Ahojte žienky, hlavne tie v podobnej situácii z dediny, čo robíte so svojimi ratolesťami celý deň? Ako sa stíhate venovať sami sebe? Ako sa zmenilo vaše manželstvo po narodení bábätka ? 🙂 píšte hocičo cítim sa osamelo akoby som okrem svojho bábätka nemala nikoho. Ako sa vyrovnať s týmto stavom ? Čo robiť? Ďakujem
Tak nejak ... ja mam mesto praveze strasne daleko a autobusy viac nechodia nez chodia takze nemam sancu s malou niekam inde ist ako byt tu v dedine ... je tu dost znamych ale kazdy ma svoje stsrosti manzel nie je cele dni doma a ked si navarim a poupratujem uz som unavena stiham v ramci moznosti popri mojej "ruckovej" dcerke a potom aj ked si chcem oddychnut ona mi to nedovoli a zasa ked mam volnejsi den ze vsetko stihnem
rekordne rychlo zas sa nudim a neviem aky program mam pre nas vymysliet ... chyba mi proste vyjst si s kamoskou otehotnela som v 20tke kamosky su na vyske v KE BA a to nejde ... nemaju cas ani na pisanie nic ;) aspon mame tie deticky
Akoby som o sebe citila. Co uz. Momentalne som u rodicou na dedine. Mala spi a ja odpocivam. Samoska som na mk.
@simik14 haa, to fakt jak o mne, ja som otehotnela v 20tke po prvom ročníku na výške a všetky kamošky sú v BA alebo BB a keď sú už aj tu, nemajú čas, alebo ho nemám ja - cez víkend som šťastná, ak si mm uvedomí, že má rodinu a niekam ideme alebo som prešťastná, že sú doma naši, lebo pracujú cez týždeň, a mi sním dosť pomôžu, tak si troška oddýchnem....
Ja mam rodicov dost daleko cize ja som na malu komplet sama ... mali sme teplotovy vikend asi nam pojdu zasa zubky tak som tu nebola 🙂 teraz sa kludne hraje pojdeme si uzit pekny den von od zajtra hlasia dazde neviem dokedy :( a vy ako s detickami ?
@simik14 tak to je ťažko, keď si na všetko sama ☹ ešteže ja mám rodičov blízko.....dúfam, že ste to zvládli dobre a zúbky už nebudú trápiť.....a my....normálka, malý ako utrhnutý z reťaze, chce byť stále vonku , behať kade-tade a ja nevládzem za ním utekať s bruchom ako slon....už aby mi to čo najrýchlejšie do pôrodu ubehlo, no a potom zase neviem, ako s dvomi to zvládnem......hlavne tá psychika....cítim sa strašne slabá....
Tiez som na tom podobne.byvame u nasich na dedine.ked som chodila do prace tak som milovala to ticho a klud co tu mame a teraz mi uz lezie krkom.potrebujem ludi a spolocnost.prechadzka po OC medzi ludmi je strasne super🙂 s mm sme tiez len v nedelu lebo aj staviame dom,takze co ma volno je tam.ale mame tu take mensie ihrisko a tam aj ked sa so starsimi detmi porozpravam tak mi je lepsie🙂
@julka1106 ah prajem ti pekny porod ... kiezby si nemala taky ako ja ze mi ho museli vyvolat len preto ze chceli ist na obed :D vsetko to je o psychike minuly tyzden som mala brutalne blbu naladu chvalabohu dnes som prisla na to cim to bolo proste pms ... ako vzdy 🙂 dnes som sama ako prst a nevadi mi to mala poslucha den ako ma byt aj ked uz pocasie zas nie je celkom fajn ... uzivaj si tehu ... ja som si ho moc nemohla bola som chora .. aky mas termin ? Kolkeho ?🙂 drzim prstiky !
Zuznocka tiez som si to povedala ze klud je super ked som z mesta sla na dedinu 🙂 ale chcela by som ist spät do mesta ale manzel nechce
Ahojte mozem sa pridat k vam?ja sama na seba nemam cas teda ked nemusim ist k lekarom,cely den si s malym kreslim alebo hocico,no teraz je v obdobi vzdoru,a starsi chodi do specialnej skoly,som rozvedena,,,
@cukricek20 mas to asi tazsie ako ja a urcite by si uvitala nejaku pomoc ... aj ty si z dediny ? Pridaj sa kludne k nam bude nas viac 🙂 nebudeme sa nudit ani nebudeme mat pocit samoty kym odpise kazda kazdej 🙂
@simik14 ja som z mesta,ale tak uz som si zvykla ze mi nema kto pomoct a tak 😝
Ahojte.No budte radi ze mate aspon niekoho pri sebe,rodinu,alebo niekoho...a co ja?tisicky km od vsetkych co poznam...v tehotenstve ma moj snubenec nechal,mali sme sa pred rokom v maji vziat..Nemam tu nikoho,momentalne placem a pozeram na moje male babatko ako spinka,a pytam sa sama seba ze co som komu urobila...Neviem ake je to byt uz stastna...von chodim stale sama,vidim par zien s kocikmi ako sa smeju mamicky,rozpravaju a ja sama si kracam dalej...Ach jaj...no mam zlost na vsetko a vsetkych.Teraz clovek vidi,kto je ozajstny priatel.... ☹
@zuznocka ja byvam blizko mami ale s nou si nerozumiem kedze sa sprava ako male decko,ale so sestrou sa da,byva nedaleko,tak na nu sa mozem obratit ked potrebujem pomoc s detmi,ked sa osamostatnis tak to bude tazsie ale ked si zvyknes tak to bude super 🙂
@hatapkagb ked som si to precitala tak som si uvedomila ze mozem byt rada za manzela aj ked nie je cele dni doma ... taky mam pocit ako ty akoby nase dietatko bol ten jediny cloviecik koho mame ... budme vdacne ... deti nas potrebuju musime byt silne ... kludne pis aj postu ked nechces vsetko pisat verejne posnazim sa ti pomoct alebo aspon poradit minuly tyzden som depkovala tiez takym stylom samota ubija .. hlavu hore 🙂
@simik14 a to som bola velmi stastna...v jeden den sa vsetko zrutilo,presiel uz rok,a ja stale tomu nemozem uverit,ostala som sama,ale pravdu povediac nie,ved mam moje lasky,moje dievcatka.Kazdy den dakujem Bohu ze som tehotenstvo prekonala v zdravi a hlavne dietatko sa narodilo zdrave teraz ma uz pol rocik,zijem a idem koli nim....Ale aj tak citim sa strasne,ale strasne sama,neverim uz nikomu,mala som konecne po 8rokoch kamaratku a ona mi ukradla mojho buduceho manzela,pomotala mu hlavu a aj tak sa vratila k muzovi,no ved to len kravy sproste toto urobia,ale trest ich neminie
Ahojte kocky,co porabate?ja som prisla so starsim zo skoly,uvarila som teda upiekla palacinky a cokoladovy puding s jahodami 🙂
@cukricek20 mnam fajny obed,toto ma moja dcerka rada a este aj dukatove buchticky inak nic ine nezje,myslim so slovenskych dobrot ako napriklad buchty na pare,ryzovy nakyp,rezance s tvarohom ci makom,zemlovku atd...no tak nechuti jej,ja by som si veru dala vsetko 😀 Mladsiu som chcela ist kupat zachvilu ale ako som ju kojila zaspala mi ale tak necham par minut lebo dnes spala len pol hodku
@zuznocka pred rokom som kazdemu vynadala ze co mi kazdy tara za somariny,pride iny muz...ano pride mozno,no neriesim to teraz,verila som ze sa vrati domov,koli dievcatam,no sklamal ma strasne.Uz s tym nic nenarobim.Tak ale zacat zase vsetko odznova,neviem,ako bude.Moj ex bol totiz jediny muz v mojom zivote a verila som ze navzdy...ach jaj :(
@hatapkagb moj mensi je taky pazrosko maly,ale starsi tak ten ma problem s jedenim,on nechce ziadne ovocie ani zeleninu,iba ked mu spravim nejaky kokteil tak v tom ovocie mu nevadi ale inak ano,ale co uz on je taky od mala 😅 idem ich teraz okupat a idu spat,a konecne zas klud a to blazene ticho 😀
@hatapkagb vies ja to nechavam na nahodu,pride pride,nepride nepride,tak ich vychovam sama,uz som sa vyrovnala s tym 😉
@zuznocka my vsetci traja mame radi vsetko co sa tyka cokolady 😀 priroda to je tiez moje ale ja sama sa nejako teraz neodvazim ist,mozno v lete s detmi pojdem 🙂
@zuznocka dobru noc 🙂
@simik14 Ďakujem za povzbudivé slová, tehu si vôbec neužívam, pri ročnom krpcovi sa to asi ani veľmi nedá, včera navyše dostal horúčky a vracal celú noc, bojím sa o neho , aj o seba s bábom v brušku, aby sme to nechytili aj my takto pred pôrodom....som v 34tt, prvého som porodila v 37tt, tak som zvedavá, kedy príde braček na svet ... cítim sa totál na rozpadnutie :-/ som rada, že ti už je lepšie....mňa chytjú takéto stavy raz za čas, ale väčšinou zmiznú, už to musíme nejako dobojovať na tej materskej a užívať si detičky, kým sú malinké a rozkošné 🙂
ako by som o sebe čítala...mám ten istý problém a doteraz som ho nevyriešila...odkedy som na materskej, cítim sa strašne osamelo, nemám žiadne kamošky s deťmi a je to pre mňa frustrujúce.....bývam na dedine, no mesto je blízko, tak sa chodím prechádzať tam, ale nebaví ma to samu každý deň dokola.....☹ venovať sebe sa skoro vôbec nestíham...a manželstvo? sme viac unavení, menej sa rozprávame, a myslím, že mm si myslí, že tá materská je prechádzka ružovým sadom a celý deň asi ležím s vyloženými nohami...