Píšte mi prosím len tie ktoré ste to zažili a podarilo a možno nie sa vám to prekonať.
Ahojte,
Včera mi Grochal povedal že sa dieťa ešte rozhoduje čo bude ale že skôr chlapec.
Chcela som dievča a dosť to ťažko znášam. Čo vám pomohlo?
Ďalšie dieťa už mať nebudem
Mne len vrta hlavou jedno, co su to za ludi, ktori sa nevedia zmierit s pohlavym dietata? Pochopim prvotne sklamanie, kazdi mame nejake tuzby...ale byt sklamany zvysok svojho zivota iba kvoli pohlaviu dietata? Uz davno nezijeme v minulosti, kde museli zeny vynosit chlapca, aby prevzal meno rodiny a pod...tak vazne nechapem, co je to za averziu voci nejakemu pohlaviu? Nie je to v konecnom dosledku jedno?
Ja ti len napíšem to, že ti úplne a 100%rozumiem. Ja keď som čakala moje prvé dieťa, tak som vedela , že druhé už nebude a do 19tyzdna , kým som išla ku Grochalovi, som sa modlila, aby to bolo dievča. Vyšlo mi to❤️❤️❤️...a úplne chápem tvoju túžbu, nie je na Tom nič, čo by si si mala vyčítať. Každý človek má svoj sen, svoju predstavu. No to neznamená, že keď sa ti narodí chlapček, že ho budeš menej ľúbiť, už keď ho budeš držať v náručí, podľa mňa, v ten moment sa s tým zmieris a budeš šťastná 🍀🍀🍀🍀
Ked ho uvidis tak ta to hned prejde
Ja síce mám druhú dcéru, ale prvý je syn a tiež som sa dlho nevedela zmieriť s tým, že to bude chlapec. Boli to proste moje pocity, nehanbím sa za ne. Aj keď som potvrdeného chlapca mala, nikomu som to nepovedala. Až po 30-om týždni som o tom dokázala hovoriť, asi potom som to prijala tak, ako to je. Ja som počas školy chodila do detských táborov robiť vedúcu, vždy som mala dievčenský oddiel, lebo k tým dievčatám som proste mala bližšie. Chlapci mi jednoducho "nesedeli." Ja ťa úplne chápem, sú ženy, ktoré po tej dcére proste chorobne túžia. Som to ja, si to ty a možno ešte pár sa ich odváži sem napísať.
Ako matka syna toto nepochopím snáď nikdy a strašne ma to mrzí. Veď chlapci sú takí úžasní! ♥️
Jedine, že máš doma už troch synov a chcela by si konečne dievčatko.
Akože ja chápem každé tehotenské a popôrodné mecheche v hlave (mali sme), aj pocity, samu ma vykoľajilo pohlavie, ale nevedieť sa s tým zmieriť? Pravdepodobne ťa to prejde, nerozpitvávaj to v sebe zbytočne a teš sa zo zdravého dieťaťa.
snad s tebou lomcuju tehotenske hormony..ine zeny ani nemozu dat deti..prepac ale riesis blbosti oblej sa studenou vodou a tes sa na babatko a neries ake to bude pohlavie
Adoptuj chlapca a sprav si dievča.
@ajajaj00 zle si si prečítala príspevok?
@oblecenie99 Presne tak, jednoducho sa svet nezrutil. Osobne nechapem, z akeho dovodu niekto nie je pripraveny na to, ze si pohlavie dietata nevyberame, ono kazdy rodic sa musi pripravit na to, ze to bude jedno alebo druhe. Samozrejme, ze ma kazdi nejake preferencie, ale ked sa niekto rozhodne byt rodicom, tak jednoducho musi prijat fakt, ze to nie je "pesnicka na zelanie". Z tohto dovodu nepochopim, ako moze byt niekto tak velmi sklamany...
@barbora0308 ja zase nepochopím prečo sem píšeš keď chcem rady od dievčat , ktoré to prežili.
Zvažujem aj terapiu, ale predtým sa chcem porozprávať s dievčatami ktoré to už majú za sebou....
Zbytocne rypes
"Píšte mi prosím len tie ktoré ste to zažili a podarilo a možno nie sa vám to prekonať." - nepíšte jej tie, čo k tomu nemáte čo napísať, lebo ste nezažili tie pocity, čo ona... k čomu je to dobré...
@7miriam77 a vieš že už som mala vybraté aj meno Lilien? V dobrom potichu závidím ❤️ držte sa
No asi bude najlepšie, keď na tú terapiu pôjdeš, pretože toto nie je normálne. Bodaj by sa ti v živote nič horšie nestalo, než že sa ti narodí zdravý chlapec.
