Ajojte. Chcem sa spýtať, či má niekto z vás podobnú skúsenosť. Naša 10 týždňová dcéra cez deň, keď je hore, sa stále vyžaduje nosiť na rukách- inak strašne reve. Pozorujeme to asi také 2 týždne.. v postieľke, v hojdadle slebo na sedačke - aj keď sme pri nej a venujeme sa jejj, zabávame ju-strašne reve, vydrží max 5 min aj to nie vždy pozorovať napr hračku alebo kolotoč... neplače len keď je na rukách a nosí sa.. jv šatke ani v nosiči nechce byť. Začína to byť pre mňa dosť obtiažne, keď som s ňou sama a nemá ma kto vystriedať- cez deň spí len v kočíku, takže niekedy je dosť ťažké sa aj napr najesť atď. Je to len nejaká fáza? Nemám srdce ju len tak niekde nechsť nech reve..
@dextella14 Vsetky mladatka a babatka chcu byt pri mamicke..😊
@dextella14 buď treba hľadať príčinu, u nás tomu boli koliky, alebo ti môže byt naozaj len fáza.. Pripadne si kúpte nosič, či šatku.
Ešte som zabudla napísať, malá sa chce kojiť cez deň každé 2 hod, potom je tak 45 min hore a už rev, že chce ísť spať.. spí lev v tom kočíku.. večer kúpeme o cca 7, potom je hore a zaspáva až o 9 na prsníku.. spí so mnou v posteli / keďže v postieľke reve ako tur už cca 4 týždne
@lula313 máme oboje a nechce v tom byť.. ručí 🙂 iba na rukách v ,kolíske, alebo v klbôčku a kukať sa okolo seba
Ked v koxiku spi tak ju tam nechaj, moj syn spal do 4 mes. v kociku. Nevadi ze tam je aspon ma rovnu podlozku pod sebou. Do teraz ho uspavame iba v kociku. Je to vyhoda, ked len trocha pomrnci pokolisem , dam mu napit vody aspi dalej.+ cumel zaberie . Aj dceru som tak kocikovala. Ak nezabera tak naozaj skontroluj ci ju nieco neboli.
@dextella14 dojcit skus na poziadanie 🙂 aku satku a nosic mas?? 🙂
@dextella14 bude lepsie,treba len vydrzat.sama som tomu neverila a teraz mi to aj chyba😘
@matos2017 dávam ale vyplúva ju 🙂
@michaella94 ergobaby a šatku som kúpila tú Ktan, lebo mi prišlo, že normálnu nedokážem zaviazať...
@dextella14 vodu nedavaj, dojcenym detom nepatri minimalne do pol roka, kludne az od 8-10m. Dojci na poziadanie, super, ze na prsniku zaspava, od toho prsnik je. 🙂 najjednoduchsia vec. A co hacka? Ta by na spinkanie nepomohla? Ale ked chce v kociku, nechala by som ju. Ved to nevadi. Neboj, ona sa casom zacne viac zaujimat o okolie a uz to nebude tak narocne.
Baby a neni to taký skutočný plač, že by ju niečo bolelo skôr také ,rozmaznané ručanie, ako to nazýva môj muž 🙂
@dextella14 je este malinka, v tomto veku urcite nie je rozmaznana. Proste je len viac kontaktna.
@dextella14 v nosici pouzivaj novorodeneck vlozku?? mozno preto sa drobcovi nepaci lebo tie vlozky nie su nic moc...nedoporucuju sa .....moj mladsi syn bol to iste od narodenia uplakany pre mna satka a nosic navacsi pomocnik...inak by som sa od neho nepohla....teraz ma 2 roky a stale je uplakanec a nepohne sa odomna le je to lepsie ako to bolo....skusaj malu davat do satky ked bude mat dobru naladucasom si zvykne 🙂 uplne by som to nezatracovala neskor to moze velmi pomoct ked bude dietatko naucene vydrzat v nosici ci satke 🙂 ak mas skus poslat foto ako mas malu v satke...mrknem ci tam je dobre 🙂
@myjusiatko mne to nevadí, keď je teplo tak nejdeme ani von, kočíkujem po dome 🙂 zaspáva na prsku, predtým ju trochu uhojdám na fitlopte /samé zlé spacie návyky, viem.../ posledné dni sa nám ale stane, že na fitlopte tvrdo zaspí, keď ju prenesiem na posteľ tak sa trochu zobudí-strčím prso ale keď sa nalomtá tak zrazu ožije.. a ešte pol hodinu je plne aktívna 🙂
@michaella94 ten nosič ešte nepoužívame, pna je dosť malinká zatiaľ a nevieme ju tam ani dať, aj keď model ktorý máme je od novorodeneckého veku.. tak som kúpila túto srandu
@dextella14 nerob si hlavi z toho ci to su dobre alebo zle zvyky..pocuvaj malu...ja mojho 2 rocneho uspavam na obed v nosici s prsnikom potom vyklopim na postel a spi..radsej tak a mam za 5 minut uspate ako sa trapit hodinu s tym aby zaspaval sam alebo na posteli.... 🙂 zo vsetkeho raz vyrastie 🙂
@dextella14 osobne s tym nemam skusenost ale je to elasticka predviazana satka...pre novorodenca fajn ale pohodlna do cca 6kg dietatka..a teraz v lete sa v ne budete obe potit...ak satka tak urcite by som pozerala pevnu satku a bavlnu...a mas foto v nosici??
