Tehotenstvo - oznámenie rodičom

viera3488
25. mar 2024

Ahojte,potrebujem radu a budem rada ak ma tu za to, čo napíšem neukameňujete.
Zistila som, že som tehotná, no problém je z mojou mamou. Keď sa neozvem ja, neozve sa ona.
Keď k nej neprídem, ona nepride vôbec .
Mám ešte 2 sestry a každá z nich má jedno dieťa. Keď má mama voľno, za nimi uteká, no na mňa nejak zabúda. Čo by ste robili ? Povedali by ste jej to, že bude babka ? Alebo mám kašľať na to? Áno, niekto si pomyslí že veď je to tvoja mama, no keby bola taká úžasná mama, nechova sa tak. 🥴
Dosť ma to aj trápi,ale nemienim byť stále tá PRVÁ.
A ďalšia vec OTEC... S tým tiež nemám najlepšie vzťahy,popravde ho neznášam, keď som bola menšia bol stále opitý, a agresívny na každého a nejako mi to ostalo už v pamäti a neviem sa s tým vyrovnať. To nebudem ani písať že mi nadával do k....
Oznámiť im to alebo nie ?🤷🏽 Ja sama neviem a preto žiadam o radu vás ako by ste sa k tomu postavili 🙏🏽 ďakujem...

hederamonstera
25. mar 2024

Nebavit sa s mamou len preto ze sa ona neozve prva…to je take detinske, a je to asi tou generaciou, ktora si mysli, ze rodicia su nieco viac a dieta im ma byt podradene, aj moji su taki, ale neriesim to nejako. Viem, ze ma lubia a ja dokazem ovplyvnit len to, aby ja som nemala takyto pristup k mojim detom, takze na to ty tiez nezabudni ;)
A na zaklade toho mala co si napisala, to nevidim ako problem q urcite by som to mame povedala

viera3488
autor
25. mar 2024

@hederamonstera ale zase prečo by som sa mala stále ja ozývať ? Prečo ona nemôže prejaviť záujem a ozvať sa ?

thereisabear
25. mar 2024

Oznám, len nečakaj ovácie ani zmenu ich správania.

viera3488
autor
25. mar 2024

@thereisabear čakám práveže to najhoršie...

viera3488
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika0825
25. mar 2024

@viera3488 a aký mas vzťah s otcom teraz? Vyjasnili ste si to? Bolo z jeho strany nejaké ospravedlnenie a nejaká zmena a náprava ? A primitívnejší dôvod nebavenia sa s mamou som ešte nevidela. 🙈🙈🙈🙈

viera3488
autor
25. mar 2024

@hederamonstera tiež je mama a keď má záujem o 2 sestry že k nim bez slova ide a im bez slova zavolá a má o ne záujem prečo by som stále mala byť ja tá prvá ?

viera3488
autor
25. mar 2024

@gabika0825 vzťah s otcom že sa nebavíme, lebo on si myslí že som dieťa ktoré bude skákať tak ako on píska . A možno pre vás je to primitívne, ale tiež ma nebaví byť tá prvá čo sa ozýva stále.

viera3488
autor
25. mar 2024

@gabika0825 a z otcovej strany žiadne ospravedlnenie nikdy nehrozilo

ivik4
25. mar 2024

Komenty necitam ale logicky ked maju obe dieta tak ide k nim ,pomoct, pomojkat.
A to ze oznamit neoznamit , mas pocit ze tehotna budes navzdy a nebude to ani vidiet ? Zavolas jej za 9 mesiacov : cav co robis ? Ja kocikujem, inak si babka tak uz to vies.
Zavolala by som to mame, vsak ona to otcovi uz isto povie

viera3488
autor
25. mar 2024

Vy si možno myslíte že je to primitívne a neviem čo.. ale skúste sa vžiť aj do mojej kože. Mala som meniny, narodeniny ani raz sa neozvala, zatiaľ čo ja som na mamu nikdy nezabudla, vždy som jej aspoň napísala a dala spraviť aspoň tortu keďže som nevedela čo kúpiť. No zato keď jej manžel mal oslavu ja som povinne musela ísť tiež pretože ON, a to myslím vážne že ma donútila aby som šla niekam kam nechcem. Vážne sa ma jedna mama takto správať?

viera3488
autor
25. mar 2024

@ivik4 ja úprimne mám strach z toho čo bude až im to poviem. A áno viem tehotná nebudem navždy 🥲

viera3488
autor
25. mar 2024

Plus keby jej ja zase nenapíšem k Vianociam a k novému roku ona nenapíše. Má svoju hrdosť ...

ivik4
25. mar 2024

Tak jej nevolaj ked je taka ze Tebou opovrhuje a ked sa ona ozve hoc aj za par mesiacov povedz jej napriklad : ideme k lekarovi a mozno sa spyta preco a uz to pojde. Ked si otvori usta povies jej : ved mi nikdy sama od seba nezavolas a nezaujimas sa, tak sa nemusis cudovat mama

denisa0504
25. mar 2024

@viera3488 určite nejde len o to, že sa neozýva, ale hlavne o ich správanie a tvoje pocity keď si s nimi. Ja by som sa rozhodla podľa toho, aké vzťahy s nimi chcem do budúcna mať. Ak ich chceš vylúčiť zo života a nepotrebuješ ich, respektíve nie je ti príjemné mať ich v živote, tak im to ani neoznamuj. Ak chceš vaše vzťahy nejako zachrániť a zlepšiť, tak povedať. Sú deti pre ktoré rodičia nič neznamenajú kvôli tomu ako im ublížili a je to v poriadku. No ak to nie je také hrozné a oplatí sa zabojovať za pekný vzťah, tak to treba skúsiť. Je to ale ako vo vzťahu s partnerom, nemôže všetko "ťahať" len jeden. Snažiť sa musia všetci a aj robiť ústupky, kompromisy a starať sa, zaujímať sa...

