Ahojte zienky
Mám velku potrebu sa s mojim problemom niekomu zverit pripadne si vypocut ci aj niektora z vas bola v podobnej situacii ako ja a ako ju riesila.
Budem sa to snazit skratit aj ked je to na dlhsie bola by som velmi rada za vasu priazen ...moj partner je cudzinec tvorime par necele dva roky a pred 3 mesiami sme sa spolocne rozhodli prestahovat do Spanielska kedze mal rodinne problemy plus ani pracovne to uz nejak neslo, tak aby boli vsetci stastny on aby mal vybornu pracu a bol blizsie k jeho rodine ja som dala vypoved v mojej praci ...samozrejme bola som oblbnuta myslienkou zit v krasnom slnecnom spanielsku pri mori ved naucim sa jazyk a nieco si uz najdem. Kto by take nieco predsa odmietol.
Lenze predstava sa hned rozplinula uz po mesiaci ked priatel zacal pracovat a ja som ostala denne uplne sama v prenajatom byte v cudzom meste kde nepoznam jazyk a nemam tu v podstate absolutne nikoho rodina priatelia nic .. proste len ja a moj partner ktory z prace chodi o 19:30 spolu travime v podstate len vecere a hned nato ide spat lebo je vyzmykany z prace .
Snazila som sa situaciu riesit tym ze si najdem aspon fitko kurzy spanielciny a zacnem niekam chodit kedze k praci vyzaduju vacsinou aspon zaklady jazyku .
Lenze kratko nato som sa dozvedela ze som tehotna. Obaja sme sa z toho neskutocne tesili no mne sa v tej chvili vybavilo ze praca je pre mna teraz tabu, zacali sa mi tehotenske nevolnosti plus komplikacie a tak fitko alebo nejake kurzy nepripadali do uvahy .
Bola som zase odsudena len na celodenny pobyt sama doma. Vonku na prechadzaky som taktiez velmi nemohla kedze mi je neskutocne zle z tych horucav vonku a hoci moj partner je velmi chapavy a snazi sa vzdy po praci aj ked je zniceny brat ma vonku a zrobit mi nejaky program nech sa citim lepsie .. predsa len sa neviem zbavit toho hnusneho pocitu ze som tu uplne sama zavreta uveznena v byte s malickym stvorenim v mojom bruchu uplne odtrhnuta od spolocnosti . Cele dni doslova len prelezim v tichosti pri telke uz sa mi ani nechce s partnerom nikam chodit uplne som sa uzavrela do seba neviem sa z nicoho radovat uz ani z toho dietatka vo mne a ja uz neviem ako dalej ...citim sa tu uplne zbytocna bezcenna bez ziadnej motivacie nejak to pre mna vsetko stratilo zmysel .. Pripada mi to ze ked takto tu budem sama este dalej tak sa tu uplne zblaznim alebo opustim partnera ktoreho tak velmi milujem ja uz sama neviem , clovek robi zo zufalstva hluposti a toho sa presne obavam.
@janusa96 jaj tak to sa musis citit velmi sama...ja som otehotnela a musela som ostat doma na PN a aj ked mam rodinu,priatelov a partnera citila som sa sama a dni boli velmi dlhe...sem tam som sla s kamaratkami sem tam na nakup a aj tak mi bolo dlho a ty to mas o dost horsie...uz keby si mala drobca pri sebe tak by to bolo o inom...neviem ako ti poradit...jedine fakt skusit kontaktovat nejake slovenky v spanielsku inac to tam nevydrzis takto sama...
@janusa96 skus aj na fb dat slovenky cesky v spanielsku, neviem. A vie o tychto tvojich pocitoch priatel? A kde ste zili predtym? Ja byt na tvojom miesto to nevydrzim takto sama...viem o com hovorim..moje dni sa vliekli...teraz uz sa citim lepsie mam viac veci na praci..a hned mi to ide rychlo.
@anve vyskusam dakujem 🙂 .. priatel o mojich pocitoch vie snazi sa mi pomoct no nevie velmi ako tiez .. jeho vymysel bol ze moze k nam prist byvat jeho mama nech mam spolocnost .. nechape ze potrebujem normalneho priatela a nie jeho matku nastahovanu u nas
najhorsie je ze kazdym dnom je to horsie a horsie a ja uz neviem ako dalej
no jednoznačne kurz španielčiny pre cudzincov, nájdi si taký na hodinku-dve...spoznáš tam nových ľudí, hodinku vydržíš aj ked si tehotná....potrebuješ aspom základy jazyka a budete tam len cudzinci čo sa učia španielčinu...neboj ešte sa tam aj zabavíš a budeš prinútená sa naučiť jazyk....a určite sa tam nájde aj nová kamoška
@janusa96 s v ktorom si meste?
@janusa96 prežila som niečo podobné iba pred pár mesiacmi..už mám doma dvojmesačný zázrak🙂 napíšem ti sukromne
@anitaartis za kazdu radu a skusenost budem vdacna 🙂
@janusa96 určite to vyskúšaj.....skús si nájsť taký na hodinku-dve to tam vydržíš, ak by ti bolo veľmi zle tak jeden deň nepôjdeš....budú tam cudzinci čo sa potrebujú tiež naučiť jazyk...určite sa tam aj zabavíte kedže väčšina nebude vedieť o čom je reč-ale nohy ruky fungujú🙂potrebuješ vedieť aspom základy, potom to už bude fajn...môžeš ísť do obchodu a skúšať "španielčinu"z kurzu🙂 a aj kamoška sa lahšie nájde, či už na kurze alebo v meste, či s bábom na ihrisku🙂neboj bude to dobré, len potrebuješ základ jazyka- bez toho tam budeš stále sama...
@janusa96 alebo skús španielčinu cez skype napr si nájdi lektorku cez https://www.kvalitnedoucovanie.sk/ponukam-douco...
ja by som asi začala sa učiť cez skype a potom asi po mesiaci sa dala na kurz španielčiny pre cudzincov.....už je október kurzy už asi prebiehajú, neviem či máš aspom minimálne základy aby si sa chytala a už sa tam aj poznajú...ja by som volila taký kurz čo sa akurát otvorí, dovtedy by som to riešila učením sa cez s🙂🙂kype....
Poznám to... síce som doma na Slovensku ale vrátila som sa do rodného mesta a otehotnela som.... manžel chodí od rana do večera do roboty.... snaží sám byt s nami každú chvíľku... ale ten pocit samoty celé dni hrôza... ešte komplikácie v tehotenstve... musela som veľa ležať doma a sama... veľa sĺz... muz ma v robote milión problémov, tak som ho nechcela “zaťažovať”
A nič... pre mna najväčšie vzrušenie dna je, že môžem ísť do obchodu... prestala som vyhľadávať ľudí a sama som sa utápala... našťastie takáto “depresia” ma prešla ako tak... idem von s kamoskou na kávu... ale aj tak sa najviac teším ako budem doma... som introvert od malička... ale tie hormóny veru nepomáhajú.... momentálne za dva týždne rodim... tak sa teším, že aspoň budem mat “zábavku” malú 🙂
Hejtovala som Modry koník.... ale po čase som sem začala chodiť úplne pravidelne.. lebo fb či Instagram prestane po čase baviť....
ťažko byt matkou v 24 keď nikoho vo vašom okoli nezaujíma aký kočík je ideálny na daný terén a či kúpiť vo vaničke alebo vo vajíčku.....
tak som začala veľa citat... literatúru... články.... kukam seriály a podobne....
@ivaskula121 uplne ako keby som citala svoj pribeh...ale ty to uz mas za par tyzdnou a uz tak skoro sama nebudes😊 A s tym obchodom je to uplne trefne😂😂😂
Tiez ti odporucam kurz spanielciny, spoznas dalsich ludi, vyhladaj na nete skupinu slovakov/cechov/poliakov v spanielsku, urcite tam nie si sama slovenka...uz len ked sa naucis trochu spanielsky, mozes sa aspon s jeho rodinou stretavat, popripade si tam najst ine konicky, pri ktorych aspon trocha spanielsky budes musiet vediet komunikovat...spanielcina je lahky jazyk...alebo kukni youtube, je tam kopec inspiracii co robit so svojim zivotom (teda ak vies aspon anglinu)..a je internetova doba, mozes predsa so svojimi blizkymi skypovat (aj ked to nie je fyzicky kontakt)...doma pochybujem, zeby sa tie tiez niekto venoval pocas celeho dna...
jaj, ja mat take volno ako ty, tak sa asi uplne najviac vytesujem ako sa to da vyuzit
@janusa96 ahoj, urcite zacni cim skor pracovat na jazyku. Odporucam stranku web, fb jazykovy mentoring. Pozri, daj si poslat 3 videa zadarmo, v utorok bude webinar, prihlas sa nan. Pripadne zvaz potom aj kurz. Ja sa podla nich ucim a bavi ma to. Ked bude male na svete budes potrebovatbjazyk ako sol, ale na druhej strane najdes si nejake aktivity s nim. Nevolnosti trvaju par tyzdnov a bude lepsie, vaczina zien chodi do prace aj s nimi az do 36tt. Jasne, ze nie vzdy vsetko sa da, treba sa aj setrit, ale nejaky jazykovy kurz urcite zvladnes. Ked je cez den horuco, tak chod von rano, kym sa este da alebo vecer. Urcite aapon na hodinku sa niekam prejst, lebo byt zavreta len v byte je dobre akurat na depku. A skus sa zblizit s jeho rodinou. No a da sa vela veci riesit aj cez skype a pod, jasne ze je to ine ako nazivo, ale mozes tak pokecat aj so svojimi kamoskami. Drzim palce.
