Ahojte, prišla som si sem po utesenie skôr asi.. ťažko sme sa s partnerom dostali ku dieťatku, prvé tehotenstvo som potratila v 10tt , o druhé som prišla v 6m ...tretie je môj úžasný synček ktorý má o chvíľu 1 rôčik. No a zistila som ze som tehotná podľa menštruačného kalendáru 6+2 zajtra idem k lekárovi na potvrdenie...no mám veľké obavy ci to zvládnem, každopádne po tom všetkom čím som si prešla by som asi nedokázala isť na dobrovoľný potrat ale z druhej strany nemám rodinu a ani môj priateľ nemáme nikoho kto by mi pomohol, on je pracujúci v zahraničí čiže by to bolo všetko len na moje plecia a plus k tomu všetkému som začala mať obavy o syna ktorý nemá skoro žiadny očný kontakt, povedala by som ze až nulový nereaguje na okriknutie ani nič podobné...nezaujíma ho nik okolo neho hra sa len sám skoro nikdy neplace je veľmi kľudne dieťa ale až moc kvôli tomu ocnemu kontaktu a nezaujme o ľudí ide si len svoje som začala mať podozrenie na niečo...práve hľadáme neurologicku kde nás poslala pediatricka (stále dúfam ze to bude len jeho povaha ) no mám plnú hlavu syna je moje všetko a ak by sa nedajbože moje obavy ukázali ako opodstatnené tak by som sa chcela venovať naplno synovi..som v takej situácii že neviem čo robiť dlasie obavy sú ze co ak to bude ťažké tehotenstvo ako tie predtým ten strach ktorý som mala aj pri tomto synovi až kým mi ho nedali rúk...co si o tom myslite vy prosím Vás? Zvládnem to?
Ja mám rozdiel medzi deťmi 1,5 roka a žijeme
@majamat ďakujem za povzbudivé slová ♥️
@dominikamacakova ako ste to zvládli? Je to až také hrozné ako si každá hneď predstaví či to až také ťažké nie je ?
Ja mám rozdiel presne rok a tu sme.... 🙂 áno je to náročné,ale tie pekné chvíle prebijú tie náročné. Začiatok ťažký a potom sa to nejako spraví. Dôležité je nájsť si systém a neopuštat sa😁🙂
Mala som dvoch chalanov do jedného roka a zvládla som to...Bolo to náročné, ale my ženy sme silné...Neboj, aj ty to zvládneš😉
Kamoška v jednom roku porodila 2 deti, jedno na začiatku roka a druhé na konci.....s druhým dieťaťom otehotnela hneď po šestonedelí
@dominikamacakova ja mam 4.5 rocnu, teraz 1 rocnu a v decembri pribudne syn 🤷♀️ neplanovane,tiez sa desim ako to zvladneme lebo krpata je narocna
Zvládneš to. Možno bude druhé dieťatko v poriadku a pomôže to tebe, aj tomu prvému. Držím palce.
Dokazes to. Aj ja som mala strach. Ale kupodivu to slo. Pre mna bola najvacsia pokoc dvojkocik. A casom to slo. Najkrajsie obdobie.
6 mesiacov mal malý, keď som znovu otehotnela. Nič lepšieho sa mi stať nemohlo. Kŕmenie, prebaľovanie, kúpanie, kočíkovanie sa robilo naraz. Tiež som bola na deti viac-menej sama. A teraz sú najlepší kamoši. Majú spoločných známych, spolu chodia von, pomáhajú si. Vlastne syn od narodenia dcéry vedel, že to bude jeho najlepšia parťáčka.
Budes mat plnu hlavu dvoch deti, to druhe budes tiez lubit. Ja v tom vidim len bonus, deti po sebe vynosia veci, da sa kupit surodenecky kocik, pripadne ten nastavec na kocik. Tiez hracky budu kat viac menej spolocne. Z mna super. My sme cakali a ked sa podari vobec bude rozdiel cca 4-5 rokov. Ako aspon vyuzijem tie veci, ale nejak velmi hrat sa spolu asi nebudu. To bude pre starsieho mozno taka ziva babika. Nastastie on je taky mierumilovny typ chlapca. Bud rada, ze sa takto stalo. Aj matersku odkrutis pekne po sebe, ja mam teraz to, ze ked zas pojdem, tak to bude sek do vsetkeho.Ale tak clovek zvladne aj nemozne
Ja mám medzi deťmi rozdiel rok a tri mesiace, nič lepšie sa stať nemohlo. Začiatok náročnejší, pokiaľ to zosúladiš a potom super, vyhrajú sa spolu. Všetko dobré 🍀
ako chapem, ze si teraz z toho vsetkeho v celku vystrasena, no myslim si, ze to v pohodicke zvladnes. Ono sa to casom tak nejak ustali a budes to vnimat vsetko inak. Bude medzi nimi maly vekovy rozdiel, takze si budu podla mna dobre rozumiet a co to sa spolu aj vyhraju
My sme štyria súrodenci, medzi najstaršou sestrou a najmladšou je 5 rokov 😉 všetko sa dá, keď sa chce. Tiež nemali rodičia nikoho. My čakáme tretie dieťa, prvé som mala v 20r,bola som sama, drahý tiež mimo v tom čase, rodičov nemáme ani jeden,všetko bolo na mne, syn sa narodil, keď mala dcéra 3 roky. Matka zvládne všetko pokiaľ ju ženie láska k dieťatku ❤️
Neboj sa, to zvládneš. Ja mám tiež 2 synov do 2 rokov. Starší má choré srdiečko od narodenia a zvládla som to úplne v pohode. Môj manžel chodil často na služobné cesty a ja som bola na nich úplne sama. Po 6 rokoch ku nim pribudla sestrička. 🙂
Zvladnes ;) uz ti ani nic ine neostava, postupne sa na to pripravis, zvyknes si na tu myslienku.
