Ostala som tehotná. Čo teraz?

snazilka2021
24. júl 2022

Ahojte,
Potrebujem sa niekomu vyžalovať…
Zistila som že som tehotná. Áno,plánovali sme ale nečakala som,že to takto rýchlo sa stane.
Staviame so snúbencom dom a budúci rok sme si povedali že sa vezmeme. Dali sme zálohy kde bolo potrebné. Lenže som tehotná a v máji bude mať bábo možno mesiac max mesiac a pol. Nechcem také malé bábätko vystaviť 60x ľudom na svadbe. Ledva spoločne budeme fungovať…režim a dokiaľ sa na seba zvykneme a nie ešte do toho svadba.
Informovala som sa v sále a ostatných veciach kde sme dali zálohy majú voľný termín na september 2022. Lenže partner nechce zrazu…Vraj peniaze ale viem ako to celé je (že nie sú v tom úplne len peniaze)vždy som si želala najprv mať svadbu a tak bábo. Ale keďže mám zdravotné problémy tak sme sa pokúšali skôr… lenže nemyslela som si,že sa to tak “rýchlo” podarí.
Proste mám z toho nervy,som z toho celého smutná… A popravde neviem čo teraz…

stanulienkat
24. júl 2022

Teraz uz nic....

miskamicha
24. júl 2022

@snazilka2021 myslim ze si skor smutna z partnera... preco nechce svadu ak tvrdis ze to nie je iba o peniazoch??? Sa zlakol? Alebo poznas aj iny dovod? Musite sa poriadne porozprávať. Neviem v ktorom si tyzdni, ale prvy trimester jenajviac rizikovy, drzim palxe aby bolo vsetko ok. Svadbu na termin neplanuj a ani tesne po...nevies aky bude porod 🙂 ja som si napriklad 5 tyzdnov poriadne nesada...dojcenie a jedno s druhym

zdenkastanka
24. júl 2022

Tak bud sa snazite o dieťa a ano treba ratat s tym ze to vyjde aj na 1. Šup.alebo do toho ísť az po svadbe aby ste si ju uzili.

mareka49
24. júl 2022

Co nechce?
Preložiť svadbu?
Blahoželám k pocatiu💗
Akoze nerozumiem tvojmu príspevku, áno predstavovala si si to v opačnom poradí, ale nie, bude to tak, ako sa stalo.
Dieťatko a potom svadba.
Mozno si trosku sklamaná ale aj svadba s ročným dieťatkom vie byť krasna😉

queen_el
24. júl 2022

S malym babom svadbu neplanuj. To sa natiahne minimalne rok, ak vobec nejaka svadba bude. Ak by chcel ozaj, zobrali by ste sa teraz, ved to planujete, tak co? Pride mi to ako vyhovorka.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beataxxx
24. júl 2022

Urobte si malu svadbu a potom radsej velke krstinky🙂🙂🙂

tatisna
24. júl 2022

@snazilka2021 tak si urobte malú svadbu s rodinou. Ze svadba,obed a domov. Keď sa babo narodí, svet sa vám otočí naruby,je to masaker. Nevyspatý, vystresovani,všetko sa bude točiť okolo bábätka. Ale zasa babo je najkrajšia vec na svete, teš sa (mam 2 deti, viem o com hovorim)...

luccija
24. júl 2022

@snazilka2021 nevydavala by som zatial vobec a urcite nie s mesacnym dietatom.Vsetko zrus a uvidis co bude dalej...aky je dovod, ze partner nechce 9/2022?

snazilka2021
autor
24. júl 2022

@miskamicha áno,zrejme som smutná z partnera že mal takýto prístup k tomu celému. Nechcela som takto že proste ešte nebudeme svoji aj práve preto čím všetkým sme si už raz prešli. Dosť ma to vzalo že má takýto prístup k tomu celému. A čo je horšie že jeho mama je veľmi nábožensky založená a myslím,že s týmto bude veľký problém… ja nechcem proste po pôrode sa vydať neviem aké to celé bude a jednak kojiť a ostatné veci a ešte mať aj svadbu si myslím že je nereálne. Môj stav je teraz taký že najradšej by som mu snubný prsteň vrátila a nech mi dá ho vtedy keď to bude myslieť vážne… Neviem čo si o tom celom myslieť…

snazilka2021
autor
24. júl 2022

@queen_el veď to že mne to tiež príde len ako výhovorka. Ešte som mu aj povedala že nemusíme mať veľkú svadbu. Že sa len vezmeme a dobre a on ani tak nie…keby šlo len o peniaze tak si myslím že na niečo takéto prístupy.

