Vhodné a nevhodné rozprávky pre deti

semkatamka
2. mar 2022

Ahojte, ktoré rozprávky považujete za vhodné pre deti? Ktoré sú podľa vás naopak nevhodné?
Za mňa sú najhoršie detské rozprávky Simpsonovci a Tom a Jerry. Naopak celkom fajn je Poštár Pat, Ľadové kráľovstvo,...

simona1998
2. mar 2022

@semkatamka lenže Simpsonovci rozprávka nie sú 😇 vsetko čo je animované nie je automaticky rozprávka

bogierka
2. mar 2022

tak nemyslim si, ze napriklad simpsovnovci su rozpravka pre deti.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tani777
2. mar 2022

@viestta oj veru,zlatovlasku - original som citala nedavno 4rocnej,a veru som si ju kus upravila,lebo to bolo aj na mna vela..

mamina0078
2. mar 2022

Simpsonovci su odkedy rozpravka? Je to animovaný film pokiaľ si dobre pamätám nevhodný pre deti do 12rokov. Za mňa nalepsia nie je a najhoršia my little pony

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
semkatamka
autor
2. mar 2022

Oj koľko negativity v sebe máte 😂 Okej Simpsonovcov beriem naspäť 😂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
semkatamka
autor
2. mar 2022

@viestta Tak ty odpovedz na moje 😂😂😂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
semkatamka
autor
2. mar 2022

@viestta Napríklad Dievčatko so zápalkami mi naozaj nepríde vhodné, možno pre staršie deti keď už. Zlatovláska tiež, ale na takej Popoluške nevidím nič zlé

simona1998
2. mar 2022

@semkatamka u nás frcala kúzelna beruska , labkova patrola, frozen a milión dalších na ktoré si popravde už ani nepamätám 😀 závisí od veku a od toho čo to dievčatko / chlapčeka baví 🙂

diewcatqoo
2. mar 2022

Nevhodne pre aku vekovu kategoriu? Ine pustim 3 rocnemu a ine 13 rocnemu.
My sme ako decka vyrastali okrem ineho aj na tomto a nemam zo seba pocit, ze by som kvoli tomu nejako psychicky utrpela.

simca06022011
2. mar 2022

A pre aky vek dietata? Vela je aj od povahy/nazoru rodicov. Pre mna ani Harry Potter nie je pre dieta 6-7r, to je tak pre 9-10r. Z tych modernejsiech.. Vela disney rozpravok je tak 4-5+, taka Merida urcite 5-6+, pre mensie deti je tlapkova patrola, máša a kopec takych kldunejsich, pomalych, ziadne blikave a besne efekty. Co sa tyka 1-2r deti netreba ziadne...

semkatamka
autor
2. mar 2022

V podstate tak všeobecne, pre všetky deti, súhlasím, že tak do 2 rokov žiadne, potom neskôr už by mohli byť. Harry Potter si tiež myslím, že je až pre staršie deti, tie mladšie to môže vystrašiť.

sona96
2. mar 2022

@semkatamka ja sa pamätám, že už ako decko som bola malá feministka a neznášala som všetky tie klasické rozprávky, kde je celá pointa v tom, že niekto zachraňuje ženu a potom som sa vezmú len na základe toho, že ona mu je vďačná a on sa povrchne zamiloval do jej výzoru. Hádam už v škôlke som voči tomu namietala 😂😂

semkatamka
autor
2. mar 2022

@sona96 😂😂😂 to je zlaté

vsauce_
2. mar 2022

No, tak ja som ako decko musela mať na kazetách Batmana z Michaelom Keatonom a Nekonečný príbeh bol povinnosť 😀 Takže záleží, aké to dieťa je, ako je staré a čo ten rodič povolí. Už tu bolo aj také, že mamička nedovolila deckám No počkaj!, pretože tam vlk fajčil 😀 Len si neuvedomovala, že dieťa to vidí úplne inak ako dospelý a teda ja z toho žiadnu traumu nemám (a dokonca som nefajčiar 😀 )

kris_tin257
2. mar 2022

Vhodné nevhodné ten nás pozerá filmy o spidermanovi Iron manovi a hulkovi jedine kreslené čo ho baví je kreslený Spiderman (má 2.5 roka) chvíľu ho bavila máša a medveď a chvíľu Bing ale to bolo tak Max mesiac, veci ako spievankovo fíha tralala to hneď vypína a detské rozprávky ako požiarnik Sam detské kanály a podobne nechce... Čo ešte pozrie je dva a pol chlapa a Bing Bang Theory... Nechápeme neriešime 😊

semkatamka
autor
2. mar 2022

@vsauce_ No počkaj! normálne púšťame deťom v škôlke, tiež som sa ale chvíľu zamýšľala, či je to vhodné, ale zas myslím si, že pokiaľ to nebudú pozerať vyslovene niekoľko hodín vkuse, napodobňovať fajčenie cigariet a podobne, tak je to v pohode rozprávka, nezakazovala by som ju

vsauce_
2. mar 2022

@semkatamka Presne tak. Za mojich čias dokonca boli také tie žuvačkové cigarety a rodičia obaja fajčiari, ale odpor mám k tomu od malého mala. Čo ma doteraz ale traumatizuje je Raťafák Plachta 😂

babulkomale
2. mar 2022

@sona96 detto aj ja 😂 prislo mi to plytke a unahlene 😃

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babulkomale
2. mar 2022

@vsauce_ tiez som "fajcila" zuvackove ale skutocne cigy som ani len neskusala 😜

vsauce_
2. mar 2022

@babulkomale Moja sestra, čo pozerala Krtečka a Pat a Mat, tak tá sa nestráni dať si aj žuvací tabak 😀 Decká keď budú chcieť si sami nájdu cestu cez internet aj k takým veciam, o ktorých sa nám ani nesníva 😀

semkatamka
autor
2. mar 2022

@vsauce_ Raťafák Plachta, to bol iný level 😂

vierka0508
2. mar 2022

Moj 4 rocny syn teraz frci na Heidi. Davali ju najprv v ramci vecernicka na jednotke, ale uz to pozerame na youtube. Je to pekne, poucne. Pred spanim musi mat 2 casti 🙂

semkatamka
autor
2. mar 2022

@vierka0508 To sa mi marí, že taká nejaká knižka je- Heidi dievčatko z hôr, alebo také niečo, zaujímavé podľa mňa 🙂

babulkomale
2. mar 2022

@semkatamka Heidi bavi aj mojich chalanov dokonca, knizka aj serial. Predsalen, je to o kozach 😂🙈