Základná škola Pankúchova v Bratislave - nový anglický program

mirkabebe
21. aug 2020

Ahojte, idem si k vám po názory a skusenosti, aký máte názor, skusenosť so ZS Pankuchova, viem o tom, že v tomtošk.roku otváraju nový AJ program a rozmýšlame nad ním....ide o prvý stupen ZS. Dakujem

ivet01
22. aug 2020

@mirkabebe môjho syna tento rok prijali ale netuším ani čo bolo poriadne na prijímacích testoch. Priznám sa, že mám trocha obavy ako to bude celé prebiehať keďže nie sme bilingválna rodina a nechodil ani do anglickej škôlky. Tak dúfam, že si rýchlo zvykne

barbim
23. aug 2020

@mirkabebe To sa týka len budúcich prvákov?

mirkabebe
autor
24. aug 2020

@barbim nie otvaraju tuším 1,2,3 ,6,7 ročník....

mirkabebe
autor
24. aug 2020

@ivet01 my ideme zajtra na testovanie z AJ. som zvedava, lebo od školy je už hodne dávno, tak sme synovi dali dva týždne intenzívny kurz, aby sa trošku ,,spamatal,, lebo ved aj corona bola... tak uvidíme

zazun
19. mar 2021

Ahojte, kedze chcela by som sa opytat na skusenosti, pokial vase deti nastupili v septembri, kedze zvazujeme syna prihlasit do piateho rocnika. Dakujem.

olivs
7. apr 2021

Poprosím o skúsenosti tých,ktorí majú deti v 1.roc.PYP programu,vdaka

ro_mi
29. apr 2021

@olivs co mame znamych je fantasticka, dostali dotacie a idu systemom ako kosicka, netreba vahat, pokial dieta nato ma 😉

mici111
29. apr 2021

@ro_mi ahoj, vieš aj nejaké bližšie info? Moja ide na prijímačky na MYP na Pankúchovu o týždeň, teraz je piatacka..v čom sú spokojní a v čom nespokojní a tak, neviem nejako zohnať info ..ďakujem veľmi pekne

sajmoonka
14. máj 2021

Dobrý deň,viete mi prosím napísať vaše skúsenosti s PYP na Pankuchovej,vy čo tam máte dieťa?Ako ste spokojní s výučbou,učiteľmi,prostredím,prístupom?Budem vám veľmi vďačná.

drobec17
20. máj 2021

@mici111 ahoj, mozem sa opytat, kludne aj do ss, prijali Vas? Mate nejake info? Dakujem za odpoved.

mici111
20. máj 2021

@drobec17 ahoj, áno 🥳🥳🥳 bola piata najlepšia, zároveň ju prijali aj na osemročné gymnázium na Pankúchovej..tak mám dilemu, kam ju dať..moja chce veľmi na MYP.. vy ste tiež boli na prijimackach?

morskaya
7. dec 2021

Ahojte, dcera je teray v 4 ročniku a zvažujem jej prevod na PYP program. Ste s nim teray, po roku spokojni? Ako vyzera vyučovanie, mate aj kružky?

chiarra8
15. mar 2022

Ahojte, ak má niekto skúsenosti s medzinárodným programom na Pankuchovej, prosím, ako ste spokojní s výučbou, učiteľmi, prístupom. Dakujem

mici111
16. mar 2022

@chiarra8 moja chodí na MYP druhý stupeň, v zásade sme spokojní, nemám žiadne výhrady, len sa mi zdá, že sú niekedy tí učitelia príliš benevolentní..u nás v triede ak si niekto nenapíše úlohy, nič sa nedeje..a pod..čo ma dosť rozčuľuje.. dúfam,že sa to zmení, že im chcú dať len čas, kým si zvyknú..čo ťa zaujíma konkrétne, pytaj sa kľudne..toto je iný systém ako bežná základna škola, písomky píšu len sem tam, ústne odpovede žiadne.. známky dostávajú z projektov, ktoré robia podľa zadania vždy na konci prebranej témy..je to lepšie ako sa memorovat sprostosti na bežnej základnej škole, ktoré aj tak o mesiac dva hneď zabudnú..tu ich učia samostatnosti, vedia sa orientovať v danej téme a pod...

chiarra8
16. mar 2022

@mici111 ďakujem moc za odpoveď. Ani som nedúfala, že sa niekto ozve 🙂. Neviem získať o tej škole nejaké info. Moja je teraz piatačka a rozmýšľame nad medzinárodným programom. Kolko hodín majú slovenský jazyk? Trochu mám obavy, či sa potom budú vedieť decká zaradiť do slovenskej školy, či už strednej alebo VŠ. Alebo je to primárne pre deti, pri ktorých je predpoklad študia v zahraničí. Učia tam iní učitelia ako na 8 ročnom z Pankuchovej? Lebo o tých sa píšu rozne veci... Angličtina je na akej urovni?

