Čakám dieťa a neteším sa

16. mar 2021

Cakam dieta a netesim sa niako momentalne co s tym?

pininka1
16. mar 2021

To nic, to pride, nie kazdy je nadseny od zaciatku.

alchemilkazltozelena
16. mar 2021

Boze ja ked vidim tie slova: niako, ... a pod. Normalne vidim ako sa ten Stur chudak v hrobe obracia 🙏

gbgb
16. mar 2021

@alchemilkazltozelena Nosferatu a bude to ešte horšie pri tejto dištančnej výučbe.

simona1998
16. mar 2021

Mne je toto tak veľmi ľúto čítať , pretože veľa žien tu píše problémy s otehotnením ,vytvárajú témy kde píšu ako sa snažia tri roky niekedy tu padajú aj take čísla ako desať rokov ???!!! a stále nič .. a potom sú tu takéto indivídua ktoré sa nechali “nabúchať” a netešia sa 😊🙌🏼Pardon ale toto nemôžem prečítať a rolovať ďalej . Nedalo mi to

ki_ki2
16. mar 2021

Och čo by som ja za to dala keby čakám bábätko .. 🥺

littlebubble
16. mar 2021

@simona1998 Treba pochopiť, že nie každá žena si zakladá život na deťoch a príchod dieťaťa berie ako prirodzenú vec.To ešte neznamená, že sa jej pocity nezmenia po pôrode.Nie je povinnosťou sa tešiť hneď z tehotenského testu.
Niektoré majú silnú túžbu a trápia sa.Iné to berú ako kolobeh života.Zadarí sa tak sa zadarí ak nie tak nie.Nikto z nás nevie ako dlho sa snažila ona.

Čudovala by si sa koľko žien to cíti podobne a sú to perfektné, milujúce matky.

nela6
16. mar 2021

@littlebubble veru, a ja mavam zakaždým poporodnu depku, istý čas necítim k deťom žiadne city, ale to sa vždy upraví a potom sa idem zblázniť ❤️

deti95060810
16. mar 2021

@simona1998 Individua....majú len väčšie šťastie že nepoznajú problémy s počatím... ale môžu mať problémy zas s niečim iným...

deti95060810
16. mar 2021

autorka...neboj sa, zmení sa to. Prešla som si tým. Po pôrode ostaneš ako vymenená a keď uvidíš bábo - rozplynieš sa....😉

amelie2017
16. mar 2021

Zeny neodsudzujte, poznam aj maminy, ktore sa roky snazili, a ked ostali konecne tehotne, nadsenie ich preslo. Hormony su svina. Rovnako ako poporodna depresia. Cele tehotenstvo sa mozes na dieta tesit a narodi sa a bum. Autorka nenapisala, ako otehotnela, len ze sa netesi. Skor potrebuje podporit a nie hate.

gabriela_obzerova
16. mar 2021

@deti95060810 to nie je vzdy pravda... Ale budem jej drzat palce, aby bola

ibajaanikiny
16. mar 2021

@simona1998 a potom su tu neempaticke individua ako Vy...ja som si takymi pocitmi presla a moze mi kazdy verit,ze tie pocity si zena nevyberie! Sama zo seba som bola v soku a prekvapena,mam svoj vek a v podstate ma nic prevratne nemuselo trapit,a predsa som nejaky cas bojovala sama so sebou a s tehotenstvom...keby sa nepisali iba clanky o tom,aky by mal zaliat pocit stastia zenu po najdeni 2 //,tak by zeny mozno aj lepsie znasali take pocity,ktore sa vymykaju “konvencnym pravidlam”. Su to hormony,nahly naval emocii,zodpovednosti od prvej chvile voci dietatu a podobne. To,ze sa jedna tesi od uvodu,neznamena,ze sa tesi aj druha...kazda to preziva inac,niektoru v druhom,inu v tretom trimestri,dalsiu zaplavi pocit stastia po narodeni dietata...to ale ani z jednej nerobi horsiu matku od ostatnych...len nedavno otehotnela moja kamoska - planovane! A predsa to dost rozdychavala...PS: je mu luto zien,ktore sa roky snazia...aj tych,ktore su sklamane zo svojich prvotnych pocitov...kazda si prechadza inymi problemami...