A po porode sa dohodnite na vhodnej antikoncepcii aby si to do buducna nemusela riesit.
Skus sa na to pozriet tak, ze to dietatko prislo ako dar, ktory ti velmi vela da a budes zan navzdy vdacna 🙂 Jasne, ze to zvladnes a budes mat este vela lasky k tomu navyse 🙂
Ja mam 3 deticky, rozdiel 14 mesiacov a potom 2 roky. Da sa zvladnut vsetko 🙂. Je to narocne hlavne zo zaciatku kym si clovek najde system. Moji su este vecne chori a ja s nimi. Existuju aj jasle/detske centra, ktore ti mozu postrazit po roku vacsinou dieta na par hodin(v pripade ze by si musela riesit starsieho synceka)- zalezi od toho, kde byvas. Verim, ze sa dobre rozhodnes ♥️. Keby nieco, kludne pis ss ;)
zvladnes. Svagrina bola tehotna, ked ich prvy syncek mal 6 mesiacov. Deti rastli skoro ako dvojcata 🙂. Zvladli to, aj ked obcas to bolo tazke. Neboj sa, vsetko sa utrasie a bude dobre.
My máme 10rocneho.18 mesačnú a o mesiac pridje ďalšie.
Muž je celý deň v práci.po staršieho do školy,učiť sa ale musíme to zvládnuť.
Držím ty prsty ☺️🙂
@autor ja som s deťmi ostala sama, staršia má podozrenie na adhd, takže je to ťažké, ale dá sa to. Keby sa staršia správala "normálne" ako iné deti tak by to bolo super
Mam 4 deti za 5 rokov. ;D
zvladnut to zvladnes, ale mnohe zeny na modrom konovi su na xanaxe, neurole a antidepresivach, takze klise, ze zeny vsetko zvladnu nie je pravdive ...
Medzi dcerami mám rozdiel 20 mesiacov a je to super... začiatky sú vždy ťažké,aké to pri každom bábätku ..zvládneš to ❤️
Samozrejme, ze to zvladnes. Mladsie das do satky/nosica a venujes sa starsiemu podla potteby. Potom po cca roku sa uz budu vediet i spolu zahrat, budu mat k sebe blizko a jeden od druhejmho sa ucit. Drz sa, vsetko je ako ma byt <3
Ovela horsie veci zvladli ako toto
Inak teda dnes keď je milión pomocníkov v domácnosti ako práčka, sušička, umývačka riadu, vysavac /robot, kuchynský robot, ešte aj potraviny ti donesú rovno od nos z obchodu a podobne nechápem na čo sa furt sťažujeme, že nestíhame 🙄 Áno, dieťa s diagnózou možno vyžaduje viac pozornosti, ale nemusíš od rána do večera luxovat byt, vyvarat proste sa venuj dieťaťu. Keď spí, oddychuj 🤷♀️voľakedy neboli tieto výdobytky techniky a ženy mali 5+ detí a stíhali všetko 🙄Teraz plačeme aké sme strašne unavené...
Ja som otehotnela,ked mala dcera 8 mesiacov. Neboj sa,zladnes to. Drzim palce
Jasne, že to zvládneš. Mám Kamarátky, v rodine a spolužiačky, ktoré naschval takto otehotneli lebo povedali, že naraz vychovajú a majú pokoj 🫶 každá sme inak nastavená 🙂 a tým, že taký maly rozdiel to bude tak sa deticky samé zahrajú
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
poznam zienky,ked im k rocnemu drobcovi pribudlo uz babatko, ty mas pred sebou este 75m. cize tvoj dobec bude mat viac ako 1,5r.
a neboj, urcite to zvladnes. mnohe maminky zvladli.