Ahojte maminy, prosím máte niektorá deti čo nemajú radi zimu? Totiž ja mám dcérku, ktorá má rok a 3 mesiace. Veľmi sme sa tešili na jej prvú ozajstnú zimu, keď si to už uvedomuje... Nakúpila som sánky, boby, plánovali sme ísť na chatu niekam na hory, keďže bývame na západe a tu toho snehu nie je....
No a prišla realita, napadol prvý sneh tak sme s nadšením šli von, čakali ako sa malá bude tešiť a zrazu vidím ako malá sedí bez emocií v boboch, po chvíli plač, neteší ju spúšťanie a chce ísť domov.... Myslíte, že z toho vyrastie? Že keď bude mať 2, že sa bude tešiť? Totiž veľmi sme sa tešili, ako si to užijeme na chate a takto nepôjdeme nikam, nemá to zmysel keď malá nechce byť vonku. Tiež sme si plánovali, že keď bude mať ale 3 -4roky budeme s ňou chodiť na lyžovačky. No už teraz mám strach, že ju to neprejde a nebude mať rada zimu.... Máte niekto skúsenosti ako sa iné deti okolo roka správajú v zime?
@michala11111 nevyrastie...vraj som zimu neznasala od malicka a neznasam ju doteraz a to som uz trosku stara......vsak ju hadam kvôli tomu nebudete mat neradi 😉 syn ma tiez od malicka rad teplo, aj to tak je doteraz, uz je velky...to sa zmeni, ked pride prechod 😀 ...ale zase, tvoja mala mohla mat aj nejaku zlu naladu len...
moja ide mat 2 a to iste, netreba prestat a ani robit natlaky, moja sa dnes hlavne smykala na smykacke ale po case sa nechala aj spustit na bobach a smykala na lade a to vcera hysaky zo snehu, dnes o nkeco lepsie, cize pomaly skusat
@michala11111 a cudujes sa... nove nepoznane prostrerdie a to decko nevie co od neho chcete a ze maminka si naplanovala, ze sa MUSI radovat zo snehu. S najvacsou pravdepodobnostou sa tych tvojich sanok a bobov este aj boji. Si predstav, ze by teraz teba uniesli mimozemstania na nejaku planetu, kde vsetko vyzera inak a nutili ta do aktivity, ktoru si nikdy predtym nerobila. Mozno sa to zmeni, ale az potom, ked bude dostatocne velka, aby pochopila, co idete robit a ze to nie je za trest ale akoze zabava. A mozno nebude mat zimu rada nikdy, no a co, to nie je koniec sveta.
Mimochodom, ja mam cez 30 a zimu ani sneh nemam v laske doteraz :X
@michala11111 Je to úplne normálne zo strany dieťaťa. Aj z vašej. 😉 Čakali ste zrelú rekaciu... dieťa jej zatiaľ nie je schopné. O rok to bude iné!
Na chatu pokojne choďte, len budete vopred vedieť, že režim bude obmedzený. Jeden pôjd napr. lyžovať, druhý sa bude na 110% venovať dieťaťu. A možno ju sneh chytí, možno naozaj až o rok. 😉 Nehádzala by som flintu do žita tak ľahko. 😉
@maslenka47
Sčasti súhlasím, ale prirovnanie k mimozemšťanovi ma tááák rozosmialo. Je aj pravdivé, aj všelijaké. 😉
Prejde ju to....možno o rok, možno až o dva. Ani jedno moje dieťa sa v tomto veku netešilo zo snehu a sánkovania. Syn sa ani dvojročný nechcel sánkovať, ale sneh už mal rád - hral sa s ním s vedierkom a lopatkou. Teraz už si užívajú všetci traja. A tak isto to bolo v lete s vodou, všetko pekne pomaly a postupne.
@maslenka47 gratulujem,tusim mas konecne dobru naladu 🙂
@michala11111 - neviem, či ju to prejde, možno áno, ale ak aj nie, treba to rešpektovať. Nie každý je rovnaký, nie každého teší sneh, nie každý obľubuje zimné športy.
ťažko povedať,netlač na ňu...jedno z mojich troch detí zimu neznáša,pobyt v horách vždy pretrpela pod svahom so mnou,raz prechádzka,raz čajík v bufete,raz polievka v druhom bufete.....jej pamätný výrok-oco,vieš načo mi berieš lyže do Tatier,vieš?...neviem,Lucka,na čo?...nadarmo,ocko,nadarmo.....doteraz nelyžuje,my na svahu a ona číta v izbe....
U nasho synceka to bolo minuly rok podobne a to bol trosku starsi od tvojej dcerky. No potesim ta, tuto sezonu sa uz zo snehu tesi o trocha viac, bavi ho najma spustanie sa v boboch z kopceka spolu so mnou, pri kazdej jazde trpnem, ci sa uz boby pod nami nerozpadnu 🙂. Sneh ako taky ho stale nejako extra nebavi, nepaci sa mu, ze je chladno, v snehu sa aj tazsie chodi, no myslim, ze s rozvojom motoriky a sily to bude o dalsi rok opat lepsie.
