Ake fyzické zmeny , dobre či zle, na vás zanechalo tehotenstvo a akým zmenám sa dá zabrániť?
Odkedy je dobré pouzivat krémy proti striam ? Ktoré vitamíny ste užívali aby vam nepadali vlasy a nezoslabli zuby? Cvičili ste cviky pre tehotné alebo upravili ste si stravu?
Neprejedať sa. Papat ozaj zdravo a vyvážene. Po pôrode sa potom rýchlejšie dostanes spat do formy bez nutnosti držať diétu.
Mam za sebou 1 pôrod a aktuálne som znova tehotná. Po prvom pôrode som prakticky nezaznamenala žiadne fyzické zmeny na tele- po pár mesiacoch sa dalo všetko do poriadku. Je to ale vecou genetiky. Pribrala som vtedy 16kg, ale pri mojej výške 177cm a pôvodnej váhe 58kg to nebolo moc vidieť. Stria ani jedna, odkedy som zistila, že som tehotná, natierala som sa kokosovým olejom ráno večer. Prsia sa dosť zväčšili v tehotenstve aj počas dojčenia, ale vždy som mala take väčšie dvojky a po ukončení kojenia mi neovísali, to zvyknú skôr pri väčších prsiach. Vlasy som mala vždy dosť husté, asi 3 mesiace po pôrode mi dosť padali, ale po 2 mesiacoch bol pokoj a nijako to nevidiet- užívala som vtedy revalid, či pomohol ten alebo to je naozaj len vecou hormónov, naozaj neviem. Teraz som znovu tehotná, o 1,5 mesiaca ma čaká pôrod, zatiaľ mám plus 10kg, keď si porovnávam foto s prvým tehu, je to vizuálne to iste. Ja som ale ani v jednom tehu nemala nejako extra vysunuté a veľké bruško, tým, že som vyššia, tak sa skôr roztiahlo po dĺžke a možno aj preto nemám žiadnu striu ani vyťahanú kožu. To brucho po cca pol roku po pôrode bolo pekné a bez akejkoľvek zmeny ako pred pôrodom- podľa mňa opäť vecou genetiky. Iste veci sa dajú ovplyvniť- natierať sa, príliš veľa nepribrať, ale z veľkej väčšiny tie veci žena až tak neovplyvní🤷♀️
vlasy sa mi zmenili na slamu to je asi jediný problém ktorý vidno. to že mi zostalo trochu brucho od pupka dolu to už nemá zmysel riešiť (za 2roky cvičenia bez zmeny...)
@lucinka1988 som fakt rada, že niekto má aj takúto skúsenosť..stále čítam samé hrôzostrašné články a skusenosti o tom ako sa žena už pomaly ani nespozná v zrkadle po tehotenstve/pôrode/kojeni.. samozrejme najdôležitejšie je bábätko, to bez debaty, ale predsa len, stále je dôležité aby sa aj žena cítila ok vo svojom tele .. každopádne, som fakt rada že to ide aj takto, dodáva to odvahu nám čo nás to ešte len čaká 🙂
Mne zostali širšie boky, normálne kosti sa akoby nevrátili po pôrode na svoje miesto alebo čo 😄 ale za to som veľmi rada, lebo predtým som mala postavu ako chlapec, teraz vyzerám ženskejšie. Čo sa týka zvyšku, nezostala mi nikde vyťahaná koža ani ovisnuté brucho, nemusela som pre to ani nič robiť, zrejme preto, že som rodila dosť mladá. Akurát mi zostali strie na zadku a stehnách, ale tie po 2 rokoch už nebolo takmer ani vidieť, takže to ma tiež nijako netrápi 🙂
@blabla22 ano, ide to aj takto a ja mám aj v okolí známe, ktoré vyzerajú po deťoch fakt super, niektoré aj lepšie, ako pred..Takze vôbec nie je pravidlo, že po deťoch vyzerá žena horšie..:
@blabla22 aj ja čítam práveže samé hrôzostrašné veci 🤣
@lucinka1988 ďakujem za odpoveď a za tip - kokosový olej.
Mne sa zväčšili nohy prisahám 😂😂 nosila som 36 po pôrode mám 38
A prsia no....🙈🤦🏻♀️
Mne teda po kojeni strasne ovisli prsia...nepomahalo mastit, cvicit, nic. Budem to riesit operacne. A strie komplet cele brucho napriek masteniu vsemoznemu, vitaminy, zdrava strava, kolagen. Myslim ze je to proste genetika.
Mám za sebou tri tehotenstva, mám strie (tie mi nevadia), väčšie brucho, ktoré neviem zmenšiť ani keď schudnem, pri druhej dcere som bola tak naliata vodou, že som bola dost ťažká a padli mi klenby na nohách, mám skoliozu a padnuté panvové dno - snažím sa cvičiť (vramci možnosti), chodím bosa aj po vonku cez teplo, ale nie všetko sa mi zelane upravuje.. posledný syn má už 4, takže už si ani nemyslím, že sa to nejako výrazne zlepší..
