Mate doma trojrocneho huncuta?
Síce bude mať tri až na vianoce a je to baba, ale rozumu má niekedy až žasnem!
čaute som na týchto stránkach 1.krát. tiež mám doma dcérku, ktorá bude mať v sept. 3 roky! našťastie do škôlky sa teší, no uvidíme ako zareaguje, keď bude celý deň bez známych tvárí...Tiež je riadne ukecaná a posledné dni hrozne, ale hrozne vzdorovitá...
Ano mame aj 3,5 rocneho aj huncuta. Rok skolky mame za sebou, tak dufam, ze od septembra to bude uz len lepsie. 🙂
Prečo, bolo to zlé?
mia...no nie vyslovene zle, ale zo zaciatku place a potom suboje s detmi o hracky a tak...proste musel pochopit nove pravidla.
A na to podstatne som zabudla...dufam, ze bude menej chorob ako vlani.
😉 No, hadam nás tie choroby nebudu velmi trapit, aj ked viem , ze sa im mala nevyhne. Inac, renca, tvoji chlapci maju pekne mena. Vyberala si ich sama?
Vlastne ja som chcela dievcatko Leu a bol z toho Leo. 😉 A potom sme sa dlho rozhodovali ci Teo alebo Bruno. Vyberali sme s manzelom.
Aj ja som plánovala podobné mená pre chlapca... ak sa v budúcnosti pritrafí...
ahooojte..tak ja má doma 3,5 ročn.mládenca-hyperaktívneho čerta...do MŠ odmieta chodiť..ja som teraz na MD s 2-mes.Anetkou,ale aj jeho zvládať popri uplakanej dcérenke je nad moje sily..tak chodí Aďko na varovku susedke,tam je spokojný..
😉 Apropo,narodil sa va januári 2OO4.. 🙂
dúfam,že sa sem prihlási viacej maminiek s takto starými detičkami.. 🙂 😀 😉
nechce sa mi veriť,že by bolo takto málo detičiek naroeených v r.2OO4.. 😠
Veď ja keď som v jan.2OO4 rodila syna,šlo to tam ako na bežiacom páse.. 😀 😀 😀
ahojte, ja mam tiez doma 3,5 rocnu Petku (januar 2004) a o chvilku k nej pribudne sestricka 😉
zatial ju planujem dat do skolky az od marca, prave kvoli chorobam, co tam cihaju, no ale uvidime. Zatial sa chysta mi vo velkom pomahat 😀
Ahojte,pripajam sa,my sme aug.2004.A mame riadneho betara. 😀 V skolke sme boli,stale bol chory,nevedeli si s nim rady,lebo vraj o nic nema zaujem,len by behal a on po tyzdni stratil tiez zaujem,tak na mesiac skusime este jednu skolku.Tamto bola sukromna.
A to u neho nevedeli vzbudiť o nič záujem? alebo to bola reakcia na nové prostredie?
dobré skoré ráno..dnes nemôžem zaspať.. 😠 prvýkrát,odkedy sa mi narodila malá... ☹ odsávam si MM,LEBO KRPEC SA NECHCE KOJIť... 😠 😒 😠
A náš čertík Ado spí..do škôlky nechodil,lebo tam nechcel jesť,piť ani spať---a to v tých najväčších horkách,,, 😠 všeho všudy tam bol vyše týždńa..schudol z 19 na l6 kg,býval chorý..vracal tam..nechcel tam spávať-- 😠 😠 😒 ☹ 😖 😖
no teda inak aj ja mam dcerku anrodenu v r. 2004 a este som ani ensla spat.Si este tu?
Ahojte maminky, ja mam tiez Drobca narodeneho v 2004, april 😀 . V septembri ide prvykrat do skolky, tak som zvedava. Zatial sa tesi. Bude chodit iba doobeda, to by mohlo stacit. Ja som doma na RD s rocnou dcerkou. Neviem si predstavit,ze by som ho nevidela cely den 😕 , hoci je riadny zbojnik 😀 😀 😀 .
lenka my sme dali nasho do skolky s prvkami Montessori, dufam,ze nas zaujem mat bude. Dozvedela som sa o tej skolke od jednej maminky z pieskoviska, oni tam dali hyperaktivneho syna, lebo ho v obycajnej skolke nezvladali, skuste taku,ak mate v okoli 😒 .
andy, tak bud tvrdohlava a nedaj mliecko pokial sa drobcek nepricucne, niekedy nebolo na vyber, dietatko sa muselo naucit,ked bolo hladne. Lebo flasa je dost narocna a moze to byt aj zaciatok konca kojenia ☹ .
Tak moja Katka je narodena v januari 2004 a mam este jedneho drobca, teda asi uz nie drobca ale velku slecnu Annu, bude mat dva roky teraz v stredu.
ahojte,tak v pond.sme mali poradňu s Anetkou-to je tá 2-mes.naša slečinka,pribrala len necelých 4OO g za 3 týždne..dr.nevedela poradiť-MM nechce ani z prsa ani odsaté z fľaše..Nutrilon nechce tiež..na skúšku som ju tam v ambulancii kojila a vypila až 13O ml.. 😀 to sa jej už dávno nepodarilo.. 😉
No hádam sa polepší,o týždeň ideme na preváženie..
a šibala Adriana sme museli objednať na ORL vyšetr,možno má zväčšenú nosnú mandľu..to bude horor,to vyšetrenie...raz sme tam boli,keď sa našej dr.zdalo,že má oneskorený vývin reči a že je HLUCHÝ.. 😠 !!!s tou rečou je to pravda,ale už sa lepší...ale počuje najlepšie z celej rodiny... 😀
Chudák,tam sa mu vtedy špárali v hrdle,aj sa dovracal,uši mu špricovali..otrasné...a nepríjemná dr.,ktorá nám stále nadávala,že ho nevieme udržať v kľude-asi v živote nevidela hyperaktívne dieťa.. ☹
andy.a nic si z toho nerob, ja som tam bola s malou, kolko mohla mat 3 mesiace- A aka bola zla, lebo nechcela po niekolkych hodinach cakania byt poslusne pricucnuta na prsniku (pritom chvilku predtym som ju kojila v cakarni), aby sa jej mohla ta sestricka sparat v usku, ci dobre pocuje. Ma to tak vytocilo, ako moze byt take male bebo zle. A najlepsie,ze neuprednostnuju male deti do 1 roka. No proste katastrofa,ked sme tam boli druhykrat som sa tam musela dobijat, aby ma pustili skor a to som tam uz nejaku tu hodinku cakala a Amalka uz chcela spinkat, potom by ju uz nikto nevysetril, by sme tam zbytocne cakali 😠 . Ale ze prisla znama sestricka so svojim syncekom,tak to nemuseli cakat ani minutu 🙄 🙄 🙄 .
Ahojte,u nas su len klasicke skolky,takze nic.Ani zaujem zo strany skolky nepocitujem,tak neviem...
Inac paradny des som zazila s Chrisom,ked sme boli na vysetrenie alergii.Vkuse plakal,trhal sa,nakoniec sa na mna pocural a este v cakarni sme cakali s vystretou ruckou taki ocikani.Bolo mi hrozne,ze ja drzim svoje dieta a ono tak trpi od strachu.Nastastie nie sme alergicki,tak som bola aspon tomu rada.Na vysetrenie sme sli kvoli skolke,lebo po mesiaci chodenia maval nadchy a nakoniec mal velmi silne nadchy.Stale antib.,tie mu imunitu oslabovali,no z mesiaca bol asi tyzden v skolke a skolka vyplatena(sukromna,takze hlavny poplatok nevratili,potesi 😠 )Esteze som bola bez prace,lebo neviem,ako by som to riesila.V praci by boli zo mna nadseni.
Neviem ako mu mam vyhovorit to,ze v skolke ucitelky biju!!!
lenka, no vraj aj v tej skolke blizko nas ucitelky davaju na zadok 😒 . Neviem,ci je to pravda,ale pocula som t uz od viacerych mamiciek,ako len od jednej a nemyslim,zeby sa medzi sebou tie mamicky dohovorili, myslim,ze sa vobec nepoznaju 😕 . Dufam,ze v tej nasej detom na zadok nemusia davat,ze sa im dostatocne venuju a deticky nemaju cas vystrajat 😖 .
ahojky, aj môj synátor bude mať tento piatok tri rôčky 😉
snilko blahozelame 🙂 prajeme vela stasticka, zdravicka, lasky,... a uz chodi do skolky?
moja nikolka chodila do škôlky od januára, ale len na 4 hodiny denne, nech sa zahrá s detičkami a od septembra ide už normálne aj so spinkaním, tak som zvedavá ako to bude zvládať a hlavne či nebude žiarliť, že malý je so mnou doma a ona v škôlke. ja som myslela že si ju nechám doma, ale všetci mi odporučili dať ju do škôlky, nech je s rovesníkmi a učí sa 🙂
matar, no ja davam drobca iba na tie styri hodinky (uz som to tu urcite nieraz napisala 😅 ), aby sa pohral s detickami a nieco nove sa naucil. Doma sa strasne nudi a potom je len zvada. No a som aj rada , ze tam bude chodit,lebo si aspon trosku oddychnem. Uz rok a pol som si cez den nepospala 🙄 . Dufam,ze mala mi dovtedy neprestane doobeda spavat, lebo na to sa tesim najviac 😅 . Na cely den som ho davat nechcela,kedze som doma s malou, pride mi divne ked su deticky tak dlho od rodicov prec a ked nemusi,tak nechcem. Pre mna je dolezite aby sa pohral s rovesnikmi,kedze tu pred blokom uz vacsina chodi do skolky,tak tu moznost velmi nemal.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
trojročného nie, ale ked chceš pokecat, môžeš prísť aj na tému vo volnej diskusii Nove prihlasene mamci i nemamci 😀