Tehotenstvo okolo 40tky

12. jan 2023

Maminky tie ktore mate deticky okolo 40tky, ako na Vas pozera okolie ? Ja mam 39, cakam druhe dieta po dlhsich rokoch lebo sa nam nedarilo a ludia pozeraju ci to myslim vazne. Praveze som bola v tom ze teraz je väcsina rodiciek okolo mojho veku

mirkava
12. jan 2023

Gratulujem 🥰 až ma to dojalo. My mame jedno. Do 42ky sme sa pokúšali o druhé. Nevyšlo to. Mam teraz 43 a už sme to vzdali. Veľmi veľmi držím palce. Užívajte si druhé bábo a kašli na okolie. Buď šťastna ❤

zmrzlinka2021
12. jan 2023

Dnes bezne 40 rocne zeny cakaju ci maju male dietatko.

Inak, co je pohlad "ci to myslis vazne"?
Realne takych ludi je minimum a su to vacsinou zadubenci s nulovou ematiou.

stannkal
12. jan 2023

Vôbec nerieš iných, dnes to nie je nič nezvyčajné. Mať vytuzene dieta je vždy super šťastie, nenechala by som si ho pokaziť. Ale určite by som nepovedala, že väčšina rodiciek je okolo 40, podľa štatistík šanca otehotnieť začína po 35 značne klesať. Veľmi ti to prajem, ja mam čoskoro 39 a tiež si želáme veľmi druhé, žiaľ mam za sebou 2 potraty takže vyhliadky nie sú najlepšie.

lily14
12. jan 2023

Neriešim,druhé som mala na 41 mala som práveže pozitívne ohlasy ale pár ľudí aj zaxetalo,nech sa starajú o seba

zuzanaokasova
12. jan 2023

Gratulujem k tehu. Keď je vytúžené si ho užívaj a teš sa... deti su dar a nie každému je dopriate
my sme sa snažili o dcéru dlhých 5 rokov. Nikomu to neprajem (cysta, potrat, ivf, mimomaternicove a potom nám vyšiel ket) . Na okolie z vysoka kašli. Ja som rodila ako 37r. Tiež som nebola najmladšia.

77daniela77
12. jan 2023

Kasli na ludi,toto je krasne šťastie,tak si ho vychutnaj,drzim ti palce,budte zdravi🍀😍

zdenkabalazka9
12. jan 2023

Nerieš kto si čo o Tebe a Tvojom rozhodnutí mysli. Nikto sa Ťa nepýtal na to či chceš žiť a vôbec nikto sa Ťa nepýtal na to ako chceš svoj život prežiť, tak prečo by Ti mal niekto hovoriť čo je správne a čo nie. Negatívne veci treba ignorovať a vypustiť. Ja mam dcérku ma rok a pol a čakám ďalšie babo a každý sa na mňa pozerá ako na idiota, že budem mať 2 malé deti. 😅Ale neriešim, chcela som súrodenca pre dcérku a ľudia ma vôbec netrápia. Vnimaj to tiež tak.

zooeynka
12. jan 2023

Ja druhe dieta v 41 a teda nikto nemal nemiestny komentar, alebo aspon mi to nikto nepovedal do oci. Okrem gynekologicky, ktora mi nezabudla na kazdej poradni oznamit ze mam pokrocily vek :D (za co jej dakujem, bez nej by som to nevedela). Kasli na kazdeho a tes sa, co by mnohe za to dali.

dankagirl
12. jan 2023

Mám 41 a som tehotná
Čakám plánované a vytúžené
A kto si čo mysli je mi ukradnuté

sima338
12. jan 2023

Gratulujem a prajem veľa zdravia. Aj v okolí mám jednu tehotnú, 40 ročná, majú krásnu dcérku, dlho sa im nedarilo, absolvovali veľakrát IVF, a teraz sa zadarilo a sú šťastní. Na dieťatko sa tešia a neriešia. Sústreď sa na svoju rodinku, na ostatných kašli.

mon29
12. jan 2023

ak si s tym ok, zdrava tak gratulujem a uzivaj si.. ja som rodila ako 34 rocna a veru ako 40 rocna by som to uz asi nedavala..

dianka555
12. jan 2023

Predpokladám že bývaš v malom meste alebo v malej dedinke. To je v prvom rade vaše dieťa, živiť ho budete vy aj starať sa o dieťa. Keď sa starajú tak nech finančné aj prispejú keď budú mať blbe poznámky. Nebude toho kto by vytiahol peňaženku, ale aspoň by si zarobila.

adkalu
12. jan 2023

Neblazni🙈. Ja prvé v 39,druhe v 41 a nikto mi nič nevravel, aj keby vravel, som happy a ich názor mi je ukradnutý. Moja gynekologická vek neriešila, povedala ze ju zaujima prosperita tehotenstva.