viera3488
autor
25. mar 2024

@ivik4 ďakujem aspoň niekto má pochopil 🙏🏽

viera3488
autor
25. mar 2024

@denisa0504 ja už fakt nevládzem. Keď jej zavolám tak nič iné len o jej robote sa rozpráva a mňa sa ani neopýta ako sa mám. Dokonca,aj teraz som bez práce ale ani mi nezavolala že či som si už niečo našla alebo tak. Za to ja som sa jej vždy pýtala či už má prácu a ako sa jej páči.. Jedno viem,že nebudem ako moja mama keď sa malinké narodí.

cyberk
25. mar 2024

Ak mate fakt take chladne vztahy, tak by som to sama od seba nepovedala, len ak by prisla na to rec. Nie si povinna nikomu nic hovorit, ked mohla dopustit, ze ti vybrala takeho skveleho otca a este sa citi nadradene, tak nech si zije svoj zivot.

viera3488
autor
25. mar 2024

@cyberk ďakujem 🙏🏽

januska12323
25. mar 2024

Úplne stačí keď pošleš oznámenie o narodení, nemajú o teba záujem tak načo sa im máš pchať do riti.

domka222
25. mar 2024

Bože, však urob ako uznáš za vhodné. Nechceš, neoznamuj

zuzika87
25. mar 2024

@viera3488 veľmi dobre viem o com hovoríš, a je mi to ľúto lebo tie pocity co sa v tebe bijú poznám sama dobre, moja mama odo mňa býva 500 metrov, mam dcéru a myslíš ze príde? Keď nezavolám ja ona tiež nie, teraz bola v nemocnici tak som hneď volala co sa stalo lebo sama by sa neozvala, ma nálady kedy je dobre ale odrazu príde sek a akoby som neexistovala, vianoce sme mali tráviť u nich, no odrazu skončila v nemocnici 5 dní pred sviatkami tak reku ak by ju prepustili nebudem predsa tam keď ona bude mať prísny režim oddychovánia povedala som jej ze ostanem s dcérou doma, a o 2 dni sa dozviem ze príde brat s rodinou a ona musí variť ale sak co by pre nich neurobila... Je to ťažké, lebo ju mam blízko ale v skutočnosti strašne ďaleko... Ale ja sa už nedoprosujem trvá to roky a ja som chodila a chodila a chodila ale zmena nenastala, s rodičmi žije sestra ma 26 VS ale je bez práce lebo však nemusí nemá deti, nemá priateľa ale pre mamu je to stále č. 1.
Oznámiť jej to oznam, uľaví sa ti... Ale nečakaj nič... Môže sa vás vzťah zmení, ale moja malá má 13 a nás vzťah sa nezmenil i keď strašne by som si to priala.
Držím ti palce

viera3488
autor
25. mar 2024

@zuzika87 to má veľmi mrzí, že tie matky sa takto správajú k vlastným deťom..nechápem ako sa môže jedna mama takto správať.

zuzika87
25. mar 2024

@viera3488 vieš ja mam dcéru a práve preto neviem a nechápem ako sa človek môže tak chovať, a moja dcéra to tiež vidí už je rozumná ale vidím ze ju to trápi... Roky som riešila ale už som prišla do stavu kedy som povedala ze nebudem vkladať energiu tam odkiaľ je odozva nulová, hoci je to moja mamka

viera3488
autor
25. mar 2024

@zuzika87 tak ja zatiaľ čakám bábätko ale už teraz viem že nechcem byť taká ako moja mama alebo môj otec. Ja proste nechápem čo sme im urobili ale chápem vás. Tiež ani ja už nemám chuť vkladať energiu do niekoho kto sa nevie ozvať sám od seba . Veľa krát som ju videla zapnutú na messengeri, a ani obraz ani zvuk ako sa hovorí. Veľa krát som od nej potrebovala pomoc a namiesto pomoci mi bolo len vynadané. Preto sa už spolieham sama na seba a na môjho priateľa.❤️ Vďaka nemu som aj zistila že čo mám za mamu, on mi otvoril oči .

viera3488
autor
25. mar 2024

@domka222 to nie je Bože urob ako uznas za vhodne..proste som sa len pýtala o radu pretože fakt neviem ako sa zachovať . Ale vďaka niektorým už viem 😊

ibatanecnica
25. mar 2024

@viera3488 a prečo sa nemôžeš ozvať ty? Je to taký problém? Ja by som jej to povedala. Je to tvoja mama.

viera3488
autor
25. mar 2024

@ibatanecnica ja sa ozyvam stále ako prvá. Nebaví ma to už totižto. Ani raz o mňa neprejavila záujem. Keby bola mama, mala by aspoň o mňa záujem a občas sa ozvala ona nie stále len ja.

ibatanecnica
25. mar 2024

@viera3488 no tak jej nevolaj, keď nechceš. Neviem v čom je problém. Človeka nezmeníš, môžeš zmeniť iba svoj prístup, svoje chovanie.

mabenn
25. mar 2024

tu nejde o oznamenie tvojho tehotenstva, ale o tie vztahy...ono, neutajis to vecne, takze oznamit to ma vyznam...bola som v podobnej pozicii, ze som vedela, ze moje tehotentsvo nebude tak oslavovane ako u mojich surodencov...len sa s tym zmierit, rodicov neopravis, a chod si svoje...pripadne blbe reci ignoruj, nezatazuj sa tou situaciou

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre