ahojte, chcela by som sa opytat , ci ma z vas niektora skusenosti s otehotnenim 3 mesice po porode, ak dojcila. Prvu menstruaciu som dostala 26 septembra, teda mesiac po porode, druhu som dostala 30 novembra a od vtedy do dnesneho dna nic. pohlavny styk som mala len jeden krat a to 28 decembra. Uz asi tyzden ma pobolieva podbrusko , ako na menstruaciu, ale ta nikde. Malu stale dojcim, takze to moze byt aj tym. Moje obavy su vsak kvoli tomu, ze som prvy krat otehotnela aj ked som mala zavedene teliesko. Takze aj ked sme tentokrat nemali styk pri ktorom by partner ejakuloval do vnutra, mam vazne obavy, cca pred vcerom mi prislo strasne nahle nevolno ako na odpadnutie,a presne to bol aj dovod, preco som si kupila pred vyse rokom test. Uz vtedy som tehotna byt nechcela a teraz by to bolo uplne strasne, preto nemam ani test a ani lekara nechcem este navstivit. Proste sa bojim ako male dievca. Ink meram si uz asi tyzden aj teplotu a ta je vzdy nad 37 stupnov, aj ked myslim, ze to nie je ziaden dokaz tehotenstva, nakolko ju nemeram celym mesiac. Takze zienky, ak ste niektora mali skusenost s otehotnenim tak skoro po porode, skuste mi napisat, ako ste to zistili.
samozrejme, je to možné, moje dve staršie deti sú toho jasným dokazom narodili sa skoro presne po roku 🙂 ale nikdy som neoľutovala že boli tak vekom blízko pri sebe
jasne že možeš zostat aj skorej a kojenie neni antikoncepcia 😉
Urcite sa to da, mam byvalu spoluziacku, ktora porodila syna ked jej dcera mala nejakych 11 mesiacov..
inak jedna moja kamoška ma teoriu, že deti sa maju rodiť v dvojiciach- alebo dvojčata alebo vekom blizko pri sebe... myslím, že na tom niečo je, prvy rok je sice pre rodičov zaberák, ale potom sa prejavia aj tie výhody- deti sa stále majú s kym hrať a nespoliehaju sa iba rodičov, naučia sa deliť sa, maju stale niekoho blizkeho pri sebe, či už v živote alebo v školke a pod...
Ak nedojcis casto, aj v noci a uz mas menzes tak je velmi pravdepodobne ze aj ovulacia bola. A to mozes kludne otehotniet ak idete na ostro a nevies kedy mas plodne dni. Kolky den cyklu mas teraz?
moja sesterka sa spoliehala na antikoncepciu z dojcenia a po sestonedeli otehotnela 😀
@hviezda89 preco, co ked nemoze brat antikoncepciu ako ja? 🙂 ja sa tiez spolieham len na muza, ale ten mal este pred svadbou vysvetlene, ze ked urobi nieco s cim som sa ja nezlozila, tak adio, lebo ma v tomto moju plnu doveru a ked ju sklame uz ju nazad neziska...a tak sa vzdy pyta ci moze...a vzdy dostane odpoved ze nemoze 😀
samozrejme ze ano a nie len 3mes. ale ovela skor 😀
Manzel a jeho brat su 14 mesiacov od seba... A to potom manzel rastol rychlo a jeho starsi brat pomaly, tak vyzerali ako dvojicky...
Poznam este jednu pani, co mala deti plus minus rok od seba.
Pre mna osobne horor si to len predstavit, ale ako pise @fra, niektori si to tak naplanuju a su velmi spokojni...
Ak chces vediet, na com si, chod do Tesca alebo drogerie a kup si test...
@dankariska no teraz je to 46
tak si kupim ten test,drzte mi prsty dievcence,lebo ak to bude//,tak asi fakt tu maslu
Tak mám kamošku narodená koncom decembra a jej brat zaiatkom novembra nasledujuceho roka. Mala 10 mesiacov, ked sa narodil 🙂 inak mne teraz po druhom porode, tiež dojčim, chodi menzes aj s dvojmesacnou pauzou, napr. v novembri nic, dovtedy ok, no december a januar teraz ok.
ja som nemala menstruaciu kym som kojila, takze mozno aj tvojmu telu prišlo že kojiš menstruacia nie je vdaka tomu, ael test to istí. držim palce nech tam druha čiarka nebude ale ak nahodou nie, tak neboj svet sa nezruti, nase druhe neplanovane mimi bolo počate podla mna vyššou mocou aby sa prislo na to ze namam v poriadku štitnu žlazu.
nie teraz mam 3 deti.Syn ma 18, dcera 14 a toto male mroco,bude mat 4 mesiace. Ja uz pomaly babicka mozem byt.
@ichbinich 😀 😀 😀 ja som z mesta a som zvyknuta, ze tu o teba ani pes nezakopne...a tam ked som sa vydala , prve co ci som tehotna, ze sa vydavam a potom rok a pol kym sa nam podarila Sofi sme pocuvali, ze kedy uz konecne bude.. nasa prva prechadzka vonku na 5 den po porode, lebo bolo teplo, a hned otazky kedy bude druhe a neprestali s tym dodnees..
Preto pisem listky muzovi co ma kupit, ani do obchodu nechodim, s malou sa motam vacisnou v prirode, aby som mala pokoj, lebo ma depky chytaju pri takom vyzvedani..
ja len napíšem ako sú surodenci môjho priateľa najstarší január 1986, stredný apríl 1987, mladší apríl 1988, takže určite sa to dá 😉 a to dojčila normálne
osobne skúsenosť nemám, ale kamarátka takto skoro otehotnela , lebo za ochranu považovala že kojí maličkú. Tak do roka už majú dve babule
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ahoj , samozrejme ze je to mozne , by si sa cudovala . ja ked som bola po nedeli na kontrole na gynde tak tam bola tiez mamicka ktora rodila ako ja cize bola 6tyzdnou poporode a lekar jej povedal ze tehu no chudera hned tam odpadla . no troska to nechapem tu nezodpovednost jej muza ved len 6tyzdnou po porode 😒 otehotniet mozes aj pocas kojenia -to je potvrdene . zostava ti len test spravit , ci sa bojis alebo nie . drzim palce