@dextella14 tak skus uspavat na prsniku v posteli poleziacky a potom sa tzv odhmotni prec. Dcerka bude mat dva roky a uspavam ju tak doteraz. Uspavanie na prsniku nie je za mna ziadny zly navyk, ale naopak najlepsi pomocnik. Najrychlejsie a najjednoduchsie uspavanie.
@michaella94 nefotili sme lebo hned začne ručať 🙂 ale do nosiča ju ešte nechcem dávať lebo je dosť veľký a ona malinká, vidím to tak najskôr za 2 mes 🙂
moje deti sme tiež naučili na ruky a potom sme mali taký istý problém...dieťa je naučené na nosenie...odučiť bude problém...Jednu dcéru sme nenosili pre nedostatok času vôbec a ani to nevyžadovala... ako sme ju položili, tak bola v postieľke....
ak chce spinkať v kočíku, tak ju uspávaj v kočíku - aj cez deň...teraz je dobré počasie - môžete chodiť na prechádzky od nevidím do nevidím...
@myjusiatko to robím, len vystihnúť tú správnu chvílu je umenie 🙂 väčšinou to robím tak, že napr o 7 sa nakojí, potom sa chvílu hráme/sa nosí potom kúpeme /najobľúbenejšia časť dňa pre ňu/ a pri obliekaní väčšinou začne ručať.. potom hojdám na fitlopte s dudlom, keď sa zdá že spí dám ju do postele a uspím prsom.. len Niekedy keď ho už vypije a dudle úplne sa prebudí/začne sa strašne prevalovať a šúchať hlavičkou.. a nezasp nám skôr ako o 9.. ale to asi tým, že je dlho svetlo /aj keď máme žalúzie/
Ale v noci je to potom super, raz sa už stalo že sa zobudila prvý krát až o pol 5!!! Ale väčšinou 2x- o pol 2 a o pol 5
@deti95060810 áno aj mne to tak príde, že je proste naučená.. ale keď nemám to srdce nechať ju ručať v postieľke s hračkami alebo na jracej podložke.. vždy ju beriem a hneď stíchne.. snáď keď bude trochu väčšia..?
Aspoň sme ju odnaučili zaspávať na rukách... boli sme spotené obe
@dextella14 Tvoje dietatko si pyta, co je pren prirodzene a nevyhnutne 🙂 nie je na to naucene, pretoze ucenie je podmieneny reflex, toto, co maju deti, je vrodene spravanie. Praveze je skor cudne, ked dieta kontakt nevyzaduje.
@dextella14 ano ergobaby je vhodny je od cca 3 mesiciv...skuste tu satku co mate doma 🙂
@dextella14 tak ked sa prebudi, ponukni druhy prsnik. Kludne niekolkokrat prestriedaj.
@dextella14 tak malinke babatko sa neda rozmaznat. Dieta do 3 mesiacov nemozno rozmaznat, lebo nedokaze vytvorit logicke spojenie: placem-nieco sa stane. Malinke babatko proste place, lebo ho nieco trapi, ma boliestku, brusko, prdiky, reflux (skryty reflux) nechce byt same. To potom okolo 4 mesiacov uvidis, ze si to zacne uvedomovat a potom sa ten plac aj jeho styl zmeni.;)
Podstatné je nebyť nervózna, nádych výdych a venovať sa. I keď ti to ide cez hlavu. My sme do 3 mesiacov chodili spať okolo 1 ráno.. to bol brutál ale zvladli sme to, tiež bol stále na rukách. Ver mi to nie je žiadne rozmaznanie ani návyk, len je malinká a je v pre ňu v nepoznanom prostredí. Tiež keď niekam prídeš, kde to nepoznáš, necítiš sa komfortne. A ty si jediné čo pozná, už z bruška. Skús jej spievať rozprávať stále na ňu. Chce ťa len cítiť pri sebe. Vyrastie z toho. 🙂
@dextella14 môj 11tyzdnovy syncek mal tiež take obdobie, resp. stále sa najradšej nosí na rukách, ale keď bol stále nepokojný, keď ležal, doktorka nám dala užívať na 5dni kvapky sapsimplex-bez predpisu, pomohlo to..tiež to bolo tak, že vydržal pri všetkom len 5min a potom bol nepokojný. Teraz ma take obdobie, že vydrzi aj hodinu pozerať na hračky, popritom si dzavoce a teší sa dám zo seba🙂 Ešte mi napadlo, či to nemôže byt aj reflux, vtedy sa niekedy stáva, že babatka chcú byt stále na rukách, lebo ich to až tak nedráždi a akonáhle ju položíš sa mliecko vracia naspat...Mne ešte pomáhalo otočiť maleho na bruško-vtedy takmer vždy zaspinkal a bol kludny, robila som to len cez den, keď som bola pri ňom..
@dextella14 Ahoj,, syna sme nosili prve mesiace len na rukach, polozeny byt nemohol- ihned plakal. Je to uplne v poriadku. Pozri si dobre filmy..potom mat cas uz nebudes.