lenka13021
16. mar 2021

To sa stáva, ale jedna vec je istá. Pred narodením si nevieme predstaviť život s dieťaťom, keď sa narodí tak si nevieme predstaviť život bez dieťaťa. To som mala 19, keď sa narodila dcéra...🙂

littlebubble
17. mar 2021

@nela6 Sme len ľudia.Moja svokra nemala emócie až kým jej nedoniesli syna po pár dňoch.Musela si k nemu vybudovať vzťah.Je to dobrá mamina.Po tomto rozhovore som pochopila, že som v poriadku keď nemám žiadnu túžbu. 🙂
A je to takto lepšie.Tehotenstvo sa môže skončiť rýchlo.Tak načo sa zbytočne pútať tak skoro na dieťa.

zuvelyn
17. mar 2021

Ja som sa zacala tešiť ked mal maly 4 mesiace ;) ziadne rozplynutie po pôrode, takze nepocuvaj ani to, lebo na teba pride druhá depka ked ani po porode ťa nic nezaplavi ;) a to sme dieťa chceli, nebola to ziadna nahoda.

A take zeny
@simona1998 nepočúvaj buz dupľom, to ona je tu individuum v tejto teme 🤦🏼‍♀️ ak niekto nemoze mat deti, ok smutné, ale nie je to moj problém a nebudem si nad tym honit vlastné ego.

luna116
17. mar 2021

Ahoj. My sme s MM dieťa plánovali, keď som zostala tehotná, vkuse som revala, toľko vecí som ešte kariérne nestihla,... samé hlúposti, ale akoby som bola v šoku, bola som úzkostlivá. Trvalo to niekoľko dní, možno aj do 2 TT. Vidím aj na synovi,že je miestami úzkostlivejší, inokedy nervák. Na dieťa sa nedá pripraviť. Niekoho prekvapí, aj keď ho plánuješ. Teraz som rada,že som ho mala na 28, nemusela som sa príliš strachovať, že som stará a že bude vysoké riziko napr.Down.sy a pod. Pri druhom som už bola nadšená,že bude mať kamoša. Skús sa upokojiť, daj si magnerot, nechaj si pomasírovať nohy,..

nevenka
17. mar 2021

@deti95060810 presne tak...a moze to byt aj tehotenska depresia a nasledne z toho poporodna depresia. Poznam to. Cely zivot som riesila hormonalne problemy, ale predpovede lekarov sa nenaplnili a otehotnela som 3x prirodzene, co nechapali. Ale po porode prbeho dietata to prislo. Nasadili mi lieky, co maju ako vedlajsi ucinok depresie, ked sa to skombinovalo s pobytom na JIS-ke, ze som maleho nemohla mat pri sebe, strachom o neho, s jeho neprisatim, nepriberanim a ja som taaaak chcela dojcit, tak to boli "ine" stavy. Mala som aj obdobie, ze som si chcela siahnut na zivot. A to synceka milujem, len vtedy som to vnimala inak. Nastastie, pri druhom babatku sa to nezopakovalo a pri tretom som mala depresivne stavy uz pocas tehotenstva par tyzdnov, aj po porode, znova som mala lieky, ale to som uz vedela, ze ro robia oni, tak som ich vysadila. A aj neprisavanie a problemy s dojcenim som uz vnimala inak. Takze niekto otehotnie lahko, ale uzije si to potom. Netreba sudit. Aj situacia v manzelstbe, partnerstve je u kazdej ina, financne zazemie atd...

