Chodia vase deti na sport ako je furbal,hokej ak nosia okuliare......nas syn ma 5r.a pred par dnami nam predpisali okuliare +6,5....diportie by nam mali nosenim okuliarov klesat ....len by som chcela vediet ci deti s takymi dioptriami vobec mozu robit takyto druh sport alebo to vobec nieje vhodne.dakujem za odpovede
@ronyy Ja som tiež nosila okuliare a chodila som na všetky športy možné aj nemožné, čiže plávanie, strelecký, atletika, volejbal, gymnastika. Pri plávaní a gymnastike som si okuliare dávala dole, ale mala som slabšie dioptrie, takže mi to až tak nevadilo. Ved teraz nosí okuliare kopa detí, takže by bolo škoda len kvôli tomu ho nedávať na šport. Neskôr može nosiť šošovky, ked bude starší.
moja dcéra 6r. nosí asi č.3 diopt. a v zime chodila lyžovať. A v lete bežne pláva. takže aj tvoj syn môže hrávať hokej....
myslim, ze nie su vhodne silove sporty kvoli ocnemu tlaku, ale bezne sporty moze robit aj dieta s okuliarkami
@ronyy moja dcerka ma -8 a -6 a chodi normalne na tanecnu a vobec jej to nevadia vela deti hrava hokej futbal, staci dat na okuliare vzadu gumicku a urcite padat nebudu , trenuje stale v okuliaroch lebo bez nich nevidi , dava si ich dole len ked ide spata ked sa kupe a este v nich aj lyzuje, santi v skolke a ani raz sme ich nerozbili a to fakt robi krkolomne kusky
ahojte, syn hrá futbal, okuliare chce mať na sebe, ale tréner má obavy zo zranenia. Nemáte skúsenosti s nejakými okuliarmi čo sa nerozbijú?
Nás syn ma -4, ma špeciálne okuliare , ohýbne už druhý rok ten istý rám a sme veľmi spokojní , robí všetky športy taekwondo , parkour, lyžovanie , plávanie bez problémov
@luciferisko18
nevieš prosím značku? kupovali ste v optike či cez internet?
@andrejka1974
@bonaqa2013
@sense ahojte, vedeli by ste mi poradiť ohľadom lyžovania a okuliarov... Dcéra má ísť na lyžiarsky a neviem ako poriešiť dioptrické okuliare spolu s prilbou a lyžiarskymi okuliarmi. Dá sa vôbec predísť zahmlievaniu? Čo je lepšie mať zvlášť lyžiarske okuliare spolu s dioptrickými, alebo prilbu so štítom namiesto lyžiarskych okuliarov? Bez dioptrií nemôže byť a šošovky ešte neskúšala. My v rodine nelyžujeme, tak si neviem predstaviť, čo je vhodnejšie a ako to riešia lyžiari s dioptrickými okuliarmi. Ďakujem 🙏
@ronyy celé roky od malička nosím okuliare a po pravde nikdy ma ani mamina neobmedzovala ani ja som sa neobmedzovala už vôbec 😂😁 hrala som futbal, basketball, vybíjanú, atletiku som robila, tancovala všetky štýli, korčulovala, jazdila na bicykli po horách, plávala, fuuu, dieťa si nájde spôsob 😊😊😊 nebojte sa, môže čokoľvek, keď bude chcieť a podporíte ho 😊
@yvoneta teraz sú už aj priamo okuliare, ktoré sa nezahmlievajú... V prilbe sa budú tiež zahmlievať ale ja som chodila bez prilby a toľko mi to nevadilo lebo vtedy sa nezahmlia toľko. S prilbou by už nič nevidela 🤷🏼♀️ ale lyžiarské okuliare, to by šlo, len neviem či by to zasa netlačilo 🤷🏼♀️ ja som lyžovala bez prilby aj bez okuliarov a dobre bolo 😊 lepšie zasnežené a vidí cez net ako zahmlené a nevidí nič
nase bicykluje
urcite mozu len pozor aby sa mu neposkodili
@ronyy ahoj nasla som Tvoj prispevok. Mojmu synovi namerali +6diopt + astigmatizmus a chce chodit aj na hokej aj na futbal. Ako ste zvladli sportovat s okuliarmi? Ja sa obavam ze ci casom bude plnohodnotny hrac, alebo nie... Ci vobec dokaze usledovat puk, odhadnut v akej vzdienosti je a tak. Dakujem za odpoved
@nwnw ja som sa bála že neuvidí ale u nás jednoducho tréner povedal že okuliare nesmie mat, nebolo to na nás, a zvykol si. Ale musím povedať prvé roky sme stále
Kupovali ram zn nano - flexibilný po bokoch a na sport sa dali tie paličky za ucho vymeniť za gumičku takze prilba sa dala dať na hlavu. Ale vravím aj tak nemohol ich pouzivat.
@ronyy so synom chodia na hokej dvojicky - obe s okuliarmi - jeden je dokonca brankar... 😉 taktiez - ich najlepsi brankar nosi okuliare.
moj mladsi sice este okuliare nema, ale prelepujeme oko, a tiez hra hokej.
takze nevidim dovod, preco by nemohol sportovat. treba vyskusat a ked to nepojde, tak najdete iny sport, kde to pojde 😉
ja som s okuliarmi hrala volejbal (nebolo to bohvieco, ale tak dalo sa9, sestra na basketbal nosila neskor sosovky 😉