vtedy mi tak prislo, ze takto to uz nepojde... A aj ked nerada maleho do niecoho nutim ale musi sa mi naucit zaspat v postielke lebo o chvilku mi z nej zacne vyliezat a to uz potom nepojde vobec. Inak take ako satka alebo nosic u neho na spanie nehrozia :/ to sa len obzera okolo ze co moze chytit a tahat 🙂
@diewcatqoo no mne pride unaveny aj ked priznam sa ja mam este stale problem niekedy zistit co by chcel. Ale tak po tych 2 hodinkach zacne zivat, pozera,, do blba" sucha si ocka a uz je taky mrzuty a pomalsi... A viem to aj tak ze ked nie je unaveny, tak nikdy nechce dudel ale ked uz chce spinkat tak si ho zoberie(ma ho v kociku ked zaspava)... On ma klasicky problem 45 min spankov aj ked v kociku obcas potiahne aj dlhsie ak ho pocas toho minizobudenia nic nevyrusi 🙂
@luccy89 ha presne :D moj sa tuez nejako snazi cucat a zaroven sa tocit na brusko a ked mu to nejde tak ma nervy :D Ja velmi dufam, ze ak sa nauci byt schopny sam zaspinat v postielke bez prsa a hrbolatej cesty, tak sa mu aj predlzi spanok a mohol by sa konecne aj lepsie vyspat. A ak nie, tak potom uz neviem :D
@evkamotka napadlo ma to. Ale ked on sa mi pyta spat, ziva a zabara hlavu do vsetkeho tak mi ho je luto drzat hore este dlhsie... Ja neviem on vyzera ze chce spat a potom aj tak este dalsiu hodinu vymysla. Jak je ale unaveny tak zacne mrncat ako ma zbada z ohradky a to uz chce ist ku mne na ruky a ako ho nebodaj niekam polozim tak spusti rev. Cize uz ani ja potom nic nemozem. Tak ideme,, spat"
@nevludna nie bohuzial. Skusali sme. Aj som sa radila s babami cez stranku Nosenie deti s laskou ale ten moj to nejak moc nemusi. On vydrzi tak do 15 minut (podla unavy) a potom uz chce ist von. Vobec teda nevyzera, ze by si moju pritomnost uzival alebo by ho nejak ukludnovala :D A to som ho mala v ergo nosici aj na letisku 4 hodiny a pred tym nespal ani v lietadle. Bol doslova superunaveny a aj tak tam nezaspal. Hlava mu padala ale jedoval sa a krical :/
@l222 my sme mali kočík aj v byte, keď staršia zle zaspavala. Je to náročné, nechodili sme kilometre. Popoludní pošli s kočíkom otecka. A príkrm, veď to je otázka 10-15 minut. Varila dom ráno, kým dieťa spalo, slebo večer na dalsi deň. Keď som fakt nestíhala, dostala dcéra aj hotovku.
moj to mal takto podobne, ked mal okolo roka a dva spanky (30-45min). tiez som si myslela, ze prejst na jeden bude zle, lebo rano vstal o 7 a uz o 9 sa tvaril unavene a rychlo zaspal. len potom poobede bol boj. aj tak som vsak skusila prejst na jeden, sla som o tej 9 s nim von namiesto spania a zrazu vobec nebol taky ospaly, v pohode potiahol do 11 a presli sme na jeden spanok. po tej polhodine stale treba byt pri nom, lebo sa trha, ale uz vie potiahnut aj 2 hod obcas, co je fajn. takze za mna, skusila by som prejst na dva spanky a uvidite.
My sme absolvovali spankove porandestco a neskutocna zmenam
Tiež si myslím, že 3 spánky je veľa. Môj polročný má dva a funguje nám to, aj prvá dcéra tak mala. 3 máva jedine, že sú také "5 minútové"
9mesacne by malo spat raz hodinu a raz dve alebo hodku a pol
Zuby mu nejdu? To vie zhorsit zaspavanie
No a potom treba nastolit pevny rezim, znizit pocet spankov, moja v tom veku uz zacinala spat raz denne.. Cize davaj mu jest aj ho spat v presne rovnakych dobach
Na kocik, hojdanie ci zaspavanie na prse ho moc neuc, to sa potom straasne zle oduca ked bude starsi. Takze pokracuj v postielke, 2 spanky (eventualne jeden), pevny rezim a daj tomu aspon tyzden cas, nepojde to hned. Uz je aj tak velky na spanie v kociku, v tom veku zacinaju byt prechadzky skor o objavovani sveta, to je fajn ked absolvuje bez spanku a dospi to doma, budes mat aspon viac casu pre seba
@l222 nie, vôbec nie si sama, ktorej dieťa takto spi resp. nespi. Nechcem ti brat ilúzie, ale do 2 rokov to budeš musieť strpieť. Áno, samozrejme ze sa to bude vždy časom meniť k lepšiemu, ale vždy budú zo spánkom problémy. O 10 rokov takto už nebude zaspávať. Veľa trpezlivosti.
@l222 ak spí dobre v kočíku, tak si daj kočík dovnútra a voz ho po byte alebo na balkone, ked zaspí, tak sa môžeš najesť a poupratovať, alebo si zober dačo do ruky a najedz sa za cesty, ked si s ním vonku a ked si chorá, tak popros mamu alebo svokru o pomoc, nech ti povozia malého, nieže beháš vonku chorá, maj sa trochu rada, sú deti, ktoré fakt dobre spia len vonku, mala som takého tiež jedného syna a ten mi spal v 9 mes. len 2 krát za den po 20 minútach!!! a vstával ráno o 4, takže stále si na tom dobre oproti mne, ja som bola neskutočne unavená vtedy
@nikusiak9 no len to by som ho uspavala kazdu pol hodinu. Kedze spi iba tych 45 minut tak ked sa zobudi este vidno zeby spal len uz mu to nejde a len je potom nevrly a ziva. Inak skusala som ho aj skor davat spinkat ale on ako nie je unaveny tak ako ho polozim tak zacne lozit, stverat sa vsade a rehotat o spanku ani chyru
@ebi567 no asi to teda skusim. Mme prislo, ze si dohana noc kedze niekedy je hore aj 6 krat. Zaspi zvacsa okolo deviatej(ale kupem uz o pol osmej, len to zaspavanie je boj) a rano je hore zhruba okolo 7-7:30 cize momentalne doobeda spi od cca 9:30 do 10:15 a potom s nim idem okolo jednej von to pospi asi hodku a pol a potom medzi 4-5 este pyta spat co zvacsa je len tak 30 minut. Asi aby vydrzal do kupania.
@janickacrazy mame dom cize to tak aj vela krat robim ze ked zaspi tak ho necham pri kuchyni a idem sa najest napr. Len tych 45 min prejde ako voda a uz je hore zasa :( aj to si nemozem ist lahnut lebo to dvor do ulice a nechcem ho nechat iba tak bez dozoru ked je na neho vidno ze je tam odstaveny. Vnutri mi nezasi, to som skusala viac krat :/ Zijem v UK a mam tu iba snubenca a ten robieva aj do desiatej vecera. Ziadna babka alebo tak :( zvacsa som na neho sama od rana do noci. Mohli by sa sem prestahovat nech mozu kocikovat :D
@1gabriela13 Dakujem 🙂 He no dufam, ze v 18ke uz bude samostatny :D
@l222 no ved aspon teraz by mohli dojsť cez leto ti povoziť na chvilu
@l222 teda dieta na Energizerky :D