@h2 uz je ti lepšie?
pises ze maju reagovat tie co si tym presli ale sorry na toto sa neda nereagovat..a vidis ostatne dievcata to komentuju tiez..a ano uz dalsie dieta nechci a mme ako dietatu by bolo velmi luto keby som vedela ze moja mama nechcela chlapca
Mne nebolo zle. To ty sa nervovo rúcaš, že budeš matkou chlapca a nie dievčaťa.
@h2 a teraz už si spokojná? Či ešte? Nemáš sa s kým porozprávať o témach ktoré sú tí blizke?
Odíď, ďakujem. Nepomáhas mi
Zlatko, ty rýpeš do mňa oveľa viac, než ja do teba. Daj sa dokopy, zjavne to, že budeš mať chlapca, nie je tvoj jediný problém.
@lulana79 ďakujem, že zdieľas svoj príbeh verejne. Tiež sa chcem tváriť, že to nie je pravda a predsa sa to môže ešte zmeniť....
Asi v 13tt mi lekár povedal, že to bude na 1000% chlapec. Už som mala nejaké veci nakúpené z predchádzajúceho neúspešného tehotenstva a tak som sa smiala, že budeme mať chlapca s ružovou Hello Kitty fľaškou a podobne. Akosi mi to ani nevadilo, ale vyšlo to tak, že ten "na 1000%" chlapec sa volá Sodia a je to krásna princezná.
mala som tento pocit aj ja, lebo mam mladsiu sestru, s ktorou som sa hravala ako dieta, tak som si to vedela viac predstavit. ale trvalo to asi 2 hodiny po tom sone a preslo ma to. kolko to trva u teba?
❤️❤️🍀❤️❤️
@tanyan mne to ale povedal Grochal...tebe asi nie....
Mrzi ma to, je to volne diskusne forum, nerypem, len vyjadrujem svoj nazor.
Chces moj osobny zazitok? Nech sa paci:
Moje prve tehotenstvo, vysoko rizikove, prelezane cele v nemocnici...vzdy som tuzila mat chlapca, ale podla testov to malo byt dievcatko. Ci ma to zaskocilo, ani nie, bola som pripravena, ze to bude bud chlapec alebo dievca! Asi do dna som sa naladila na fakt, ze to bude dievcatko a my to spolu dobojujeme! Napriek vsetkej snahe som v 18tt prisla o svoje dieta. Druhe tehotenstvo rovnako vysoko rizikove, prelezane cele v nemocnici do 36tt, je to chlapcek a mam ho podla lekarov iba nejakym zazrakom.
Takze ako som pisla vyssie, kazda mame nejake preferencie, ale v konecnom dosledku je to JEDNO, svoje dievcatko by som lubila rovnako, ako chlapca a byt otravena pohlavym dietata a pisat o tom diskusie je za mna prepac naozaj na terapiu. Takze zmyslas spravne, smer odbornik, lebo mat takuto averziu voci druhemu pohlaviu nie je zdrave. Drzim palce!
@tanyan ale teda kiežby aj môj príbeh skončil takto... Pár dní predtým mi na sone určil dr dievča...podľa toho hrbolceka...nastavila som sa na to...a a toto ma zaskocilo
Precitaj si Tajny zivot nenarodeneho dietata. Dieta vsetko vnima uz v brusku a taktiez vie, ze si z toho nestastna. Zeny sa potom cuduju, ze nemaju dobry vztah s detmi. Treba na tom popracovat uz teraz.
Uplne ta chapem,ale nezufaj. Chlapci su uzasni. Myslim,ze to ocenis hlavne v puberte. Baby mavaju horsie vztahy v puberte s mamou. Mas uz doma chlapcov? Alebo preco ta to tak velmi zobralo? Hlavne sa nehanbi za svoje pocity. Je normalne citit aj sklamanie z pohlavia. Hlavne je zapracovat na sebe a snazit sa to spracovat vo svojom vnutri.
@deedol mne najskôr dr povedal dievča podľa hrbolceka...aj mi to ukázal... A o 2 dní mi Grochal povedal že nevie, ale skôr asi chlapec...
Ja už som bola naladená na dievča, ak som čítala o Tom hrbolceku a naozaj bol tak....a toto ma teda zaskočilo....bolo to včera
Ano mam dvoch chlapcov a kazdy raz som chcela dievcatko. Prvotne sklamanie bolo, samozrejme ale tak nahovaram si ze dvaja chalani sa lepsie zabavia, podedia veci atd. Nepridalo mi ani to ze muz sa tiez vyjadril ze chcel dievcatko. A teraz co? Budem si nicit stastie co mam tym ze budem mysliet na to co nemam? Uvedomila som si, ze ta mala laska si zasluzi vsetku lasku na svete bez ohladu na pohlavie a nastvana by som bola akurat na seba keby som ho nevedela milovat najviac na svete. On si ta vybral a bude ta lubit ako nikoho ineho. A neriesi ci si taka alebo onaka
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
myšlienka...len nech je zdravé..mám dvoch chlapcov