Ako sa vyhnúť plaveckému výcviku?

19. feb 2024

Ahojte, nabudúci týždeň ideme zo školy na plavecký výcvik ktorý je na našej škole povinný. Prosím poraďte mi ako sa tomu vyhnúť.
Ďakujem za odpovede.

tatianka0000
19. feb 2024

A prečo tam nechceš ist ?

medda_beda
19. feb 2024

Prečo sa mu chceš vyhnúť? Popravde je hrozné vidieť dospelých ľudí ako nevedia plávať a v prípade potreby by nevedeli zachrániť ani seba ani nikoho iného.
Prepáč, ale pre mňa je toto základná vec ktorú má človek vedieť pokiaľ nemáš nejaký závažný dôvod prečo tam nechceš ísť.

lonely66
19. feb 2024

povinný plavecký či povinný lyžiarsky alebo akýkoľvek kurz je v zmysle, že nemôžeš sedieť doma na zadku a nič sa nedeje. budeš chodiť do školy a pridelia ťa k inej triede, kde stráviš cca 6 vyučovacích hodín. alebo ťa ospravedlnia rodičia a ostaneš doma. na tieto kurzy ťa nik nemôže ťahať nasilu. jedine, ak to myslíš tak, že z pohľadu rodičov máš povinnosť tam ísť. čiže oni na tom trvajú.

majkakvet
19. feb 2024

A ja podporim a chapem. Nenavidim bazeny, studenu vodu smrad chloru a plesne. Skuste s alergiou na chlor,chronicky gyn zapal atd.

januska12323
19. feb 2024

Povedz rodičom, že nechceš ísť a počas toho budeš v škole. Žiadny problém s tým nie je.

kristina82
19. feb 2024

Moje deti nechceli ist na lyziarsky,tak nesli,nenutila som ich.porozpravaj sa s rodicmi,da sa tomu vyhnut,nie je to povinne

medda_beda
19. feb 2024

@majkakvet V tomto máš pravdu.Nie každé ženské telo znáša chlór.

belllinka
19. feb 2024

@kristina82 ako to mozes porovnavat? Lyzovanie ti zivot nezachrani, ale vediet plavat je dolezite

domkakvet
19. feb 2024

Je to skoda ak by si nesla, treba to vyuzit, ale ak teda nechces ist, tak napriklad menstruacia.

brezza
19. feb 2024

Nikde nepise, ze nevie plavat. Len sa chce vyhnut plaveckemu kurzu. Asi ma na to svoje dovody.

kp7333
19. feb 2024

hod sa marod. ved na tyzden staci ospravedlnenka od rodica.

lucia13022023
19. feb 2024

Ja som povedala ze mam menštruáciu, plávať som neplavala, ale museli sme tam byt všetci aj tí čo neplavali. Mala som na to svoje dôvody, nikdy mi chlór nerobil dobre, mala som mykozy atď, ale hanbila som sa to vtedy povedať. A plávať viem, veľmi dobre.

heidi4
19. feb 2024

Ja som na tvojej strane. Skus sa porozpravat s rodicmi o tom, urcite ta podporia. (Na druhej strane im ponukni nejaku "nahradu", "protihodnotu", napr. ze pojdes do skoly alebo na iny kruzok/kurz atd., alebo nejaku rodinnu udalost, proste hocico, aby videli, ze si zodpovedna a neberies povinnosti hala bala, ze sa z nich lahko vyvlecies a ze budes lenivo sediet doma - pointa je, ked rodicia uvidia snahu a aktivitu z tvojej strany, lahsie ti vyjdu v ustrety. 🙂 Drzim palce.)

kristina82
19. feb 2024

@belllinka no nenormalne dolezite.ako keby len tam sa mohla naucit plavat.

heidi4
19. feb 2024

@heidi4 a hlavne nerob taketo "ulavy" casto a pravidelne, nech je to skor vynimka nez zvyk. 🙂 raz za rok ti urcite budu ochotni vyjst v ustrety. 🙂

lulu0123
19. feb 2024

My sme na gymnaziu mali plavanie polroka kazdy piatok.Kamoska,ktora nechcela si vybavila potvrdenie od lekara,ze ma nejake problemy s mocovymi cestami.Tak tam len sedela pri bazene.
Ale ked je to tyzden a mas na to vazny dovod nech ta ospravedlni rodic.

aaadkaaa
19. feb 2024

Je to na zs alebo ss? Lebo na niektorych ss je naozaj povinny a ospravedlnenie neexistuje,nepripustia ta k maturite. Ak na zs, tak tak,ako bolo vyssie spomenute, budes v skole v inej triede.

medda_beda
19. feb 2024

@kristina82 No keď budeš ťahať človeka z vody ktorý zatopí aj teba tak daj vedieť či je to také jednoduché a hlavne sa v staršom veku učiť plávať to nezvládne každý.Prsíčka s hlavou nad vodou to nie je plávanie.
To len k tomu, že to nie je dôležité.
Autorka ak má zdravotné ťažkosti z vody tak nech tam radšej nejde.

igiana
19. feb 2024

Nech ti rodičia daju ospravedlnenku

kristina82
19. feb 2024

@medda_beda ale uz prestante s tym ze hned bude niekoho zachranovat,v prvom rade nevieme preco nechce ist.mozno sa hanbi,ma strach,nevieme.ak ma mat z toho psychicke problemy,tak nech urcite nejde.sama somsa naplaveckom necitila komfortne.

kristina82
19. feb 2024

@kristina82 a v prvom rade sa porozpravaj s rodicmi,pridete na riesenie,neboj

kristina82
19. feb 2024

@medda_beda to nie je dolezite ist na plavecky a nie nevediet plavat,i ked ani to nie je az take dolezite

mircalla
19. feb 2024

Zivot je o tom, ze musis robit aj to, co sa ti nechce, z coho mas strach, co ta nebavi. Utekat pred tym nie je riesenie, treba sa tomu postavit.....Takych situacii bude vela a nemozes sa im snazit vyhybat, to nic neriesi.
Ale kedze nepovies dovod, tazko sa radi

thoughtfulweirdo
19. feb 2024

@medda_beda Mňa na plaveckom naučili plávať znak. To bol zo mňa hneď záchranár jak svet 😜

marca12
19. feb 2024

Isla by som k lekarke,ze som mala cez vikend horucky a necitim sa dobre. Vypise ta a skola ti nemôže nic. Ani by som sa netrapila s vyhovorkami. Pripadne uz v piatok ist k lekarke. Alebo ak mas fajn lekarku,dohodnut sa s nou,ze ti da ospravedlnenku.

jaond19
19. feb 2024

My sme mali plavecke hodiny na strednej o 7.00 v zime, a trepat sa pesi cez cele mesto ci pršalo, ci snezilo a plavanie v ladovej vode.... a potom rychlo naspat na klasicke vyucovanie. Ja som v 16tich rokoch trpela na chronicke zapaly mechura, prekonany zapal obliciek.... zvladla som tam ist 2x a povedala nikdy viac. Pediatricka to stopla. Takze jedine ist za rodicom a potom lekarom. Neviem ci dnes berú do úvahy aj nejake psychické obtiaze ak nemas fyzicky zdrav.problem....

belllinka
19. feb 2024

@thoughtfulweirdo tak si mala v kurze pokracovat a nacili by ta aj kraula a prsia. Znak sa uci ako prvy lebo je najlahsi.
Hlavne tu stale nevytahujte nejake psychicke traumy 🤦‍♀️ z plavania, hlavne, ked netusime dovod, preco nechce ist.

thoughtfulweirdo
19. feb 2024

@belllinka Bol to "povinný" týždňový plavecký v škole, o akom pravdepodobne píše aj autorka. Za ten týždeň ju stihnú naučiť asi toľko, koľko vtedy mňa, takže písať jej o tom, ako sa tam naučí zachraňovať, sú úplne vedľa, to bola moja pointa 😄 na to, aby sa naučila reálne plávať, ak ešte nevie, jej školský plavecký aj tak nepomôže.

slavomira236
19. feb 2024

@thoughtfulweirdo ja som chodila a maucila som za az splyvat. Syn 4tak teraz budu mat plavecky povinny. Ja som mu ,aplatila individualne hodiny trener a 3deti max. A naucil sa az ma 10tej hodine prsia..mmze preplaval bazen hore dolu. Viem ze na plaveckom kde bude 25 by sa nenaucil

viera77
19. feb 2024

@medda_beda
@belllinka Základná vec pre prežitie človeka určite nie je vedieť plávať. A nie, nebudem sa nasilu a s odporom učiť plávať a nebodaj nútiť iných do plávania proti ich vôli...vraj, aby zachraňovali iných. Plávanie má byť činnosť a hlavne šport pre radosť a nie povinnosť, lebo niekto povedal....