Ahojte baby, som tu nová preto neviem či píšem správne . Dnes mi spadla dcérka (v auguste bude mať dva rocky)
Spadla mi tak rýchlo a tak nešťastne že som ani nestihla zareagovať, klepla pusou o hranu dreveného stola, ma zlomeny jeden zúbok,roztate dasienka a uzdicku.nesla som s ňou na pohotovosť lebo tunajši lekári sú idioti (nechcem menovat mesto v ktorom momentálne žijeme)
Dala som jej od bolesti nurofen ale rycala plakala. Veľmi veľmi sa o ňu bojím , možno zbytočne stresujem ale predsa len udrela sa do nepríjemnej oblasti a samozrejme MM na mňa zjapal že je to moja vina lebo som nedala pozor 😞 prosím máte niektorá skúsenost že by sa mohlo niečo zhoršiť? Kľudne ma aj rozbombardujte zato že som. S ňou nešla na pohotovosť 🥴 len mi prosím poradte
Zlomeny zub treba osetrit. Mala si smykat k lekarovi. Ked nechces ku vam, tak do susedneho mesta. Ano, si blba. Ti idioti zachranuju zdravie.
@monuliak9
Ahoj
Odkiaľ ti spadla a načo ti spadla, a kedy?
Nestresuj, stáva sa to. By som povedala ze každej jednej mamičke spadne dieťa.
Aby si bola aspoň trošku kľudná zavolaj na 112 a oni ti povedia ci máš ísť na pohotovosť alebo nie. Pripadne príde záchranka aj s lekárom, a pozrú sa na malú. No ak by bol potrebný rontgen tak budeš musieť ísť na pohotovosť alebo do nemocnice
@monuliak9 hm...tu je idiot niekto iný ako lekári...
@lolinko na balkóne máme drevený stolík a ona z gauča prelievala , a dala rucku do prázdna a cvakla . Zúbok ma zlomeny, ale mala ho predtým nalomeny rozkrušeny z mlieka vraj . S tými doktormi ma to mrzí možno som niekoho v strese urazila ale fakt tu kde žijem vás nechaju v stichu. Vyzerá to že to lizlo uzdicku , dasienka a ten zúbok. Teraz spinká , len sa bojím čo jej môže hroziť. Zajtra s ňou naklusem ku doktorke len dúfam že noc zvládne
@zdenka11081983 poprosila som názor ohľadom dcerkinho zdravotného stavu nie tie vaše blbé pripomienky a zbytočne dodatky ale dikec 👌
@monuliak9 moja spadla mužovi na rovine cez odrazadlo. Pohnuty zub, roztate dasno. Hneď sme išli na pohotovosť kde jej urobili rtg hlavy a keďže bol večer tak zubár žiadny pre deti. Tak na druhý deň rano sme išli k zubárovi
Celu noc som ju kontrolovala, či dýcha, nezvracia
Určite ráno choďte k obvodnej dr
@monuliak9 napisala si, ze kludne ma rozbombardujte.... lekarov nazves idiotmi a za blbu sa urazis. Pozri, ja som s malym strapkala na pohotovost, aj ked si len zavrzol prsty so dveri. A druhy krat, ked na neho starsi strcil malu skrinku. Kamoskina si takto vybila zubok. Just, ked mala 2 roky... museli jej to osetrit, zubok vypadol. Ty pises, ze roztate dasno,uzdicka.... a k lekarovi nejdes, lebo su idioti. Takze co ti napisat? Osetri jej to sama? A este pridam, ze blby je aj tvoj muz, lebo deti padaju, maju urazy a nemozes byt pri nich 24/7. Ak jej to nekrvaca, asi to bude ok. Len ten zub treba riesit. Tak sa durdi kolko chces.ja by som bola u lekara hned. Takto uz len kontroluj, ci nezvracia, aj ked naotras mozgu ten pad asi nebol.
@monuliak9 akoze moze sa stat vsetko..maozaj si mala ist na pohotovost...aj z drobnych urazov mozu vzniknut problemy...skus ju postuchat par x za noc ci bude reagovat a rano k lekarovi...
Moj maly rovnako tak na ihrisku je starsi bude mat 5 ale smykali sme rovno na urgent.
Urobili rtg hlavy (je to naraz do hlavy, tj mozne krvacanie do mozgu) pozreli peru a poslali k zubarovi.nakoniec zub musel von pusu nesili a na bolest sme davali ibuprofen
Nam tiez narazil maly 2rocny o dreveny stolik, najskor sme nesli na pohotovost ale do večera mu šla stale krv z toho tak sme tam zbehli a tiez mu zašivali na 2 stehy peru zvnutra..
Dieťa Ti spadlo, nejdeš s ňou na pohotovosť, lebo lekári sú idioti ... to čo je za sprostá výhovorka? ... tak si tú noc v strese uži ... neuveriteľné.
@siasis tak ako nám sa krv podarilo zastaviť prezrela som jej čele ústa lebo kým tiekla krv nedalo sa , fakt masaker. Mala nad hornymi jednickami krv, a zúbok ktorý bol poškodený vraj z mlieka tak je z neho odlomene. Zajtra pôjdem teda k doktorovi ale dúfam že noc zvládneme 🥺
@monuliak9 pozri, ja ta chapem. Mne starsi na mladsieho nechtiac zhodil policku, decko na chrbte sice len 20cm sram, ale sla som. Bala som sa, ci mu neprasklo rebro. Doktor v okresnej zaprdenej nemocnici, ale uplne skvely(dokonca ukrajinec, co by niektori este skritizovali), pozrel, dal rtg, osetril, povedal cim mastit a ze radsej prist, ako by sa malo horsie stat... pre teba poucenie. My byvame medzi 2 mestami, 20 a 30km do nemocnic. Ta blizsia je okresna, dalej krajska. Ak treba, idem aj do vzdialenejsej, v okresnej nesluzia vsetci lekari. Ale male urazy riesim tam. ... a urcite si to vyjasni s muzom. Ked nie ty, on mal lekara navrhnut. Na tvojom mieste volam rano zubara.
@monuliak9 Nestresuj. Keď si nešla na pohotovosť hneď, tak teraz už aj tak nič nespravíš. Nechaj malú nech sa vyspí a dnes spi s ňou, aby si ju mohla sledovať. Ráno by som išla k lekárke - pre istotu a URČITE k zubárovi. Ten zúbok jej treba pozrieť - ošetriť, aby nemala neskôr problémy. Pusa aj ďasienka sa zahoja, neboj. Deti proste padajú a áno, je to sekunda, kedy aj vidíš, aj nestihneš zareagovať. Pozná to každá mama. Počítaj s tým, že ju to bude istý čas bolieť a je možné, že Ti nebude chcieť jesť. Čiže priprav niečo tekuté, polievky, možno nejaké jogurty, detské výživy...
Držím palce🙏🍀
@monuliak9 V pohode. Potrebovala si podporu a ešte si dostala "naložené". Manžel nech sa tiež trošku krotí. Ale chlapi veľakrát nevedia ako reagovať a namiesto toho, aby ženu podporili, dieťa objali a situáciu nejak "chlapsky" vyriešili (napr. odvozom na pohotovosť), tak ziapu ako zmyslov zbavení.
Ale k tomu zubárovi určite choď, prípade nám sem daj aj vedieť, ako ste dopadli❤
@monuliak9 neospravedlňuje sa. Povedala si co si povedala.
Tie dve čo ti tu nadávajú do blbých hovorili o sebe a samé iný názor nevedia prijať. Zajtra pôjdeš k tým idiotom ktorí zachraňujú životy ale občas im treba kriticky pozerať na ruky lebo niektori sa nevedia správať a niektorí ľudí beztrestne nechajú zomrieť. Minimálne dva prípady mame v rodine a jeden poznám z rozprávania. Ani úrad dohľadu nad zdravotnou starostlivosťou nič nevyriešil. Keď dotyčná rodina poslala všetky dôkazy na prešetrenie tak sa všetky na úrade záhadne stratili. Ale toto s tvojou dcérkou by mali zvládnuť. Ja som šiel so synom 9 ročným na pohotovosť so zlomenou nožičkou. Mladý lekar zlomeninu nevidel ale bol milý. O dva dni starý lekar nasratý na cely svet zlomeninu videl. Keď dával synovi po vyliečení dole sadru tou vibračnou pílkou syn sa veľmi bál a pýtal sa ho čo ide robiť. Ten idiot mu vynadal a nakričal na neho a rezal. Syn sa od strachu pocikal a dostal další krik a výsmech. Takže ty si môžeš písať ako ti pusa narástla ak si nahnevaná a sklamaná a
@ukulela
@zdenka11081983 ti majú poradiť a nie urážať. Hlavne keď si si už popol na hlavu nasypala hneď v prvom príspevku, tak by nemuseli do teba kopať.
Lekári samozrejme zachraňujú životy. Aj mne zachránili aj môjmu otcovi aj záchranári aj lekári aj ich rýchle a vynikajúce rozhodnutia. Mám však právo sa hnevať ak narazím na blbca. Daj vedieť ako ste dopadli.
@slovakboy dieta má uraz, odlomeny zub a ona rieši, že lekári su blbci? Prepáč, no tu pochopenie nemám. Je to nezodpovedné a hlúpe. Ze niekde sú ľudia, čo by som aj ja občas nechcela vidieť, stretnúť ale tak pokiaľ ide o zdravie tak treba už pouzit rozum... skratka ja to nechápem.
@monuliak9 ja by som tiež nešla na pohotovost.... Určite sa to zahojí, so zubom sa porad so zubarom. Nič viac by som neriešila
Baby , všetko okej , zúbok netreba extrahovať určite ale teraz jej vyskočila teplotka. 38. Boli sme iba doma dnes aby sme sa vyhli infekcií ale zrejme tam nejaký proces je. Zajtra smykam opäť k doktorovi 🥴
@monuliak9 zbal dieťa a chod na pohotovosť