Pekný deň, chcela by som sa len opýtať, ako by ste reagovali na mojom mieste.
S mužom sme uz spolu niečo vyše 4 rokov, máme jednu dcérku, rok aj pol, zili sme si velmi dobre, teraz sme sa odsťahovali do noveho, dostal novu prácu a popri malej som zacala pracovať aj ja, nakolko rodicia mi vedia pomôcť. Par dni mi bolo zle, neskôr prislo meskanie menštruácie tyzden, dva.. Tak teda... spravila som si test, na ktorom som mala hned silné 2 ciarky.. Pokym ja som bola rada, pretoze som vzdy chcela vacsiu rodinu,muz zareagoval tak, ze v ziadnom pripade nechce momentalne dieta, mozno o 2 3 roky, on si chce konecne uzivat kusok zivot.. Ze tym padom ja nebudem vediet pracovať, ze budeme mat tazsi zivot a viac vydavkov..
Ja nad potratom neuvazujem absolutne nakolko nastastie mam pomoc.. Ale neskutocne ma prekvapila, sklamala a doslova az vo mne niečo zlomila muzova reakcia.. Mali sme tazsie obdobie par mesiacov, priznávam sa ze po narodeni malej som nevedela kde mi hlava stoji a nevenovala sa mu tolko, ale nikdy nebola rec o tom ze by sme isli od seva, vzdy sme vsetko vydiskutovali..
Na začiatku vztahu stale splietal, ako chce aj on velku rodinu, svadbu, vlastny dom.. Okay, zrazu svadbu ani vlastný dom uz n3chce, ale nejak som sa s tym zmierila, ved nie kazdy sme rovnaky.. Ale toto som absolutne necakala..
Ako by ste reagovali, kebyze sa vas muz takto zachoba a realne vas každý deň na ten potrat posiela? Ako vravím, neboki sme nikdy v zlom, max taka mensia kriza ale toto ma dostalo.. Lrn sa chcem poradiť, ci niektora z vas nezažila nieco podobne.. Ja neviem, ci ma to prejde ked prejde kusok casu a mozno sa s tym aj on zmieri.. Ja som strasne sklamaná..
Asi by som bola tiež sklamaná. Ale treba si sadnúť a opýtať sa ho, ako to myslí a plánuje do budúcnosti, keď ty na potrat nejdeš a on dieťa nechce. Ako ho teda budete vychovávať, či spolu v láske, či každý v inej miestnosti alebo každý v inom byte.
Držím prsty v správnom rozhodnutí
Vy nie ste zobrati? A bola to nehoda, ci ste sa chranili?
Kazdopadne, rozhodnutie je na tebe. Ak sa on o dieta starat nechce, tak to znamena jedine, rozchod.
Za mňa určite by som si dieťa nechala ale chlapa nie. Prečo by muž čo ťa miluje posiela na potrat ? Za to že jemu sa nechce mať dieťa ? Sexovali ste obaja nie len ty sama. Držím palce aby si sa rozhodla správne.
@vyrovnanaosoba on mi povie, že plánuje v budúcnosti ešte deti a chce somnou žiť, lebo doteraz sme boli vždy úplne v pohode, je síce starší (43rokov) a ja viem ze mozno uz nema tolko trpezlivosti, ale nakolko sme sa nechranili a mali len prerusovany styk, musel vedieť, te sa to stať môže.. Len si myslel, ze sa to nestane kedze o malu sme sa museli snažiť dlhšie..
Ale ze teraz v ziadnom pripade dieta nechce, ze aj malicka je este mala, najprv si ju treba uzit, a potom plánovať druhe.. Ale mam pocit, ze uz bude mat tej trpezlivosti len menej..
Takze neviem, som z toho znicena, necakala som takúto reakciu
Tak neplánovali ste teraz plus ste mali ťažšie obdobie tak je pochopiteľné, že neskáče od radosti. Chránili ste sa nejak? Čo také sa zmení o dva tri roky? Práveže je lepšie keď si to "vybavíte" naraz a potom si môžete užívať život so staršími deťmi a nemusíte rozmýšľať nad strážením.
Ak si rozhodnutá dieťa nechať oznám mu to ako hotovú vec a či teda chce byť otec a partner aj naďalej alebo pôjdete od seba.
@martinkatinka zobrati niesme, ale zijeme ako druh druzka uz od 5tich mesiacov co sme boli spolu, takze nie krátko.. Dceru vychovavame spolu, na zaciatku sme aj planovali viac detí, ale ze sa on teraz na to vôbec necíti..
Myslim si ze ak si dieta necham, tak nakoniec by sa určite staral, je to jeho dieta.. Ale tento jeho prístup, no neviem.. Napriek tomu ze som si doteraz myslela ze to jesuper chlap, az na par chyb ktoré mame všetci, ja tiez.. Tak teraz neviem ci s nim vôbec chcem ostat..
Mali sme. Prerusovany styk, spoliehali sme sa na to, lebo tak fungujeme dlhsie.. A o malu sme sa museli dlho snažiť, tak on nepocital s tym, zr sa taketo moze stat aj v takomto prípade... Ja som mu to casto hovorila..
Úplne by som ho ignorovala aj s jeho debilnymu rečami.Sexovat to áno a bez ochrany.Pri prerušovaným styku je to vyslovene jeho chýba.ze to dieťa existuje.Ak sa nemieni starať tak nech ide do kelu.ty našťastie máš pomoc.
@simca115 no dietatko si necham urcite, len vravim, aj ked by ostal, som z toho taka znicena, ze sa takto zachoval.. Mali sme krízu, ale ako vravím, neboli to ziadne hadky, nikdy ziadne nadavky, akurat tak sme menej travili spolu casu, len doma, dieta, praca a spat.. Takze jedine sme sa tak ochladili, ale par mesiacov to uz bolo zase vsetko super.. A teraz toto
Vzdy mi myka kutikmi ked citam spoliehali sme sa na prerusovany styk. On akoze chce druhe ked bude mat 45? 50?
@januska12323 ja tiež tvrdím, ze radsej mensi vekový rozdiel aj medzi detmi, v rodine to maju tak viaceri a deti sa aj prehraju spolu, je im dobre.. On sam ma brata o 2 roky starsieho a vychadzaju perfektne.. Mna to tiez prekvapilo, ale beriem to tak, ze clovek sa niekedy snazi rokya nic, tak pokial je vztah dobrya ziju spolu dvaja aj planuju tak by som takto nereagovala.. Akurát ano mali sme tazsie obdobie, ale nie hadky, nadavanie a tak.. Skor len taky stereotyp nastal, dieta varenie praca a spat a nejak sme sa nevenovali jeden druhemu.. Ale ako som pisala aj vyssie.. Uz par mesiacov bolo vsetko zas super, pracovali sme na tom, a teraz toto
Čo by som robila? vysrala sa na neho a žila si s detičkami spokojné sama, toto by mi raz muž povedal, že mám ísť na potrat a už by ma nevidel, chudácik zlé obdobie to je čo? Lebo počas zlého obdobia sa dá nájsť aj kamarátka na lepšie chvíle, čo by som pochopila, že nemá záujem o druhe
@really8 toto iste som sa ho pytala, doteraz stale hovoril ze nejake 2 3 roky po prvom dieťati a teraz ked tak je, tak uz s tym nie je stotozneny
Mudro, dieta si nechaj a chuya kopni do riti. On je kolky zo surodencov v poradi, ze by tvoje druhe dieta zabijal... Mozes sa zmienit jeho matke, ak este ma, ake ma pro life nazory... Toto dieta zrusime a budeme mat ine o 3 roky... Ten padol z visne, somar. 🐎Nedaj sa, ani to male. Je v tvojom lone, nech sa do nho nestara, sprosty vrah.
Potratila by som akurat tak jeho… ty si rozhodnuta, nech sa rozhodne on, ci chce “ na stare kolena” uzivat zivot alebo rodinu.
@ahhola presne to som povedala aj jemu, kebyze sa jeho matka takto rozhodne, tak by tu on nebol.. Svokre som o tom hovorila, ale ona len tolko, ze sa do toho nechce starať, takze tam nejaká podpora nie je, jedine moji rodicia
On si potrat tiez tak predstavuje, ako Hurvinek valku.
... alebo vie nieco, co ty nevies.
Zvladnes to aj bez ich laskaveho zvolenia, ze mozes pokracovat v tehu. Vyhod obidvoch z hlavy a uzivaj tehu mesiaciky🍒 🌞🌷👣
Podla mna toto, ze on by dieta chcel ale neskor su len vyhovorky. Ma 43 dokedy by s tym chcel cakat? Nenechaj sa rozculit, to teraz naozaj nepotrebujes. Blbe reci pust jednym uchom dnu, druhym von. Neboj sa, kym sa babatko narodi, tak ho ten prvotny sok aj prejde a zasa bude dobre 😉
@oliolijanka no kto vie.. V kazdom pripade muž, ktory svoju zenu lubi, sa takto nezachova.. Hlavne ked jedno zdrave stastne dietatko uz s tou ženou ma..
A čo urobí keď si dieťa necháš?
@ahhola Ďakujem vam, velmi vela tato podpora aj od ineho ako su moji rodicia, pre mna znamena 🙏
Oznám mu, že o potrate sa s ním baviť nebudeš. Nepoužívali ste ochranu, tak je to aj mužova vina, ked ste sa spoliehali na prerušovaný styk. Má 43, v 45 by mal akože väčšiu trpezlivosť na novorodenca?
@vyrovnanaosoba nepovie mi na to nic, stale len to co som pisala vyssie, ze on nechce, este je mala velmi mala, este si ju treba uzit, este si aj zivot chce kusok uzit, a ze to potom bude musiet odist do zahranicia
. Toto mi este naposledy povedal..
@larinka552 no velmi dufam ze ho to prejde a dufam, ze aj mna lebo mam na neho velku zlosť.. Pretoze kym som tehotna nebola, tak ked bola reč o druhom, vzdy bol za to ze treba dieťaťu surodenca.. Ale ako vravím, mrzi ma to lebo sme nemali nikdy nejak zly vztah
. Akurat trosku tazsie obdobie.. Ale nie take, aby sa takto zachoval.. Tak snad bude lepsie
On už podľa mňa žiadne ďalšie dieťa nechcel a nechce. Má 43 rokov, chcel ťa pôvodne uchlácholiť, že veď o 2-3 roky a potom to odhaľovať, až by nakoniec povedal, že on pred 50tkou nebude robiť deti. Lenže nevyšlo mu to, dieťa je na ceste a on hľadá inú možnosť ako sa ho zbaviť. Je to hrozné. ☹️ Uvidíš, či postupne prehodnotí postoj. Ale úplne chápem, akú ranu zasadil tvojim citom voči nemu.
Aspon druhemu daj tvoje priezvisko.
Ty budes mlada baba so starym chrenkom..
daj dietatu svoje priezvisko, ako mate vyriesene byvanie ? koho je? ako myslela som ze to je mlady chlap do 30 max a to taky stary ujo?
Ale urcite ho to prejde, neboj 😉 Ved ako pises, tak predtym dieta aj chcel. Aj ked potom co ta poslal na potrat, neverim, ze to myslel uprimne. Skor si myslim to co pise @lily246... presne taky pocit by som z toho mala tiez. Tie reci ta mali len upokojit aby si na druhe dieta moc netlacila. A on si mohol ,,uzivat zivot".
Ale stalo sa co necakal a ostal z toho v poriadnom soku.
Ty bud rada za to dietatko lebo nebyt tej nehody, mozno by druhe neprislo uz nikdy.
A ty mu casom tiez odpustis, ked sa bude snazit ako otec. Aj ked verim, ze ta ako muz a otec tymto velmi sklamal. Snad si to aj on sam raz uvedomi, ze sa zachoval ako debil s prepacenim. Je to velmi cerstve, daj mu cas spracovat ten sok. Ako sa hovori ziadna kasa sa neje taka horuca, ako sa navari. Bude dobre, uvidis 😉😊☕
@mamina7070 moj dom po starych rodicoch, ano partner je odomna starší, ale po predchadzajucom zlom vztahu som sa tak tesila z neho, ze bude uz kludnejsi, ziadna agresivita, mali sme spolocne konicky aj vsetko, takze naozaj doteraz vsetko super..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ospravedlňujem sa za preklepy v texte, ale keďže som toho pisala tak veľa, uz som nevidela text a nevedela som ho skontrolovať