2,5 ročné dieťa a korčuľovanie na ľade

lenkaemka
4. dec 2016

Baby chcem sa Vas spýtať či si myslite že by sa 2,5 ročne dieťa mohlo naučiť korčulovať na lade? Za pomoci samozrejme. 😀
Vaše skusenosti kedy ste s tym začali?

tova
5. dec 2016

vyskusaj, uvidis, kazde dieta je ine. My sme skusali v 3r. Syn vydrzal 15 min. dcera 5min. Skusalki sme par krat cez zimu, pacilo sa im to ale len tak kratko. Islo nam len o zabavu. V 6r. sa obaja naucili plynule korculovat uz bez pomoci. Pouzivlai sme lyziarku helmu, bez toho by som nepustila na lad, a lyziarske hrube rukavice, lebo sa moze stat ze dieta spadne a vedla niekto pojde okolo a vybehne mu na prsty.

marosinecko
5. dec 2016

Ja si myslim ze za vyskusanie nic nedas. Mozno sa im to zapaci a budu to brat ako formou hry -zabavy a mozno pravy opak. Sama uvidis....robila som v skolke a tam 3 rocne deti lyzovali takze nevidim v tom velky problem. 😉

timea7
5. dec 2016

@lenkaemka roky som chodila na klzisko s deťmi zo škôlky, najlepší vek je podľa mňa okolo 5 rokov. Závisí to samozrejme od pohybovej zdatnosti dieťaťa, vyskúšať môžeš, dlho ti zrejme na klzisku nevydrží, ale možno sa mu to zapáči. Len naučiť sa korčuľovať, myslím samostatne a správne vstať, ak spadne, odrážať sa jednou nohou, zatáčať, brzdiť, na to je ešte predsa len maličký.

timea7
5. dec 2016

@marosinecko lyžovanie a korčuľovanie je veľký rozdiel, lyže zvládne dieťa skôr.

vivi
5. dec 2016

Náš začal ako 3ročný a od 4 rokov chodí na hokej 😉. Lyžuje a bicykluje (bez pomocných koliesok) od 3 rokov. Druhý syn teraz tiež tak začína 🙂 Závisi od dieťatka, vyskúšaj a ak nič, tak skús zas na rok 😉 Závisí od dieťatka ale aj trpezlivosti rodičov 😉

marosinecko
5. dec 2016

@timea7 áno pravda,je medzitým rozdiel ale už som videla 3 ročné dieťa korčulovať takže za pomoci by to mohlo ísť.

vroni
5. dec 2016

Nam pri dcere ortoped do 5 rokov korculovanie neodporucal (proti lyzovaniu nic nemal), ze to je priskoro (lyzovanie od troch rokov bolo ok). Pri synovi som sa nepotrebovala pytat, on je take drievko tarbave, takze korcule nehrozia, lyze uvidime v zime....

janinah
5. dec 2016

začínali sme od 4,5r. a s hokejom od 5r.,skôr netreba,hlave ak je dieťa slabšie a šťúple..čo však odporúčam je tréner a nie mamka s ocom za ruky cez verejné korč

danusskaaa
5. dec 2016

Jasné, vyskúšaj. Nemusí korčuľovať sám ale za pomoci bude aspoň sranda pre dieťa. My sme začali v 3 ale na umelom povrchu, hneď sa naucila (najprv chodila po ľade, potom sa suchala). Ľad sme vyskúšali len raz a tam jej to šlo slabunko ale sranda bola 😉

akvi
5. dec 2016

@lenkaemka vyskusat mozes, ale bude to ozaj len tak pre zabavu..v tomto veku je to dost skoro.. A z mojej vlastnej skusenosti - ja som robila kraso a veru, nedala by som dieta skor, ako v 4-5 rokoch do korcul.. Ja mam trvale nasledky na chodidlach z korcul..Takze opatrne, pretoze mala detska nozka este nie je dobre vyvinuta, aby zvladla takuto zataz.. Jasne, ze ked to bude raz za cas, tak ok.. Ale treba na to mysliet..aj na tento faktor..

senta_sofia
5. dec 2016

@lenkaemka asi by som ju skor na tie kacickove korcule postavila, nech skusa, ako na klasicke, lebo tam tie clenky dostavaju zabrat a ono ide vlastne hlavne o to, natrenovat rovnovahu a spravne pohyby. My sme zaradili najprv kolieskove, na tych lietal ako sarkan v 3,5 rokoch, ale na lade mal co robit. Ale rozhodne treba skusit 🙂

lubi40
5. dec 2016

@lenkaemka ja mam 2r2m syna a boli sme vcera1x. No mal zmiesane pocity. Hneval sa, ze mu to nejde, ale odist nechcel. Tak vlastne asi hodinu reval na lade, ale odist nechcel. Na zaver s nim manzel korculoval tak, ze ho drzal tesne nad ladom a nozicky sa mu suchali po lade. vysledok= manzel ma svalovicu jak svina 🙂🙂
My sme mali ale take korcule ako pre dospelaka, mozno keby sme mu dali take, co su dvojite, tak by mu to slo a nehneval by sa tolko...
Drzim palce!

mon895
5. dec 2016

Ja som mala 2r a 3mesiace ked ma mama zobrala prvykrat na korcule a korculujem odvtedy 🙂 takze sa to da ale asi zalezi od dietata

nikusssa
5. dec 2016

Nasu dcerku zobral tatino prvy krat na lad tiez ked mala 2,5 roka na tie kacicky a velmi ju to bavi tetaz ma 3,5 roka a vyskusali sme klasicke korcule zatial samozrejme s pomocou ide a bavi ju to 🙂

jajavk
5. dec 2016

moja dcéra sa naučila keď mala 2,5 roka na klasických korčuliach na ľad. Bola veľmi cieľavedomá a z ľadu sme odišli až keď už vedela prejsť aspoň pár metrov. Na začiatku sa učila stáť, keď spadla, postavila sa a odznova. Pomáhali sme jej minimum. Viac-menej sa sama naučila, len techniku sme jej ukázali a vysvetlili. Od narodenia bola veľmi šikovná a ostalo jej to dodnes. 🙂

lenkaemka
autor
5. dec 2016

Čil ma napadlo ale bude to asi hovadina :D zobrať ji na lad bez korčúl lebo ani neviem či na jej nožičku dostať take male čislo (24) a kupiť to len preto že na nich bude možno 3x sa moc neoplati lebo na rpk jej bude malinke.

lenkaemka
autor
5. dec 2016

@jajavk veď preto to chcem skusiť. Velmi pekne chodi už od roka, nečapce aj doktorka yo potvrdila

jajavk
5. dec 2016

@lenkaemka určite vyskúšaj, stojí to za to😉 + my sme kupovali také zväčšovacie korčule v tescu, tie boli super a na viac sezón - odporúčam

senta_sofia
5. dec 2016

@lenkaemka na mnohych stadionoch poziciavaju

lenkaemka
autor
5. dec 2016

Ja som chcela isť na vonkajšie klzisko do pd

3009
5. dec 2016

Dcéra bola teraz v sobotu s dcérkou 2 ročnou na ľade. Kúpili jej tie korčulky na topánky /2 kolajničky/ a učila sa korčuľovať pomocou takého tučniačika ktorého majú na klziskách pre detičky, ktoré sa učia korčuľovať a veľmi sa jej to páčilo. Vydržala 1 hodinu a teraz aj ráno si chcela zobrať jej korčulky, že sa ide korčuľovať. Je to určite individuálne. Ona je taká do všetkého hrrr...

sisaka
5. dec 2016

Syna som postavila ako 2.5 rocneho na tie zvacsovacie korcule a hned pochopil, co ma robit, najprv Len kracal samostatne a potom sa aj zacal odrazat, velmi sa mu to pacilo az tak, ze korculiam ostal verny, ma pre to cit a jeho technicka zdatnost Je v jeho 8 rokoch na vybornej urovni.A to zacinal korculovat so mnou, co som v tom case vedela ist Len dopredu a zabrzdit, takze nesuhlasim s tym, ze uz take male dieta to ma robit pod dohladom odbornikov. V polke sezony som mu kupila normalne hokejove korcule lebo tie zvacsovacie stoja za ....

sisaka
5. dec 2016

@timea7 mne sa zda, ze lyzovanie a korculovanie ma nieco spolocne. JA viem korculovat Len preto, lebo viem dobre lyzovat, nikto ma korculovat neucil a muz hraval ako decko hokej , postavil sa uz ako dospely na lyze a vedel hned lyzovat, bez kurzu, bez pomoci a lyzuje dobre.

timea7
5. dec 2016

@sisaka ak robíš viac športov, mala by si ten ďalší zvládať teoreticky lepšie, ako ten, čo nerobí žiadny. No teória je jedna vec, prax druhá. Sem tam sa vyskytne v triede dieťa, ktoré lyžuje od necelých troch rokov a na ľade sa v šiestich neuveriteľne vytrápime. Na lyže sa postavíš a kým si na rovine, tak stojíš pomerne pevne, no na korčuliach je to namáhavejšie, musíš zvládať udržať rovnováhu aj keď nie si v pohybe. Že je to náročnejšie aj na členky, to hovoril tréner, myslím tým korčuľovanie. Treba asi vyskúšať, čo na to dieťa, každé je iné, osobne nevidím dôvod sa niekam ponáhľať. Ja lyžujem aj korčuľujem od troch, možno štyroch rokov, no keby si ma videla na kolieskových keď som začínala.....

hanka50
5. dec 2016

Syn ako 4 rocny, uz hrava hokej, korculuje super a bavi ho to, dcera ako 2 rocna zacala na " kacickach" a tiez ok. Vydrzala aj hod a pol na tom. Ale najlepsi vek je okolo 5 rokov, mladsie dieta treba len vyskusat, ci sa neboji a ci vydrzi.

katka253111
5. dec 2016

@tova a ake korcule? Normal ci tie 2radove co sa len pripnu? Lebo som kdesi citala, ze tie su dost zbytocne, ze radsej zacat na riadnyh

lucinkacinka
5. dec 2016

Moj malý začal chodit na hokej mal 2 roky 3 mesiace,hned v riadnej výstroji tažšej ako on a v kanadách 🙂 Je to super,naučil sa pekne teraz má 3,5 roka.

sisaka
5. dec 2016

@lucinkacinka a to kde hravaju 2 rocny hokej, ak sa smiem spytat?

sisaka
5. dec 2016

@katka253111 podla mna dvojradove su nanic, ale ak sa dieta velmi boji...

erickatt
5. dec 2016

@lenkaemka ja mala v robote na predaj. Brala to oani drobcovi tez kol 2 a pol roka. Že boli a pačilo sa mu, korčule boli roztahovacie, tak snáď na 3 roky