Tak aj my sa pridavame, ja sa velmi snazim naucit nasho 3 a polrocneho syna mat rad zimu, ja som narodena v zime a milujem ju, syn je augustovy a zimu neznasa, najskor sme bojovali s obliekanim, nejako sme to prekonali, jeho prva zima ked mal rok a 4 mesiace sa nejako dala, ja som to stale brala tak, ze je este malicky a neciti sa mozno pohodlne v kombineze, ale tak trosku sme stavali snehuliaka, trosku sa povozili na sankach, o nejakej radosti vsak nemoze byt ani rec, to len ja som sa tesila, druhy rok to iste, ale aspon trosku posedel na boboch a sankach, vcelku bol rad, ze nemusi chodit, zima vsak bola otrasna, ani v Tatrach sme nemali sneh takze sme nejaku lasku k zime nevybudovali, hoci ja som rastla od radosti s kazdou padajucou vlockou, tato zima je opat podobna, radost zo snehu ziadna, ked sme vonku, tak vkuse len mama dnu, mama zima, mrzuty, kym ho ozaj nieco nezaujme, dnes sme kreslili do snehu palickou, koooooooonecne som zbadala usmev, vycistili sme jazierko s tym, ze zajtra sa skusime korculovat, velmi pochybujem, ze sa nam ho podari presvedcit, aby si dal korculky, ale skusame, jemne postupne nenasilne, inak tiez som snivala, ze ho dame lyzovat, noooo jedine ak vodne lyze, tento rok som to este zavrhla, neexistuje, ze by si dal lyziarky ci lyze na nohy, ja som nelyzovala uz 4 zimy a je mi smutno pri predstave, ze rodinna lyzovacka, o ktorej som tak snivala by bola pre nasho syna trapenie a nie radost, no neurobim s tym nic
mala ma 14mes a jej reakcia bola taká že : pochodila, čupla, prehrnula, nabrala na ruku prehliadala a zrazu okoštovala začala sa smiať takže pohoda 🙂
@michala11111 - ved ju date k mame a vy pojdete v pohode na lyzovacku aj bez nej, nie? ;)
@michala11111 nas z toho vyrastol. Pred 2 rokmi sme ho dali prvy raz na sanky a plakal. Teraz sa ich nevie nabazit🙂 pre rocne dieta je to mozno privela.
@michala11111 moj ma rok a pol a velmi dobre rozumie,ze je vonku zima a snezik,no pre neho to znamena akurat to,ze nie je vidno travicku a nemoze ist na dvor a zahrady s kosackou pokosit travu 😀 myslim,ze to hovori za vsetko, sanky sme neskusali este,ale myslim ze budu mat odozvu len preto,ze sa vezie,nie kvoli snehu ako takemu
@michala11111 kazdy rok je iny - tuto zimu nemusi mat rada a buducu si uz bude uzivat.. moj prvy syn mal prvu zimu 10mesiacov - to bol akurat tak nasrdeny v kociku, ci v sankach.. minuly rok sa ohromne tesil, aj sme stavali snehuliaka.. a tuto zimu? stale ma taha von a pili usi aby sme sli do snehu hned ako sa zobudi..
Jee. Moj revaaal, sanky, boby 0 bodov, reval ked sa dotkol snehu, ked ho trosku ofuklo, furt... Teraz na 5 rokov a uz druhy rok lyzuje ako blazon, ci je 5 nad alebo pod nulou... Ci fuka alebi snezi... Neskutocny je, lyzuje ako dabel aj po ciernych... My chodime vela lyzovat, obaja nasi chalosi lyzuju vyborne, ja sa nechytam..
Mal cerstvo tri roky, ked zacal, to len na malych vlekov, od styroch rokov na lanovkach na "voditku" a uz minulu sezonu sme gurtne odlozili a normalne jazdime
@danieli joooj dufam ze mala sa zmeni, lebo tiez by mi bolo smutno keby celu zimu presedime doma alebo by sme chodili bez nej...tiez som si vysnivala spolocne santenie, lyzovacky...
moja dcéra narodila sa v júni - neviem či preto, má veľmi rada teplo a zimu nemusí. Má 6 rokov, ale ani v školke nechcela chodiť na prechádzky keď fúkal vietor, alebo v zime..... Pred 2 rokmi, keď boli 40 stup. teploty tak sa dokázala hrať na tých najvačších horúčavách von. Má takú snedú pokožku, že ona može byť na slnku celý deň a nespáli sa. Ale v zime von chodiť nechce - mám na mysli hry a športy von. ostatné deti sa narodili v januári a febr. a bez problémov.
No moja vzala sánky na milosť až minulý rok (to mala 4 roky)a aj to len do chvíle, kým nemá mokré rukavice. Čo vzhľadom na to, že lyžiarske nechce, ani nepremokavé palčiaky 🙄 , trvá tak 5-10 minút...potom chce ísť už dnu. Už nosím zásobu rukavíc, ale ani to nejak extra nepomáha.
Inak baby všetkým želám šťastný Nový rok 2015 a nech sa tie naše detičky nejak umúdria a nájdu záľubu v zime 🙂 ale aj tak nech sú hlavne zdravučké 🙂 Uvidím čo bude s tou mojou potvorkou bud. rok hádam ju to prejde, teda pevne dúfam, lebo fakt si neviem predstaviť, že každú zimu ju necháme u babky a my si pôjdeme užívať lyžovačku a zas na striedačku s mužom, to by ma nebavilo, sama sa lyžovať nebudem...
Nas ma 2 roky a robi to iste... Na sneh nechce stupit, vraj si zamaze cizmicky, chytit ho nechce, na sanky ani pozriet, to place akoby ho z koze drali... Vonku vydrzi byt silou vole a mojich presviedcacich schopnosti tak max pol.hodinku ☹ tiez sme smutni, minuly rok ked mal rok, tak sa aspon tych sanok nebal ☹