Ahojte, čakám prvé dieta a tak nejak ako sa mi blíži pôrod, chytám paniku. Keď sa rozprávam o detoch s kamoskami alebo rodinou, kazdy mi hovorí čo ma caka - že sa najbližší rok absolútne nevyspim, že dieta bude nonstop plakať a vracat, že bude neustále chore a že všetko sa zlepší až keď bude mat rok - rok a pol. Prosim vas je to naozaj tak? Naozaj tomu dietatu stačí spat pár hodín denne a zvyšok je hore? Pripadne tým detským veciam ako vracanie, bolesti atd dá sa tomu predist? Ja sa hrozne bojim že to nezvládnem ☹️☹️
Tak to si hádam vedela že mať dieťa toto naozaj všetko obnáša. Je to človek, živý tvor, samozrejme že to bude náročné hlavne zozaciatku
Ach, kazde dieta je ine…vobec sa nestresuj, ja som sa lepsie vyspala pri babatku ako s tym obrovskym brusiskom… a moje deti nikdy nezvracali… boli kojeni dva roky, takze ani plac v noci nebol … a ostatne veci sa menia pomaly, budes mat cas prisposobit sa a vymysliet, ako na to…
ja som mala anjelika doma,papal presne každé 4 hodiny, keď nepapal tak bol trochu hore a potom spinkal.Je pravda,že grckal a mával koliky ,ale to sa zlepšilo s príkrmami. Keď mu išli zuby tak bol trochu nepokojný,ale inak v pohode.
Zvládneš. Akú máš inú možnosť?! Nepočúvaj kamošky ani nikoho. Načo. Robia sa zaujímavé a machrujú, nič iné. Jedno dieťa spí, papá, kaká, hrá sa, iné je plačlivé, má zápchy sem tam si pogrcká. A?
Je to tvoje a manželove dieťa, budete sa starať spolu a najlepšie ako viete. Nie tvoje kamošky. Len vy dvaja.
Mne opakovali pri prvom každého pol roka,že neboj za pol roka bude lepšie 🤣
Môj syn takmer neplakal a už vôbec nezvracal, ani ten prvý rok nebol chorý. Vlastne doteraz za celý život zvracal len párkrát a to má 12 rokov. Dieťa bude spať veľa, ale na etapy, čiže bude sa často budiť a to aj v noci. Čiže ten spánok bude problém. Ostatné veľmi záleží od dieťaťa. Niektoré majú koliky, tak plačú, aj zvracajú. Iné zase nie. Bude to náročné, to ti zase nejdem klamať, že nie. Ale zvládneš, ako zvládli miliardy žien pred tebou.
Každá sme si tým prešli;)
Všetko budeš riešiť ako príde, nebude všetko naraz a už vôbec si nenamýšľaj, že to bude hrozné ale teš sa. Keď budeš ty v pohode bude všetko lepšie, ja osobne som mala veľké trampoty s kojením ale potom cca po 3 mesiacoch od pôrodu už bolo aj toto OK a materskú považujem za najkrajšie obdobie v doterajšom živote. ❤
Kazde dieta je ine 😉
Ale u nas veru ano. Napr prvy syn spal ibav porodnici. Doma vobec. Max si podriemkal na prsniku. Neskor zacal spat 40min denne. To bol uspech.
Ano aj zvracal po kazdom jedeni.
Ono je to rozne. Su deti ktore skoro vzdy spia. Ktore netrapi brusko. To budes riesit za pochodu ani sa nenazdas ze co vsetko to vlastne obnasa.
Potom sa uz len pousmejes 😉
to ani nie, ze co dieta, to ine, ale co den to ine...pri babatkach to nie je, ze by spali malo, ale spia velmi prerusovane ci den ci noc, rychlo vyhladnu a ich telo sa este len prisposobuje zivotu mimo maternicu takze k tomu patria aj bolave bruska, obcasne zvracanie, okakane plienky aj o druhej v noci. choroby kym je mimo kolektivu nie, aspon u nas neboli (to zacalo skolkov a aj na ZS stale trva). je dobre byt uprimny, mne to chybalo, ze som az potom zistila ako sa veci maju - ze aky je vlastne zdravy spankovy rezim dietata, sledovat si to v appke na mobile, aby som aj vedela odhadnut ake ma navyky. prvy rok bol pre mna velmi tazky, hlavne v noci. treba na to dvoch, muz sa musi tiez zapajat, aby ta z toho neporazilo. ale neboj, budu aj radostne chvile kedy ti to babato vsetko "oplati", usmeje sa na teba, bude ta uplne zboznovat a vtedy je vsetko odpustene
Je to náročné ... no zvládneš to ... lebo budeš musieť.
