10 mesačná vnučka nereaguje na meno

julko999
27. dec 2020

Mam vnucku ma 2 .10 mesiacov a este nerozprava a akobi sa mi nechcela venovat zavolam na meno a nereaguje

jajka71
27. dec 2020

@julko999 dieťa sa nemusí rozhovorit, sú deti ktoré sa rozhovorit naplno s nástupom do škôlky ci také co až neskôr, lebo si to od komunikovať vedia inak a nepotrebujú rozprávať. Na nete sú kartičky ktorými môžte komunikovať, sú rodičia co sa venujú znakovej konunikacii od útleho detstva. Najdôležitejšie je aby dieťa rozumelo, dokázalo udržať očný kontakt a cez kartičky sa to dá veľmi rýchlo s jednoducho. Moji mali na suchý zips za laminované činnosti obľúbené jedla ovocie zeleninu a hračky, režim dňa i týždňa a takto sme pracovali kým sa malemu v 3r nepustila reč, a teraz sa mu ústa nezavru ako je deň dlhý a jeho dvojča autistka si to triedi pomenúva a vie použiť v správnom kontexte, ona hoci rozprávať vie, rozprávať nechce, radšej spieva 🙂

adalmba
27. dec 2020

@julko999 moje dvojky majú 2r 9 m. A som rada keď sú ticho aspoň 5 minút.... Keď už začne aj 12 m ,, rozprávať,, čistá psychiatria... každé dieťa je iné. Mojím dvojkam prospel pobyt v jasliach. Aj zo sna rozprávajú...

julko999
autor
27. dec 2020

Ale volam na nu na meno nereaguje chcem sa znov hrat porozpravat nie robi si svoje

julko999
autor
27. dec 2020

Prepacte mamicki ze sa tolko vipitujem ale citim ze znej robia hambu lebo aj ked prijde niekto na navstevu a povie jej melek ani sa neobzrie ani do oci tak neviem ale pesnicki si spieva po anglicki ja som Rom a zato mi nejde do hlavi po romski este ani jedno slovo nepovedala ale o to nejde ja tak citim jako kebi zabudala co povedala

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adalmba
27. dec 2020

@julko999 a vie Rómsky? Rozprávate tak doma? Ja mám tiež ,, cigancata,, Rómsky neviem. Rozprávajú po Slovensky a pesničky v Aj im tiež nerobia problém, teda dvojčatám.

julko999
autor
27. dec 2020

Nie bivam sk ale vtelke tej ang.rozumie lepsie

ukulela
27. dec 2020

@julko999 deti, ktoré vyrastajú vo viacjazycnom prostredi začínajú hovoriť neskôr. Ak na ňu idete po rómsky aj slovenský aj anglický, môže to byť preto. Dôležité je, či rozumie. My teraz s 2rocnym začíname chodiť na logopediu, lebo on nepovie nič. Tiež ani na meno nereaguje. Dôležité je vylúčiť rôzne možné diagnózy. Ak je dieťa ok, tak len čakať a podporovať ho a raz začne. S inými komunikuje? Akým jazykom? Kde žijete? Očný kontakt udržiava? Ukáže, keď niečo chce?

ukulela
27. dec 2020

@jajka71 pls, nemáš link na tie kartičky? Hľadali sme, no nejako nám nevyhovovali.

babydesire
28. dec 2020

@julko999 mam v rodine podobnu skusenost,nedavno diagnodtikovali nizsi stupen aitizmu,,ale to nemusi byt pripad tvojho vnuka

andreatytler
28. dec 2020

@julko999 A co na to rodicia ze nerozprava alebo nereaguje na meno? Alebo ked ju oni zavolaju, tak reaguje? Mas aj podozrenie, ze moze mat diagnozu? Lebo tie znaky co menujes su caste priznaky autizmu.
Pozrela som fotku na tvojom profle. Je to ona tvoja vnucka? Krasna je, ale jedna vec ma trochu zarazila... drzi si ruky v pastickach... trochu cudna poza pri narodeninovej torte. Drzi rucky casto v pastickach?
Nas syn ma 13 mesiacov a rozpravame na neho slovensky aj anglicky a uz rozumie vela veciam ale vidim ze niekedy je trochu z toho dopleteny. Tak mozno aj u vas je to tak a preto radsej nechce rozpravat.

julko999
autor
28. dec 2020

Hovoril som aj so svojim pediatrom ze co dalej on hovori pockat a co sa tyka rodicov tak isto volaju na nu a nic a na mamu je nadviazana a nepovie jej mama .mala 1.5 rok. tak to povedala reagovala a teras nic

andreatytler
28. dec 2020

@julko999 To sa mi nezda ze ten pediater chce cakat. Mozno skusit nazor ineho lekara. Je tiez mozne ze stratila sluch.

erickatt
28. dec 2020

@julko999 skontrolovat sluch

mucuinka
28. dec 2020

@julko999 mozete pokojne navstivit psychologa. Je to bezplatna sluzba, ak si vyberiete nejakeho z pedagogicko-psychologickej poradne. Zvycajne maju aj logopedov, tak to pripadne vedia zhodnotit. Nepotrebujete ziadne odporucanie, len zavolat a dohodnut si termin.. toto je uz vek, kedy to treba riesit. Nevieme ako komunikuje, ci aspon gestami alebo nieco, odbornici to isto zhodnotia. A je skvele, ze sa zaujimate o pomoc uz v takom skorom veku. Drzim palce

drzaopica
28. dec 2020

@andreatytler to dieta na fotke nemoze mat 10 mesiacov

ukulela
28. dec 2020

@drzaopica myslela m, že tam ide o dieťa 2 roky a 10 mes. On nepíše spisovne a admin veľmi nešťastne zmenil názov témy.

ukulela
28. dec 2020

@julko999 ak bývate na Slovensku, pýtajte sa na ORL na kontrolu sluchu. Môžte aj na logopediu a ku psychologičke. A uvidíte, čo ďalej. Základ je ale vyšetrenie sluchu. Môj malý na meno nereaguje tiež. Ale keď sustia cukríky, je hneď tam. Alebo reaguje na hudbu. Ten sluch treba vyšetriť. A logopedicke vie rodičov usmerniť, ako dieťa motivovať rozprávať. A samoztee treba vylúčiť aj nejaký prípadne diagnózy. Ja som sa autizmus neobavala, lebo malý má očný kontakt s aj sa chce socializovat. Nezanedbajte to a pobehajte lekárov a pracujte s malou.

drzaopica
28. dec 2020

@ukulela aha....som myslela, ze pan pise, ze vnucka ma druheho 10 mesiacov

julko999
autor
28. dec 2020

2 roki a10 mesiacov

julko999
autor
28. dec 2020

Dakujem vam za rady... Ale sluch no neviem pesnicki dam uplne po tichu a presne to si spieva zas ja si mislim ci to nemozu robit nervi lebo ked je nervozna alebo ked ju kupeme len len ju upokojujeme napr.vezme ma za ruku k tomu co chce a ukaze a zase ten ocni pohlad nie

andreatytler
28. dec 2020

@drzaopica Tiez som sa nad tym zamyslela ale podla inych prispevkov som usudila ze je to viac ako 2 roky.

andreatytler
29. dec 2020

@julko999 Zaujimave ze vravis o tom ze ma nervozitu a nervy... To iste ma napadlo ked som videla tie zatate pasticky na fotke. Ked su male deti v strese, drzia si ruky v pastiach. Ak si ich tak drzi casto, aj v netypickych situaciach, moze mat nadmerny stres.

Ten sluch urcite dajte vysetrit, to je najjednoduhsie vylucit, Ak sa ukaze ze pocuje dobre, budete hladat dalej.

julko999
autor
29. dec 2020

No neviem ona si hovori tov svojov recov co nerozumies ale napr. Po angl.cita do 10 angl. Abecedu vie

zoodiac
29. dec 2020

@julko999 ak vie abecedu, vie viac ako akekolvek bezne 2r dieta; ak si spieva pesnicky, nie je to o sluchu a ak pocuvala na meno a teraz nepocuva, tak je to o jej aktualnom psychickom nastaveni. bolo by dobre porozpravat sa so psychologom. to je kvalifikovany clovek na takuto situaciu. nemusi to byt vobec nic, ale pediater nie je uplne kompetentny sa k tomu relevatne vyjadrit

julko999
autor
29. dec 2020

@zoodiac dakujem za odpoved

julko999
autor
29. dec 2020

@julko999 abecedu povie cita si A mama dedo baba nepovie

ukulela
29. dec 2020

@julko999 žijete na Slovensku? Odkiaľ vie anglicky?

julko999
autor
30. dec 2020

@ukulela z televizora

andreatytler
30. dec 2020

@julko999 Ako dlho pozera TV kazdy den? A odkedy pozera TV?
TV by malo byt minimalne v prvych dvoch rokoch dietata. Ak ma vnucka viac TV ako ludskej interakcie, je normalne ze nereaguje na meno alebo nerozprava.