Dobrý večer. Potrebovala by som radu, kde sa mám obrátiť v mojej situácii. Som vydatá 17 rokov. Z toho 7 rokov s mužom nežijem. Je alkoholik. Býva u svojich rodičov. Bývali sme u mojich rodičov, ale potom môjho muža kvôli pitiu vyhodili a o rok vyhodili aj mňa s dvomi deťmi kvôli môjmu ochoreniu.(schizofrénia). Skončila som s deťmi v krízovom centre. Momentálne bývam sama s deťmi na ubytovni, kde však môžeme byť maximálne 5 rokov. 3 a pol roka tu už máme odbývane. Čiže nám zostáva len rok a pol. Ja som na invalidnom dôchodku. O nájomný byt mám podané už 7 rokov, ale nič sa nedeje. Staré bytu sú plné a nové sa nestavajú. Kam sa mám podieť, aby mi nezobrali deti? Nájomné je veľmi drahé. Neviem už čo robiť. Prosím poraďte mi nejako.
@pribinak v poradovníku som za tých 7 rokov na 62 mieste. Zdravotne mi neodporúčajú pri mojej diagnóze pracovať vôbec, ale som nútená chodiť na brigádu na 5 hodín, pretože by sme nemali ani čo jesť. Len na tu brigádu samozrejme cez prázdniny chodiť nemôžem, lebo by nemal byť kto s deťmi.
@dvanastka v októbri sú to 2 pracovne dni. Zas nepreháňaj.
Navyše nemáš maličké deti, veď máš 15 ročne, to už môže na 5 hodín postrážiť mladšieho súrodenca
Navyše ak si v krizaku, určite máš možnosť konzultovať a hľadať možnosti so sociálnou a dohodnúť sa že to 15 ročne bude strážiť mladšie. Alebo iná mamka postráži.
@pribinak ja už niesom v krízaku. Píšem, že 3 a pol roka bývam na ubytovni. Starší žiaľbohu nemôže postrážiť mladšieho, lebo práve v krízaku som ich nechala na 5 minút samých a skončilo to katastrofou. Malý mi vypadol z okna, kde bola kovová sieťka. Zlomil si ruku.Teraz bývame veľmi vysoko. To by už neprežil. Okrem toho, starší syn si nevie sám urobiť jedlo a mladšiemu diagnostikovali ADHD.
@dvanastka tak mu jedlo uvar a on si ho len ohreje. Sorry ale 15 ročný by už mohol vedieť niečo zmajstrovat jesť, napr špagety, sackoch ryžu, nejaké minútky
Ak nie, tak ty uvar a on si len ohreje
3,5 roka byvas na ubytovni a nikoho nepoznáš? No nechcem byt zlá, ale aj v tebe bude problém. V com sú ti ľudia horší od teba? Sociálne prípady presne take ako si ty
A že au romovia? No a? Ste na 1 lodi. A učite tam nie sú len romovia
@0silvia0 to by som aj ja rada vedela. Do dnes neviem. Ochorela som a brala som také silné lieky, že som po nich len spala a spala. Rodičia sa mi museli starať o deti. Ja som vôbec nič nevládala. Bola som ako zombík. Ledva som sa dotackaka na záchod a spala ďalej. Asi im už praskli nervy. Mama dostala rakovinu a asi už toho mala dosť. Ja tým, že som nič z tých liekov nevládala som tam púšťala muža v domnení, že mi pomôže s deťmi, ale on bol stále opitý a to im asi vadilo. Neviem.
Ako si na tom zdravotne?
@dvanastka Treba riešiť i rozvod. To si mala urobiť dávno. Plus starší syn je už naozaj veľký a mal by ťa vedieť na tých pár hodín doma plnohodnotne zastúpiť a postrážiť mladšieho. Musíš syna zapriahnuť do rodinných povinností. Áno, aj starostlivosť o mladšieho brata v tvojej neprítomnosti a áno i príprava jednoduchého jedla.
Držím päste.
@dvanastka odpoved na kazdu radu, otazku od bab zacinas ako moj maly syn “ale ja…”
Tebe asi niet rady…
@dvanastka ake velke mas deti a odkial si?