Naco ta takto strasia? Choroby - prvy syn nemal do 2 rokov ani len soplik, mladsi sem tam nejaky soplik od 5 mesiacov, asi od starsieho pochytal. Spanok - starsi bol ozaj zly spac, tazko zaspaval, jeho spanok v noci do 6 mesiacov bola total katastrofa, ale mladsi ziaden problem so spankom, ani zaspavanim nemal. Grckanie-atarsi zvykol po mliecku grckat skoro vzdy, mladsi velmi malo. Kazde dieta je ine...ale tak ano, akonahle budes mat dieta, nebude to bez starosti niekolko rokov, ani keby to bolo neviem ake kludne a spokojne babo a neskor dieta
Nepočúvaj tieto reči, všetky sme to zvládli, zvládneš aj Ty. Moja prvorodená bude mať onedlho 15 rokov a spomínam na prvé dni, keď manžel po jej narodení už musel ísť do práce a ja som bola hotová, čo budem robiť, keď sa zobudí. Nás neobskakovali babky, tetky, boli sme na to sami, ale tak sme to chceli, zžiť sa ako nová rodina. Takže sme sa zamerali na to “udržať dieťa nažive” 😉 to bola priorita, nie uprataný byt 🤷🏻♀️ Bolo to náročné obdobie, ale dieťatko bolo spokojné, spalo aj 12 hodín v noci, tak sme po roku zamiesili na súrodenca. Nastav sa pozitívne, nenechaj sa znechutiť, ak niekto vidí len tie bábätkovské problémy, je to (hlavne s odstupom času) radosť a požehnanie, keď môžeš priviesť dieťa na svet a sledovať jeho vývoj na dospelého parťáka ❤️
mozno budes mat stastie na dobre dieta, mna kamoska strasila, ze take dieta stale je a ja som mala pravy opak, moje jest nechcelo a potom mi vravela, ze je lepsie mat dieta co vsetko a stale je ako trapit sa s nejedakom
Neboj sa, si žena - my všetko zvládneme, sme silné, to by si sa divila, čo s nami spraví pôrod .... príroda nás na to pripravila,
každé dieťa je iné, bude dobre
Zvladnes,neboj.Je to tazke,ale krasne.Najkrajsie obdobie vobec.Staci,ze sa to male stvorenie na teba usmeje a zabudnes na vsetko zle.Deti rychlo rastu.Uzivaj si kazdy okamih.Moja 8 rocne je uz pomaly radsej s kamoskami ako s nami.🙈
ja som myslela že umrem 🙈 ale všetko je to len obdobie, aj najdlhší deň má len 24 hodín, strašne rýchle to letí... rýchlejšie než keď si bezdetná. akurát zistíš že vlastne vôbec netušís čo si robila celé dni keď si nemala dieťa 😂
Neboj sa, zvládneš 😊
Aj mňa tým strašili a ja si zatiaľ užívam materskú plnými dúškami. Malý je parťák, ja mám čas na neho, muža, seba aj kamošky, na spánok, knihy, kuchyňu, kurz, pravidelné babské jazdy,...
Bez problémov sme dali zuby, prvú chorobu, zmeny spánku, môj papá až príliš veľa,...
Naozaj je to o dieťati, každé je iné, a o nastavení u vás doma s manželom. Veľa komunikácie a striedanie sa pri všetkom, nech nemáš všetko na hlave a vtedy sa to dá v pohode.
Nas negrcal vobec a ani chory nebol do dvoch rokov, az potom sme vsetci dostali covid :D to uz bolo na konvi pandemie :D no a k.placu, to ano, nas reval nonstop cele dni, nespal skoro vobec, len vonku v kociku, ale zase noci boli ukazkove, to vzdy pekne spinkal a ked sa zobudil, iba vypil.mlieko a spal dalej, len dni boli katastrofalne. Ale tak kazdy to ma inak.