ildiko36
12. jan 2023

Vôbec nič , kazdý zazrak trva 3dni,potom ludia si najdú niekoho ineho😅..
Ja som druhe rodila v 37r a to po 17rokoch a 3.dieta v 40ke

vevesh
12. jan 2023

Aj v minulosti mali zeny po 40tke deti- hlavne ked mali 6-12 deti. To len poslednych 50 rokov a "dvojdetna" politika urobila zo 40 rocnych rodiciek mimozemsky ukaz.
Inac gratulujem, u nas to okolie vzalo u mna normalne (mam uz tri deti a najmladsie je skolak), u tety nie celkom dobre (bolo to "iba" druhe a medzi detmi 18 rocny rozdiel a stryko zdravotne nie okay)-tak jej kazdy vravel, naco jej to bude a ci sa zblaznila a ze uz mala "obriadene a na pokoji"...🙄🙄🙄🙄

isis234
12. jan 2023

Gratulujem a užívaj si to. Ako bolo už písané, ženy rodili aj po 40 tke. Okolie nech si hovorí, čo chce.. usmej sa. Je to Boží dar. Prejem veľa zdravia, šťastia a lásky❤

martinka13
12. jan 2023

Moja 41 ročná sesternica (pediatrička 😀) čaká akurát prvé. A reakcie? Neskutočne sa tešíme. V dnešnej dobe úplne bežné

selest
12. jan 2023

Nikto to neriesil, vsetci sa tesili🙂mam dve malicke deti..

euka210
12. jan 2023

Ja poznam min.5 co maju okolo 40deti...niektore prve, niektore 3.pri starsich uz velkacoch...v pohode...je to Tvoje rozhodnutie, ludi do toho nic. Ja nechapem ludi, co maju potrebu komentovat deti...pocet, vek...pokial sa staraju, nech maju kolko a kedy chcu...

marianarem
12. jan 2023

Ja som rodila v 41, vsetci sa tesili, priali mi 🙂 Jedine, co bolo, ze niektori, ktori to uz aj videli, sa bali spytat, lebo sa im nechcelo verit 🙂 Ale ked uz to bolo jasne, ohlasy boli vyborne.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vivitn
12. jan 2023

Rodila som tretie dieťa po 40 a bolo,aj je mi úplne jedno čo si druhý myslia 🤔 Nerieš vôbec a užívaj si to...nech ich aj šľak trafí 🤗

veronikaszabova
12. jan 2023

Cakam tretie v 37r a reakcie sú OK. I ked kamoska " na stare kolena tretie?? ste sa zblaznili??" 😂😂

zorkahorka
12. jan 2023

Ta reakcia ma prekvapuje. Dnes je to ozaj bezne. Mozno mas uz vacsie prvorodene dieta, a preto tak reaguju?

slavomira236
12. jan 2023

Rodila som 39 ročná teraz pôjde dcérka do školy nikto na mňa nikde ešte divné nepozeral

slavomira236
12. jan 2023

M ešte 9rocneho a 23 rocnu

zuzu1111
13. jan 2023

Ja mám 39r. a doma 2mesacneho drobca, starsie deti majú 9 a 12....tehotenstvo nebolo plánované, začiatok boli stresy, musím priznat a skôr ja som bola tá, čo riešila, že čo povie okolie - rodina, v práci, kamoši, známi. No na moje prekvapenie som sa všade stretávala s pozitívnymi reakciami, ako sa všetci tešili a všetci nám priali ❤️ , hoci pár ľuďom sme urobili poriadny šok 😁 , neverili nám. Ale bolo vidno, že sa všetci tešia...Reakcia gynekologičky bola, že tretie dieťa v 39ke?uuuuuuplny štandard 😘
Tak sme sa postupne viac a viac tešili aj my a teraz, keď sa pozerám na toho môjho prcka, nedala by som ho za nič na svete a manžel sa strašne teší a stále komentuje, že je taký šťastný, že ho máme.
Vy ste to ako píšeš chceli, plánovali tak verím, že sa tešíte velmi. Preto kašli na okolie, obklopujte sa ľuďmi, ktorí sa tešia s vami, dodávajú vám radosť a optimizmus, verím, že máte takých.....pohodové tehulkovanie prajem 😘

babyjune
13. jan 2023

Nam sa tiez dlhsie nedarilo druhe a dakujem nebesam, ze sa mi v 39 narodil syn. A úprimne, je mi uplne jedno, ci si mysli okolie. Ja som ale v zahranici, takze tu som este z tych mladsich 😆. Tu maju zeny deti aj po 40tke. Takze si uzivaj, ze sa vam konecne zadarilo a kasli na okolie 😊

slniecko5
13. jan 2023

Tehotná v 40tke, bezproblémové tehu aj pôrod, nádherné zdravé dievčatko, láska pre všetkých ❤️.
Tiež som riešila okolie, hlúpa som bola, je to najväčšie šťastie naozaj.

mimikarol
19. jan 2023

Teraz je skôr 20 ročná tehotná výnimka ako 40 ročná

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre