Sama na dve deti

liliht
13. jún 2015

ahojte mamicky nikdy by som neverila ze sa mi to stane a budem tu pisat.... ☹ som zufala priatel nas opustil pred dvoma tyzdnami... ako by to nebolo dost vyhodili ma z prace ktoru som mala popri materskej kde som si mohla brat aj dieta...vratili sme sa z nemocnice lebo moj mladsi syn ochorel .... som velmi nahnevana neviem co mam robit ako ist dalej peniaze sa minaju on nejavy ziadny zaujem ....ako ste to zvadali vy poradte mi tipy ako sa mam z tim vyrovnat ....zijem v meste daleko od rodicov ...nemam mi kto pomoct som na vsetko sama ... moja mama ma nechce doma bo to by bola hamba rodiny nechcem skoncit s detimi v azilovom dome .... dakujem velmi pekne za kazdu jednu radu .... negativne poznamky si prosim odpustite lebo som na pokraji zrutenia sa

sheila72
13. jún 2015

Ahoj, asi ti veľmi neporadím, ako sa s touto situáciou vyrovnať duševne....materiálne ti však môžem poradiť to, aby si expriateľa bombardovala platením alimentov. To s tou prácou ma mrzí- skús si ešte niečo pohľadať. Ideálne by bolo, keby si sa presťahovala aspoň bližšie k rodičom, že by ti mal deti kto postrážiť keď budeš v robote. Slobodné maminy chodia často do spoločného bytu, aby mali menšie náklady. Skús nájsť niekoho, kto by šiel s tebou bývať, lepšie by však bolo, keby si predtým nájdeš aspoň brigádu lebo pracúce mamy už nechcú chodiť do podnájmu s tými na RD. Držím palce.

bonaqa2013
13. jún 2015

@liliht ak si na pokraji zrútenia tak si niečo kúp na ukľudnenie - napr. PERSEN. troška sa ukľudníš a situáciu nebudeš vidieť až tak kriticky - aj keď je to zlé, ale povedz si že to mohlo byť aj horšie. A čo povedať na otca tvojich detí? hovado.... Treba podať na súd o určenie výšky výživného na deti aj na teba - pretože si na MD, a to je momentálne tvoje zamestnanie - aj keď platené dosť blbo.

liliht
autor
13. jún 2015

@sheila72 dakujem za radu

liliht
autor
13. jún 2015

@bonaqa2013 skusim ten persen .... uvidime nemozem ani jest ani nic ruky sa mi klepu od nervozity nespim chodim ako matoha :/

pribinak
13. jún 2015

Chod na urad prace, odbor socialno-pravnej ochrany deti a mladeze a oni ti pomozu spisat predbezko a vyzivne a tiez upravu styku, zober so sebou rodne listy deti a cele to zanesies do podatelnena sud, toto odporucam spravit cim skor

Ak mas nejake vacsie naklady na deti, odkladaj si blocky ci seky, ked ti bude expriatel davat peniaze, tak jedine na ucet, ste kryti obaja

Ak si v podnajme, tak urcite chod do co najmensieho bytu, jednoizbak pre vas upkne staci, aby si minimalizovala naklady
Ziadne lieky si sama nedavaj, radsej sa chod ukludnit k psychologicke, pokial si na materskej ci rodicaku, tak aj na urade prace su psychologovia a ti su v tvojom pripade zadarmo

terezka1947
13. jún 2015

@liliht nemam radu,lebo velmi dobre ti uz poradila @pribinak ☹ a je mi luto,ze si v takej situacii s detmi...napadlo mi,ci mama je tak velmi radikalna a radsej ta necha trpiet...ale asi sa s nou uz na tu temu bavila 😒
mam iba tip na upokojenie,persen je ok,ale aj magne b 6 je dobra vec
a este mi napadlo,ci priatelovi rodicia trebars nie su na tvoje strane,ci by nepomohli aspon na chvilu..

bonaqa2013
13. jún 2015

@liliht ak nepomôže, tak potom choď k lekárovi - aj k obvodnému, povedz čo a ako a on ti niečo predpíše. Niečo na spanie a možno aj na ukľudnenie. Lekári predpisujú silnejšie lieky ako predávajú na volno v lekárni

libka1
13. jún 2015

prispevky pribinak a sheila asi povedali uz vsetko, hladaj inu mamicku na spolubyvanie, pomozete si z varovanim a zaroven usetrite. a priatela co najskor dokop k plateniu alimentov, ked nepojde dohodou tak sudnou cestou. drzim ti palce, naozaj tazka situacia. ☹ a tvoja mama sa moze hanbit... ale to ti moc nepomoze ☹

luckamorka
13. jún 2015

ja by som sa v prvom rade hanbila za taku mamu ktora mi odmietne pomoct ked to najviac potrebujem kvoli tomu co by povedali kostolne babky, a nie za dceru ktoru opustil muz... velmi ti drzim palce

liliht
autor
13. jún 2015

@luckamorka dakujem velmi pekne .....

liliht
autor
13. jún 2015

@bonaqa2013 mno neviem ci mi nieco predpisu kedze kojim .... ale persan som si kupila moc mi to nepomohlo 😒

liliht
autor
13. jún 2015

@pribinak dakujem velmi pekne za radu .....lenze moj priatel nie je uvedeny v rodnom liste ako otec lebo uz pocas tehotnstva sa na mna vykaslal ale potom sme da dali dokopy ked sa mali narodil az po 3 mesiacoch vzdy som zila v strachu ze odide :/ je to hrozny pocit ... cloveka ktoreho som milovala nenavidim ....

liliht
autor
13. jún 2015

@terezka1947 dakujem moc za radu 🙂

liliht
autor
13. jún 2015

@terezka1947 priatelovi rodicia podporuju svojho syna on u nich totizto teraz byva ...

martina833
13. jún 2015

@liliht ake velke su deticky?
mamy su silne stvorenia, zvladnu toho velmi vela, neboj sa to das, je to riesitelna situacia, len sa nesmies lutovat, ale vsetko si premysli a rychlo konaj,
vyhladaj psychologicku, doda ti silu

velmi ti drzim palce!!!

gita17
13. jún 2015

obvodny ti moze predpisat neurol, je to dost silny liek, persen je oproti tomu nic, neurol preplaca poistovna, tusim doplacas 1 eur, cize ked to porovnas s volnopredajnymi liekmi, urcite je to vyhodnejsie. Ked si das 2 naraz tak ta nevytoci absolutne nic, svet gombicka, ale to by sa tusim podla pribaloveho letaku nemalo 🙂 🙂 🙂

bonaqa2013
13. jún 2015

@liliht len sa skús poradiť s lekárom.... ak ti nepomohol Persen -tak choď k lekárovi. Persen je asi najsilnejší čo predávajú ....

sue
13. jún 2015

@lilight treba podat na sud urcenie otcovstva ! Neboj sa, vsetko sa casom vyriesi ! Ake velke su deturence?

ivca88
13. jún 2015

Nechcem byt zla ... ale tie lieky ti ako pomozu vyriešit situaciu ? ...
To sa možes aj kazdy večer íst ožrat ..a tiez bude svet gombicka ... ☹
Viem ze tvoja situacia nie je jednoducha ... no bývaju aj horsie a zvladnu to ...
Naozaj ... pokial ti zdravie slúži ...tak sa dá všetko ...
Velmi dobre ti poradila pribinak ...
a k tomu dodám,... že ked si nájdes novu prácu ...tak bzde zase vsetko ľahsie 🙂 len to skušaj a neopustaj sa .. . Lebo nik iný tu situaciu za teba nevyriesi .... a hlavne netereba zabudat na to ..ako sa cítia deti .. ked uz ich otec opustil a financne ste na tom velmi zle ... tak aspon nedovol ...aby ta videli ako si davas lieky (na predpis ... tie silne) ci pijes ...

liliht
autor
13. jún 2015

@ivca88 ja sa nechystam pit ....ale chapem tomu co si napisala a mas pravdu ... len niekedy to je tazke byt silna ☹ ale nechcem aby mali mamu za ktoru sa budu hambit....

liliht
autor
13. jún 2015

@sue deturence 6 rokov a 15 mesiacov

sue
13. jún 2015

@liliht ak by si chcela, mozem ti poslat balik veci po nasom 7a pol rocnom synovi 😉 napis do ip adresu, ak mas zaujem...

ivca88
13. jún 2015

@liliht som rada ze si to pochopila 🙂 dufam ze ta to trosku posilnilo ...
Naozaj .. zatni sa ...a nelutuj sa ... lutuj jeho !
ty si najdes robotu .. ..alebo skusis ziskat vyzivne ci príspevkx od statu ..x uskromnis sa ... a bude ti dobre ... 🙂
Ako som písala ... kým ste zdravý ... všetko sa dá ... 🙂

luckamorka
13. jún 2015

Ja viem lahko sa to hovori, ale snaz sa to vnimat tak, ze aj tak to bol kreten (spominas ze uz v tehotenstve ta opustil a zila si v stalom strachu kedy to urobi znova), takyto zivot predsa tiez za vela nestal, takze v podstate ta odbremenil. Na zaciatku je kazdy rozchod tazky a pri detoch sa zda neriesitelny, ale uvidis ze postupne sa dostavia drobne uspechy a bude to stale menej a menej neznesitelne az zrazu zistis ze si to celkom uspesne zvladla a zije sa ti ovela lahsie. Tiez ti radim pokial sa da vyhni sa liekom, aby si do toho nespadla a neostala zavisla alebo co, na taku mamu by sa detom asi tiez tazko pozeralo, stale si opakuj ze je to len obdobie ktore prejde a ze bude len lepsie...

annav
13. jún 2015

@liliht uplne Ta chapem. Ak by pomohlo, mam vselico, hlavne topanky (po mladsom synovi, ktory ich vobec nevynosil ). Mozem priniest do ba.

fcchelsea
14. jún 2015

@liliht skus radšej ten azylový dom ak sa nechceš psychicky zrutit a nemáš inu možnost daj vediet aké velke maš deti mohla by som ti pomoct aspon s vecami alebo hračkami

pribinak
14. jún 2015

@liliht tak to je sakra tažké, ale to zo zápisom otca do RL si dobre rozmysli, najnižšie vyzivne je cca 30e, ci ti to stojí za staranie sa do výchovy a podobne
Neviem kde máš trvalý pobyt, ale niektore mesta a obce majú zriadený taky krízový fond a ak spĺňas podmienky môžeš dostať jednorazový príspevok, napr to 6 rocne ide asi v septembri do školy, tak na nákup oblečenia a škôl pomôcok, ci na zdravotne pomôcky, ak nosí okuliare ci topánky

mircalla
14. jún 2015

@liliht Persen je na baze nejakych byliniek, neuskodi ani neni navykovy, trosku pomoze a aj so spankom
zial mam mladsie dieta, tu nepomozem s oblecenim (maly este nema 5, to by nesedelo)....skus si pohladat cim skor novy pracu....cokolvek.....aspon na par hodin
@pribinak Musim povedat,ze som od teba citala uz vela vybornych rad🙂

lucinkaboz
14. jún 2015

co je prosím ta tvoja mama zač, daka fanaticka katolička,hanba rodiny? kriste.....

pribinak
14. jún 2015

@mircalla dakujem za pochvalu, vazim si to !!!!!