ako dlho trvalo vasim detickam naucit sa bicyklovat bez pomocnych koliesok? a v akom veku? neviem, ci to len moje dieta je tak nemotorne, ze uz stracame nervy pri tom, alebo je to normalne? 😖 vykrivy sa na tom bicykli jak paragraf, upozornime ho ze sa ma vyrovnat a po chvilke zas sedi na krivo...nechapem preco to robi 🙄
ahoj tak ono to je určite individuálne vôbec sa tým netráp dôležité je ,aby chcel drobec a keď bude chcieť tak sa to naučí rýchlo.Náš sa naučil behom dňa má 32mesiacov a fičí ako SAGAN 🙂 ....
moj syn ma 5 rokov,naucil sa asi za 10 minut,do vtedy mal len pomocne kolieska,ale tento rok ze skusime a dame mu ich dole,manzel ho roztlacil syn presiel 5 metrov a zoskocil,roztlacil ho druhy krat a syn sa bicykloval sam.boli sme dost prekvapeny
@winka99 bolo to minulu jar - mal necelych 5 rokov. a trvalo to asi 15min, kym chytil balance a dokazal pedalovat. potom na dalsi den sa naucil zastavit a zosadnut. najldhsie trvalo, kym sa naucil nasadnut a pohnut sa - to bolo asi dalsi 5 dni. chodili sme na skolske ihrisko na etapy 🙂
ja som tiež názoru, že tie kolieska dieťaťu len zavadzajú.. nenaučí sa udržať rovnováhu a preto sa kriví, lebo vie, že dačo ho podrží.. takto mu to "učenie" sa bicyklovať bude trvať dlho.. mne dali naši na prvom bicykli dolu pedále, odrážala som sa nohami, naučila sa udržiavať rovnováhu a nasmerovať kam chcem ísť, prechod na veľký bicykel bol veľmi ľahký, mama ma vtedy chcela roztláčať, či držať za sedadlo, či čo to vlastne bola za pomoc, ale mi to viac prekážalo ako pomáhalo.. pustila som sa sama a odvtedy to ide v pohode 😉
moj ma 6 a tak asi to bude problem, ze on ani nechce, ved naco, ked ma pomocne kolieska, ze? 😕 no ale dali sme ich dolu uz aj min. rok sme skusali a nejde mu to vobec, nieje sanca ani na chvilu pustit bicykel, lebo citit ze ho taha bud na jednu stranu alebo a druhu a ako pisem sme si vsimli, ze sa vykrivy, teda ze nesedi rovno, ale do boku..tak to boli nervy :/ a skusali sme vselijak, aj vyssie sedadlo, aj nizzsie...no bez sance
@winka99 zase- kazde dieta je ine 🙂. My sme starsej kupili bicykel ako 2,5 rocnej, to leto sa vozila s kolieskami, na druhe leto sme asi v polke leta dali koliecka dole. Slo jej to super, za cca tyzden to zvladla v pohode. Ale my sme asi tvrdi rodicia, lebo my sme proste tie kolieska malej zobrali a bolo (tak isto sme obom zobrali plienky a pod). Starsia tento rok dostala vacsi bicykel a maly sme posunuli mladsej. Ona je vzrastovo malinka (takmer 3r a 90cm), tak jej je este trosku velky, cize toto leto asi este odbicykluje s kolieskami, ale buduci rok ich isto berieme.
moj manzel mal davno po 6. narodeninach, ked sa naucil bicyklovat - vravel, ze nikto mu nevedel objasnit, preco ked bicykel stoji, spadne, ale ked sa hybe, nie 😅
no a nas syn az teraz nedavno vzal na milost 2-kolesove odrazadlo, ale ovela viac sa mu paci proste pedalovat na trojkolke...
u nas v mudrej knizke pisu, ze zvycajne v 4 rokoch je rovnovaha natolko vyvinuta, ze sa to podari. no ale ako su 2-rocne deti, ktore to vedia, tak nie je nic nezvycajne aj ked 6-rocne dieta este nevie bicyklovat bez pomocnych koliesok 😉
neboj, ked bude mat 10 rokov, bude ficat rovnako ako jeho rovesnici, co bicykluju od 2. narodenin 😀
@winka99 neboj sa nie si v tom sama ja som mojho/ v juli 7 rokov/ naucila asi zaciatkom aprila ale tak ze este spadne a nevie zliezt z bicykla dobre zatacanie sa nie vzdy podari,ale vobec ho to aj tak nebavi nikdy sa nevypytal sam.zato plava super a je ako ryba vo vode vyslovene ho to bavi a ma z toho radost.inak som tiez stracala nervy.mladsia by stale bola len na bicykli zase 🙂
neboj skor alebo neskor sa kazdy nauci , nas zacal ked Mal 5 rokov ale raz spadol a odvtedy sa bal a teraz ma 6 a super mu to ide 🙂
@jetokuko 😀 😀 aj moj tak a este pritom krici, ze je adam zampa sagan 😀 (adam zampa je lyziar... ) 😀
ja to vsetko vzdy beriem tak, ze decka potrebuju na vsetko cas, ked pride ich cas, tak zvladnu vsetko...
