Koľko žiadať výživné po narodení dieťaťa?

budem_sama
14. aug 2019

Dobry vecer,
Chcela by som sa poradit. Kolko ziadat na dieta ak sa narodi? Zaraba 2000 eur mesacne, vlastny 2 auta, ma byt. Ja som studentka bc.studia momentalne v najme opustil ma.A este jedna otazocka mozem nieco ziadat uz aj pocas tehotenstva mam si podat nieco na sud, alebo ako to riesit? Dakujem

pribinak
14. aug 2019

Pocas tehotenstva nic. Po narodenie dietata mizes dat navrh na urcenie otcovstva, potom vyzivne pre dieta a teba ako nevydatu matku

stela01
14. aug 2019

@budem_sama toľko aby si mu zabezpečila všetko čo treba .
Nevieme ako žiješ a budeš s dieťaťom , aký štandard . A áno môžeš žiadať po narodení dieťaťa ak na výbavičku pre dieťa atd .

Otec dieťaťa môže zarábať aj 3000€ to neznamená hneď že 1500€ pošle na dieťa .

momoqui
14. aug 2019

@budem_sama dieta ma mat taky isty standard ako jeho otec. Mas vlastne byvanie? Mysli najma do buducnosti a na dieta. Treba pytat co najviac pretoze otec dietata to bude chciet minimalizovat tak aby ste sa dostali niekam na polovicu.

budem_sama
autor
14. aug 2019

@momoqui nemam vlastne byvanie defakto momentalne nemam ani ziaden prijem. Tak ja budem potrebovat nieco od neho aj na byvanie aj na to dieta.

eliska13
14. aug 2019

@budem_sama vlastní auta, má byt, takže má aj nejaké splátky úver ....vieš koľko?plat má oficiálny na páske, je živnostník?

momoqui
14. aug 2019

@budem_sama preto si spis tvoje realne naklady, s tym, ze daksie tri roky budes na Md ... ak ta opustil necakane tak skus si s nim sadnug a dohodnut sa

budem_sama
autor
14. aug 2019

@eliska13 nema ziadne splatky, uver ani nic podobne ma oficialny plat v cistom 2000 eur a zivnostnik nie je.

eliska13
14. aug 2019

@budem_sama na teba nemusí dať nič teraz sa ukáže charakter....nie si jeho žena, dieťa sa bude riešiť po narodení.vsetko je teraz na jeho dobrej voli

kiki9871
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
budem_sama
autor
14. aug 2019

@momoqui a to mam ako vsetke naklady. Opustil ma lebo som mu netolerovala ine zeny. Ja som sa s nim chcela uz len dohodnut co ako dalej co sa tyka dietata ved je jeho otec.

stela01
14. aug 2019

@budem_sama prečo nemáš príjem ?
To je tiež take milé nemáš nič a teraz nech on zariadi všetko

momoqui
14. aug 2019

@stela01 pisala hore ze je studentka bc. studia

budem_sama
autor
14. aug 2019

@stela01 nemam prijem lebo studujem na vyske dostavam tak akurat stipko.,ktore aai nebudem dostavat ked do skoly nepojdem s babatkom

stela01
14. aug 2019

@budem_sama ach tak , tak študent nepracuje ?

Tak to má mrzí , že si sa ocitla takto ...
ale pochybujem že otec zatiahne všetko .

budem_sama
autor
14. aug 2019

@stela01 tak ved to ja ani nechxem aby zatiahol vsetko. Chcem len vediet realne kolko by som mohla ziadat vyzivne predsa som si sama dieta neurobila

veronikaszabova
14. aug 2019

@budem_sama pri takom prijme by som ziadala cca tych 350€-400€.
Sudca povacsinou este nieco skrese.

momoqui
14. aug 2019

@budem_sama ziadaj min 700 Eur ale najlepsie sa s nim dohodnut

budem_sama
autor
14. aug 2019

@momoqui nebude to prehnane?

momoqui
14. aug 2019

@budem_sama napis si na papier vydavky a uvidis kolko potrebujes na zivot. Sud z tej sumy bude kresat. Najlepsie dohidnut sa s muzom. Podla mna 700 ak si mas platit
Podnajom prehnane nie je. Ale naozaj zalezi nanaky standard si zvyknuta

veronikaszabova
14. aug 2019

@momoqui 700€ jej ziadny sudca nepriklepne

stela01
14. aug 2019

@momoqui
@budem_sama 700€ ? Podieľať sa majú obaja rodičia .

momoqui
14. aug 2019

@veronikaszabova pisem ze sud bude z toho
Klesat dole. Ale urcite lepsie ak sa dostane na 350
Eur ako
Ked z 350
Na 100

stela01
14. aug 2019

@budem_sama a kde si žila alebo žiješ ?

budem_sama
autor
14. aug 2019

Mne bude stacit ak mi da polku na najom a 200 ky na dieta, aby to nebolo prehnane a fer

veronikaszabova
14. aug 2019

@momoqui ked da do navrhu 700€, uz vidim sudcu ako si ju zaskatulkuje.
Btw starat sa maju obaja rodicia - 700+700 ... dieta nema mesacne vydavky 1400€

veronikaszabova
14. aug 2019

@budem_sama ale najom sa nebude na sude riesit. Tak budete riesit iba potreby dietata - vyzivne a upravu styku s dietatom

momoqui
14. aug 2019

@veronikaszabova matka s dietatom ale moze take mat. pisala som ze velmi zalezi od ich standardu, ten nepozname a to je dolezite. Matka je studentka takze matersku nebude dostavat takze treba brat do uvahy konkretny pripad nie to ako by to malo byt predpisovo.

veronikaszabova
14. aug 2019

@momoqui ja nevravim, ako by to malo byt predpisovo. Ja vravim, ako to na SK ozaj funguje.

momoqui
14. aug 2019

@veronikaszabova lebo najom - byvanie potrebou dietata nie je? 🤔

draik
14. aug 2019

@budem_sama
Môžte žiadať na seba už teraz, ak ste preukázateľne nesúložili s viacerými mužmi. To však neznamená, že Vám bude domnelý otec počatého dieťaťa financovať život na vyššej úrovni, než máte teraz. Na dieťa výživné spravidla až od narodenia (existuje ale možnosť preddavku), môžte požadovať tiež úhradu časti nákladov spojených s tehotenstvom, nákupom vecí potrebných pre dieťa a pod. Najlepšie je dohodnúť sa.
@pribinak
@eliska13