Ahoj baby som zložitej situácii mam dve dceri a 4 mesačného synčeka ešte som nestihla na danu a po pravde som natom nebola naj bo sme sa museli sťahovať do väčšieho bytu a dnes som zistila ze som tehotná robila som si test a neviem co ďalej mali sme ochranu ale asi nefungovala 🤦♀️😭chcela som sa opýtať ci mate niaku skúsenosť s tou tabletkou ru alebo ako sa vlastne vola a ci vám ju doktor predpise. Ďakujem za všetky odpovede 🙏
Na Slovensku to sa nepoužíva. Jedine v prípade potvrdeneho MA je možné čistenie tabletou
Budes si to musiet vybavit v ČR, da sa to, nedavno tu bola o tom diskusia.
Tabletka je u nas schvalena, ale nie povolena. Bud klasicka interrupcia alebo klinika v CR alebo Rakusku. A nutne potom riesit spolahlivu ochranu - napr. sterilizaciu.
@egonsk nie, u nas je nutne zenu vytrestat nesetrnym zakrokom 🤷♀️ Pobehlicu jednu…
co by dali ine za to, keby boli tehotne
@magiiii tak sa spýtaj sestry,či by si babo nezobrali.. adopcia samozrejme týmto štýlom možná nie je, ale pestúnska u rodiny by mala ísť. Závisí samozrejme aké máš zdravotné problémy.
@cinky16 a ??? Co ma ona s maternicami inych zien?? To je take ako ked z autobusu places, ze niekto ma mercedes… alebo sa rozculovat, ze suseda ma krasne zdrave zuby… tak hadam ja sa nemam vzdat auta len preto, aby sa ti v autobuse citili lepsie alebo si dat vytrhat zuby nech nemam lepsie ako ina.
Kazdemu je v zivote nieco nadelene a nieco mu chyba, nemame vsetci rovnako, cim skor to pochopis, tym lepsie pre teba.
Ja sa ťa chcem opýtať ako že či neexistuje ina forma len zabiť dieťa ktore bude zdrave.Vašou hlupotou bude zabite nevinne dieťa.Sme v 21 stroči nie v dobe Flinstona že neexistuje antikoncepcia.Tu na MK sú ženy ktore nikdy nebudu mať deti a TY napíšeš na mamičkovske forum takuto vec.Píšem TI s pohľadu mami ktorej jednie dieťa zomrelo a TY sa tak nezodpovedne stavaš k tejto situáci.Existuje aj utajený pôrod dieťa neuvidiš, aj adopcia daj šancu inej rodine a nie idem na potrat. Takto rozmyšľa matka ktora má 3 deti. Kôli materialnej stranke tak si sa mala chaniť a nie teraz ísť na potrat za dieťa ktore sa nenarodi vašou hlupotou.
@alickapusinka autorka písala že má zdravotné problémy! Prečo tento komentár? Je mi ľúto tvojej straty ale napísala si veľmi ostrý komentár. Bud lepšie ak sa mamičke niečo počas tehotenstva /po pôrode stane a deti ostatnú bez matky? Neodsudzuj. Určite ju to samu veľmi mrzí a neprišla si pre takéto odsudzovanie a výčitky
@alickapusinka nie si v jej topankach. Nesud.
Tie rady o adopcii... ved to musi byt ovela narocnejsie psychicky, ako uzit na zaciatku dve tabletky.
Inak mala som kolegynu, ktorej muz mal v rodine takuto "adopciu. On a mladsia sestra ostali u rodicov, a najstarsiu ako 2 rocnu dala jeho matka bezdetnej sestre a ti ju vzchovali. Ale nebola to oficialna adopcia, povodni rodicia mali dieta na seba, aj rod. pridavky brali. Ale sestre bolo vsetko jedno, boli stastni ze maju dceru.
tabletka tu nie je povolena, urcite si neobjednavaj z internetu, v CR myslim, len ak si obcanom CR, premysli si to, post abortivny syndrom je hrozna vec. Stalo sa nejak to vyriesis, drzim palce
@cinky16 a to si ma ona teraz nechat dieta, ktore nechce...len preto, ze niektore zeny nemozu otehotniet???? Neblazni.
@magiiii zbehni za gynekologom. Mozno to priroda poriesi za teba.
Drzim palce, nech sa rozhodnes akokolvek. 💕
@veronikaszabova predsa ked ma sex, musi ratat aj s takou alternativou, ze moze zostat tehotna
@simsalabim no lebo potratova tabletka je neskutočne šetrná! Hlavne k psychike ženy, však? Keď v obrovských kŕčoch vidí v kaluži krvi v záchode svoje mŕtve dieťatko... úžasné!
zial ani jeden sposob nie je setrny, skoda, ze neexistuje gombik a zena by vypla moznost otehotenia, lebo potom je to narocne rozhodnutie a ma to psychicke nasledky
@magiiii v prvom rade sa objednaj ku lekárovi nech to potvrdí ,zistis v ktorom si týždni a necháš si to prejsť hlavou .
@glade22 vies co? Po prve, nemusi sa pozerat na to, co z nej vyjde ani to analyzovat, ved velkost plodu je uplne mini, po druhe, jej telo nezatazi narkoza ani dilatacne nastroje a po tretie, psychika mnohych zien nijako neutrpi ( vid odborne studie). Zalezi od konkretnej zeny. My ako spolocnost mozeme zeny podporit, aby tehotenstvo nechceli ukoncit - materialne, financne, spolocensky, lekarskou starostlivostou…. ale konecne rozhodnutie musi vzdy ostat na konkretnej zene.
Ty si nemala rozum a tvoj chlap?
(To v malej krabicke pri kazdej pokladni... 🤔)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@magiiii na Slovensku sa nevykonáva interupcia tabletkovou formou