a ide aj o to, ako sa deckam venujes, my sme na bikoch stale, tak je jasne, ze nase deti maju k tomu vztah, ked sa im venujeme, tak hlavne co sa sportu tyka, nasi nevedia kreslit, vystrihovat si, nebavi ich plastelina a pod., ale za to od troch rokov lyzuju, bicykluju sa bez pomocnych koliesok, korculuju, plavaju, vedia super kopat do lopty, hadzat aj chytat... vsetko je o tom...
moj syn mal 4 roky aj asi 3 mesiace, skusali sme to aj rok predtym ale nechcel. Bol bojko, jeho kamoska sama bicyklovala ked mala 3. Minuly rok sme najskor zdvihli kolieska na max. mozno vysku aby ho sice chranili, ale ked sa rozbehol tak pomocne kolieska boli vo vzduchu. Takto sme ho nechali asi tyzden a potom sme dali pomocne dole a do 10 minut isiel sama. Trvalo mi sice asi tyzden kym zistil ako sa brzdi brzdou a nie nohami. Zodral pri tom dvoje topanok 😀 Mala ma 3 roky a 4 mesiace a chcem zacat tiez oducat od pomocnych 🙂
@veverka84 🙂 ja mam za sebou takych dni uz viac ze nohy ruky vyklepane...som to akurat radila minule kamoske ze ked chce schudnut, nech nauci deti bicyklovat :D tak viem ze kazde je ine a kazdemu ide nieco lepsie a nieco horsie, ale ked ja tak chcem ho zas nieco nove naucit ...isto by z toho mal aj on radost na koniec, len ked vidi ze mu to nejde tak ho to odradza myslim
@winka99 ja viem urcite ho to odradza ze mu to nejde u nas pomohlo ze behal s nami aj jeden chlapec tu odvedla a hrozne ho povzbudzoval ked mu to ak otak islo a ked nemal uz chut mu vravel Filip co si ved co ked raz budes mat deti a tie povedia oco nauc nas bicyklovat a ty co povies 😀 😀 😀 😀 ten je o rok starsi no komedia s tymi deckami.urcite pride spravny cas ked sa to podari u nas to bolo vela aj o strachu on je taky opatrny vo vsetkom a desi sa co i len skrabnutia aj to vela zavazi 😀 😀 😀 😀
@winka99 100% recept asi na to nieje moja staršia bude mať v auguste 7 také naše športové drievko aj na kolobežke členky obíjala 😅 😀 trpezlivosť nulová a nepomohlo že iné deti už kolo nej bez pomocných a hurá teraz na jar sme vytiahli bicykel a keďže už bol relatívne malý tak motivácia bude nový ale najprv sa nauč na starom sa naučila sama a to po 3-4 razoch kým prišla bez pomocných koliesok na to ako sa rozšupnúť a zapedálovať velmi pomohlo to že dosiahla na zem takže miestami to mala ako odrážadlo... nový bicykel sme mohli hneď po necelých 2ch tt kúpiť a už frčí aj na ňom síce otáčanie ešte moc nejde ale ... mladšia má 4 a nemá problém tá sadla a ide pomaly budeme pomocné zhadzovať ... niektoré deti musia rozumovo asi dospieť aby si sami našli systém ..... ale záleží aj na konštrukcii bicykla a nie ako by niekto myslel že na velkosti kolies a už by som bez dieťaťa ani nekupovala poučili sme sa na tom prvom ....
@winka99 urcite dajte prec zas pedale-tento rok sa uz chyti,neboj.
A potom len nahodit naspat-nebehaj s nim,to nema zmysel.
Ak sa dieta nechyti do 10 min,tak sa proste nechyti v ten den- netreba to silit.
Neboj raz sa to nauci.
Tie bicyklove odrazdla su na nacvik super-ale vy uz ste starsi,tak nema vyznam to kupovat -ale pedale daj dolu isto a kym sa takto nechyti ani ich naspat nedavajte. 😉
Inak znacka Strider ma uz aj velke odrazdlo-16 palcove,pre deti do 10 rokov-ale je to drahsie,takze asi nekupite-ale to by mu pomohlo-je lahunke,nie ako bicykel.
@winka99 http://active-one.sk/odrazadla/427-strider-supe... -to je to vacsie odrazadlo,my mame male a maly na nom jazdil od 18m a od 2 a po roka bez problemov bicykluje bez pomocnych,ale strider miluje aj dnes a ma ho radsej ako bicykel-teraz ma 3,4 roka.
@winka99 hlavne aby mal bicykel, kde dokaze dostupit s oboma nohami dolu, cize radsej mensi ako vacsi. S pomocnymi kolieskami sa nenauci, trea ich dat dole- zakladom je rovnovaha, nie, ci vie pedalovat, cize nech sa skusi odrazat s nohami a udrziava rovnovahu, potom je to uz len otazka minut, aby sa naucil bicyklovat aj s pedalmi.