2-ročný syn nerozpráva a má plienky.

zuzik1701
17. dec 2019

Ahojte
Mame 2-ročného chlapčeka a ešte nerozpráva, a ma plienky.
Čo s tým

amelia000
17. dec 2019

@zuzik1701 odplienkovat a ucit ho rozpravat.

korunka1
17. dec 2019

@zuzik1701 nič, ty musiš pockať a on dozrieť. Ty vieš a vidiš ako sa vyvija.

sapetka
17. dec 2019

@zuzik1701 no veru ako pise
@amelia000 treba ho ucit rozpravat a odplienkovag

jankalukasova
17. dec 2019

No a? Dcera je februarova. Vacsina deti v jej skupine sa odplienkovala toto leto. Teda dva roky a xy mesiacov. Co viem, niektore este stale nie su odplienkovane (ano aj take su). A rozpravanie? Hovori aspon nieco? Mama, tato, papat, auto? Alebo vobec, ze vobec??

zuzik1701
autor
17. dec 2019

@jankalukasova áno to povie

mmoonna
17. dec 2019

zuzik1701 ja som toto riešila u logopdičky, keďže môj syn tiež toho veľa nepovie. Ona mi hovorila, že za vyjadrovanie sa považuje aj neverbálna komunikácia, t.z., že na niečo ukáže, povie mama, tato a tak podobne. Že dieťa musí n to dozrieť. Treba mu opakovať jedno slovo viackrát vo vete a tak sa učí. Môj syn má teraz 2,5 r a začína už viac rozprávať ako doteraz.

jankalukasova
17. dec 2019

@zuzik1701 no tak rozprava... nie vsetky deti mozu robit v dvoch rokoch hovorcov mesta... rozpravajte sa vela, ukazuj mu, menuj co vidite a pride to. A teda skusaj odplienkovat. Ale nemyslim si, ze nieco zasadne zmeskal...

kika831
17. dec 2019

@zuzik1701 starsi syn ako 2 rocny nerozpraval- napriek tomu ze som mu vela citala, stale som mu nieco rozpravala. Kedze som nastupila do prace, musel do jasiel. Po 2 tyzdnoch v jasliach spustil rovno cele vety. To iste plienky. Tesne pred 3. rokom do 2 tyzdnov odplienkovany. Proste dozrel a bez nervov a stresov. Chce to cas a vela podnetov.

mogaa
17. dec 2019

@zuzik1701 na odplienkovaniemusí dozrieť a veľa detí sa rozrozpráva až v škôlke - takže nepanikár, máš normálne zdravé dieťa.....naša teda ešte len bude mať 2roky v januári, ale tiež nerozpráva(až na pár slov) ale rozumie všetkému a nie je ani odplienkovaná, na záchode si síce posedí, ale nechápe že má cikať.....ale celkovo jej veľmi pomohla škôlka(zatiaľ bola len pár dní)ale je vidieť že začína viac hovoriť a hlavne napr.chce len sama jesť všetko aj polievku.....tie deti sa ťahajú jedno od druhého, ak nemá dieťa staršieho súrodenca tak ho začnú ťahať až deti v škôlke....pri rodičoch ktorý mu rozumejú nemusí mať dieťa potrebu hovoriť.....naša síce potrebu hovoriť má ale tou svojou hatlaninou, ale už sa pekne pozdraví aj si povie skoro na všetko "nejde"🙂a najoblúbenejšie je ne-ne-ne-ne

veronikaszabova
17. dec 2019

@zuzik1701 neboj, to pride.

Prvy syn - rozpraval od 1.5 roka krasne, od 3r aj R, plne odplienkovany od 1.5 roka.
Mladsi - rozpravat zacal pred 3 narodeninami, ma 5 a R nepovie. Odplienkovany cez den v 2.5 roka,na noc do 3.5r.

Vychova rovnaka 🙂 hold, kazde dieta je ine

kikuska12396
17. dec 2019

Môj ma 2,5roka a tiež rozpráva len mama tato havo, a donedávna nosil plienky a pred týždňom povedal nie, a už týždeň je bez nehody a nemá ani na noc plienku. A predtým som ho dávala na nočnik a vôbec nechcel len kričal a plakal teraz ide sám

lufinka46
17. dec 2019

Môj druhý syn začal rozprávať ako 3 ročný..od 2,5 roka sme navštevovali logopediu a aj psychologicky..lebo si mysleli, že je autista..ale nepotvrdilo sa mu to.. navštevuje škôlku s narušenou komunikáciou..a bude mať teraz v januári 6r a už pekne krásne všetko rozpráva.. veľa nám pomohla škôlka, keďže tam mali logopediu vždy.... nedám za nič škôlku, veľmi nám pomohla..

lenkakravcova
17. dec 2019

@zuzik1701 Naš začal rozprávať v 2r a mesiac cca.

Teraz ma 2.5r, a vie povedať:
- poď, papa, ahoj, ham, cika, kaka, kamióny (kamión hračka), kosiko (koliesko), auto, dom, dobe (dobre), áno, ampľa (lampa), pes, zvuky zvierat, koza, kava (krava), bum, mama, tata, baba, meko (mlieko), penka (plienka), posim (prosím), daj.. . Teraz len pred pár dňami začal opakovať slová po nás (samozrejme sú to väčšinou skomoleniny). Dosť mu pomáha obrázkový lexikón = kde ukazuje veci ktoré menujem a teraz už aj opakuje.

Skus mu co najviac hovoriť takéto krátke slová a keď nejaké zopakuje pochváľ ho,, ukazuj v knižkách. 🙂 ono sa to rozprávanie rozbehne.

mogaa
17. dec 2019

@lenkakravcova no keď je taký ako naša, tak si nepomôže🙂naša čítanie alebo ukazovanie v knižke nula bodov a opakovať nechcela, ale keď sama chce tak zopakuje, ale opakuje a aj niečo povie len keď chce ona🙂

deti95060810
17. dec 2019

trpezlivosť...

jeliz59
17. dec 2019

Trpezlivosť...ja mám 2 r 3 mesiace povie mama....asi tak....ľahko sa vraví nauč no on má nevníma...jednoducho nie každé dieťa super podľa encyklopédie...my máme deti jednoducho take...a čo sú naše raz to príde však nebudú do 10 rokov na plienkach a nerozprávat....pekný večer ti želám veľa síl a zdravie to je najdôležitejšie cenme si že máme zdravé deti🤗🤗🤗🤗

1gabriela13
17. dec 2019

@zuzik1701 nepanikar, to je úplne v pohode 🙂 každé dieťa je individuálne a nemôžeš porovnávať. Jedno rozpráva skôr, druhé neskôr, takisto odplienkovanie. Na všetko dozrie. Nemám sa čoho báť 🙂

lenkakravcova
17. dec 2019

@mogaa Hej, no. 😁
Sesternicin malý v 2.5r rozprával plynulo vety a ten náš - som rada ze vôbec slová zo seba vysuka, že sa do rozumieme.
Ale ako píšeš sú aj deti co aj do troch rokov nepovedia slovka, a potom sa to rozbehne.
Hlavne trpezlivosť. ☺️

deti95060810
17. dec 2019

sluch má v poriadku?

oliali
17. dec 2019

@zuzik1701 nas bude mat v januari 2,5... stale ma plienky a povie asi 5 slov... neriesim lebo vidim ze rozumie vsetko a co sa plienok tyka tak este proste nedozrel... starsiemu to tiez trvalo dlhsie s odplienkovanim aj ked teda v 2 rokoch uz krasne rozpraval a tvoril vety

eriksonka1234
17. dec 2019

@zuzik1701 co sa týka odplienkovania, treba ho prikladať castejsie na nočník ci WC, čo sa týka reči, môj syn nerozpraval okrem 4 slov nič do 2,5 roka. Dnes je z neho nadpriemerne inteligentné dieťa, ktoré plynule rozpráva 3 jazykmi. Daj mu čas, naozaj, aj ja som sa znepokojovala a potom to prišlo zrazu začal hovoriť celé rozvinuté vety

nikpa
17. dec 2019

@mogaa tento problém mame aj my. Syn ma presne 2 roky, povie dokopy tak 5 slov ale len keď on chce. Neoslovuje nás účelovo keď niečo potrebuje, proste len tak občas z neho vyhrkne mama, tata. Ale keď sa ho pýtam kto som tak ani bohovi nepovie mama. V knižke keď ja pomenovavam obrázky, on prstom ukazuje ale nezopakuje ani prvé písmeno. Dr nás poslala na logopédiu, ideme až v januári tak som zvedava

zuzuliennka1
17. dec 2019

chalani su v tomto viac pohodaci a davaju si nacas 🙂 ani nas 2r nerozprava a ma plienky 🙂 zimne deti sa podla mna tak lahko odplienkovat nedaju a chalani toboz :D
vsetko pride 🙂 tiez som stresovala, ked sa az ako 1,5r pustil chodit a teraz? - preslo pol roka, nechodi, ale uteka :D vsade :D a najnovsie aj vzad, nikdy nespadol, nerobi mu problem ani nerovny teren 🙂 proste dozrel a naplno zacal chodit hned, hoci "az" ako 1,5 rocny 🙂 pokoj, na vsetko kzade dieta dozreje

alby2014
17. dec 2019

Starsi nerozpraval...ale doslova mlcal...ani zvieratka, ani nic...do skoro 3 rokov, plienky do 2,5... na noc do 4 presne. Dva mesiace pred 3 narodeninami...sme boli na chate na Liptove a tam vedla 1x videl roboticku kosacku...kosacky a vysavace to je jeho. A vtedy stal pri plote, pozrel na mna a povedal...kosi sama....rovno vetu. A uz isiel rovno vety, dnes ma 4 roky a 3 mesiace a dava, ze mega mega veci o vesmire, vysavacoch, o tom co ho trapi...mega slovna zasoba. Plienka detto, mohla som sa na hlavu postavit na noc ju potreboval a potom zo dna na den... Druhy syn ma 13 mesiacov, ked povedal havo...v 2 rokoch vety a teraz ma cca 2,5 a divadielko by mohol hrat s nominaciou na Oskara, plienky v 1,5 roku ani neviem ako...rovnaky rodicia, rovnaka vychova, rovnaky pristup..este by som povedala, ze starsiemu som sa ako premotivovana jednomatka venovala este viac ako mladsiemu. Chem povedat, ze co dieta to svoje tempo a su veci, vco aj ked sa na hlavu postavis to dieta na to musi dozriet...

alby2014
17. dec 2019

a nepomohla mu skolka, lebo on bol do 4 doma...plati,ze tesne pred 3 narodeninami zacina obdobie tzv. vybuchu reci. Teraz chodi len 3. mesiac do skolky aj to len doobedu, su tam deticky, co chodia do skolky od 2 rokov a nas aj lepsie hovori aj ma akokeby vacsi prehlad..vobec nevidno, ze do skolky chodi tak malo...cize, co ma prist pride...

biela_sova
17. dec 2019

@alby2014 gratulujem k usp3chu. Ako si ho prosit Ta tak skoro, v 1,5r, odplienkovala? Dala by si mi radu, ako na to?

evuska135
17. dec 2019

Nas ma 2r4m a rozprava iba po svojom, vobec z toho nerobim tragediu, jazyk sa mu musi rozviazat sam aj ked sa snazi no nejde to, plienky este tiez ma, ale uz zacina pomaly chapat o co ide, snad v lete to nejak dame, vobec by som sa netrapila do 3r este casu dost, aj ked vplyv okolia je v tejto dobe internetu hrozny.

alby2014
17. dec 2019

@biela_sova nijak...opakoval po bratovi a normalne povedat, ze chce cikat a tahal ma za ruku na wc...a potom som mu plienku uz nedala a len sa pytala, ci mu treba...fakt mam na to 0 zasluhu proste bol zrely a videl ako pisa starsi brat a chcel ho napodobnovat...Mladsi tiez tak zo dna na den, onehovoril, ale rozumel...povedala som mu ci skusime wc...skusil, pisal ...nedala som uz plienku...Podla mna WC neurychlis, to tie deti musia dozriet. Ja odmietam, za dietatom pobehovat s nocnikoma posadzovat ho...ja vzdy pockam, ked uz chapu a nie je problem...plus to ide hned a bez nehod.

alby2014
17. dec 2019

oprava starsi tiez tak zo dna na den

biela_sova
17. dec 2019

@alby2014 Dakujem! No ved toto, nemienim to ani ja silit, len ma prekvapil syncek, ze v 14 mesiacoch mi zacal oznamovat, ze kaka (hovori kakaaa) alebo ide kakat. Moja mama to vyhodnotila ako ze je uz zrely...len sa bojim, ze nieconurychlim. Je nas prvotodeny, nema velmi od akeho dietata vypozorovat :/