Mám tri deti. Každé bolo úplne iné. Áno, dieťa môže nespať, furt grcať a vkuse revať, môže byť často choré a môže vkuse spať, stále sa usmievať a byť úplne v pohode. Mala som každý druh, ovplyvniť sa to nedá. Kamošky by som za ich múdrosti poslala so ri*i. Nepočúvaj také reči, nečítaj články, strašne to stresuje. Teš sa na bábatko a keď sa narodí, uvidíš čo bude a potom sa zariadiš.
Mne taketo nikto nehovoril ale tak je lepsie sa pripravit sa vsetko. Prvorodeny, spachtos ,papkac, bezproblemov všetko, choroby potom skolkarske klasika. Druhorodena (cakala som podobne ze to bude ako s prvym) spala len 1 noc v pôrodnici a potom sa s nami viezlo vsetko co tu bolo pospomínané, grcky, koliky, žiadny ze 3hod spanok ako mal syn, tu to bolo 30min na minutu presne, velakrat sme stopovali 🙂 kúpať sa nechcela, vrieskala len co sme ju vyzliekli 🙈 neustale nanášanie, čičíkanie , vlasy dupkom, zufalstvo, plač, ale stálo to zato ❤ nič netrva večne a nikdy nie je tak zle aby nemohlo byť horšie 🍀
Pozri, na vyber uz nie je, niektore babatka spia lepsie ako ine, niektore placu menej ako ine. Celkovo najvacsia zmena bola pre mna prerusovany nocny spanok. Ale po par mesiacoch si na to zvykne kazda zena a normalne fungujes. Plus, ked budes doma s babom, kludne si oddychuj s nim a naberaj sily 🙂 nebufe to take strasne
Áno, je to všetko pravda a môže byť aj horšie, ale ty to zvládneš, neboj sa 🙂 držím palce
@20erika07 áno, tie postupné obdobia musíme si tým prejsť
dcérku kde som dala tam spala ako bábo / čo jej doteraz ostalo, má rada spanie/ mohli aj hromy biť, syna som čičíkala - hojdala 40 min. a spal ani nie hodinku, na ulici sused zavrel dvere na aute a už bolo po spaní
ale jedno mali rovnaké - boli hladoši a v noci to aj dali poriadne vedieť , už som videla ako sa rozsvietili svetla u susede na konci ulici 😀 - teraz ich do toho jedenia musím "nútiť"
Keby si mala aj 10 deti každé bude iné … ok; kamošky ta upozornili fajn, príprav sa aj na takú variantu … ale vôbec to nemusí byt pravda … moja prvá dcéra bola ukážkové bábätko do roka bola chorá len raz, od 3 mesiacov prespala celú noc bez zobudenia, krásne jedla, nemala problém s rastom zubov, keď sme ju kocikovali dokázala ešte 2 hodiny v kočíku spinkať odparkovana v chodbe … proste super … druha dcéra mi to vrátila 😅🤷♀️ a prakticky od pôrodnice nie je moc dobrý jedák, s jedlom ju musím naháňať, mlieko už nechce, v noci sa stále budí (ma 11 mesiacov) a uspavat ju bol šialený kolotoč niekolkohodinoveho revu na rukách 🙈 300x som si povedala prečo sme si to robili keď sme mali take dobre prvé dieťa že sme pokúšali šťastie 🤣 ale čo, aj to uvrieskane, tvrdohkave dieťa vďaka ktorému nebudeš vedieť aké je to spať vkuse aspoň 5 hodín budeš rovnako ľúbiť ako to “bezproblémové”🤷♀️
mas velmi zlate okolie... a teda NIE NEMUSI TO BYT PRAVDA. Ja som sa vyspala, moje dieta neprerevalo takmer nic, nelietali sme po lekaroch, mali sme totalny klud. Par krat mala koliku, par krat ju zapieklo, poriesilo sa raz dva a vybavene... NIE je vobec pravidlo ze deti su take. Podla mna klud doma, pokoj, rezim a kludna mam, ktora sa nejde potentovat zo vsetkeho to robia... :D Na vsetko treba ist s rozumom, nesilit (ja som takmer depku chytila zo sprostych reci o dojceni), vsetko ma riesenie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?