mici111
16. mar 2022

@chiarra8 no moja išla presne tak ako by išla tvoja, minulý rok bola piatacka a robila prijímačky do preMYP, čo je šiesty ročník..takže teraz je siestacka..v januári získala škola akreditáciu na IB PYP a MYP, na DP sú v procese, lebo DP sa prvýkrát otvorí až o rok 2023/2024...áno, niektorí učitelia sú aj z osemročného gymnázia, ale myslím iba matika, sjl..ostatní učitelia učia iba v IB a na bilingválnom gympli..sjl majú každý deň čiže 5x týždenne..ak vás zoberú, tak je veľký predpoklad ak jej to pôjde, že bude pokračovať až do DP a ukončí medzinárodnou maturitou, ktorá je uznaná aj pre vysoké školy na SK/ČR a samozrejme v zahraničí..nečítaj recenzie spred 2-3 rokov a staršie, učitelia sa skoro komplet vymenili mám pocit..je tam nová riaditeľka, ktorá prišla z GJH kde IB funguje už dlho..a zavádza to aj tu... angličtina podľa mňa fajn, majú všetko v english a výnimkou sjl..to znamená aj telesnú, art, design, history, science, french/spain/german v english.. momentálne nás učí len jedna native speaker na english, američania, veľmi zlatá bava..ona bude budúci rok učiť aj history ďalší ročník...ak by ťa ešte niečo zaujímalo, kľudne sa pytaj...majú novú telocvičňu, nové labaky, novu library..len pozor, je to štátna škola..tak mám pocit, že niektorí rodičia sú rozčarovaní, lebo ich deti prišli zo súkromných anglických škôl.. neviem, na akú školu teraz chodíte..my sme prišli zo štátnej školy predtým, takže my sme spokojní..

dankasla
16. mar 2022

@mici111 Dobrý večer a môžem sa opýtať z čoho sú rodičia rozčarovaní?
Vopred ďakujem za odpoveď.

chiarra8
16. mar 2022

Dakujem @mici111 skusime to ;)

decembrovka77
19. máj 2022

Ahojte, dcéru prijali na 8 ročné na Pankúchovej, aké máte niekto skúsenosti?

mici111
19. máj 2022

@decembrovka77 ahoj, máme tam bývalých spolužiakov, spokojní sú..gratulujem 😊 my sme na MYP..

decembrovka77
19. máj 2022

@mici111 Super🙂 môžem sa spýtať akú prípravu malo tvoje dieťa na MYP? Kam chodila na AJ? Plánujem skúsiť s ňou bilinguál v osmičke a neviem s čím začať...bolo tam 300 prihlásených ako som teraz pozerala...

mici111
19. máj 2022

@decembrovka77 noooo, ja som to teraz tiež pozerala a ja som narátala 402 prihlásených a brali 30 na bilingválne..aj triedna hovorila, že veľmi veľa sa vždy hlási..na MYP 3 sa hlasilo tento rok 74 a brali 26.. len rátam že aj tam sa to rozbehne, lebo veľa rodičov nepozná tento IB program..my sme takto pred rokom absolvovali tieto prijímačky čo vy aj osemročné gymnázium aj MYP..moja je teraz siestacka..a tiež ju zobrali ako vás na osemročné gymnázium aj na MYP..sama sa rozhodla pre MYP, to už som nechala na ňu a spokojná je veľmi...a príprava? Ona sa pripravovala hlavne na osemročné, čiže matika a slovenčina..na MYP vôbec 😂 ALE.. chodila k jednej kočke na english 2x týždenne, ale nie za účelom prípravy na prijímačky, ale chcela som aby sa posúvala, lebo v pôvodnej skole english nula bodov..a ona je asi talent na jazyky, lebo aký pokrok spravila vtedy, klobúk dole..ale ju to baví..takže na MYP sa robili prijímačky english a math...math mala prípravu z osemročného a english, tam sa ťažko dopredu pripravíš, buď vieš alebo nie 🤷 ak máš nejaké otázky, kľudne sa pýtaj..

decembrovka77
19. máj 2022

@mici111 ďakujem, to znie dobre...uvidíme, tak sa skúsime pripravovať s tou angličtinou, sjl a matiku stačí v tom roku riešiť, ale jazyk nie. Gratulujem dcérke🙂
Tak sa tam naše baby uvidia🙂))

kolecko11
20. máj 2022

Ahojte, v prvom rade treba rozlisit medzi Bilingvalnou sekciou na Pankuchovej a Medzinarodnou sekciou (PYP/MYP).
Bilingvalny gympel, je klasicky slovensko - anglicky program. V minulosti mali hrozne vysledky ako skola. Vsetci teraz vkladaju nadeje do novej pani riaditelky, ktora do vedenia prisla pred cca 2-3 rokmi z Novohradskej. Je velmi sikovna, vie ako manazovat skolu, velmi jej drzime palce.
Medzinarodna sekcia (PYP/MYP) je jedna z najlepsich skol celosvetovo. Tam si vsak treba uvedomit, ze sa jedna o uplne iny system vyucby ako sme na SVK zvyknuti .... deti vedu k samostatnosti, k tomu, aby boli schopne ucit sa nove poznatky cez skusenost, aby rozmyslali a prepajali jednotlive vedomosti. Deti (rodicia), ktore sa teraz zapoja do systemu MYP mozu mat s tymto trosku v uvode problem, kym si zvyknu (a hlavne rodicia 🙂 ) na tento medzinarodny system. Lebo takto sa vyucuje vseobecne vo svete ... nememoruju sa poucky, hrubo vytlacene data 🙂, ktorym casto deti vobec nerozumeju a hlavne si ich za mesiac - dva nikto nepamata .... Deti ktore na skolu nastupia cez prijmacky do 1 PYP idu s tymto systemom od zaciatku, su na system zvyknuti, takisto su velmi jazykovo zdatni. drzim vsetkym uchadzacom palce, nech si dobre vyberu 🙂

decembrovka77
20. máj 2022

@kolecko11 A ako hodnotíš úroveň 8. ročného gymnázia? Hlavne mi ide o výučbu jazykov. Ďakujem vopred za info🙂

mici111
20. máj 2022

@kolecko11 úplný súhlas, lepšie by som to nenapísala 🤗😊 máte tam dieťa v medzinárodnej sekcii? Ak áno, v ktorom ročníku?

decembrovka77
20. máj 2022

@mici111 ešte by som sa ťa chcela spýtať, či mi vieš poradiť dobrú angličtinárku, alebo kurz aj, ktorý by mi malú pripravil na bilinguál, díky

mici111
20. máj 2022

@decembrovka77 bohužiaľ neviem poradiť, naša anglictinarka neberie už dlhodobo nových a má poradovník ak náhodou niekto vypadne..

kolecko11
21. máj 2022

@decembrovka77 bohuzial nemam info z osemrocneho gymnazia. Ale celkovo 8roc a aj 5 roc bilingvalne sa ovela ovela zlepsili po nastupe noveho vedenia. Pedagogovia z bilingvalnej sekcie neucia na medzinarodnom programe, teda u nas nie, tak ich ani nepoznam. Neterku vsak mame na 5rocnom bilingvalnom v prvom rocniku a co pocuvam, je spokojna. Aj s urovnou jazyka, s urovnou vyucby a celkovo hovori, ze spoluziaci su velmi sikovni.
Neviem kedy dcerka pojde , alebo uz bola na prijamckach, ale postupne ta medzianrodna sekcia prestane robit prijamcky na MYP, lebo "odchova" vlastne deti z PYP tried. Preto je teraz vyborne, ze aj deti z inych skol vedia nastupit do novo-otvorenych MYP tried, ale toto sa postupne uzatvori a uz nebude tato moznost.
Uchadzacov na MYP je menej hlavne preto, lebo nie kazde dieta sa citi na vyucbu len v Anglickom jazyku. Preto sa skor rozhodnu pre slovensko - anglicku vyucbu na bilingvalnej sekcii.

kolecko11
21. máj 2022

@mici111 Ahoj , ano, syn je 1 PYP, ale manzel ma skoncene IB v zahranici, tak sme trosku vedeli do coho ideme. Na skole vsak pozname vela deti , nakolko do PYP tried cez prijmancky idu deti hlavne z Cambridge / Briliant Stars / Britishu (aj inych skolok, ale kvoli jazyku to maju na prijackach tieto deti jednoduchsie).....tak sme sa pozname zo skolky. My sme vsak velmi radi, ze sa syn dostal, lebo tie prijmacky pre drobcov na PYP nie su jednoduche a hlasi sa vela deticiek. Tento rok, ze nejak do 200 .... co je uz na 1.rocnik celkom dost. Buduci skolsky rok pojde na prijmacky mladsia dcera, tak uz teraz ma boli brucho, kolko uchadzacov bude potom 🙂 🙂 🙂