beronsche
17. mar 2021

Ja som otehotnela planovane a dieta bolo naozaj velmi vytuzene a napriek tomu som mala rovnake pocity. Po pociatocnej euforii, ze waw som tehotna, prisiel velmi neprijemny pocit z tehotenstva. Nie fyzicky, to bolo uplne ok. Psychicky.
Na dieta som sa netesila, nechcela som byt tehotna. prislo mi to, ze sa na dieta pripravujem tak automaticky, bez vnutornej radosti.. Ciastocne sa to zlomilo po velkom UTZ v 20tt.
No a teraz to dieta zboznujem.. 🙂

Najhorsie na tom vsetkom bolo to, ze je to tabu. Zeny o tom nehovoria a ja som mala vtedy pocit, ze som snad jedina, co to pri chcenom tehotenstve citi takto.. Rozmyslala som, ze co som to preboha za dusevny kripel...
Poradit neviem, napisala si hrozne malo o tom, v akej si situacii...
ale chcem ta podporit. Nie si jedina a zrejme to prejde. Akceptuj, ze je to tak, mozno ti pomoze o tom hovorit, s kamoskou, s partnerom.
Ale ak budes mat pocit, ze je to zle, urcite vyhladaj pomoc.

beronsche
17. mar 2021

@simona1998 keby empatia kvitla, si sama ruza....

ibajaanikiny
17. mar 2021

@beronsche presne tak,aj ja som sa citila a obcas este citim (stale nemam po porode), ze som ako nejaka bezcitna mrcha😏 je to hrozne,clanky a perfektne a bezchybne zeny nam vsade tlacia do hlavy iba pozitivne pocity,ale co so zenami,ktore prezivaju opak? Potom maju kopec roboty aj psychologovia🙃 ja som sa rozhodla,ze budem o svojich pocitoch rozpravat nahlas,ze ich nebudem potlacat a dopadlo to tak,ze napokon takmer z kazdej kamosky,ktora tehotenstvom presla,vypadlo,ze kazda si presla nejakymi “zvlastnymi” pocitmi az priam nechcenim tehotenstva. Keby to neprezijem,mozno sama neuverim,ze sa zena dokaze az tak citit. U mna to bolo umocnene tym,ze tehu nebolo v plane. Ale v konecnom dosledku to je jedno,nikdy nikto nevie,koho to chyti...

beronsche
17. mar 2021

@ibajaanikiny presne tak, vsade sa prezentuju len pozitivne emocie. Silna laska k dietatu od prveho tehu testu a po narodeni dietatka az euforicke pocity.. A toto sa berie ako norma. ehmm.. akoze fakt?

Ja som po velmi fajn, az takmer dokonalom porode citila len jedno - obrovsku ulavu, ze uz je po a co sa tyka dietata, len prekvapenie, ake je tazke a obavu, ze mi capne dole z brucha, lebo sa mi zdalo nejake klzke.. 😀 Ziadna laska az za hrob. Akoze boli to pozit pocity, citila som silnu radost, ze som to zvladla a ze moje babo malo naozaj vyborny start do zivota, ale na zalubenie sa a lasku az za hrob, na to som sa musela doslova vyspat. 🙂
To je dalsia vec, ktoru by zeny nemali brat ako samozrejmost a to ocakavat, ze sa s nimi od zalubenia sa zatrasie hned po porode zem.

alvaluka
17. mar 2021

@simona1998 nejdem nikoho obhajovat, ale autorka nenapisala, ze ju niekto zbuchol, mozno aj planovala ale nieco sa udialo.

mon29
17. mar 2021

@simona1998 akoze toto je co za odpoved? To jej ako pomoze? To ze sa netesi, neznamena ze nebude dobrou mamou.. a ak sa tebe nedari je to smutne, ale ona s tym nic nema.. to je jak by ti niekto vycital, ze si vies vychutnaj jedlo a niekto nema ani na chlieb... trosku pokory.

mon29
17. mar 2021

@ibajaanikiny velmi vela zien, je zmatenych na zaciatkoch,niekedy aj po porode a je to uplne normalne.. a ano treba o tom hovorit.. kazdy sa tvari ake to je krasne a jednoduche ale nie je.. je to teda fest narocne obdobie. V den prveho porodu sa nenarodi iba dieta ale aj mama..a tu rolu prijat niekedy trva ,ale vacsina zien to da a do toho uzlicka sa zamiluje.. drzim palce a prajem rychly porod .