snazilka2021
autor
24. júl 2022

@luccija partner mi povedal že len kvôli peniazom čo viem že peniaze na to proste sú…ale 🤷‍♀️

tenerifka
24. júl 2022

@snazilka2021 akym sposobom staviate so snubencom dom? Na koho meno je pozemok? Na koho meno su zalohy? Budete brat napoly aj hypoteku?

jujala
24. júl 2022

@snazilka2021 ja som sa svadbila s 10mes dietatom+ krst. prisli na slovensko a behom 2 tyzdnov som zorganizovala detaily. zaklad som si rezervovala zo zahranicia. ale nemali sme typicky slovensku svadbu, mali sme obrad +krst v kostole, open bufet, fotenie v parku hned vedla, ubytovanie hosti kto potreboval a nebola tancovacka a tie slovenske zvyky. ja som nemala ani svadobne saty, ani vysluzku ani svadobne oznamenie. max 50hosti

patus_2
24. júl 2022

@snazilka2021 návrhni partnerovi malú svadbu teraz, iba s rodičmi a svedkami. Keď je to iba o peniazoch tak by mala svadba s 10 ľuďmi nemala byť problém. Oslavu si môžete urobiť potom a spojiť to s krstinami, narodeninami alebo hocičím iným.

liljana
24. júl 2022

@snazilka2021 "čo viem že peniaze na to proste sú". Ved hadam vies, kolko mas na ucte, ked platis polovicu svadby? Alebo to plati on, ty si len dupkas a on zrazu zistil, ze vsade drazoba, recesia, ty teraz budes na materskej dalsich x rokov. K tomu staviate dom. Urobte si malu svadbu.

panelacikova
24. júl 2022

@snazilka2021 prosím ťa, o čo drahšie vás vyjde svadba teraz v septembri než budúci rok v máji? nerozumiem. veď termíny toľko mesiacov dopredu sa dajú zrušiť a peniaze vám vrátia. nejdete to predsa rušiť týždeň pred sobášom, ale takmer rok 😲
partnerov postoj nekomentujem. s mojimi skúsenosťami celoživotnými by som ani ten dom nestavala pred sobášom.

panelacikova
24. júl 2022

@snazilka2021 alebo urobte len sobáš s rodičmi, súrodencami a svedkami. a potom si dáte obed/večeru.

snazilka2021
autor
24. júl 2022

@tenerifka pozemok je na jeho meno,keďže je to po rodičoch. Časť hypotéky bral on a časť budem brať aj ja. Ale proste máme spoločný účet. Moja výplata chodí na jeho účet. Chodíme spoločne na nákupy, proste spoločne riešime financie.

snazilka2021
autor
24. júl 2022

@patus_2 lenže on mi ani na malú svadbu nepristúpil.

tenerifka
24. júl 2022

@snazilka2021 no z toho, co pises sa zda, ze partner vymysla.....postaraj sa najma o to, aby ste boli obidvaja zapisani ako vlastnici domu

lenkakravcova
24. júl 2022

@snazilka2021 Čiže:
Ak svadba nebude, tak ty máš polovicu hypotéky a on bude mať na svojom pozemku svoj dom. 😀

snazilka2021
autor
24. júl 2022

@panelacikova keď som to tak rátala svadba v roku 2022 vyjde aj lacnejšie o nejaké 2000€… lenže on nechce ani malú svadbu a ani proste takú, asi žiadnu…. Zálohy sa nám nevrátia bohužiaľ lebo sú to nevratné zálohy.

