Ahojte. Predminulý týždeň piatok som bola na krv a hcg som mala 4,8... V nedeľu som si robila test a bola tam slabá druhá čiarka. Pondelok mi lekár povedal ze podla krvy tehotná nie som a na ďalší odber (kvôli testu) nech prídem stredu.. Tak som išla.. Hcg som mala 244.. Ďalší test som si urobila včera, či náhodou hcg nekleslo.. Rano po zobudeni ma bolia kríže. Občas ma napína. Digitálny test clear blue mi ukázal 24.6. +1-2... Ale mam bolesti občas na ľavej strane. Nie sú silné. A sem tam ma boli podbrusko ako pred menštruáciou. Bojím sa ci môže ísť o mimomaternicove tehotenstvo. Nemáte nejaké skúsenosti? Kríže ma bolievaju na oboch stranách. Ale nie sú to silné bolesti. Prikladám foto včerajšieho testu
@hennyinnsbruck len sa bojím. Obavy ak ide o prve tehotenstvo... Na základe bolesti že viac sú na ľavej strane nez na pravej a už som z tých článkov deprimovana..
Neboj sa hcg a ciarku mas uuuuplnev poriadku ja som ani taku ciarku nemala. 1-2 na digitaly znamena ze si tehotna tak 3-4 tyzdne a bolesti a pichanie su tiez uplne normalne. Ja som sa bala tiez a kvoli takym pichlavym bolestiam som bola na pohotovosti kde bolo uplne vsetko v poriadku. Kym nekrvacas a neodpadavas od bolesti tak si z toho nic nerob a k doktrovi neutekaj skoro lebo na sone bude nieco vidiet az o cca 2 tyzdne a teba to zas zbytocne vyplasi. Naopak tes sa a drz sa 😉
@bojka22 neboj sa, bolesti sú normálne, také tie menštruačné a aj bolesti na ľavej strane. Celé tehu budeš pociťovať mierne bolesti, keď sa maternica roztahuje, či pichanie v podbrušku.
@bojka22 tak nečítaj lebo kým porodis sa zbláznis... (myslím to v dobrom) Ešte rôzne bolesti budeš mat pocas tehotenstva... 😉😉
Užívaj si tehotenstvo, teš sa na 1 Utzv, vše je ako ma byt, neboj.
@hennyinnsbruck veď ja viem ze tehotenstvo sprevádzajú bolesti len som sa zľakla že viac sú na jednej strane. Ja som začala brať aj horčík aj kyselinu listovú pre istotu. K doktorovi idem teraz v stredu (týždeň po tom co som mala hcg 224) povedal nech prídem že možno už bude niečo vidieť tak dúfam 🙂
@bojka22 bude dobre neboj, ozvi potom co bolo u dokiho 😍
@bojka22 gratulujem,si tehotná 😉...a čo sa tých bolesti týka,tiež som mala na začiatku tehu bolesti na ľavej strane a teraz je z toho krásny 2-rocny synček 😉....nemysli na hlúposti a užívaj si 🤗
@bojka22 horčík nemusíš brat preventívne. Ten sa berie, ak sú komplikácie ako tvrdnutie brucha, kŕče v končatinách a podobne. Je to síce iba horčík, ale je to v umelej tabletkovej forme a je to liek ako každý iný a tým sa treba v tehotenstve vyhýbať. Prvých 60 dní tehotenstva je rozhodujúcich v tom, či plod prežije a ci nebude mať nejakú vadu. Namiesto umelých minerálov radšej začni jest veľmi kvalitnu stravu, aj keby to mal byť tvoj najväčší výdavok. Za pár dní /týždňov, keď ti začnú nevolnosti a nebudeš môcť nič jest a zo všetkého budeš zvracat (ak sa to stane, čo sa samozrejme nemusí), tak budeš vďačná za tých pár dní, kedy si dala dieťaťu dobrý základ. Prvých 60 dní by sa nemali jest žiadne tabletky, žiadne lieky, len dobrá a kvalitná strava. Viem, že lekári odporúčaju tehotenské vitamíny a kyselinu listovú - ja som napríklad neuzivala ani to, ako veganka som mala kyseliny listovej v zásobe až až....a od 5. do 16.tyzdna som aj tak zvracala tak intenzívne, že jediné lieky a jediná výživa, ktorú som mohla prijať bola infuzna vnutrozilova. Potom som už začala jest normálne a popri tom som zvracala, ale mohla som aj jest. Takýto typ bolesti je normálny, budeš rada, ak toto bude tvoja jediná nepríjemnosť počas tehotenstva. Niektoré ženy nemajú fakt nič okrem bolesti krížov a pichania v bruchu z toho, ako sa im maternica roztahuje. Snáď budeš jedna z nich 🙂 teš sa, držím palce, kvalitne jedz, čo najviac zeleninu a ovocie, strukoviny, celozrnné obilniny, ryby (ak máš rada), špenát (aj každý deň) a nebudeš potrebovať žiadne umelé vyzivove doplnky.
@elementissa ďakujem krásne. Ja mam preto kyselinu listovú pretože celkovo odjakživa som mala problém so stravou. Malo som sa stravovala. Preto sa snažím tetaz papať všetko čo sa dá. Zeleninu mame len domácu doma tak no uvidíme ako bude ďalej 🙂
@hennyinnsbruck dám vedieť 😊😊
@bojka22 domáca je najlepšia 🙂
@elementissa už len čakať a dúfam ze vsetko bude v poriadku. Len divne ze krvné testy piatok negatívne (4,8) a nedeľu doobeda slabá ciarka na teste. Keby si neurobím test tak doktor ma pošle preč že tehotná nie som. Len ostal zaskočený keď nedeľu test pozitívny. Lebo vraj z krvi sa to dá zistiť skôr
@hennyinnsbruck aj nízky tlak je normalny? Lebo som bola štvrtok na infúzie s tým ze som mala nízky tlak slabá som bola dosť. A dnes mam nižší trochu zas. A meriam si teplotu lebo vraj mam horúce čelo
@bojka22 moja ,viem ze ti tu darmo budem pisat aby si sa nebala ale mna pichalo v pravom vajecniku a dost..dost som sa bala..ked som isla v 5tt k dr uz bolo vidno gestacny vacok s tym zltkovym ..a aj teraz ma niekedy picha vo vajecniku,maternici alebo akoby v krcku maternice..je to vraj normalne v prvych 3mesiacoch 🙂
@bojka22 tak tlak ti môže kolisat aj koli teplam... Treba veľa piť
Inac horcik aj znizuje tlak, takze ked mas ho nizky a lekar ti horcik neodporucal tak urcite ho neber. Mne predpisovali horcik v tehotenstve prave kvoli vysokomu tlaku.
@bojka22 aj ja som mala nízky tlak a aj zvýšenú teplotu, keď som čakala moje prvé dievčatko. Všetko je v poriadku, len sa nesmieš stresovať a čítať hlúposti na fb, či na koniku, užívaj si tehulkovanie, všetko bude tak, ako má byť 🙂
@nikuska_179 dúfam ze vsetko bude poriadku. Mam 20 rokov len ale veľmi sa teším. Som mlada. Ale mam 3 ročný vzťah čiže všetko bude dobre 🙂
@bojka22 nezáleží na veku, ja som čakala prvú, keď som mala 23. Budeš dobrá maminka, držím palce
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Hcg ti pekne stúplo, z čoho vlastne usudzujes že ide o mimoternicove? 🤔
Bolesti sú normálne..
Počkaj si na Utzv a nedavaj si diagnózy 🙄🙄🙄