littlebubble
17. mar 2021

@beronsche Mňa napríklad niektorí ľudia nechápu vôbec.Priznávam, nie som ani tehotná ani matka ale poznámky ako môžem uprednostniť psa pred dieťaťom alebo kde sú moje hodnoty.Prečo netúžim byť matkou.Mala by som chcieť keď som žena a načo ešte čakám.Čo by iné zato dali byť zas mladé.Pritom nikto nevie prečo ešte nechcem byť matkou a to prečo nie som hotová z detí nechápem ani ja.Všade sú články o tom ako chce byť každá matkou aké pocity žena prežíva.
Cítim sa ako pokazená a niekedy mi je až do plaču.

Prečítať si príspevok od simona1998 tak budem len ďalšia nabúchaná (plánovane) ktorá môže zato, že iné ženy nemôžu mať deti 🤷.

Vnútorne cítim, že to dieťa budem milovať ak tu bude ale nie som žena ktorá by sa do tehotenstva hrnula.Ja by som nepodstúpila ani umelé oplodnenie.To ešte neznamená, že ženy ako ja budú zlé matky.

Ja byť autorkou tak sa cítim určite podobne a ženy si to vyčítajú pretože im to vyčíta okolie.Tak ako mne vyčítajú, že sa nehrniem do materstva.Nikto nechápe, že žena tie pocity zmeniť nevie.

paloma10
17. mar 2021

Ked som cakala malu, tiez som to mala prve tyzdne tak. Pritom som dlllho dieta chcela a vek uz bol tiez dost pokrocily..no ked to prislo, zrazu som sa nevedela tesit, mala kadejake obavy, neistoty... To same prejde 🙂) Len vyckajte tieto zaciatocne tyzdne. Potom ako aj brusko zacinalo rast, radost prisla sama od seba, obzerala som detske vecicky, chutilo mi jest, tesila som sa...prislo mi to potom zrazu uplne prirodzene a velmi velmi radostne 🙂))

ivinkapink
17. mar 2021

ahoj, aj ja som sa tak citila v prvom tehotenstve, napriek tomu ze dietatko bolo vytuzene a aj sme sa nejaky cas snazili....veru hormony su nevyspytatelne...a moje zle pocity este zhorsovalo vedomie ze takto sa predsa nesmiem citit! ved "musim" byt stastna... strasne ma hnevalo ako si vsetci mysleli ze musim byt stastna... Nie si v tom sama, vidis je vela zien co to takto prezivali... treba svoje pocity akceptovat, a ak treba aj riesit s odbornikom.. V druhom tehu to bolo o inom, presny opak, neskutocne som sa tesila od prveho okamihu, aj porod som si uzivala, to fakt!

paloma10
17. mar 2021

@ivinkapink Uplny suhlas, pekne ste to napisali 🙂 Ja som o prispevok vyssie napisala pocity z 1.tehu a tiez by som este doplnila, ze dnes som zistila, ze som tehotna a neskutocne sa tesiiim 🙂 Pri druhom tam ten smutok urcite uz nebude, mozno pri prvom je to sposobene aj strachom, neistotou z tej zmeny (lebo clovek nevie uplne do coho ide), aj ked si to nemusi uvedomovat. A potom zisti, ze mat deti je super a dalsi raz si to o to viac vychutnava 😎 Dobre bude ☺️

nevenka
17. mar 2021

@beronsche presneee...ze ake klzke, a pri kazdom ma to tak trochu "prekvapilo"...a euforiu som zazila az pri tretom, lebo to bol neocakavane rychly porod, vyvolavanie a trvalo to necelu hodinu, tak som bola vo vytrzeni, ze to "uz"? 😀

nela6
18. mar 2021

@beronsche ani ja neviem co to je plakať od radosti po porode, akoze z lásky k dieťaťu, u mňa nič 🙈 ale teraz by som ich stiskala 24h denne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre