Moja dcerka uplne odmieta spavat cez obed. Rano vstava o siedmej a zaspi vecer pred osmou. Som z toho trosku mimo, lebo obed bol jediny cas, kedy som si nieco urobila, navarila, lebo je dost ziva. Mam len trosku obavy, ze ked pojde do skolky, tam musia deti spat cez obed a poznam deti co zaspavaju skolkari o 10 - 11 hodine v noci, mame taky pripad aj v rodine. Nemate s tym skusenost, mam ju nejak nutit spat, lebo vyslovene prestala zo dna na den, doteraz spavala dve hodiny cez obed.
ahoj bobulka, zda sa ze nieco podobne sa zacina diat aj u nas...mala sice este spi cez obed, no ledva hodinu a pol ale potom vecer sa jej absolutne nechce...uz aj sama uvazujem o tom,ze jej ten obedny spanok odstrihnem aby radsej sla vecer skor a normalne bez tej akcie, ktoru kazdy vecer predvadza.
Inak mojej kamosky dcera tiez nespavala cez obed od dvoch rokov, teraz uz ma 4 chodi do skolky a v skolke sa to znovu naucila..a vecer chodi spat v normalnom case, lebo zasa rano musi skor vstavat. Aj moja neter, nespava od dvoch rokov cez obed, jednoducho prestala tak ako pises ty, ale vecer u o osmej pekne spinka az do rana siedmej-osmej.
náš krpček tiež nespáva, jednoducho to nepotrebuje. ráno vstáva o siedmej, večer zaspáva o deviatej a cez deň v poho funguje, jednoducho nepotrebuje spať. ak je náhodou náročnejší deň a poobede si pospí, to je totál katastrofa 😝 , zaspí až o jedenástej.
asi som ťa nepotešila 😎
maly zacina trucovat a odmietat spat cez obed, bude mat dva roky coskoro, vzdy pridem do izby, ulozim ho do postielky, a odidem....bud sa hra v postielke, potom sa unavi a zaspi, alebo ak sa mu vobec nechce spat tak bude trucovat a plakat a ak zistim, ze vazne nechce spat tak ho necham....Cim dalej deticky uz nebudu chciet spavat cez obed a my s tym uz nic nenarobime 🙂
Moj dvojrocny syncek prvy raz cez den nespal tesne po druhych narodeninach. Potom este par-krat, ale nedalo sa s nim do vecera vydrzat a od tolkej unavy ani nevedel zaspat, len vrestal.
Tak som zistila, ze ten spanok este potrebuje. Aj za tu cenu, ze zaspava az okolo 13:30 - 14:00 a vacsinou potom spi 1,5 - 2 hodiny. Potom vecer nie je unaveny a zaspava az medzi 22:00 - 23:00!!! 😖
Skusala som ho po hodine denneho spanku budit, aby siel vecer spat v normalnom case, ale bol velmi podrazdeny a spat siel mozno pol hodinu skor ako inokedy....no otras. Ani tak, ani tak. Dufame, ze ho to prejde, ze to ma len take obdobie (ale uz par mesiacov).
My sme tiez prestali spavat cez obed v 2 rokoch. Mala bola dobra, vecer zaspavala okolo osmej, rano vstavala tiez okolo osmej. Nechybalo jej to, tak som ju nenutila. Potom ked som nastupila do prace a mala do jasiel, bol trosku problem, lebo sme vstavali o 6.00 a jej tie dve hodinky spanku chybali. Tak sa naucila dospat to tam. Ale cez vikendy zase nespala cez obed. Myslim ze takych 12 hodin spanku 2- rocnemu dietatu staci.
bobulka, ked nechce, tak nechce a asi ani nepotrebuje....bohuzial....je mi jasne, ze si vtedy mala cas na ine...ako my ostatne....ale asi sa budes musiet naucit stihat vsetko s nou.... 🙂 a hlavne, ze vecer ide spinkat, to moj je stale hore....sice je v postielke, ale nespi...