snazilka2021
autor
24. júl 2022

Proste mala som na mysli sa aj keby ten len rok vziať keď povedal že nie je dostatok financií. Lenže on ani tak a ani tak nechce…

viky173
24. júl 2022

Sadni si s nim a otvorene sa porozpravaj, povedz ako to citis, ako si to predstavujes a spytaj sa, co navrhuje on, ked sa mu Tvoj navrh s posunutim svadby na tento rok nepaci. Ved ked uz s Tebou zacal planovat svadbu a pokusat sa o dieta nechapem, preco teraz tak cuva. Drzim palce a daj vediet, ako ste sa nakoniec dohodli.

hlubik
24. júl 2022

@snazilka2021 neruš svadbu, neboj zvladnete všetko. Možete mať krst a svadbu zároveň.

panelacikova
24. júl 2022

@snazilka2021 budem veľmi zlá, ale vidím len tri možnosti:
1. odídeš od neho, pretože si ťa nechce vziať (vidím to totiž tak) a dieťa vychováš sama
2. to isté, ale pôjdeš na zákrok
3. ostaneš s ním v partnerskom zväzku, budeš sa mu roky starať o JEHO domácnosť a dieťa, nebudeš nič vlastniť, nebudeš mať riešenú kariéru a o pár rokov je možné, že sa vám vzťah zosype, lebo keď si ťa nechce vziať teraz, tak si ťa nebude chcieť vziať už vôbec.

či som zle pochopila? akože v máji 2023 by si ťa chcel vziať?

a ešte jedna vec. sály a iné veci sa dajú takto ďaleko dopredu aj "odstúpiť". môžete ich ponúknuť za zníženú "cenu", iný pár, ktorý bude mať záujem, ju uhradí vám a spoločne nahlásite zmenu nájomcu sály. toto by som videla ako najmenší problém. alebo by ste požiadali samotnú sálu-reštiku, atď., že ak by sa niekto na tento termín hlásil, že vám prišlo do cesty "dieťa", nech sú takí láskaví a dajú kontakt na vás, dohodnete zmenu nájomcu za výplatu zálohy. rozumieš... toto by ma trápilo najmenej.

viky173
24. júl 2022

A k tym peniazom, ked chcete usetrit, tak v extremnom pripade viete svadbu na urade zbuchat za par dni so sumou 20€, ktora sa plati na matrike za podanie ziadosti o sobas v mieste trvaleho pobytu aspon jedneho zo snubencov a potom este obrucky. Tiez viete vybrat aj lacnejsie. Na svadbe nemusis mat ani biele saty, nepotrebujes ani kyticu.

My sme mali pred mesiacom, sice skromu, ale naplnila moje predstavy a bola som spokojna, vysla nas nasledovne:

-poplatok matrike za ziadost 20€
-poplatok matrike v inom meste, kde sme chceli mat sobas, ale ani jeden z nas tam nemal trvaly pobyt 90€
- saty biele dlhe usite na mieru cez Aliexpress 120€ (ostatne som uz mala)
- kosela pre zenicha 15€ (oblek a ostatne uz mal)
- obrucky 400€
- kytica 10€
- posedenie v restike pre 16 ludi a 1 dieta (vychodne Slovensko) nieco cez 800€ (nepamatam uz presne)

Tym som len chcela pre predstavu poukazat na to, ze naozaj na svadbu nepotrebujes vyhodit 5000 ani 10 000€. Da sa aj skromnejsie, ak nemate dost penazi kvoli domu.

queen_el
24. júl 2022

@snazilka2021 ano, je to tak ako pises.

panelacikova
24. júl 2022

@viky173 mimochodom, ak by šlo pánovi o peniaze, nemusia mať ani obrúčky, nie je to podmienka. my sme nemali (nie z finančného dôvodu). čiže by ich to fakt mohlo stáť pár desiatok eur, ak zarátam aj nejaký obed... maximálne by to šlo do nejakých 200-300, ak by mali viac ľudí. minule som videla u nás v jednej reštike na terase nevesta, ženích a okrem nich cca 10 ľudí. na terase mali rezervovaný 1 dlhý stôl, podľa času to vyzeralo, že šli zo sobáša rovno na obed. predpokladám, že posedeli 3-4 hodinky a šli domov. milé, rýchle, relatívne lacné a hlavne, zosobášili sa 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre