Ahojte s priateľom sme boli spolu osem rokov máme krásnu ročnú dcérku a on sa zrazu rozhodol že si nájde inú .. odišiel s ňou do Česka neviem sa mu mesiac dovolať vôbec nechal ma samu a som a toho na prášky nedokážem sa tešiť s ničoho ..nemám žiadnu pomoc nikoho som z decaku nemám ani rodinu ..už mi pomohla aj charita ale je mi to tak trápne stále nemám nič dostávam rodicak 270+25 prídavky s toho 220 platím nájom +15 internet ten asi aj zruším.. ale aj tak na seba kašlem ale trhá mi srdce ako sa človek dokáže otočiť .. a nechať svoje dieťa takto jeho rodina sa do toho nestará nikdy ma nemali radi koly tomu že som z detského domova furt má ponižovali ale to je iná téma zas oni mi pomôcť nechcú ani sa im prosiť nebudeme .. pomôžte mi čo mám robiť fakt mám chuť niekedy sa zabiť ale nespravím to svoju dcérku milujem najviac len už som na konci síl ..
Mrzi ma, ze si v takej narocnej situacii. Musi byt tazke byt takto na vsetko sama. Je otec zapisany v RL? AK neposiela peniazky treba pýtat vyzivne - vedia poradit aj na kuratele, prip. https://www.usmev.sk/kontakt/
@selbiii od priateľa vybaviť výživné. Nájsť si prácu a dieťa dat do jasiel ( but si nechať rodicak alebo vybaviť príspevok na jasle).
Nie je to ideálne ale nič iné ti nezostáva. Držím palce.
Aké veľké máš dieťatko.? Odkiaľ si?
Ak si zo Zvolena tak nedaleko je domov pre osamele.matky s detmi.Taketo riesenie by ti nepomohlo kym by si sa postavila na nohy?Ubytujes sa tam,s oblecenim vie stovka zien pomoct.
@c_est_la_vie určite už som niečo aj obvolavala ale keďže som čašníčka vyučena a to teraz není možné musím skúšať niečo iné
@gercakovci som zo Zvolena a ďakujem oblečenie máme z charity a niaka hračka by malu určite potešila ale nepísala som to koly tomu ..
Keby ti pomohli vecičky tak môžem niečo po mojej dcérke poslať.
@stela01 svokrovcovci má nemajú radi o malú tiež doteraz nejavia záujem povedali mi že si to máme riešiť a že tak mi treba že on potrebuje žiť atď ... 🤦 .. súrodenci jeho má tiež ignorujú .. a on ma vypnutý mobil úplne asi už má iné číslo alebo čo .. no zatiaľ sa snažím všetko čo sa dá ..jedlo mi dáva suseda robí v obchode tak veci z odpisu mi nosí tak aspoň tak snažím sa nájsť si niaku prácu ale pripadám si už že som smola sama o sebe 😒
Pomohla by s oblečením akcces 😃 poprípade hračky
@mtoth presne tak viem že o pár mesiacov možno aj rokov to budem vidieť úplne ináč ako teraz preto padne dobre rada niakeho nestranného človeka lebo zatiaľ som len ja tá najhoršia keďže v živote som mala len priateľovu rodinu .. teda bývalého tak neviem niaky názor ani nič ani čo robiť
Ahoj. Napíšem ti správu
@selbiii dievča hlavu hore. Máš mini zdravú dcéru. V prvom rade výživné na ňu. Kľudne sem píš,nebudeš sama na tieto veci a uľaví sa ti. Po obmedzeniach jasle a ty do roboty. Ja si myslím,že keď si z dd, tak to celkom dobre zvládaš. Na začiatok musíš zabezpečiť prachy na základ. Jedlo a byvanie. Časom bude z bábatka škôlkarka,školáčka, puberťáčka....a ver mi, budeš na seba hrdá,že si to zvládla hlavne tento ťažký začiatok.
Do budúcnosti,keď sa zjaví ďalší pán dokonalý, nenaleť a nerob si hneď ďalšie mimino. Už vieš,ako to je ťažké bez pomoci.
Ak chces...skus kontaktovat cez FB Charita tour. Pomahaju sice rodinam s chorymi detickami, ale mozno aj takym v nudzi. Priznam sa-ze neviem ako posudzuju narok..iba im prispievam ... tak mozno by ti trosku pomohli...
@selbiii nie si v situácii že môžeš čakať na uplatnenie v odbore, ja tiež asi ako 90 % slovákov nerobím v odbore čo som vyštudovala.
Kebyze som v situácii ako ty tak sa hlásim ako predavačka, upratovačka, čokoľvek... Či chces čakať či ta nevyhodia z bytu, alebo kŕmiť dieťa 2 roky suchými rožkami?
@selbiii napadlo ma ze skus napisat na samospravu kde mas trvaly pobyt, kde si obcan, ze aku mas zufalu situaciu a oni mozu dat aj jednorazove prispevky, ak je vola... A mohli by aj poradit ine veci napr. ci nemas narok este na socialne davky, prispevok na byvanie alebo co... Nikdy nevies, mozno motyka vystreli. Asi najlepsie napisat starostovi alebo primatorovi a par adries do kopie. Ja by som bola rada keby sa nieco vymyslelo na tych otcov co nie su pritomni pri vychove deti do takych 7 rokov, dovtedy je to najtazsie a pritom velmi dobre vedia hajzli co tym sposobia zene... Ospravedlnenim by boli fakt len vazne dovody, napr. koma. Drzim Ti strasne palce aby si nasla v sebe tu silu vsetko prekonat... Vyhrabat sa z najhorsieho ako sa hovori. Je to klise, ale mozno zaberie: ze mas aspon rodicak a nemusis do prace ked je korona a malu nechavat cudzim ludom taku malu... A dobre ze pises na kona, to je namiesto psychologa... sak kedy maju mamicky za nim chodit...
@selbiii odkial si? Nepotrebujes nejake oblecenie? Hracky? Cokolvek. Pomozeme!!!!