Inac tie nohy väčšie mam aj ja 🤣 a k striam co som pisala este podotknem, ze som pribrala 8kg, cize nebolo to mega pribratim, proste pokozka 😐
Ja sa najviac bojím o tie zuby , prsia a nohy. O tých nohách som čítala diskusiu a jedna baba tam písala že sa jej zväčšil dokonca nos. Pomoc. Napríklad vlasy sa dajú dať do normálu, aj schudnúť sa dá, strie aspoň trošku vyblednu ale to ostatné už človek neovplyvní.😭😭😭
No veru, ja som bola pred tym topankova maniacka. Bohuzial nohy o cislo sa fakt zvacsili a 54 parov kozenych lodičiek a nadhernych topanok slo svagrinej 😭
Mne sa spravili na tvári, hlavne na čele, tehotenské pigmentové škvrny. Pri synovi len taká menšia, pri dcére už poriadna a stálo ma dosť peňazí sa toho zbaviť. Za seba odporúčam chrániť si tvár vysokým faktorom, hlavne, keď sa slnko odráža od snehu. Najlepšie krémom určeným na bielenie pigmentových škvŕn. Aspoňže strie ma obišli 🙂
Pri dcere mi nebyvalo ani zle a mala som takeho gynekologa, ze nic netreba brat, ziadne vitaminy, nic. Nemala som ani jednu striu, ani opuchnute nohy, ani som nepribrala. Za cele tehotenstvo len 7kg a este dve kila som navyse "porodila". Vlasy aj plet som mala pekne. Zacali padat az po porode a to cele obdobie az do dalsieho tehotenstva. Zuby tiez ok.
Po 10rokoch pri synovi som brala vsetky vitaminy sveta, co mi odporucal gynekolog a bolo mi cele tehotenstvo zle, nizky tlak, schudla som prve tri mesiace, co som ani nic nemohla zjest. Potom som pribrala dokopy 11kg, ale schudla som hned po porode. Zase ani jednu striu, ani rozsirenu panvu. Vlasy krasne ako z reklamy, dokonca som ani nezarastala 😄
Aj pri dcere aj pri synovi som jedla ako normalne. Ziadne chutky, ani som si nic neodopierala, ani nepridavala na tanier za dvoch. Brucho ani prsia neovisaju 🤗
Teraz som tehotna, jem o dost menej ale priberam ako hroch (nechapem) dufam ze nemam strie, ale som v 20tyzdni a uz ma velmi svrbi brucho a prsia.
Krem proti striam som pouzivala pri kazdom tehotenstve od zaviatku odkedy som mala dve ciarky na teste. Krem elasti-q
U mňa sa nohy nezmenili. Práveže po tehotenstve odpuchli a zmenšili sa. Kedysi som nosievala 39, teraz mi stacia 38. Ale asi budem vynimka, ako tu čítam 🙂 U mňa najviac utrpeli prsia, ale to bude tým, že ich mám väčšie, pri dojčení som mala pocit, že su mega veľké oproti hrudníku a pleciam. Teraz už mám odrodene 3 deti, posledná ma 7 a tie prsia sú bez podprdy ako z fotiek po dojčení 🙂
Na strie,celulitidu,nadvahu,neforemnu postavu som zvyknuta od puberty ..vlasy,zuby,plet - ostali tak ako pred tehu..prsia zial detto...ziadne fyzicke zmeny na sebe nebadam
Neboj ked z Plackovej vysekali, co vysekali, tak Ty sa nemas coho bat. Je to len tehotenstvo a naozaj sa tomu telu nemusi stat nic zasadne
@kiki68 🤣🤣🤣 ale ju to naposledy stalo 33000 euro 🤣🤣🤣
Krém proti striam mi bol na dve veci. Ale tie vyblednu. Moje brucho je kandidát na abdominoplastiku 😀 plus mam diastazu. Ale to budem riešiť cvičením... nechcem ísť pod nôž určite
Na strie som nepoužívala nič ani pri 1 dieťati, strie nemám, kamoška si poctivo potierala a ma ich kopec. Užívala som femibion, ale druhý trimester som len iba kyselinu listovú. Pri prvom tehu som pribrala a po pôrode schudla že eno nuno váha a pri druhom tehu menej pribrala a zas viac schudla, takže po 2 pôrodoch váha 48kg na výšku 160cm.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
krémy proti striám - v podstate môžeš začať v momente, keď zistíš, že si tehotná :D ale pokiaľ má žena genetické predpoklady na strie, tak sa im nevyhne
vitamíny - kyselina listová , vit.C a D, vápnik/horčík/zinok (tu by som sa poradila s lekárom, čo on odporúči)
cviky pre tehotné ma strašne nebavia, rada by som chodila do fitka si normálne zacvičiť, ale sú zavreté..