Ahoj baby som zúfalá. Chcela vy som sa opýtať či máte niektorá skúsenosti. Pred pár dňami som si robila tehotensky test lebo mi 5dni meškali. Vyšiel pozitívny. Tak som išla ku gynekológovi zobral mi krv ale na sone nič nevidel. A keďže som začala mierne krvácať hneď mi povedal že to bude potrat. Zobral mi ale aj napriek tomu krv na hladinu HCG ktoré mi z výsledku vyšlo pozitívne. Na druhý deň mi kázal prísť znovu, pri sone povedal že už vidno “dieťa”. Zas mi kráľ prísť o deň neskôr znovu mi zo tak krv na HCG a povedal že som potratila. Že to bol samovoľný potrat. Že sa to niekedy stáva. Keď som prišla domov urobila som si znovu tehotensky test a bol pozitívny dokonca písal 2-3 tt tehotenstva. Prosím o radu máte skúsenosti ? Alebo čo mám robiť ? Zmeniť lekára ? Ďakujem
Hcg niekedy klesa pomalsie, ale ja by som radsej zasla aj niekde inde, pre vlastny pocit.
Sama neviem čo mám robiť stále sa cítim ako tehotná ...nemohlo len dôjsť k chybe ?
@klaudia12345678 hcg sa ti nestrati z krvi zo dňa na deň, tehotenske testy ti budú vychádzať pozitívne este istý čas. Zbytočne sa nimi meties, uvidíš ci pride mrcha ale verila by som lekárovi, robil ti viackrát sono aj bral krv...
Len asi aj on niečo čaká keď mi znovu bral krv a v pondelok si mám zavolať pre výsledky
@klaudia12345678 pokial je pozivivne hcg tak lekar je povinny sledovat jeho vysku az kym to nebude negativne, cize pod 5... Ide o to aby sa vylucilo mimomaternicove tehu
Je mi ľúto. Ale HCG neklesne zo dňa na deň, vylučuje sa pomaličky. A lekár musí odsledovať kým neklesne na “nulu”.
Keď je v krvi hcg, a ide o zdravé prosperujuce tehotenstvo, tak hladina prudko stúpa a to lekár musí sledovať. Ak nič nevidí na usg, a hladina ti klesá, tak ide s najvyššou pravdepodobnostou o potrat. Testy môžeš mať aj dlhšie pozitívne, aj hladina hcg môže byť zvýšená, ale práve ide o to, že nestupa. Ako tehotná sa môžeš cítiť, závidí ID výšky hcg, ale zrejme ma lekár pravdu, bohužiaľ
😔😔a tehotenstvo sa skončilo predčasne
Vies ake boli hodnoty toho Hcg? Ak nie, zavolaj tam a opytaj sa. Podla toho sa da lepsie poradit.
Z prvého odberu boli 104 to mi povedal že som tehotná...a zo včera ešte neviem bude výsledok v pondelok
@klaudia12345678 Takze prvy test bol 104. V ktory den to bolo merane? Kolko bolo dni od zaciatku tvojej poslednej menstruacie ked robili ten test?
Potom na druhy den ti znovu brali krv ale nemas este vysledky a potom ti brali krv znovu na treti den?
Je to trochu cudne... Tie Hcg testy sa robia obden a nie kazdy den...A podla coho usudil doktor ze si potratila ked vysledky budu az v pondelok?
HCG 104 som mala v stredu. Spravil mi sono nič nevidel. Štvrtok mi robil sono videl už niečo. V piatok mi spravil sono zobral krv na sone už nič nebolo a z krvi bude výsledok v pondelok. Teraz som začala krvácať už cervene. A podľa doma usúdil že to skončilo... tiež tomu neverím stále má drží nádejí
@klaudia12345678 Ja by som to povazovala za unahlene povedat ze si potratila len na zaklade sona v tak rannom stadiu ale zase on je odbornik, tak mozno to dokaze. Citala som tu prispevky od bab, kde ich doktorka odpisala a boli tehotne. Nechcem ti ale davat falosne nadeje. Fakt je ze potrat v tomto super rannom stadiu sa deje velmi casto. Vacsinou preto lebo embryo nebolo v poriadku.
Neviem ci ma zmysel ist na pohotovost v nedelu ale skusit mozes... prinajhorsom na teba zagania a poslu domov, prinajlepson urobia sono a budes mat druhy nazor.
Drzim palce aby ten pondelkovy Hcg bol peknych 200.
Ďakujem veľmi pekne. Ja som si povedala že ak to takto má by asi to bude lepšie a nič s tým neurobím. Ale ak je to naopak tak pán doktor bude mat pekný problém a o pacientku menej
@klaudia12345678 Neviem ci lekar urobil nieco zle. V tychto fazach nema velmi co robit a nema to ako ovplyvnit. Mne tiez jedna lekarka povedala, ze podla nej som potratila, ze sa to neda tak skoro urcit naisto, ze musime cakat. Druhy lekar bol presvedceny ze je to mimomaternicove a treti si myslel, ze asi bude vsetko v poriadku. Vsetci traja ma vysetrovali v ten isty den. Ale nevedeli nic s tym, len ma sledovat a cakat. Nic sa s tym neda ine v tejto faze. Iny lekar mi povedal, ze viete, mohli by sme vas operovat a okamzite zistit co sa deje naisto a netrapit vas cakanim, lenze tym by sme aj ukoncili tehotenstvo, ak tam je, ak by aj bolo v poriadki, takze to asi nechceme ani my ani vy. Celkom vynimocne, ze tvoj lekar ta tak casto vola na kontroly, aby si vedela na com si, vacsina ani nechce velmi vysetrovat, kym zena nie je vo vyssom tyzdni, ale povedia rovno, ze pridte o dva tyzdne a hotovo.
Vieš keby má nechal tak že počkať a nie stále tam chodiť a stresovať má. To nieje dobre ani pre mna. Stále len nad tým rozmýšľam. Ale nádej umiera posledná. Som síce tehotná prvý krát ale nikdy by som si nemyslela že sa tak budem veľmi báť.
@klaudia12345678 Ved to... te strach je velky ale to je nic oproti tomu aky velky bude ten strach ked sa dietatko narodi. Len pri pomysleni ze sa mu moze nieco stat, ta chyti taky des ze ani dychat sa ti nebude dat... ale zase na druhej strane budes mat aj hrozny pocit stastia... a ten ti tiez bude vyrazat dych...🙂
Áno ja viem 🙂 veľmi po tom túžiť zažiť to raz aspoň v živote. Dosť dlho sme sa snažili a keď sa to konečne podarilo tak takéto stresy
Ahojte baby dnes ráno som si volal za výsledky a zo 140 mi vystúpilo HCG na 700. Pán doktor samozrejme už hneď mi diagnostikoval cez telefón že ide o mimomaternicove tehotenstvo. Poznáte niekoho ? Máte skúsenosť
@klaudia12345678 fu, nezávidím...ale mal by ti to este po par dnoch zopakovat a urobit sono, ci to urcite nie je v maternici...ale skor nie, podla toho ako malo stupa hcg..teraz ak to nezacne klesat tak ta caka LPS aby to nasli a vybrali...je mi to luto...
Teraz pozeram ze prvy vysledok si mala z 18.9? A druhy z dnes? Tak tsm je dost vysoky narast
Ahoj, držím palce, aby to dobre dopadlo nakoniec 🙂 prečo by malo ísť o mimomaternicové, keď už raz na sone zárodok dieťaťa videl?? tak asi bolo v maternici, nie? mohol ti aj prasknúť myóm a preto krvácaš.. moja známa to tak mala. Variant je veľa, ale ja dúfam, že to bude iba tá najlepšia a všetko bude ok ❤
na sone vidieť plod až keď je HCG nad 1000, pokiaľ bolo HCG 140 v stredu a v piatok 700 ešte by som to nebrala tak tragicky.....ale samozrejme pokiaľ by si mala bolesti, alebo silnejšie krvácanie utekaj na pohotovosť!
No v stredu bolo HCG 140 a v piatok už bolo 700 to si myslím že svedčí o dobrom nie ?
@klaudia12345678 nemusí to byť hneď mimomaternicové, nech zopakuje sono, u mňa tak pri druhom tiež povedal, že to bude mimomaternicové a za 3 dni dorazilo kam bolo treba a bolo aj vidieť... ale keďže krvácaš, ťažko povedať, určite si daj spraviť ešte aspoň 1-2x sono
Ja si na jednej strane myslím že to HCG by mi nestupalo keby ide o mimomaternicove alebo sa mýlim ?
HCG stúpa aj pri mimomaternicovom, ale pomaly a nezdvojnásobuje sa,....kedy máš ísť na kontrolu? nekázal ti prísť na sono?
@klaudia12345678 HCG stupa aj pri mimomaternicovomz ale pomaly...a pri hodnote 1000 a viac zacne robit problemy...
Mne stúplo rýchlo HCG ..na kontrolu idem teraz v stredu
@klaudia12345678 držím palce, daj vedieť
Dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.