Bozeeee, co by som ja za toto dala! 😀 prepac, ja nemam pochopenie pre tento problem, ja som rada sama, toto by sa mi celkom pacilo, no kludne by som s tebou menila. Skus v tom najst pozitiva v tejto situacii, zda sa mi ze si az moc nasilu zaseknuta v tom, ze si sama a opustena a nestastna. Moze to byt aj hormonmi... Skus trochu zmenit zmyslanie. Skypovat s rodinou,kamoskami, s kym sa da... Prepac, inak ti poradit neviem, naozaj mne by tato situacia vyhovovala velmi, jasne ze muz by mi chybal a tesila by som sa nanho, kedy pride, ale inak...
@ivaskula121 tiez som sa uplne nasla v tvojom "pribehu" s tym obchodom presne to iste, introvertnou povahou, fb aj mk 🙂 tiez mam komplikacie a musim lezat,ale velmi sa mi neda,musim kazdu chvilu varit,lebo musim v kuse jest kvoli nevolnostiam a kvoli mojej bezlepkovej diete nemam velmi na vyber a navyse ten strach o babo...vy ste baby uz aspon blizko ciela,ja som este neprekonala to rizikove obdobie @anve
@janusa96 ja sa snazim zatat a vydrzat...aj mne radili nejake rucne tvorive prace a samovzdelavanie,ale neviem ako u teba,ale mna momentalne nic nebavi..nakolko mam nariadene fyzicke setrenie plus nevolnosti a strach o babo mi nedovolia ani len len logicky rozmyslat a ani mi to vobec nepali,pomahaju len prechadzky aj tie len take mierne a vydrzat do vecera ked uz sa tesim na muza,ktory tiez chodi neskoro z prace...ja aj ked som v rodnom meste,nemam chut nikoho vidiet...vyhybam sa ludom,kamaratkam aj rodine...neviem preco...takze velmi som ti neporadila,ale viem ako sa citis...ja som si myslela,ze si budem tehotenstvo uzivat,ale zatial to tak nie je...
@cikitinka na začiatku to bol aspoň pre man mega stres 🙂 ale neboj, čo sa ma stat, to sa stane... úprimne držím palce!!!!!!!!!!
Ja skôr nechápavo čítam články od žien, ako si to užívajú... prežívajú každý okamih a podobne...pre mna je to len stres, depresia a uzatváranie do seba... Ok, už sa lepším ako som vo vyššom štádiu a ako tak konečne môžem chodiť aj medzi ľudí (nie že by som chcela ale muz ma núti 😂) ale keď som toto niekde napísala, tak väčšinou mi baby odpísali, že sa mám ísť liečiť 😅😓 som rada, že nie som sama takáto “vadná”
@ivaskula121 dakujem... aj ja si hovorim,ze bude ako ma byt,ale niekedy ma to tak prepadne ten strach,ale tak snazim sa mysliet pozitivne...mam vycitky,ze nedokazem v kuse lezat,ci tym neovplyvnim nieco,ale do nemocnice som odmietla,to by som psychicky asi nezvladla...ty si tiez dokladne dodrziavala to setrenie ked si mala komplikacie?
@cikitinka ani nie.... na začiatku mi tvrdlo len brucho... tak som polezkavala ale išla som von, žehlila som... upratovala... ale len tak light... lenže som do toho riešila ak vlastni svadbu.... týždeň pred svadbou mi oznámila, že sa otváram a idem potratit... tal vtedy som ľahla a nevstala... jedine na wc... len som navštívila aj primára v inej nemocnici a ten mi povedal, že nie je to “až tak” kritické... po svadbe zas kľud ale šetrila som sa a potom zas tvrdnutia brucha skracovanie a neviem čo všetko.... od začiatku ma stopu liekami... fakt neviem na vo všetko... som rada, že si pamätám aspoň ako pravidelne ich mám brat a to mi stačilo.... ku dakemu 33tt sa to ukludnilo a teraz najnovšie mi odchádza placenta.... už prestava spĺňať funkciu vyživovania... tak už 4ty deň ležím a picham si injekcie do brucha...
Fakt ma nebaví byt tehotnou.... na dieťa sa neskutočne teším... ale to tehotenstvo je pre mna dlhé a namáhavé a neviem si predstaviť alo zvládnem ešte aspoň jedno... hlavne keď už bude jedno dieťa na svete a nebudem si môcť vyložiť nohy a relaxovať
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@janusa96 chápem ťa ! A to tehotenstvo a hormóny tiež moc tomu nepridá , aby si sa cítila lepšie. Neskusala si niekoho kontaktovať... možno je v okolí nejaká Slovenka, alebo česka, čo sa tam tiež cíti opustená...