a pokial viem, v skolke to nevadi....da sa "udelit vynimka".......a dieta sa s niecim moze ticho hrat...tym sa netrap.... 🙂
Ahoj. Tak môj syn, keď mal rok, spal iba pol hodinu cez obed. Od 2 rokov vôbec. V pohode vydržal do večera. A so škôlkou by som si starosti nerobila, môj nespal, iba ticho ležal, a nebol jediný. Tiež som si chcela čo to porobiť, ale... Druhý syn mi od roka spal cez obed 3-4 hodiny, čo som ho hocikedy budila. Ten spal takpovediac za oboch.
dobromila, neviem si predstaviť, že 2 ročné dieťa chodí spávať o 22-23 hod 😨 , veď to ani školáci toľko nevydržia. Nemyslím, že je to správne-ale je to samozreme môj názor 😉 Určite by som ho najneskôr o tretej zobudila (ja to občas spravím tak, že Hanke otvorím dvere na izbičke a v TV jej pustím jej obľúbenú rozprávku)
Ahojte,
moj syn ma tiez 2 roky a momentalne prechadza fazou, ze ide spat okolo 20:45 hod a zaspi 21:15-21:30 hod. Rano vstava o 7 hod. A cez den spi 1-1.5 hod. A v noci je aj 5 krat hore. Trva to 2 tyzdne a dufam, ze dlho nebude. Aj ked ho dam do postele skor, tak som tam s nim 1.5 hod kym zaspi a nato nemam nervy.
Matko este stale poobede spava, ale po 1,5hodinke ho chodim budit (tiez otvorim dvere), aby potom vecer o 8mej v pohode zaspal. Inak ked spi, tak relaxujem, urcite neupratujem ani nevarim 😉 ...ked je mala hore tak sa s nou hram, zapnem si internet, nieco si zmlsnem, co nemozem, ked je maly hore - napriklad teraz som si dala lyzicku nutely a za hrst cipsov 😲 a vypijem si kavu bez kofeinu alebo meltu. Niekedy si lahnem spat. Jednoducho si oddychnem. Je to super, snad mu to vydrzi, kym pojde do skolky. Varim zasadne uz s malym, bez neho by mi to uz asi nedovolil 😀 vzdy mi totiz "pomaha", 30x ho zdvihnem a miesame spolu na sporaku, chodi mi zahadzovat smeti do kosa, miesa, vyjeda ingrediencie....takze ma o zabavu postarane a ja ho mam aspon na ociach - varime ked mala spinka. Ked tak rozmyslam, ze bv tomto case nespal, tak by som ho "naucila" prinajmensom relaxovat - lahnut si na gauc v obyvacke, prelistovat si napriklad aj reklamne letaky, spravit si cajik...si myslim, ze aj ked by nespal, tak urcity odpocinok aspon na pol hodku sa zide kazdemu.
dobromila...som rada ze niesom sama komu dieta chodi tak neskoro spat 😕 😅 ...rano vstavame okolo pol desiatej...poobede ide preto okolo pol tretej...no a vecer..je jedno ci ho dam o pol deviatej alebo desiatej aj tak zaspi o 22,00..uz sa stalo ze cez den nespal...teda isiel vecer skor..o osmej uz spal..ale aj tak rano nebol skor hore..vstal o deviatej..tak sme boli zase na to tak isto 😀 zatial to neriesim..vyhovuje to aj mne..aj filipkovi,, 😉
dobromila, no a ked ti poviem, ze moje dieta od narodenia zaspava az po 22? prve mesiace az po polnoci, teraz je bezne ze zaspi okolo 22, cez den dva kratsie spanky, alebo jeden dvojhodinovy. skusala som vselico, ale on proste ma vela energie, aj s neurologickou som sa o tom bavila, proste velmi aktivne dieta. nie hyperaktivne ale velmi aktivne. ja verim ze sa to raz napravi. vzdy spaval o niekolko hodin menej ako ine deti, vobec to ponocovanie cez den nedospava 😖
tak ja neviem...ze by to mat tahat az do dvoch rokov....? ☹
ja neviem co to je ked dieta zaspi o 20 a mam klud 😀 teraz nivoci manzela, spal od 13 do 14 a to mu stacilo, fici ako na baterky....
dadis, to je pekne ako varite 😀 uz sa tesim ako to pride u nas, lebo uz teraz zo mna taha teplaky ked varim, stale je na mne zakvaceny 🙂
jaaty - ani ja by som si to nevedela predstavit, keby som nezazila 😖 😨 Robila som si zaznamy a 12 hodin naspi za celych 24 hodin len raz-dva razy do tyzdna. Aj to vtedy, ked dospava predosly den, kedy naspal dokopy 10 hodin. Tiez bol od narodenia nespavec a doteraz sa v noci budi a vyzaduje si manzelovu pritomnost (kedze ja musim byt s mladsim, ktoreho v noci dojcim)
ivusa - u vas je to aspon vykompenzovane tym rannym vyspavanim. Moj vstava rano okolo 7:00, je to rozne. Dnes sme ho s mladsim o tejto hodine budili. Popoludni zaspal az o 14:10 a znova som ho budila pred 16:00. No a vecer zaspal skor, asi uz o 21:20, aj to asi preto, ze som mu namerala 38.5 horucku 😖
mamutka - prajem veeeela energie, mas riadneho nespavca, aj taki su, co uz. Obcas sa sama seba pytam, ze co som komu urobila, ci mam syna takeho za trest, ked ine deti v jeho veku naspia aj 14-15 hodin 😀
mne Nelka spavala do takmer dvoch rokov poobede na posteli. trochu pocuckala a potom pekne spala sama tak 1-2 hodiny. Ked som ju odstavila (kojila som do 23 mesiacov), odrazu spat nechcela. Ked sme boli u babky, dala ju do kocika a "utriasla" ju. Tak sme to skusili aj doma a dodnes mi krasne spava po obede - v kociku. Aj ked z neho uz trci na vsetky strany. Spavat chodi o druhej a spi min. 1,5 hodiny, ale niekdy potiahne aj 3 - to uz potom robime okolo izby ramus, aby sme ju zobudili. Inac vecer tiez chodi spavat okolo 22:00 - ale zase rano spi tiez do desiatej. My s manzelom sme tiez taki nocni vtaci, takze tento rezim nam vyhovoval - az kym sme ju nedali do skolky...
Dianka ma 11 mesiacov a odmalicka je nespavec. Od pol roka sice tiez spava v noci tych 12 hodin (s niekolkymi kojeniami), ale po obede ked mi spi 3/4 hodinu, tak je to u nas sviatok. Rekord mame hodinu a 5 minut. No co uz, kazde dieta je ine. Zato ale zacina skor chodit aj rozpravat.
no tak to ste este dlho vydrzali ,moja od 15 mesiacou uz nespava cez den vobec.sem tam ked ideme podvecerom este z nakupou na 10 minut mozno pospi v aute.inak ide spinkat okolo 7--8 a vstava okolo 8 pol 9
v noci väcsinou prespi ked mala narocny den ,ze sa vyblazdnila,ked nebola taka aktivnaa tak sa sem tam zobudi.
uz dost skor zacala prespavat noci mali sme stastie,tak si nerobte hlavu treba sa s tym zmierit ked nechcu tak nechcu,ja sa potom veci snazim urobit vecer co som inak robila kym spala aj ked po tme to neni take idealne ale co uz 😅
Ja som zacala maleho budit o 7 mes rano a o 1š-13,30 zaspi a spi 2 hod niekedy aj 3 ked nespi tak do vecera je to strasne lobo je hnusny a urevany ale spat chodi potom az o 21,30 -22,30 co je dost neskoro za chvilku ide do skolky no uvidime lebo hu stale uspavam hlavne cez obed nikdy sam nezaspi aby ak ho uspavam 😒
ahojte maminy,
moja Lianka je tiez od malicka nespavec, denny spanok bol vzdy katastrofa..zhruba po roku mi zacala nespavat, ale najdu sa aj dni, ked mi prespi "az" pol hodinu.. 😅
myslela som, ze som sama..ale vidim ze asi nie.. 😉
stastne to maminy, co im denne prespia deti aj dve hodiny..to maju cas aj na oddych, kdezto my.....😕
Ahojte,
moja mala bude mat 22 mesiacov a spi tak standardne - v noci cca. 10-11 hodin (s prestavkami, kojime) a cez den tak hodinu a pol, cize celkom pekne.
Starsia v dvoch rokoch uz spala len obcas a od 2,5 roka vobec. A v skolke z toho mala velky problem. Ucitelky jej nedovolili nespat, musela lezat a strasne tym trpela, nechcela chodit do skolky a bola vecne chora. Vyriesilo sa to az ked som ju zacala bravat zo skolky hned po obede - cize pred spanim. Zrazu ju aj skolka zacala bavit...
ahojte,my mame ten isty problem,Saska od malinka zaspavala dost narocne,minulu zimu cez den zaspavala len vonku kazdy bozi den,ale len raz,to ani rok nemala a teraz zacala streckovat aj pri obednom spanku.Z 2-3 hodinoveho sa stal hodinovy a niekedy ani nezaspi.Vstavame okolo 8mej a ked nezaspi cez obed, tak o 19tej uz spi,no je nekludna celu noc.Po zaspani hodinu nato spusti velky plac a trochu trva kym sa ukludni.
Tak nas spi podla pocasia asi, ak sme sami doma, tak najneskor o jednej poobede uz na nom vidim, ze by si schrupol. Zaspi mi na rukach pri pocitaci, presuniem ho do jeho postielky, kde za pol hodiny vystreli ako by ho nahanali a spi mi dalsie dve hodiny, niekedy aj viac na rukach pri tom pocitaci. Ja ked si nestihnem neodskocit aspon na zachod a priniest nejake zasoby do izby tu prvu pol hodinu tak smola. Nieco urobit, uplne nemozne... No a toto beriem ako ten lepsi pripad. Ked nas je doma viac, maly je zly ako certik, spi mozno tak pol hodiny ak vobec a horsie je, ze sa mu to premietne do nocneho spanku. Standardne ide so mnou spat o osmej, budi sa asi o pol siedmej. Ak sa cez den poriadne nevyspi, vecer je krik a skace po mne najmenej hodinu, kym zaspi. Popritom sa celu noc budi, zasa skacuc kade tade a je velmi skoro hore. V noci ho nechat spat sameho aspon par minut, ha ha ha, nehrozi, uz ma hlada, len vytrcim paty na zachod...
Ahoky....
Nas syn zaspava o 22:00, v piatok a cez vikend aj po 23:00 hod... Do polnoci ale spi, to je ta taka pomyslena hranice...
A podla toho ako ide spat, rano aj vstava...
Bezne je to medzi 7:30 - 9:00...
A po 4 hodinach hrania ide spat znovu, vacsinou je to okolo 12:00 - 13:00...
Spi ako kedy. Niekdy 2 a lebo 3 hodiny... Stalo sa, ze spal aj 4, ale to som sa uz riadne nudila.... 😀
Prislo mi smiesne, ked sme boli na navsteve na SVK a okolo desiatej v noci sme este boli s otcom v Tescu, mama nas s malym cakala v aute a predavacka len tak nasucho poznamenala na poznamku jednej matky s asi 3 rocnym dietatom, ze ako je to mozne, ze taketo male dieta este o desiatej nespi... Hehhe... Prislo mi to dost uletene... Keby vedela, ze u nas na sidlisku pocut detsky krik a smiech v pohode este aj po jedenastej... 😀
nasa spava vecer od cca 8mej do cca pol 7mej rano, na obed od cca 12tej asi 2 hodky. snad nam to tak zostane este veeelmi dlho 😀
cim sme starsi tym viacej sa nam posuva obednajsi spanok, momentalne zaspava tesne pred 14h a potiahne tak hodinku a pol maximalne, ale uz parkrat nechcela vobec a dokonca ani naznak unavy nebol na nej vidiet, pomaly sa zmierujem ze je koniec obednajsiemu spanku a tak som bola rada za neho 🙂
dobre,ze som sa dostla na tuto temu. Ja som zacala trosku stresovat, co sa spanku tyka, lebo velmi si potrpim na tom, aby dieta malo presny resim, naobed spat najneskor o 13.00 a vecer o 20.00 a,by bolo v posteli, ale nasa krevetka ma iny nazor. A potom z toho nervacim seba aj ju. Asi to nejako polavim a trosilinku sa prisposobim jej rytmu. Vecer zaspi okolo 21.00 az 21.30. Takze ja ked ju davam do postele o 20.00, tak si viete predstavit, ako to potom vyzera 😖
@bobulka34 - ked mala nechce spat, tak ju nedonutis, a ani nenut, lebo ak zaspi po ja neviem, hodinovom boji a kriku od vycerpania a o hodinu ju budes musiet zobudit, bude len mrzuta a vycerpana... Saska prestala v 2,5 roku spavat cez obed, za to zaspava kazdy vecer pred osmou a spi 12 hodin v kuse... my sme mali dohodu, ze hodinu denne aj tak bude "pauza". Je to cas, kedy sa ona hra v izbe ci herni, alebo si cita knizku, alebo - to robi najradsej - pocuva rozpravky na cd-kach... to ma najväcsi uspech... ona si lahne, alebo pobehuje po izbe, pocuva rozpravku, je spokojna, je to taky kludny pol dna, jasne, ze to stihame len cez vikend, lebo tu v UK uz musi drobatko chodit do skoly... ale myslim, ze jej to stale dobre padne, robime to odkedy prestala na ten obed spavat... aj ja mam tak klud nieco porobit...
Ahojte kočky... my mame doma tiez nespaveho drobca.... jak sme sa v januari tento rok prestali kojit, mal vtedy 20mesiacov, tak jakbol zvyknuty zaspavat na ciciku, takmi prestal na obed spat. Mala som obdobia ked som sa s nim trapila a uspavala ho, niekedy sa podarilo, po kriku, po mojkani.... ale vacsinou nie. Potom som to vzdala a teraz to uz neriesim. Ak mi niekedy zaspi, tak len vtedy ked sme od 9tej rano vonku na intenzivnej prechadzke a vratime sa az o 13tej, naobeduje sa a zaspinka, po flasi mlieka... ale ani to nie je pravidlo.... niekedy zabere aj povozenie v aute.... ale kedze auto mam k dispozicii, mozno 4-5x za mesiac, tak ziadna vyhra.... ale vravim neriesim to, s uspavanim su len stresy.
Od januara 2015 ide do skolky, spolieham sa na to ze tam gide spavat, ked uvidi deti spinkat. Verim tomu.
A este jedna vec.... rano vstavame o 6,30 -7,30, ako kedy a ak nespi tak spinkat vecer ide o 20tej... niekedy aj o 19,45, podla programu... a ak sa niekedy podari ze zaspi, tak spinka aj 3hodiny, a potom vecer ide spat o 21vej...
Baby nestresujte sa....
ahoj, dcera mi nespava cca od roka a tristvrte cez obed. Rano vstava medzi siedmou a osmou a spat chodia obaja pred osmou. Ked nahodou niekedy zaspi cez den, tak iba ked poobede ideme niekde autom, tak v sedacke. Prestala som to riesit,
ahoj bobulka, ani nas drobec nechce velmi spinkat cez obed....do skolky chodi priblizne mesiac a spinka tam len pol hodinky....vidi ze spinkaju ostatne deti, tak si lahne a zaspi a ked sa niekedy stane ze nechce spat, nemusi, moze len tak lezat, alebo mu tety ucitelky vymyslia nejaku kludnu cinnost....cez vikendy ho uspavam aj cez obed na rukach aby aspon trosku pospinkal, ale ked sa mi to nepodari tak ho necham tak.....takze sa netrap kvoli tomu ze nespinka......